X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Kotastrofa Znajoma

Wysłany: 9 marca 2018, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz jest taki ponury czas, beznadziejna pogoda, wszyscy wokół chorzy... Czekam na wiosnę, słońce i pozytywne nastawienie.

• wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Odpoczniesz psychicznie i szybko się uda :) ja też powinnam odpocząć. Juz chyba czas na mnie.

Jestem ciekawa czy po dupku @ przyjdzie odrazu cxy jakoś się wydłuży ta faza lutealna.

Iza jak tam wyniki męża juz macie ?
    mam nadzieje ze odpoczne bo ja z tych niecierpliwych co mysla na okraglo i sie zamartwiaja :-/ ciekawa jestem jakie leki mi wlaxzy teraz ale to musze miesiac czekac. Hugolina to moze warto sie na jakis urlop wybrac i zresetowac, nawet na weekend jak wiecej czasu nie da sie zagospodarowac. luteiny ani duphastonu nigdy nie bralam wiec nawet nie wiem jakie maja dzialanie. slyszalam tylko ze czesto na podtrzymanie ciazy jest przepisywana

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2018, 18:34

Hugolina87 lubi tę wiadomość

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katastrofa czesc :) Powodzenia :)

U mnie 7 dpo, wiec jeszcze czas na sik. Serducho bylo jedno porzadne (podejsc nie licze haha) wiec nadziei sobie wielkich nie robie.
    Normalnie sie napilam dzisiaj, zaraz jak z pracy przyszlam :P Jak mi byla szefowa bedzie dalej przychodzic i rozporzadzac, choc od roku jest na emeryturze (corka przejela biznes), to albo pieprzne ta praca, albo alkoholiczka zostane :P Wykonczy mnie fizycznie i psychicznie ta baba.
    Podebralam mezowski burbon khi khi
    Albo zaczne palic, do jasnej anieli!! Matko, zabilabym dzisiaj za jednego.
    Dzieki Boziu, ze juz weekend.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2018, 18:54

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wisieninka póki co za bardzo się nam komplikuje życie także wyjazd by się przydał i to bardzo, ale nie teraz ;)

Kat ja też pije :p na zdrowie :D

• Kotastrofa Znajoma

Wysłany: 9 marca 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wisienka, ja dupka brałam przy przedłużającym się cyklu. Jeżeli nie dostałam @ do 35dc, przyjmowałam 2xtabl przez 7 dni o zwykle po paru dniach od odstawienia miałam miesiączkę. Raz nie przyszła, okazało się że zaciążyłam, a dupka dalej brałam na podtrzymanie.

Kat83 :* a jak na to wtrącanie reaguje aktualna właścicielka? Napiłabym się winka...

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dupka biorę żeby wspomoc cialko zolte I tak myślę ile dni po odstawieniu będzie @.

• water Przyjaciółka

Wysłany: 9 marca 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 08:56

2023 - wracam do gry
    podejrzenie adenomiozy
    ♂️ - nasienie - 3.2023 - 0 :(

plan na badania:
    ♀️ - hormony, histero

2019 - 2021 przerwa
    2018 - nie poszło
    pjp - III-V.2017 :(
  • Matka mimo wszystko Przyjaciółka

Wysłany: 9 marca 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Ja dupka biorę żeby wspomoc cialko zolte I tak myślę ile dni po odstawieniu będzie @.
    Ja też biorę duphaston- mam brać przez 10 dni od 17-go dnia cyklu. Oby mi tylko cykli nie wydłużył bo czekam na @ a potem jadę na histeroskopię.

3 nieudane podejścia do in vitro
    4 podejście- sukces, jest synek :)
    3 lata leczenia cienkiego endometrium i zrostów w macicy
    grudzień 2018- crio :(
    styczeń 2019 crio: 4AA, 7dpt- hcg<0,5
    sierpień 2019- II kreski, jestem w ciąży!

matkamimowszystko.pl

"Nigdy nie rezygnuj z osiągnięcia celu tylko dlatego, że jego osiągnięcie wymaga czasu. Czas i tak upłynie!"
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:

Zazwyczaj przychodzi w 2-3 dni po odstawieniu

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Odpoczniesz psychicznie i szybko się uda :) ja też powinnam odpocząć. Juz chyba czas na mnie.

Jestem ciekawa czy po dupku @ przyjdzie odrazu cxy jakoś się wydłuży ta faza lutealna.

Iza jak tam wyniki męża juz macie ?

Jeszcze nie znamy wynikow, nie mieliśmy kiedy sprawdzić czy juz są. Ale w tej chwili bardziej czekamy az corka pojdzie spac i my tez (teoretycznie spac) bo taka walnelam mężowi niespodzianke tam w klinice ze biedak caly dzien chodzi za mna i mnie zaczepia.
    Posiedzislam tam w klinice pol godz.to co kawałek przychodzili faceci z torebeczkami do laboratorium, rok temu takiego ruchu tam nie bylo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to jest, jak mozna to sie nie chce, jak nie wolno kilka dni to czlowiek wytrzymac i doczekac sie nie moze.

• Kat83 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza haha skad ja to znam :D A najbardziej w czasie @ do jasnej cholerki ^^ I trzeba kombinowac haha

Kotastrofa (haha dopiero doczytalam nick) wlascicielka ma w nosie, bo sobie siedzi w domku :) Jej mama zapinkala, ja zapinkalam a ona sie zajmuje synkiem, bo kichnal 2 razy :D Anyway. Jak dlugo sie staraliscie o dzidzie? I dlaczego takie cykle dlugie, taka uroda?

Hugolina ja ostatnio dostalam @ 2 dni po odstawieniu lutka. A w ogole na zdrowie :P

water haha to do dna, humorek lepszy to i meza nie wkurzysz na starcie :P Ech ja tez kolo mojego chodze na paluszkach okolo owu, plecki drapkam ^^ A potem juz mozna normalnie ochrzanic, jak zwykle :P

Hugolina87, water lubią tę wiadomość

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2018, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już temp leci w dol. Jak zajde w ciążę to pewnie będę wiedzieć po tylu rozczarowaniach. Za X lat :p
    Cżyli cykl będzie dłuższy o te dwa dni nawet. Małego wkurwa miałam na tym dupku. To chyba na plus ;) czas tak szybko leci. Za jakieś 15 dni znowu owu hahaha ;D ja na kurs w sb i nd chodzę. Ciężko się wstaje. Miłego dnia :)

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Hugolina to jest pocieszające jednak,że za 2tyg kolejna owu hehe :P mogłoby się w końcu udać bo ile mamy jeszcze czekać ???????

A u mnie 3dpo od wczoraj biorę lutkę. 100mg pod jezyk i 100mg dp na noc. Ale myślę czy nie zrezygnować z tej pod język na rzecz dp z rana. Tak podobno się lepiej wchlania a dawka 200mg na dzień chyba nie jest jakaś powalajaca no nie wiem..
    A cycki mi eksplodują ehh są jak wielkie napuchnięte balony :/

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meridan jak u ciebie dziś temp ?

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Meridian Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj tak
    http://static.pokazywarka.pl/l/6/5/ed2a29fdac7ac1dfa418e25c08333833_orig.jpg
    Adele27 a u Ciebie?

[link=https://www.suwaczki.com/]qb3cupjyeop1tpt9.png[/link]

Meridian
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 9dpo, temp poszla do gory, test allegrowy o czulosci 10 negatywny. Czego innego moglam sie spodziewac. Powtorze w poniedz, ale nie licze na cud. Jeszcze bol zoladka i biegunka mi sie przypaletala, w sam raz na weekend :/

Hugolina tulę :*

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka może jest za wcześnie. Trzymam kciuki za kropka :)

• Kotastrofa Znajoma

Wysłany: 10 marca 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat, my się nie staraliśmy. Mam hashimoto, mikrogruczolaka przysadki i niedoczynność jajników, lekarze sugerowali że to najwyższy czas, bo zbliżałam się do trzydziestki. Miesiączki raz miałam, raz nie, wtedy po 35dc wywoływałam dupkiem. Tak jakoś się złożyło że w moje urodziny poszliśmy na całość, to był jedyny seks w tamtym cyklu, totalnie nie spodziewałam się ciąży :) cały pierwszy trymestr trzeslam się że stracę ten niespodziewany prezent od losu, ale córeczka szczęśliwie dotarła na ten świat, dzień po terminie.

Eh, te rodzinne interesy...

U mnie dalej nie ma @, spóźnia się trzeci dzień...

• Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dziś @ przyszła, 2 dni po dupka. Jestem już u makijażystki, umówiłam się na lekcję indywidualną makijażu, bo ni ch... nie umiem się malować. Wolę zapłacić za tą lekcję u specjalistki niż co raz wydawać na różne kosmetyki, które być może mi nie służą.

aLunia lubi tę wiadomość

dqpr2n0a621vxzqn.png
‹‹ 836 837 838 839 840 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ