Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Kat83 wrote:
She gratulejszyn po raz kolejny A powiedz mi, mialas jakies efekty uboczne po Clo?... Ja mam kurde chyba wszystkie, strasznie zle sie czuje po nim.
Wiesz co, dobrze się czułam, tylko że ja brałam pół tabletki, wyhodowałam raptem 1 pęcherzyk dominujący.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2016, 22:32
Natalia 27.03.2016
-
To jest lek pobudzajacy owulacje, jesli ktos ma z tym problemy. Dostaje sie go od lekarza na recepte i bierze przez 5 dni na poczatku cyklu. Ja bralam 2-6 dnia, ale poprzedni lekarz mi dal 5-9 dnia. Jak tam ktory akurat lubi.
Pozniej sie biega na usg i monitoruje czy jajeczka rosna, ile, kiedy pekaja itd. W UK niestety tego nie robia i tak lykam sobie a muzom I nawet nie wiem, co sie tam dzieje u mnie wlasciwie.chabasse lubi tę wiadomość
60 cs......
PCO
7 cykli z Clo
hsg 05.16 jajowody drozne
laparo 08.17 tuning -
Witam sie z rana:-)
Wlasnie zezarlo mi wpis... Jak ja tego nie lubię...
Podczas pierwszych starań tez piłam kisiel z siemienia, sama mielilam ziarenka wieczorem i zalewalam wrzątkiem, rano piłam z dodatkiem soku. Mi to zupełnie nie pomogło na sluz. W cyklu kiedy sie udało miałam totalna sahare. Teraz od kilku cykli sluz o dziwo sam z siebie jest ładny, no ale efektów narazie brak;-)
Wtedy piłam tez zioła ojca Sroki, moz one cos pomogły, nie wiem. Teraz niestety nie bede ich pic, bo nadal karmie, a nie chce Młodemu takiego koktajla serwować.
Ja mam 31 lat, choć przez chwile chciałam napisać, ze 30, jak widać nie czuje sie na swoj wiek;-)
Terraska - staramy sie 5 cykl, ciekawe jak długo to potrwa zanim sie uda. -
nick nieaktualnyCześć
Kat
u mnie juz w 1 cyklu z wiesiołkiem był efekt, ale teraz piłam siemię i śluz jeszcze lepszy
co do Clo, to wydaje mi się, że bez monitoringu to trochę bez sensu, na innym wątku jedna dziewczyna brała, niestety robiły się torbiele, potem pecherzyki przerastały zanim dobrali odpowiednio dawkowanie, potem wcale nie chcialy pekać i jeszcze brała pregnyl na pekniecie, takze wydaje mi się, ze bez monitoringu mozesz tylko sobie szkodzić , przemyśl to
theagnes
ja tez w pracy do 15
powodzenia na bilansie, ja młodej nie szczepiłam na pneumokoki, boję się tych nowych szczepionek -
Nosz kruca fuks wlasnie wiem, ze szkodzi. Powtarzam tym cymbalom tutaj od roku, ze mam cysty w jajnikach od niepekajacych pecherzykow, a oni na to, ze mloda jestem i dam se rade Najpierw mnie olewali dlugo, potem wcisneli Clo na odwal sie. Cholery mozna dostac z brytyjska sluzba zdrowia.
9-10 miesiecy czekalam na spotkanie z ginekologiem. Nawet mi w zeby nie spojrzeli, nie wspominajac nawet o przegladzie technicznym podwozia
W grudniu ide znowu, pewnie jak zwykle inny lekarz bedzie. Bede miala cala liste zyczen przy sobie.
Nic wiecej nie biore jak mi nie zrobia jakichs normalnych badan w koncu.60 cs......
PCO
7 cykli z Clo
laparo 08.17 tuning -
nick nieaktualny
-
Luce juz mi sie urlop dawno skonczyl. Chrzanie, nie biore Clo w grudniu. Bede napastowac gina na wizycie o wiecej badan, bo oni nie maja pojecia, co sie robi. Teraz panikuje, bo sie naczytalam za duzo internetow i jak jakas hipochondryczka sobie wymyslam endometrioze. No ale mam klasyczne objawy, takze tego A przy Clo mi sie zawsze przyplatuje infekcja! No i jak ja mam dzieci robic, jak tu owulka tuz tuz a mnie wszystko szczypie. Pfff
Zobacze co mi sie uda wymusic na tych idiotach tutaj a jak nie, to w przyszlym roku nowy urlop.60 cs......
PCO
7 cykli z Clo
laparo 08.17 tuning -
Ja miałam clo bez monitoringu. Jak się okazało że jestem w ciąży na usg była też torbiel. Szczerze zostało mi jeszcze bo brałam tylko pół tabletki więc jak po pół roku nie zaskoczy spróbuje znowu z clo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 20:27
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
zasiadam i ja do Was, zaczęliśmy starania o drugiego bobasa (pierwsza córa poczęta za pierwszym podejściem ma prawie 4 lata) i jak większość z nas chciałabym żeby się udało szybko miałam monit niby owulacje mam, więc działamy.Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
29.11.2017 mamy serduszko!
Córeńka 5 latka (2013)
Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka -
Ja brałam tylko jeden cykl pół tabletki od 3 do 7 dc. Tylko że miałam stwierdzone ovu. Lekarz twierdził że jestem młoda mam się starać ble ble gadanie...A ja wiedziałam że widocznie albo mam jajowody niedrozne albo słabej jakości komórki jajowe. No i wyszło to drugie. Podobno clo można brać 6 miesięcy pod rząd później jest możliwość wystąpienia tzw efektu odbicia. Ile już bierzesz clo? Może potrzebujesz coś silniejszego np . Lamette. Na wątku clo można zaobserwować właśnie taką zależność jak się nie zajdzie po clo co często lametta zadziała
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
No i jeśli bym nie zaszła w tym pierwszym cyklu poszlabym na monitoring. W cyklu z clo olalam sprawę bo gin napisał że odwołuje wizytę potem już się nie zapisałam a to był błąd tak jak dziewczyny piszą nie wiedziałam co się dzieje, okazało się że miałam torbiel a w 30 tc na usg coś sobie plywalo (?!) 3 cm niby bez przepływów ale nie wiadomo co to , oczywiście dostało mi się wtedy ze brałam co bez monitu
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
nick nieaktualny