Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySam z siebie. Powiedział ze chce sprawdzic ten cukier bo jajniki wyglądają trochę podejrzanie. Że cukier może zaburzac produkcję hormonow i żeby podkrecic w drugiej fazie proga sam zaproponowal.bo może tak być ze przez cukier źle cialko zolte pracuje. I jak nie wyjdxie przez kilka cykli albo wynik nie taki z tego cukru to przyjść i albo leki albo histeroskopia bo chętnie zrobi. Że moje tylozgiecie nie jest aż takim problemem żeby pchać na zabieg
-
nick nieaktualnyStandard żałuję że nie szłam odrazu do niego. Bo się mnie spytał kto mi w ogóle kazał te badania robić co mam, a sama może nipotrzebnie kasę wydałam na nie
i na spokojnie. Jest dobrym ginekologiem z tych starszych. Mówił ze mam super zszyta ta macice -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMówił o niej bo czasami się zdarza ze jak jest poprawa zszycia blizny po cc to może coś się tam zdarzyc. Ale ze zszywal mnie Hajdasz to nie powinno nic tam.być niepokojącego.
ja nie miałam histeroskopi bo się nie udało zrobiv podczas laparoskopii. A jak zszywal bliznę to tez nie oglądał całej macicy od środka. I jeśli by nie wychodziło przez kolejne cykle to mówił ze mnie weźmie. Wiesz sam by chciał zobaczyć zapewne.a ze jest teraz ordynatorem w jednym ze szpItali to dla nich to kasa odrazu. Na koniec mówił ze raczej nie będzie potrżeby. Oby !
-
Hugolina najwazniejsze,ze trafilas na lekarza ktory cos chce sprawdzic, poszukac czy nie ma przyczyny zamiast od razu inseminacje. Fajnie!
U mnie dzis 20dc i jakis spadek temp (po owu poszlo na 36,9 a dzis 36,7) ciazowo nie czuje sie w ogole a do terminu @ jeszcze tydzien. Bleeeh
Hugolina87 lubi tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
nick nieaktualnyNo dobra, to jesli dobrze zrozumialam to przy histeroskopii oglądają macice od srodka. a przy laparo to co ogladaja, jajniki? Moj mi powiedzial okropną rzecz z ktorej nie zdawalam sobie sprawy ze podczas cc lekarze wsadzaja do srodka lapska i ciort wie co mogli tam namieszać i narobic zlego. A jak pomysle kto robil cc to az mi wlos się jezy na glowie.
-
Hugolina to trzymaj za glowe tego lekarza
Moze faktycznie jakis jeden madrzejszy ci sie trafil haha Milego weekendu
Adele nie no, ja w UK, wiec tutejszy odpowiednik kupilam. Ale tez 400mg wiec spoko, jem sobie z inositolem.
A propo konfliktu serologicznego - my tez mamy. Ja A- a malzon 0+. Syn ma A+. Przy zajsciu nie przeszkadza, ale potem moga byc schody, szczegolnie jak juz jedno dziecko jest i sie rh nie zgadza z matka. Niby dostalam zastrzyk po porodzie, ale jakby co bede zwracac uwage doktorom.
W ogole dziewczyny jak mi sie cudem uda zajsc w ciaze, to bede siedziec na dupsku i palcem nie kiwneW pierwszej ciazy ganialam jak podlotek, grzebalam w grzadkach u mamy i nawet sie wyrznelam w sniegu raz
I sie czlowiek nie przejmowal. A teraz bedzie panika przy gazach, za przeproszeniem
Hugolina87, Paula_071 lubią tę wiadomość
60 cs......
PCO
7 cykli z Clo
hsg 05.16 jajowody drozne
laparo 08.17 tuning -
nick nieaktualnyLaparoskopia pozwala : ocenić stan i budowę narządów wewnętrznych kobiety,
sprawdzić drożność jajowodów,
zdiagnozować i wyleczyć torbiele, zrosty, polipy oraz endometriozę.
Histeroskopia (wziernikowanie macicy) pozwala bardzo precyzyjnie określić wielkość, liczbę, umiejscowienie oraz charakter zmian patologicznych błony śluzowej wyściełającej macicę (endometrium). Specjalista może zlokalizować nawet bardzo małe polipy, mięśniaki, zrosty oraz guzy nowotworowe, a ponadto pobrać wycinki do badania tkanek.
Ja mialam laparo z chromotubacja. Miała być tez histero ale się nie udało bo miałam zrost i ten ubytek i się bali ze się przebija na wylot. -
nick nieaktualnypap86 wrote:Hugolina najwazniejsze,ze trafilas na lekarza ktory cos chce sprawdzic, poszukac czy nie ma przyczyny zamiast od razu inseminacje. Fajnie!
U mnie dzis 20dc i jakis spadek temp (po owu poszlo na 36,9 a dzis 36,7) ciazowo nie czuje sie w ogole a do terminu @ jeszcze tydzien. Bleeeh
Pap to może zagnieżdżenieczego oczywiście Tobie życzę ! Ja z okazji dobrej wizyty sobie wypije na zdrowie
no i endo podleje; )
-
Dziewczyny, melduję że 13 lutego przyszła na świat moja córka Lidia Łucja
Jest cudna! Poród ekspres, ledwo zdążyliśmy na salę porodową. Ściągnęłam spodnie, położyłam się na łóżku i po 4 minutach Mała była z nami
Mam nadzieję, że u Was też pojawią się następne szczęścia. A zafasolkowanym życzę tak szybkiego porodu jak ja miałam
)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2018, 19:07
Hugolina87, Urszulka89, aLunia, Adele27, Paula_071, magdis, karolcia87, Kat83 lubią tę wiadomość
-
Wredotka wrote:Dziewczyny, melduję że 13 lutego przyszła na świat moja córka Lidia Łucja
Jest cudna! Poród ekspres, ledwo zdążyliśmy na salę porodową. Ściągnęłam spodnie, położyłam się na łóżku i po 4 minutach Mała była z nami
Mam nadzieję, że u Was też pojawią się następne szczęścia. A zafasolkowanym życzę tak szybkiego porodu jak ja miałam
)
)
Wredotka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ale się dzieje teraz na forum. Najważniejsze trafić na dobrego lekarza... A nie jak ci niektorzy, polecenie starać się i wszystko w d...e
Wredotka gratulujęWredotka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny