X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina a jak u ciebie? sikasz jutro ?

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza powodzenia!!

U mnie temp taka sobie, zazwyczaj miałam wyższe w II fazie, dlatego się nie nastawiam. Choć i tak smutno mi będzie jak zobaczę 1 kreskę na teście. Dziś mam 8dpo.

bacha8719, Iza34 lubią tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zacznę dziś tą luteinę.. Temp niska ale już po owu 2 dni

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • bacha8719 Nowa

Wysłany: 9 marca 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Iza powodzenia!!

U mnie temp taka sobie, zazwyczaj miałam wyższe w II fazie, dlatego się nie nastawiam. Choć i tak smutno mi będzie jak zobaczę 1 kreskę na teście. Dziś mam 8dpo.

Idziemy równo, ja też dziś 8dpo :) kiedy planujesz robić test?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Hugolina a jak u ciebie? sikasz jutro ?

Nie sikam. Nie mam nawet testu w domu. Temp spada powoli juz. No i nie czuje abym była w ciąży :/
    Oby @ przyszła w terminie to w środę ide na te badania cukru i coś dorzucę do tego pewnie.

Trzymam kciuki za Was :) szczerze wątpię że będę w drugiej ciąży kiedykolwiek.
    Ja juz nawet nie wiem czy mi smutno przy kolejnym rozczarowaniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2018, 11:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wadze widze o 1,5 kg więcej wiec napewno przyjdzie @..

• water Przyjaciółka

Wysłany: 9 marca 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 08:56

Adele27, Kat83 lubią tę wiadomość

2023 - wracam do gry
    podejrzenie adenomiozy
    ♂️ - nasienie - 3.2023 - 0 :(

plan na badania:
    ♀️ - hormony, histero

2019 - 2021 przerwa
    2018 - nie poszło
    pjp - III-V.2017 :(
  • Meridian Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie temperatura jakas dziwna

http://static.pokazywarka.pl/v/l/l/43a5395d4c4150ffd4f0cfe1d7e6f1fb_orig.jpg

Ogolnie dziwnie sie czuje jakby mdlaly mi rece i nogi. Juz nic nie rozumiem z tego. Moze ktoras z Was cos podpowie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2018, 14:49

[link=https://www.suwaczki.com/]qb3cupjyeop1tpt9.png[/link]

Meridian
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meridian temp idzie do góry więc dobrze. Myślę,że inna apka już by owu wyznaczyla...

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Kotastrofa Znajoma

Wysłany: 9 marca 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny! Również staram się o drugiego malucha. Mam córeczkę 15mies, karmię ją nadal piersią (głównie w nocy). Miesiączka wróciła jakiś czas temu - 3 regularne cykle po 35 dni. Aktualnie jestem dwa dni po terminie @,testy wychodzą negatywne, miesiączki nie ma. Kupiłam termometr owulacyjny z myślą o mierzeniu temperatur od kolejnego cyklu, z ciekawości dzisiejsza poranna tempka - 36.9 (co niewiele mi mówi z uwagi na brak wcześniejszych obserwacji). Przy córeczce test robiłam w 39dc i wyszedł bladzioch, ale widoczny. Teraz się niecierpliwię, chcę jeszcze poczekać zanim pójdę na ewentualną betę. Troszku ciągnie mnie w pachwinach jak przy pierwszej ciąży, ale to może być równie dobrze jakaś autosugestia. Pisałam na marcowym forum testujących, ale Dziewczyny zignorowały mojego posta i nikt nie chciał ze mną pogadać :(

• wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotastrofa wrote:
    Hej Dziewczyny! Również staram się o drugiego malucha. Mam córeczkę 15mies, karmię ją nadal piersią (głównie w nocy). Miesiączka wróciła jakiś czas temu - 3 regularne cykle po 35 dni. Aktualnie jestem dwa dni po terminie @,testy wychodzą negatywne, miesiączki nie ma. Kupiłam termometr owulacyjny z myślą o mierzeniu temperatur od kolejnego cyklu, z ciekawości dzisiejsza poranna tempka - 36.9 (co niewiele mi mówi z uwagi na brak wcześniejszych obserwacji). Przy córeczce test robiłam w 39dc i wyszedł bladzioch, ale widoczny. Teraz się niecierpliwię, chcę jeszcze poczekać zanim pójdę na ewentualną betę. Troszku ciągnie mnie w pachwinach jak przy pierwszej ciąży, ale to może być równie dobrze jakaś autosugestia. Pisałam na marcowym forum testujących, ale Dziewczyny zignorowały mojego posta i nikt nie chciał ze mną pogadać :(
    katastrofa witaj, jak masz takie dugie cykle to moze sie ciutke przesunelo i testalbo @ przyjdzie troche pozniej. moze poczekaj jeszcze ze 2 dni i powtorz test z rana

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj katastrofa ;) skoro jeszcze karmisz piersią to roznie jeszcze może być. Cykle mogą być jeszcze rozchwiane. Ale fakt faktem może być tak że test zrobiony za szybko. Trzymam kciuki za dobre wieści :)

• Kotastrofa Znajoma

Wysłany: 9 marca 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki! Zdaję sobie sprawę że w trakcie kp to różnie może być, te starania to póki co na spokojnie. Najchętniej pognałabym na betę już teraz, ale rozsądek każe mi się powstrzymać :D z drugiej strony brak @ nakręca mnie i być może wpieram sobie objawy ciąży...
    A Wy kiedy testujecie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już temp spada. Nastrój dziś raczej kiepski..termin @ na pon. Wczoraj test negatywny. I raczej się nie zmieni. Także następny test w kwietniu :(

• Kotastrofa Znajoma

Wysłany: 9 marca 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina szkoda że zanosi się na małpę :( mam nadzieję że w kolejnym cyklu się uda. Ja chciałabym już wiedzieć czy to to, czy nie to. Zaczęłam mierzyć temperatury żeby mieć jakiś ogląd na to, co dzieje się w moim organizmie. Czy w trakcie miesiączki kontynuuje się pomiary?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mierze podczas @.

Wysłany: 9 marca 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotastrofa wrote:
    Dzięki! Zdaję sobie sprawę że w trakcie kp to różnie może być, te starania to póki co na spokojnie. Najchętniej pognałabym na betę już teraz, ale rozsądek każe mi się powstrzymać :D z drugiej strony brak @ nakręca mnie i być może wpieram sobie objawy ciąży...
    A Wy kiedy testujecie?
    ja mamzakaz statan na 3 cyklewiec pewnie najwczesniej w czerwcu :-/ brak okresu faktycznie nakreca ale ja z beta tez bym zaczekala na chociaz cien cienia na tescie

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wisieninka tez miałam zakaz starań po operacji grudnjoweaj i lekarz kazał czekać do świąt ze staraniami,to takie minimum. Ale co z tego jak i tak nie wychodzi..:/ nie czekam ale nie ma ciazy tak czy siak

Wysłany: 9 marca 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Wisieninka tez miałam zakaz starań po operacji grudnjoweaj i lekarz kazał czekać do świąt ze staraniami,to takie minimum. Ale co z tego jak i tak nie wychodzi..:/ nie czekam ale nie ma ciazy tak czy siak
    ja tez sie obawiam ze po tym czekaniu nie bedzie sie udawac. od maja do grudnia nic sie nie udalo a w grudniu jak zaskoczylo to prawdopodobnie pozamaciczna :-/

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpoczniesz psychicznie i szybko się uda :) ja też powinnam odpocząć. Juz chyba czas na mnie.

Jestem ciekawa czy po dupku @ przyjdzie odrazu cxy jakoś się wydłuży ta faza lutealna.

Iza jak tam wyniki męża juz macie ?

‹‹ 835 836 837 838 839 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ