Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAgulineczka a jak beta u Ciebie ?
Moje wyniki nie do końca okej. Z glukoza musze coś zrobiv bo za wysoki poziom.
Przed badaniem nie ograniczałam niczego. I jeszcze wczoraj się najadlam nerkowcow i żurawiny slodzonej na wieczórnie wiedziałam czy pójdę na 100 bo mnie dalej ta głowa lekko pobolewa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2018, 21:13
-
nick nieaktualny
-
Nie zazdroszczę tych choróbsk, a pogoda taka szalona że łatwo coś złapać...zdrówka dziewczynki
Hugolina, ta słodka żurawina mogła Ci podnieść cukier przy badaniu. Ogólnie suszone owoce mają wysoki indeks glikemiczny, lepiej zjeść świeże. Możesz spróbować zamienić cukier na ksylitol, w sumie tak samo słodki a polecany w diecie cukrzycowej.
Wczorajsza wizyta w banku była owocna. Wstępnie mamy zdolność kredytowąwieczorem byliśmy obejrzeć mieszkanie, w naszej okolicy, co dla nas jest dużym plusem, bo Mlody ma tu przyjaciół i idą razem do pobliskiej szkoły. Nie licząc jakiegoś odświeżenia można tam od razu zamieszkać.
Znajomy spec od nieruchomości ma rzucić okiem na ofertę i dopiero będziemy podejmować decyzję.
Ehhh, wielkie oczy mam ze strachu
-
Zurawina suszona slodzona ma duzy IG takze to moze byc wynik. 97 to jeszcze nie cukrzyca, ale warto przyjrzec sie diecie. Ja ostatnio mialam tez ponad 90.
U mnie przyrost bety ok.
W poniedzialek 39,8
W srode 146,9
Sredni dwudniowy przyrost ponad 270%
Wiecej raczej nie badam, bo bardzo duzo nerwow mnie to kosztuje (chyba, ze w poniedziałek wpadne na genialny pomysl).
Za to moj progesteron bardzo wysoki. W 11dpo az 65,16 ng/ml. Norma dla I trym do 60. Gdzies w jakiejs tabeli widzialam taki poziom progesteronu dla mniej wiecej 20tyg ciazy.
Biore dupka 2x1, ale on nie podnosi proga we krwi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2018, 21:50
jangwa_maua lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
agulineczka wrote:Zurawina suszona slodzona ma duzy IG takze to moze byc wynik. 97 to jeszcze nie cukrzyca, ale warto przyjrzec sie diecie. Ja ostatnio mialam tez ponad 90.
U mnie przyrost bety ok.
W poniedzialek 39,8
W srode 146,9
Sredni dwudniowy przyrost ponad 270%
Wiecej raczej nie badam, bo bardzo duzo nerwow mnie to kosztuje (chyba, ze w poniedziałek wpadne na genialny pomysl).
Za to moj progesteron bardzo wysoki. W 11dpo az 65,16 ng/ml. Norma dla I trym do 60. Gdzies w jakiejs tabeli widzialam taki poziom progesteronu dla mniej wiecej 20tyg ciazy.
Biore dupka 2x1, ale on nie podnosi proga we krwi.I wirusy wysyłaj ❤
-
DoveLove właśnie miałam się pytać jak poszło. Strach ma wielkie oczy... Też to pamiętam, ale co na swoim to na swoim szczególnie z dwójką dzieci
trzymam kciuki.
Hugolina myślę że jakbyś miała problem z cukru to po dwóch godzinach miałabyś zły wynik. Głowa do góry
Iza a w czym nogi moczysz?
Agulineczka a jak się czujesz? -
nick nieaktualny
-
Zdrowka dziewczyny, oby do wiosny...
My tez szukamy domu do kupienia, zdolnosc kredytowa mamy super, oszczednosci na wplate wlasna tez, tylko domu znalezc nie mozemy. W UK wszystkie domy sa takie same, kilka metrow ogrodka i grzyb az strachJuz prawie kupilismy dwa razy. Pierwszy byl niestandardowy (slaba konstrukcja), drugi mial super ogrod, ale pelno rdestowca japonskiego na posesji, wiec nam bank odmowil pozyczki.
A mi sie tak @ od rana rozkrecila, cholera, ze wymieniam tampony super plus co godzine i - sorry - zafajdalam juz dzisiaj 3 pary "majtadalow okresowych" i dwie pary spodniBoje sie isc spac normalnie. Trzeba bedzie dolozyc wielgachna podpaske i nastawic budzik na srodek nocy. Ale cyrk.
60 cs......
PCO
7 cykli z Clo
hsg 05.16 jajowody drozne
laparo 08.17 tuning -
Urszulka89 wrote:również miałam luteinę po owu aż do 28dc. Ano po to, że jakby była niewydolność ciałka żółtego to luteina pomoże.
Urszulka a tobie luteina pomogła? ja zapytałam po co mi przepisał jak nie było stosunku podczas ovu.Ponad rok starań o 2 bobasa - udało się
Tsh i prolaktyna ok
2 Cs z luteiną
1 Cs z clostilem
Syn 2011 -
Kat współczuję ...
Rozczarowana to w ogóle nie było starań w tym cyklu ?
Ja mam 10dpo temp trochę spadła i mam ból na @ ale taki konkretny..jakby @ miała już przyjść ... nie kumam -
nick nieaktualnyW ciaxy na pierwszym badaniu miałam cukier ponad 90, ale przed badaniem tydzień leczył się mlekiem z miodem
krzywą miałam lepsza niż teraz. Będę patrzeć na to co jem i za jakiś czas zrobię znowu badanie ns czczo samo.
Agulineczka to pięknie rośnie. A to pierwszy chkl był na dupku Twój ? Ja się umowilam do gina I nie wiem czy iść przed owu czy po. Jajnik mnie już bolal wczoraj ten co ostatnio wiec przypuszczam że rośnie pecherzyk. W 11 dc idę na wizytę wiec przed owu z dzień/dwa.
Co do komórki jajowej to ja wyczytalam ze co z tego jeśli nawet żyje 24h to 4h z tego jest najbardziej prawdopodobne na zapłodnienie. A to tak krótko:/
Kat współczuję @. Z tego co sie orientuje kobiety które maja więcej estrogenów mają obfite @. Moja to tyle co pies naplakal, a endo okej niby. -
nick nieaktualny
-
U mnie @brak, zobaczymy co z tego wyjdzie w poniedziałek kupię test. Cycki bolą trochę kluja mnie jajniki ale tu się obawiam czy torbiel czasem się nie zrobiła oby nie a następnie miałam grypę i 2 antybiotyki to bardzo prawdopodobne że o kilka dni mi się przesunie.
Jadę dziś na pogrzeb do cioci, trochę to przeżywam bo tak naprawdę to była mi bardzo bliska taka 2 mama. Na stypendium nie idę bo naprawdę to tak nikogo nie znam tylko jej córki a wg jakoś ochoty też nie mam, moim zdaniem ja chyba stypendium nie dała bym radę zrobić. Teraz mi ciężko a dopiero wszystkie sprawy na głowie. A wieczorem jadę na 18 do kuzynki muszę się jakoś pozbierać po tym pogrzebie.
Kochane trzymam za was kciuki żeby jeszcze kilka z was w marcu zobaczył te 2 kreski. -
Adele27 wrote:Kat współczuję ...
Rozczarowana to w ogóle nie było starań w tym cyklu ?
Ja mam 10dpo temp trochę spadła i mam ból na @ ale taki konkretny..jakby @ miała już przyjść ... nie kumam
Adele były starania ale przed owu. a jak na monitoringu lekarz powiedział ze chyba nie dojdzie do owu to już nam ochota przeszła. a tu masz babo placek - 5 dni później lekarz stwierdził że jakieś dwa dni temu była piękna owulacjaWiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2018, 09:02
Ponad rok starań o 2 bobasa - udało się
Tsh i prolaktyna ok
2 Cs z luteiną
1 Cs z clostilem
Syn 2011