Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja właśnie od tego cyklu stosuje wiesiołka i tez jestem ciekawa jak podziala. A w ogóle w sobotę zrobiłam badanie amh i dzisiaj dostałam wyniki.. 5,24. Chyba za wysoki, chociaż wg wartości ref. albo to jest wynik obry, ale wszędzie czytam ze może to oznaczać pcos. Kurde sama nie wiem.. badalyscie swoje amh po pierwszej ciazy..? Albo chociaż przed..? Ja pierwszy raz.. Zastanawiam się czy tego pcos nie wykryto by wczesniej.
-
dziewczyny, ja już nic nie rozumiem.. W piątek na usg mój pęcherzyk miał dopiero 12 mm więc owu obstawiałam za kilka dni a tu wczoraj wyszedł pozytywny test owulacyjny, a dziś temperatura skoczyła na 37,1. Czy to możliwe żeby tak mały pęcherzyk dojrzał przez 2 dni i pękł?
karm3lka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, chcialabym do Was dolaczyc Moja historia pokrotce to cztery lata staran, ciaza pozamaciczna z usunieciem lewego jajowodu w czerwcu 2014, potem znow starania i ... wreszcie ciaza Po drodze cukrzyca w ciazy i rozwierajaca sie szyjka od 5 miesiaca... A u mojego meza plemniki o obnizonej jakosci (MAR pozytywny, aglutynacja - zlepianie sie plemnikow). Ale udalo nam sie i mamy cudownego Synka, ktory jest dla nas wszystkim (urodzony w grudniu 2015). Chcemy sie teraz postarac o braciszka lub siostrzyczke dla Eryka i zaczelismy te starania juz od 5 miesiaca karmienia piersia (jakos wtedy wrocila mi miesiaczka). Trzy cykle mialam modelowe (no, moze poza dosc krotka faza lutealna...), za to przez ostatnie dwa zupelny brak owulacji. A w tym cyklu okres mialam przez 17 dni i teraz juz dawno, dawno go nie widzialam
Nooo, ale sie rozpisalam o sobie, a mialam sie przywitac Mam nadzieje, ze przyjmiecie mnie w swoje szeregi na tym watku -
Terraska - to był mój pierwszy cykl po porodzie taki długi, a @ po porodzie mam już od roku, więc narazie nic nie mówił...wiem że z fazą lutealną u mnie w mierę ok, bo jak byłam na usg to wyszło mi ze jestem w 2 fazie cyklu i temeratury też by na to wskazywały, zobaczymy teraz jak długo będzie trwała faza pierwsza....aby nie za długo, bo bym chciała wreszcie owulacje...
-
TheAgnes87 - no wlasnie, mnie tez ten cykl zszokowal troche. A powiedz, czy u Ciebie tez miesiaczka tak dlugo trwala na poczatku tego cyklu? Oczywiscie zycze, by to byl pierwszy i zarazem ostatni
Adele27 - tak, czekam na @. Dzis jest 40 dc (staralam sie udostepnic wykres, nie wiem czy mi sie udalo...). Nawet nie mierze juz temperatury za czesto, zeby sie nie denerwowac niepotrzebnie. Z tego co widzialam tak do 30 dc to tempka lezy i kwiczy, wiec po co mam sobie nastroj psuc No i ta miesiaczka do 17 dc... Ponoc dziewczynom po ciazy sie cykl stabilizuje, a mi sie wszystko popsulo i mam wrazenie, ze kompletnie nie znam juz swojego wlasnego ciala -
nick nieaktualny
-
Oj, z tym wykresem to cos sie pozmienialo bo kiedys mozna bylo z poziomu pojedynczego wykresu... A teraz mi sie pojawia napis, ze musze "przejsc do odpowiedniej zakladki"... No i chwile trwalo zanim skojarzylam o jakiej zakladce napisali Ale teraz juz chyba powinno byc ok
-
nick nieaktualny
-
ja się witam ponownie
po poronieniu miałam miesiąc zamułki i ponowny okres przypominający rzeź niewiniątek...
aleeeeee wracam z pozytywnym nastawieniem
wciągam wiesiolek, odpoczywam, spaceruje ( chociaż pogoda słaba)
obiecuję Was nadrobić chociaż trochęsantoocha lubi tę wiadomość
-
Terraska, co do @ to nie wiem ile będzie ona trwała po tak długim cyklu ponieważ teraz mam dopiero 2 dc, mam nadzieję że będzie normalnie tj. 5 dni, bo nigdy nie miałam więcej niż 5-6 dni, ale zobaczymy...
Wczoraj zakupiłam wiesiołka i też łykam 2 tabletki 3 razy dziennie... -
nick nieaktualny