X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    theagnes
    pod wykresem masz opcję Udostępnij wykres, zakładka- Wykresy na tablicy - Udostępnij dla wszystkich

• theagnes87 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki Luccecita
    ale coś mi isę nie udostępnia,.,,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2016, 09:58

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• Cytrynaaa Znajoma

Wysłany: 8 listopada 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:)

Cześć Terraska:) my juz sie gdzieś poznalysmy w czasie starania sie o pierwsze dziecko:) nie pamietam czy tu czy jeszcze na kafe, ale pamietam Ciebie:) a teraz obie mamy synków i staramy sie o drugie, trzymam kciuki aby tym razem było szybciej i bezproblemowo!

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    theagnes87 wrote:
    dzieki Luccecita
    ale coś mi isę nie udostępnia,.,,
    udostępniony masz ;)

poczatek cyklu, jak widzę :)

• theagnes87 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale czy ja też powinnam go widzieć gdzieś na dole, czy jak?

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• chabasse Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a Ztym siemieniem lniany to jakjest..? W sensie jak się to przyrządza do picia. Nie stosowałam nigdy i nie wiem.. proszę porady ;)

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chabasse
    Ja zalewalam wrzątkiem wieczorem z 2 lyzki siemienia a rano pilam ten "glutek" co powstał :P tez miałam duuuzo śluzu jak go pilam

chabasse lubi tę wiadomość

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Theagnes

Możesz sobie ustawić w opcjach ze będziesz go miała na pasku na dole. Teraz my widzimy jak wejdziemy na Twój nick :)

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha, a z tym siemieniem to podobno trzeba pić ale mielony, bo ten w ziarenkach poprostu zostaje wydalany w całości

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaparzalam ten w ziarenkach ale pilam tylko ta wode bez ziarenek. Wlewalam na sitko i pilam

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Terraska Przyjaciółka

Wysłany: 8 listopada 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm oby @ trwala krotko u Ciebie, theagnes, bo z doswiadczenia wiem, ze to zadna przyjemnosc byla przez 17 dni ogladac krew w toalecie ;)

Co do wiesiolka - nigdy nie bralam (m.in. dlatego, ze trzeba uwazac w ktorej sie jest fazie), ale siemie jak najbardziej pilam / jadlam. Na dodatek odwrotnie do Adele, bo ja zaparzalam wrzatkiem, odstawialam, a potem wylewalam wode na sitku i chrupalam same ziarenka (albo same, albo na chlebie z serkiem...) Wydaje mi sie, ze poprawa sluzu byla.

Poza tym pilam duzo wody, bo wczesniej z tym u mnie byl spory problem ;)

Sporo nas tu jest w wieku 30 lat ;) Mieszkam w Luksemburgu, jak chodzilam do szkoly rodzenia z Synkiem (2015) - bylam najmlodsza w grupie ;) W Polsce jednak mieszcze sie w normie wiekowej ;)

Cytrynaa, ja Ciebie tez pamietam :) Jeszcze z kafe, a potem tutaj :) Dlugo staracie sie o drugie? Trzymam kciuki!! :)

• theagnes87 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do siemienia to chyba aby były jakieś efekty na cokolwiek to trzeba pić/jeść te ziarenka a nie samą wodę...
    Ja w maju też będę mieć już 30.

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część można odłączyć? 3 miesiące temu zaczęliśmy starania o 2 szczęście:-)

santoocha lubi tę wiadomość

• santoocha Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Ja mam dzis 11dpo i miałam rano plamienie.
    Temperatura zjechała z 36,9 na 36,56 także bungee!
    Brzuch mnie boli okresowo.
    Także chyba czas szykować się na 4cs.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj
    100krotka :)

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lomatko alescie sie rozpisaly :D
    Czesc i czolem wszystkim hurtem :D

santoocha ja jestem dopiero w polowie, przed owu nawet, ale tez chyba bedzie lipa znowu.
    Nosz fak, zawsze jak mi wcisna Clo, to dostaje infekcji. I teraz by sie przydalo dziecka robic a ja nie wiem czy bardziej boli, swedzi czy piecze psiamac!!

Adele a ile tego wrzatku zalewasz, szklanke, pol?

theagnes nie jest zle, ja za chwile 34 :/ Siwy wlos na skroni. A mi sie marzy jeszcze dwojka...

Alias witaj znow :)

Luce a jak dlugo tego wiesiolka bralas? Ja dopiero drugi cykl jakos ale roznicy nie widze za bardzo.

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiek może ma jakieś znaczenie ale na pewno nie kluczowe. Piszecie że starałyście się o pierwsze za pierwszym , drugim czy tam trzecim razem. Ja zaskoczyłam w wieku 22 lat dopiero w cyklu z clo , przedtem półtora roku bezowocnych starań. Piszecie o wiesiołku : Ja na śluz brałam chyba wszystko : wiesiołek , piłam guajazyl , siemie i w ciążę nie zaszłam . W cyklu z clo skupiłam się na endo , jadłam morele,orzechy , piłam sok z buraków i w tym cyklu zaszłam, a śluzu właśnie nie zaobserwowałam wtedy wcale.Teraz też właśnie jem morelki suszone , zobaczymy czy coś podziałają ;d

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że my jeszcze tak na luzie bo bez sprawdzania śluzu brania jakich kolwiek wapimagaczy i powiem wam szczerze że strasznie się boję że będzie jak przy pierwszym dlatego bardzo !alo używam słowa staramy...

• She86 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    She , gratuluję ;) mam nadzieję że jako marcowa mama zajdę równie szybko ;d

O kurcze dopiero teraz przeczytałam :D Nam się udało w 4 cyklu. Tylko na luteinie i wiesiołku. A z Natalką zaszłam w 7-mym cyklu, 1 z CLO :)

To powodzenia!!!! Chętnie spotkałabym się ZNÓW z Tobą na lipcówkach 2017 ;D

aleksandrazz lubi tę wiadomość

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• Kat83 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra, ja jakos jednak czuje, ze moj wiek ma znaczenie. Pierwszego syna rodzilam majac 20 lat. Teraz mam prawie 34 i zegar mi tyka jak cholera ;) Za dlugo czekalismy, ale po przeprowadzce do innego kraju, zaczynajac praktycznie od zera, nie czulismy sie gotowi. No i teraz lipa jak nie wiem.
    Nie oszukujmy sie, jak maszyneria dziala tak, jak powinna, to mozna zajsc w ciaze i dobrze po czterdziestce, ale najlepsze lata do rodzenia to max 25. Pozniej z kazdym rokiem gorzej.
    No i nie chcialabym miec nastolatkow w domu po 50 :P Dosyc mam treningu z moim 13-latkiem hahaha

100krotka i bardzo dobrze :) Tylko spokoj nas uratuje :) Ja juz poczatkowe ekscytacje mam daleko za soba, ale jak sie czlowiek nie wyluzuje, to nic z tego nie wyjdzie. Ale ciezko czasem ;)

She gratulejszyn po raz kolejny ;) A powiedz mi, mialas jakies efekty uboczne po Clo?... Ja mam kurde chyba wszystkie, strasznie zle sie czuje po nim.

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
‹‹ 83 84 85 86 87 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ