X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JennyXS wrote:
    Taki mam zamiar właśnie Termin @ jest na wtorek. A test był o czułości 25. Jestem przygotowana na @ bardziej ;)
    lepiej sie przygotowac na @ i milo zaskoczyc niz odwrotnie tym bardziej ze wynik po czasie rownie dobrze moze hyc zafalszowany ale trzymam kciuki za pozytywne rozstrzygniecie :-)

JennyXS lubi tę wiadomość

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha a mnie troszke wysypuje 2-3 dni przed owu a pozniej kilka dni po i tyle.
    Eeeeej dalej sie leje ze mnie jak z prosiaka :( Musialam w nocy wstawac. Bleee...

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • Kotastrofa Znajoma

Wysłany: 17 marca 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Pap no widzisz ja mam wyciek z piersi, lekarz dal mi skierowanie na prolsktyne i z obciążeniem, na czczo wyszła w normie, po obciążeniu ponad 40 razy powiększona czyli ponad normę bo dopuszczalne jest 10 razy ale stwierdził że jest ok, tak samo jak dwóch endo, nikt nie kazał nic z tym robić, robiłam usg piersi, wyszlo ze mam powiększone kanały mleczne jakbym karmiła piersia a piersi o budowie gruczolowatej, i tez nic z tym mam nie robić, jedynie na pocieszenie ze obecność mleka chroni przed rakiem. A moze tu pies jest pogrzebany, w tym mleku?
    Kochana dobijaj się do innego lekarza u mnie prl zawsze lekko powyżej normy, po teście z obciążeniem wzrastała ok 12krotnie, a po rezonansie wyszło że to jednak mikrogruczolak. Brałam bromka 7 lat, do czasu aż zaszłam w pierwszą ciążę.

• JennyXS Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisieninka_89 wrote:
    lepiej sie przygotowac na @ i milo zaskoczyc niz odwrotnie tym bardziej ze wynik po czasie rownie dobrze moze hyc zafalszowany ale trzymam kciuki za pozytywne rozstrzygniecie :-)

Dokładnie jestem tego samego zdania :) widzę że my Chyba z jednego rocznika :)

200909182441.png
    f2wli09kseu15yxf.png
    3jgxvfxmbborrgjh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katastrofa mi też się wydaje że jak mam takie wyniki to coś jest nie tak, po co gin zlecił te badania jak zignorował wyniki? Czemu endo tez machnął na to ręka? To był mój pierwszy punkt zaczepienia jak nam się nie udawało. Nie wiem co z tym robić i gdzie, do kogo isc.

Kotastrofa lubi tę wiadomość

• wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JennyXS wrote:
    Dokładnie jestem tego samego zdania :) widzę że my Chyba z jednego rocznika :)
    kesli tez 89 to tak :-)

JennyXS lubi tę wiadomość

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • JennyXS Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisieninka_89 wrote:
    kesli tez 89 to tak :-)

Tak. Też 89 :)

200909182441.png
    f2wli09kseu15yxf.png
    3jgxvfxmbborrgjh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2018, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wogole mysle ze mnie i męża to stres niszczy.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam co robić jutro testu. Brzuch boli na @ cycki bolą mniej. No i temp dziś poleciała dalej w dół :/ myslalam,że na na luteinie będą ładne temp do @...
    A od wczoraj 10dpo znów stopniowo spada tak samo jak w ost cyklu.. :/

to normalne,że mimo brania lutki tak czybko spada mi temp...?

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2018, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi Adele tez zaczela tempa spadać 10/11dpo
    Kurde szkoda :/ :/ nie wiem jak działa luteina. Urszulka pisała ze jej nie podnosiła tempki. Ja uważam że mi dupek ta temp tak bardziej wyrównał. Zobaczymy w tym cyklu. Znowu wezmę recepty na następne opakowania :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele no szkoda. Nie znam się na tym
    U mnie temp.spada 1-2 dni przed @, czasem rano jest spadek a wieczorem @. Ka juz mam dosc poszukiwanie przyczyn niepowodzeń.

• Rozczarowana Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczorajsze testowanie przebiegło bez niespodzianek. jedna kreska. od wczoraj nie biorę zatem luteiny i czekam na @.

Ponad rok starań o 2 bobasa - udało się
    Tsh i prolaktyna ok
    2 Cs z luteiną
    1 Cs z clostilem
    Syn 2011
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina na szkoda.. jedyny plus to taki,że póki co nie ma plamien.. zawsze od 10po śluz już miałam zabarwiony

Rozczarowana to będziemy szły podobnie w nowym cyklu. Ja jutro odstawie lutkę. Choc zastanawiam się czy nie dziś skoro temp tak mi spada

Iza mi na szukanie przyczyn też braknie sil. Te parę cykli zobacze z luteina a później nie wiem... Hsg raczej mi nie pomogło

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele ja bym wzięła ta luteinę jeszcze, chociażby profilaktycznie. Może znikną Ci całkiem już te plamienia. Chociaż mam nadzieję cały czas, że może zaskoczyło.
    Trzymam kciuki za was.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia masz rację wezmę jeszcze dziś to będzie 10 dni. Dzieki za kciuki ;)

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękna niedziela, nie ma co. Siedzę w łazience i rycze. Corka wyprowadziła mnie z równowagi bo wyrzuciła parówki do kosza i w ryk bo nie takie bo za krótkie, ja ostatnio taka jestem ze nie potrafię na spokojnie tylko krzykiem, to i mąż na mnie naskoczyl. Codziennie takie spiecie są. Corka mnie nie uwaza, mówi że ja ją denerwuje, robi mi na zloxc tym bardziej jak widzi ze cos mnie denerwuje,mowi że tatus jest jej, nie moge się przytulić, czuje się źle. Nic jeszcze nie jadłam i nie piłam ale nie mam ochoty wychodzic z łazienki.

• Kotastrofa Znajoma

Wysłany: 18 marca 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Katastrofa mi też się wydaje że jak mam takie wyniki to coś jest nie tak, po co gin zlecił te badania jak zignorował wyniki? Czemu endo tez machnął na to ręka? To był mój pierwszy punkt zaczepienia jak nam się nie udawało. Nie wiem co z tym robić i gdzie, do kogo isc.
    Kurde, przez przypadek polubiłam :/ może poszukaj ginekologa-endokrynologa? Albo poproś o skierowanie do poradni ginekologii endokrynologicznej, ja jeździłam długo do Krakowa, potem do Katowic. Prócz mikrogruczolaka miałam zdiagnozowaną wtórną niedoczynność jajników, sam bromergon mnie nie urządzał, musiałam jeszcze brać duphaston w każdym cyklu i wszystko zaczęło ładnie funkcjonować.

U mnie dziwnie, jakoś nie czuję specjalnych objawów ciąży. Trochę jestem senna i na wieczór mam mega wzdęcia, biorę dupka i czekam na usg 29 marca. Kusi mnie żeby jeszcze zrobić betę, ale nie chcę się stresować, wyjdzie niska to i tak nic nie zrobię.

• Kotastrofa Znajoma

Wysłany: 18 marca 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza przytulam :( Twój maleńtas ma ewidentnie gorszy dzień, ale Ty też jesteś tylko człowiekiem i masz prawo żeby sobie poryczeć w odosobnieniu i czuć się bezsilną. Młoda ma chwilowo tatozę, ale założę się że gdybyś wyszła na dłużej, byłby ryk za mamą. Mama to... mama ;)

Iza34 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam w zasięgu taka panią dr ale nie wiem, wahań sie bo jak poszłam kiedys do niej to czułam się zlekcewazona, kazała jeszcze się starac min.pol roku. Nie wiem czy teraz jej zaufam, mam przeświadczenie ze oni tam pracują tylko dla kasy. A wiecej nie wiem gdzie. Potrzebuje znaleźć takiego lekarza do którego dotrę sama bez męża a do warszawy to się boję sama jechac.

• Kotastrofa Znajoma

Wysłany: 18 marca 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, mnie się wydaje że jednak powinnaś coś brać na tę hiperprolaktynemię, niezależnie czy ktoś stara się o dzidziusia czy nie, takie wyniki świadczą o nieprawidłowości i lekarz powinien coś z tym zrobić. Jeżeli pani dr raz Cię zlekcewazyla to raczej bym odpuściła kolejne wizyty...
    Daleko masz do wawy? Dlaczego boisz się sama? Może masz możliwość poprosić kogoś o towarzystwo, albo jak nie chcesz prowadzić to przejedź się pkp lub pksem. Zerknij tutaj http://www.szpitalkarowa.pl/klinika-endokrynologii-ginekologicznej

‹‹ 856 857 858 859 860 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ