Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Bylam dzis dziewczyny u gina. Dzis jest 13dc a na usg nie bylo dominujacego pecherzyka, byl plyn w zatoce i lekko pogrubione jajnik i endometrium ktore moze wskazywac,ze byla owu. Tak powiedzial mi gin ale mi nie skoczyla temperatura. Dalej jest na nizszym poziomie. Sluz byl plodny w 10i11dc, w 12dc bolal jajnik.. to w ogole dziwna sprawa.. nigdy nie mialam tak wczesnie owu! (Chyba ze w tym cyklu w ogole jej nie bylo).jak myslicie?Szymonek jest z nami od 11.09
3490gram, 57cm, 10pkt
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, nie czekajcie na owu tylko starajcie się już przed owu. Plemniki żyją do 7 dni. Ja myślę, że właśnie w ciążę zaszłam dużo przed owulacją. Tak jak przy pierwszej córce
Co do płynu w zatoce, ja miałam cykl bezowulacyjny i też był płyn jak w fazie po owu. Jedynie po zbadaniu proga po domniemanej owu wiedziałam, że nie było owulacji
-
Miodunka wrote:Cześć Dziewczyny, to chyba masochizm, dopisywać się do tego wątku w takiej sytuacji jak moja, ale trudno. Trochę Was poczytałam i zapałałam sympatią, więc przycupnę.
Mam 10 miesięcznego synka i marzę o rodzeństwie dla niego. Synek jest naszym drugim dzieckiem, mieliśmy jeszcze córkę, ale zmarła. Wciąż jeszcze karmię piersią i nie mam żadnych oznak płodności, więc czekam. W tym roku kończę 39 lat, więc to czekanie jest trochę nerwowe...
Posiedzę tu z Wami, pokibicuję, może jak się naczytam i napatrzę, to mi cykle wrócą?
Witamyjest tu dziewczyna-jangwa która zaszła w ciążę karmiąc piersia może coś Ci podpowie jak to wyglądało u niej z płodnością
a prowadzisz jakieś obserwacje ?
Miodunka lubi tę wiadomość
-
Adele27 wrote:Witamy
jest tu dziewczyna-jangwa która zaszła w ciążę karmiąc piersia może coś Ci podpowie jak to wyglądało u niej z płodnością
a prowadzisz jakieś obserwacje ?
Temperatury nie mierzę, bo postanowiłam, że zacznę się obserwować jak zauważę jakąkolwiek zmianę w śluzie lub w odczuciach z ciała. Do tej pory nic się nie zmieniło.
O pierwsze dziecko starałam się 9 cykli, w tym 3 ostatnie z luteiną i bromergonem. O drugie dziecko 5 cykli, 3 z luteiną i bromergonem. Płodność po poprzedniej ciąży wróciła mi 6 tygodni po porodzie, bo nie karmiłam piersią. -
Hej
Ja to narazie czekam na @ jutro ma mnie przywitac zobaczymy...
Nie myślę że się udało, nic kompletnie moje dziecko od soboty znowu chore wirus grypy znowu do tego krtan,ciezki tydzień poprostu. Do tego ona pyskuje, dyskutuje wyzywa mnie itp. Dziś już przeszła sama siebie i dostała klapsa, chyba ma za dobrze cyckane głaskanie wszystko ma powiedziałam dosyć telefon od poniedziałku zabrany dziś pojechaliśmy kupić jej spodnie i koszule bo na 18 idziemy w sobotę to w sklepie usłyszałam że jestem dziwka... Mój mąż wyjeżdża za granicę i przez 12 lat odkąd jesteśmy ze sobą nie było kłótni przy dziecku wg takiego słownictwa masakra jednym słowem. Mówię do mojego że ja jej kuźwa kupuje spodnie za 80 zł koszule za 50 tak naprawdę to powinna dziękować że ma tak dobrze a nie mnie psychicznie wykanczac. Ja tego w domu nie miałam ciuchy po starszej SIS wakacje w tytoniu na polu w wieku 7 lat to ja rodzica pomagałam. Mój mąż mi już zwrócił uwagę że za dobrą jestem i za cierpliwa. Matka ja do szkoły wozi odbiera, dostała tel nie wiem ale albo ja jestem cofnieta w rozwoju albo nie wiem. Ale jak on jest w domu to wg dziecka nie ma anioł ojciec wyjeżdża diabeł. Musiałam się wyzalic. -
nick nieaktualnyUrszulka89 wrote:Dziewczyny, nie czekajcie na owu tylko starajcie się już przed owu. Plemniki żyją do 7 dni. Ja myślę, że właśnie w ciążę zaszłam dużo przed owulacją. Tak jak przy pierwszej córce
Co do płynu w zatoce, ja miałam cykl bezowulacyjny i też był płyn jak w fazie po owu. Jedynie po zbadaniu proga po domniemanej owu wiedziałam, że nie było owulacji
Ja działam ale stwierdziliśmy że przy słabym nasienia bedziemy co 2 dni, zalecają nawet co 3 dni. ❤ bylo wczoraj, u mnie jakiś cud (albo większa ilość siemienia) bo śluz sie pojawił calkiem galantawy a ja nie wiem czy wytrzymam do jutra.
Tak sobie patrzę i liczę w kalendarzu - od jutra mąż zaczyna brać fertilman, ja jakbym poszla w kwietniu, ew. W maju na laparo to w czerwcu ruszyli byśmy ze staraniami z nową i mam nadzieję że ze wzmocnioną armią i po moim wydobrzeniu po przeglądzie. Czerwiec to dla nas bardzo trudny czas, mamy truskawki ale na szczęście to teść jeździ na rynek i sprzedaje wiec powinniśmy dac rade. -
nick nieaktualny
-
gibonek a zapytałaś się jej skąd takie słowo zna ? Pewnie usłyszała od innych dzieci... Ona nawet go nie rozumie. Ja może też jestem dziwna ale nie stosuje kar. Uwazam,że one pomagają tylko na chwilę i niczego nie uczą wracz zachęcają do dalszego złego zachowania. Może porozmawiaj z cora jutro na spokojnie. Zapytaj gdzie usłyszała takie słowo itp.
wisieninka_89 lubi tę wiadomość
-
Gibonek musisz zacząć reagować teraz bo za chwilę będzie za późno. Moim zdaniem dziecku w tym wieku tel nie jest potrzebny. Moja jest rok młodsza od Twojej Julki ale też czasami pyskuje, mamy spięcia bo ma mój charakter ale nie używa takich słów. Jeszcze w stosunku do mnie czy innych osób. Raz miała fazę na słowo "kurwa" ale wyjaśniliśmy jej że to brzydkie i obraźliwe słowo. Pomogło. Wiesz, czasem człowiek stara się dać wszystko dziecku bo samo tego nie miało - wiem, bo sama mam taki tok myślenia. Ale trzeba i to z umiarem bo nam na głowę wejdą. Nie raz mam ochotę dać klapsa bo nie wyrabiam na jej odzywki ale jak narazie pomaga rozmowa, staramy się jej tłumaczyć, że naprawdę ma dużo, że inne dzieci nie mają tyle ubrań, wakacji czy zajęć po szkole. Że my tego nie mieliśmy... Jak narazie pomaga i młoda po przemyśleniu przeprosi i zaczyna rozumieć co źle zrobiła. Musisz się postawić już teraz bo za chwilę nastanie dojrzewanie i dopiero zacznie się hard...
-
Miodunka czesc
Przycupnij sobie i rozgosc sie, tu sa same fajne babki
Nie sugeruj sie kp, znam kobiete, ktora ma 5-miesiecznego synka i znow jest w ciazy. Bambaryla gruba juzczyli musieli sie bzyknac w drodze z porodowki
Adele no ladny masz ten wykresik. Jak zwykleOby do poniedzialku :*
Lucek! Do raportu! Co tam??
Iza dwa dni przerwy minimum, niestety. Chlopcy potrzebuja wiecej czasu na regeneracje. A bedziecie powtarzac badanie za jakis czas? Moze by sie przydalo za kilka miesiecy, zeby sprawdzic czy suplementy dzialaja.
Hugo i co? Rzygasz znowu czy z cytrynka idziesz?
Ja melduje @
46 cs.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2018, 07:32
Iza34, Miodunka lubią tę wiadomość
60 cs......
PCO
7 cykli z Clo
hsg 05.16 jajowody drozne
laparo 08.17 tuning -
Miodunka - witamy na wątku. Dziewczyna są tu na prawdę super
. Ja karmilam córkę prawie 2 lata i udało się zajść w ciążę. U mnie cykle wróciły po 3 miesiącach od porodu. Udało się jak mała miała jakoś 20 miesięcy. Mimo wstawania nocnego mierzylam temperaturę czasem robiłam testy owu. Wyszło w cyklu gdy odpuscilam. Na Twoim miejscu już bym się starała, bo i są dziewczyny które zachodzą mimo braku powrotu @. Wizyta u gina może też by coś powiedziała (jak to tam wygląda ) . Życzę ujrzenia 2 kresek jak najszybciej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2018, 08:16
Miodunka lubi tę wiadomość
-
Miodunka
witaj :*
Kat
przytulam
Adele
trzymam mooocno kciuki, masz już testy ?
pap
no możliwe, ze owu była wczesniej.... a czasem są 2 owulki w cyklu, wiec moze sie cos jeszcz wykluje?
u mnie też temp. wysoko, ale to nie pierwszy razwiec sie tym nie sugeruje, dziś 27 dc, wiec jak do poniedziałku @ nie przyjdzie, to zatestuję,
ale raczej wątpię, PMS mam już taki, że całą Milkę truskawkową wczoraj zjadłamMiodunka lubi tę wiadomość
córka- 2011
syn- 2019