X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wyniki wychodzi na to, że w normie.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzi na to ze są okej. Ta glukoza jakąś wysoka bo nie miałam takiej nigdy. Wiec popracuje nad dieta. Umowilam się na pt do gina. Nadnercza tez przebadane jest okej.;D ;p teraz tylko głowę odciążyć i zapomnieć o staraniach :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się zakatarzylam, ledwo dzis dycham.

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunia i Iza zdrowka!

Hugolina dobrze, ze wyniki ok.

Iza34 lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka a jak beta u Ciebie ?
    Moje wyniki nie do końca okej. Z glukoza musze coś zrobiv bo za wysoki poziom.
    Przed badaniem nie ograniczałam niczego. I jeszcze wczoraj się najadlam nerkowcow i żurawiny slodzonej na wieczór :/ :/ nie wiedziałam czy pójdę na 100 bo mnie dalej ta głowa lekko pobolewa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2018, 21:13

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no i męża mi rozkłada. Dziecko od poniedziałku, ja juz wczoraj czułam ze cos mnid bierze, mąż tez od kilku dni kaszle a dzis to juz czuje się fatalnie. Szpital sie robi. Moczenie nóg nie pomogło to dzis kolej na czosnek na stopy.

• DoveLove Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zazdroszczę tych choróbsk, a pogoda taka szalona że łatwo coś złapać...zdrówka dziewczynki :)

Hugolina, ta słodka żurawina mogła Ci podnieść cukier przy badaniu. Ogólnie suszone owoce mają wysoki indeks glikemiczny, lepiej zjeść świeże. Możesz spróbować zamienić cukier na ksylitol, w sumie tak samo słodki a polecany w diecie cukrzycowej.

Wczorajsza wizyta w banku była owocna. Wstępnie mamy zdolność kredytową :) wieczorem byliśmy obejrzeć mieszkanie, w naszej okolicy, co dla nas jest dużym plusem, bo Mlody ma tu przyjaciół i idą razem do pobliskiej szkoły. Nie licząc jakiegoś odświeżenia można tam od razu zamieszkać.
    Znajomy spec od nieruchomości ma rzucić okiem na ofertę i dopiero będziemy podejmować decyzję.
    Ehhh, wielkie oczy mam ze strachu :/

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zurawina suszona slodzona ma duzy IG takze to moze byc wynik. 97 to jeszcze nie cukrzyca, ale warto przyjrzec sie diecie. Ja ostatnio mialam tez ponad 90.

U mnie przyrost bety ok.
    W poniedzialek 39,8
    W srode 146,9

Sredni dwudniowy przyrost ponad 270%

Wiecej raczej nie badam, bo bardzo duzo nerwow mnie to kosztuje (chyba, ze w poniedziałek wpadne na genialny pomysl).
    Za to moj progesteron bardzo wysoki. W 11dpo az 65,16 ng/ml. Norma dla I trym do 60. Gdzies w jakiejs tabeli widzialam taki poziom progesteronu dla mniej wiecej 20tyg ciazy.

Biore dupka 2x1, ale on nie podnosi proga we krwi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2018, 21:50

jangwa_maua lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • JennyXS Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Zurawina suszona slodzona ma duzy IG takze to moze byc wynik. 97 to jeszcze nie cukrzyca, ale warto przyjrzec sie diecie. Ja ostatnio mialam tez ponad 90.

U mnie przyrost bety ok.
    W poniedzialek 39,8
    W srode 146,9

Sredni dwudniowy przyrost ponad 270%

Wiecej raczej nie badam, bo bardzo duzo nerwow mnie to kosztuje (chyba, ze w poniedziałek wpadne na genialny pomysl).
    Za to moj progesteron bardzo wysoki. W 11dpo az 65,16 ng/ml. Norma dla I trym do 60. Gdzies w jakiejs tabeli widzialam taki poziom progesteronu dla mniej wiecej 20tyg ciazy.

Biore dupka 2x1, ale on nie podnosi proga we krwi.
    Piękny przyrost. Trzymam kciuki za pierwszą wizytę :) I wirusy wysyłaj ❤

200909182441.png
    f2wli09kseu15yxf.png
    3jgxvfxmbborrgjh.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoveLove właśnie miałam się pytać jak poszło. Strach ma wielkie oczy... Też to pamiętam, ale co na swoim to na swoim szczególnie z dwójką dzieci :) trzymam kciuki.

Hugolina myślę że jakbyś miała problem z cukru to po dwóch godzinach miałabyś zły wynik. Głowa do góry ;)

Iza a w czym nogi moczysz?

Agulineczka a jak się czujesz?

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2018, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj z solą a dzis z imbirem.

• Kat83 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowka dziewczyny, oby do wiosny...

My tez szukamy domu do kupienia, zdolnosc kredytowa mamy super, oszczednosci na wplate wlasna tez, tylko domu znalezc nie mozemy. W UK wszystkie domy sa takie same, kilka metrow ogrodka i grzyb az strach :( Juz prawie kupilismy dwa razy. Pierwszy byl niestandardowy (slaba konstrukcja), drugi mial super ogrod, ale pelno rdestowca japonskiego na posesji, wiec nam bank odmowil pozyczki.

A mi sie tak @ od rana rozkrecila, cholera, ze wymieniam tampony super plus co godzine i - sorry - zafajdalam juz dzisiaj 3 pary "majtadalow okresowych" i dwie pary spodni :/ Boje sie isc spac normalnie. Trzeba bedzie dolozyc wielgachna podpaske i nastawic budzik na srodek nocy. Ale cyrk.

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • Rozczarowana Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2018, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    również miałam luteinę po owu aż do 28dc. Ano po to, że jakby była niewydolność ciałka żółtego to luteina pomoże.

Urszulka a tobie luteina pomogła? ja zapytałam po co mi przepisał jak nie było stosunku podczas ovu.

Ponad rok starań o 2 bobasa - udało się
    Tsh i prolaktyna ok
    2 Cs z luteiną
    1 Cs z clostilem
    Syn 2011
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat współczuję ... :/

Rozczarowana to w ogóle nie było starań w tym cyklu ?

Ja mam 10dpo temp trochę spadła i mam ból na @ ale taki konkretny..jakby @ miała już przyjść ... nie kumam

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2018, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ciaxy na pierwszym badaniu miałam cukier ponad 90, ale przed badaniem tydzień leczył się mlekiem z miodem ;) krzywą miałam lepsza niż teraz. Będę patrzeć na to co jem i za jakiś czas zrobię znowu badanie ns czczo samo.

Agulineczka to pięknie rośnie. A to pierwszy chkl był na dupku Twój ? Ja się umowilam do gina I nie wiem czy iść przed owu czy po. Jajnik mnie już bolal wczoraj ten co ostatnio wiec przypuszczam że rośnie pecherzyk. W 11 dc idę na wizytę wiec przed owu z dzień/dwa.
    Co do komórki jajowej to ja wyczytalam ze co z tego jeśli nawet żyje 24h to 4h z tego jest najbardziej prawdopodobne na zapłodnienie. A to tak krótko:/

Kat współczuję @. Z tego co sie orientuje kobiety które maja więcej estrogenów mają obfite @. Moja to tyle co pies naplakal, a endo okej niby.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2018, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele zagniezdzenie :p tego Tobie życzę oczywiście.

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina to byl moj drugi cykl na dupku.
    Adele mnie tez brzuch bolal jak na @. No i piersi standardowo. Do tego od czasu do czasu takie klucie w okolicach jajnikow. Raz naprawde mocne.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny a co tam u Ciebie? W tytule wykresu mialas wpisane jakies zmiany :)

Ja poki co wiruskow nie wysylam, czekam cierpliwie na wizyte u lekarza.

JennyXS lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 17 marca 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie @brak, zobaczymy co z tego wyjdzie w poniedziałek kupię test. Cycki bolą trochę kluja mnie jajniki ale tu się obawiam czy torbiel czasem się nie zrobiła oby nie a następnie miałam grypę i 2 antybiotyki to bardzo prawdopodobne że o kilka dni mi się przesunie.

Jadę dziś na pogrzeb do cioci, trochę to przeżywam bo tak naprawdę to była mi bardzo bliska taka 2 mama. Na stypendium nie idę bo naprawdę to tak nikogo nie znam tylko jej córki a wg jakoś ochoty też nie mam, moim zdaniem ja chyba stypendium nie dała bym radę zrobić. Teraz mi ciężko a dopiero wszystkie sprawy na głowie. A wieczorem jadę na 18 do kuzynki muszę się jakoś pozbierać po tym pogrzebie.

Kochane trzymam za was kciuki żeby jeszcze kilka z was w marcu zobaczył te 2 kreski.

• Rozczarowana Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Kat współczuję ... :/

Rozczarowana to w ogóle nie było starań w tym cyklu ?

Ja mam 10dpo temp trochę spadła i mam ból na @ ale taki konkretny..jakby @ miała już przyjść ... nie kumam

Adele były starania ale przed owu. a jak na monitoringu lekarz powiedział ze chyba nie dojdzie do owu to już nam ochota przeszła. a tu masz babo placek - 5 dni później lekarz stwierdził że jakieś dwa dni temu była piękna owulacja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2018, 09:02

Ponad rok starań o 2 bobasa - udało się
    Tsh i prolaktyna ok
    2 Cs z luteiną
    1 Cs z clostilem
    Syn 2011
‹‹ 854 855 856 857 858 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ