X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina super ;) a sam z siebie dupka zapisał ? Czy mówiłaś coś ?

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sam z siebie. Powiedział ze chce sprawdzic ten cukier bo jajniki wyglądają trochę podejrzanie. Że cukier może zaburzac produkcję hormonow i żeby podkrecic w drugiej fazie proga sam zaproponowal.bo może tak być ze przez cukier źle cialko zolte pracuje. I jak nie wyjdxie przez kilka cykli albo wynik nie taki z tego cukru to przyjść i albo leki albo histeroskopia bo chętnie zrobi. Że moje tylozgiecie nie jest aż takim problemem żeby pchać na zabieg

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to fajny lekarz :) w końcu coś konkretnego

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Standard żałuję że nie szłam odrazu do niego. Bo się mnie spytał kto mi w ogóle kazał te badania robić co mam, a sama może nipotrzebnie kasę wydałam na nie :)
    i na spokojnie. Jest dobrym ginekologiem z tych starszych. Mówił ze mam super zszyta ta macice ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina weź no mnie uświadom i wytlumacz. Mialas laparoskopie, to w jakim celu ta histeroskopia, czemu ma ona sluzyc? Ja mialam histeroskopie bo mi polipa wycinali, dopiero teraz zaproponowawal laparo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówił o niej bo czasami się zdarza ze jak jest poprawa zszycia blizny po cc to może coś się tam zdarzyc. Ale ze zszywal mnie Hajdasz to nie powinno nic tam.być niepokojącego.
    ja nie miałam histeroskopi bo się nie udało zrobiv podczas laparoskopii. A jak zszywal bliznę to tez nie oglądał całej macicy od środka. I jeśli by nie wychodziło przez kolejne cykle to mówił ze mnie weźmie. Wiesz sam by chciał zobaczyć zapewne. ;) a ze jest teraz ordynatorem w jednym ze szpItali to dla nich to kasa odrazu. Na koniec mówił ze raczej nie będzie potrżeby. Oby !

• pap86 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina najwazniejsze,ze trafilas na lekarza ktory cos chce sprawdzic, poszukac czy nie ma przyczyny zamiast od razu inseminacje. Fajnie!
    U mnie dzis 20dc i jakis spadek temp (po owu poszlo na 36,9 a dzis 36,7 :/ ) ciazowo nie czuje sie w ogole a do terminu @ jeszcze tydzien. Bleeeh :/

Hugolina87 lubi tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra, to jesli dobrze zrozumialam to przy histeroskopii oglądają macice od srodka. a przy laparo to co ogladaja, jajniki? Moj mi powiedzial okropną rzecz z ktorej nie zdawalam sobie sprawy ze podczas cc lekarze wsadzaja do srodka lapska i ciort wie co mogli tam namieszać i narobic zlego. A jak pomysle kto robil cc to az mi wlos się jezy na glowie.

• Kat83 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina to trzymaj za glowe tego lekarza :) Moze faktycznie jakis jeden madrzejszy ci sie trafil haha Milego weekendu :P

Adele nie no, ja w UK, wiec tutejszy odpowiednik kupilam. Ale tez 400mg wiec spoko, jem sobie z inositolem.

A propo konfliktu serologicznego - my tez mamy. Ja A- a malzon 0+. Syn ma A+. Przy zajsciu nie przeszkadza, ale potem moga byc schody, szczegolnie jak juz jedno dziecko jest i sie rh nie zgadza z matka. Niby dostalam zastrzyk po porodzie, ale jakby co bede zwracac uwage doktorom.

W ogole dziewczyny jak mi sie cudem uda zajsc w ciaze, to bede siedziec na dupsku i palcem nie kiwne :P W pierwszej ciazy ganialam jak podlotek, grzebalam w grzadkach u mamy i nawet sie wyrznelam w sniegu raz :P I sie czlowiek nie przejmowal. A teraz bedzie panika przy gazach, za przeproszeniem :P

Hugolina87, Paula_071 lubią tę wiadomość

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laparoskopia pozwala : ocenić stan i budowę narządów wewnętrznych kobiety,
    sprawdzić drożność jajowodów,
    zdiagnozować i wyleczyć torbiele, zrosty, polipy oraz endometriozę.

Histeroskopia (wziernikowanie macicy) pozwala bardzo precyzyjnie określić wielkość, liczbę, umiejscowienie oraz charakter zmian patologicznych błony śluzowej wyściełającej macicę (endometrium). Specjalista może zlokalizować nawet bardzo małe polipy, mięśniaki, zrosty oraz guzy nowotworowe, a ponadto pobrać wycinki do badania tkanek.

Ja mialam laparo z chromotubacja. Miała być tez histero ale się nie udało bo miałam zrost i ten ubytek i się bali ze się przebija na wylot.

• DoveLove Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, Hugolina cieszę się z Waszych udanych wizyt :) otwierają się nowe drzwi!

Z tym cc to rzeczywiście same problemy później...ciekawe jak to u mnie znow sie skończy :/

Hugolina87 lubi tę wiadomość

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luci a Ty kiedy laparo ? Jakos na dniach ?

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Hugolina najwazniejsze,ze trafilas na lekarza ktory cos chce sprawdzic, poszukac czy nie ma przyczyny zamiast od razu inseminacje. Fajnie!
    U mnie dzis 20dc i jakis spadek temp (po owu poszlo na 36,9 a dzis 36,7 :/ ) ciazowo nie czuje sie w ogole a do terminu @ jeszcze tydzien. Bleeeh :/

Pap to może zagnieżdżenie :D czego oczywiście Tobie życzę ! Ja z okazji dobrej wizyty sobie wypije na zdrowie ;) no i endo podleje; )

• Wredotka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, melduję że 13 lutego przyszła na świat moja córka Lidia Łucja :) Jest cudna! Poród ekspres, ledwo zdążyliśmy na salę porodową. Ściągnęłam spodnie, położyłam się na łóżku i po 4 minutach Mała była z nami :D Mam nadzieję, że u Was też pojawią się następne szczęścia. A zafasolkowanym życzę tak szybkiego porodu jak ja miałam :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2018, 19:07

Hugolina87, Urszulka89, aLunia, Adele27, Paula_071, magdis, karolcia87, Kat83 lubią tę wiadomość

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wredotka :) dużo zdrowia :) tez bym chciała taki ekspresowy poród :P tylko abym zdążyła do szpitala :)

magdis, Wredotka lubią tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wredotka wrote:
    Dziewczyny, melduję że 13 lutego przyszła na świat moja córka Lidia Łucja :) Jest cudna! Poród ekspres, ledwo zdążyliśmy na salę porodową. Ściągnęłam spodnie, położyłam się na łóżku i po 4 minutach Mała była z nami :D Mam nadzieję, że u Was też pojawią się następne szczęścia. A zafasolkowanym życzę tak szybkiego porodu jak ja miałam :))
    Gratulacje, zazdroszczę szybkiego porodu :))

Wredotka lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje :)

• aLunia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się dzieje teraz na forum. Najważniejsze trafić na dobrego lekarza... A nie jak ci niektorzy, polecenie starać się i wszystko w d...e
    Wredotka gratuluję :)

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos mnie gryzie ta laparo. Martwi mnie termin, rekonwalescencja, no i co z corka jak tesciowa taka niechetna na chwile a co dopiero 3 dni.

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat83, masz racje. Ja w pierwszej ciazy prawie gory przenosilam, a teraz bede przezywac kazda godzine.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
‹‹ 806 807 808 809 810 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ