Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyGibonek trzymaj się, wyrazy współczucia. Tylko ubierz się bardzo ciepło bo pogoda okropna.
Rozczarowana widzisz jaki los nam plata figle. Teraz to po krokach
Ja tez kładę lache na ten cykl mimo ze tuz przed owu. U mnie nadal sucho, wczoraj mieliśmy działać ale mąż nie dał rady tak go rozłożyło, z resztą to i ja kiepsko się czułam, on biedak został dzis w domu zeby wyzdrowieć. Wogole martwi się ze za dużo tych suplementów ma brać. Ile powinno być cynku i wit.c? A ja chyba wiem czemu nie mam śluzu, bo przecież pije olej z wiesiolka i siemie lniane to powinien byc. I wyczytałam tylko nie wiem gdzie jak dziewczyna pisała że byla sucha caly cykl a przyczyną bylo to ze przestała brać kwasy omega, no a ja przestalam brać wit.d z tymi kwasami bo kardiolog kazała odstawić. No i masz, nasienie słabsze, śluzu brak, ochoty brak, sily brak, zdrowia brak, jednym słowem d... -
Rozczarowana, progesteron wpływa na jakość następnego cyklu, tak mi tłumaczyła moja lekarka. Jak się ma niedomogę lutealną, to się bierze progesteron niezależnie od tego, czy chce się mieć dziecko, czy nie.
Ja dołączam do grona zakatarzonych. Kobiety zawsze się podśmiewają z mężczyzn, że ledwie katar, a oni już umierają, ale pod tym względem to jestem mężczyzną. Nie znoszę kataru! Tego uczucia, że moja głowa jest jednym wielkim czopem śluzowym i tego uczucia, że mój mózg zatonął w kisielu!
Agulineczka - dopiero teraz zobaczyłam, że jesteś w ciąży. Gratulacje! Jesteś obstawiona lekami, więc teraz już na pewno wszystko będzie dobrze!
Kat - dlaczego bank odmówił pożyczki, bo na posesji rósł rdestowiec japoński? Przeczytałam, że to roślina lecząca boreliozę i milion innych chorób. Czyżby bank uznał, że jak będziecie krzaczory przerabiać na tableteczki to tak się dorobicie, że żadna pożyczka nie będzie Wam potrzebna?
Gibonek, wyrazy współczucia.
Nie pamiętam, co jeszcze komu miałam napisać, a Malutek zaraz naciśnie mi enter, więc kończę.Iza34, agulineczka lubią tę wiadomość
-
Rozczarowana wrote:Urszulka a tobie luteina pomogła? ja zapytałam po co mi przepisał jak nie było stosunku podczas ovu.
-
Dziewczyny czy castagnus moze przyspieszyc owulacje? Bylam u gina w 13dc to mowil,ze jest plyn w zatoce ale na 100% nie wie czy byla owu, niby jajniki i endo pogrubione wiec mogly na to wskazywac ale wiecie- gwarancji nie ma. Wtedy co teoretycznie mogla byc owu (10i11gora 12dc) rzexzywiscie byl odpowiedni sluz ale dzis jest 15dc a temp dalej niska, jak w 1fazie cyklu (wahania +/- 0,1st ale ciagle na niskich wartosciach). Ewentualnie po prostu owu wcale nie bylo i teraz zastanawiam sie czy w kolejnym cyklu brac castagnusa (prolaktyna okazala sie w normie a gin nie dal mi skiero na obciazenie bo powiedzial,ze nie obserwuje wyciekow z piersi).Szymonek jest z nami od 11.09
3490gram, 57cm, 10pkt
-
Miodunka dziękuję
Na razie podchodzę do tego bardzo ostrożnie. Jestem już po jednej zdrowej, bezproblemowej ciąży, a później dwie straty. O drugiego malucha staramy się odkąd synek skończył 9 m-cy. Własnie po 9 m-cach od porodu przyszła pierwsza @. Jak Mały miał 14 m-cy odstawiłam go od piersi i wtedy własnie zaszłam w ciażę. Niestety radość nie trwała długo. Poźniej kolejna strata.
Ale staram się być dobrej myśli teraz, choć nie jest łatwo.
Pap co do castangusa nie pomogę, bo nie brałam.
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
pap bierz dalej i zobaczymy, ja zaczynam drugi cykl. Mi sie nic nie przesunelo, no ale moje ovu i tak sobie robia co chca
Ale @ jak w zegarku 14dpo.
gibonek bardzo mi przykro, tulam.
Iza skad ja to znam, nic sie czlowiekowi nie chce.
agulineczka bedzie dobrze. MusiTrzymam kciuki, lokcie, kolana i reszte :*
Adele sikasz czy czekasz?
Miodunka taaaak ja tez nienawidze kataru. No nienawidze. Moge lezec z grypa i goraczka i jest ok, ale katar i kichanie. Fuuuuj!!
Co do rdestowca - tak, jest to roslina lecznicza (i ozdobna) i jako taka byla sprowadzona z Japonii. ALE, jest tez niewiarygodnie inwazyjna i prawie niemozliwa do usuniecia, jesli sie juz zadomowi. Rozrasta sie bardzo szybko, ma glebokie i szerokie korzenie, ktore moga w ciagu kilku lat podejsc pod dom i zniszczyc fundamenty.
W UK sadzenie rdestowca jest nielegalne i grozi wysoka grzywna. Jest do tego stopnia tepiony, ze jesli sasiad ma rdest na posesji, to ty nie sprzedasz swojego domu.
60 cs......
PCO
7 cykli z Clo
hsg 05.16 jajowody drozne
laparo 08.17 tuning -
nick nieaktualnyPap no widzisz ja mam wyciek z piersi, lekarz dal mi skierowanie na prolsktyne i z obciążeniem, na czczo wyszła w normie, po obciążeniu ponad 40 razy powiększona czyli ponad normę bo dopuszczalne jest 10 razy ale stwierdził że jest ok, tak samo jak dwóch endo, nikt nie kazał nic z tym robić, robiłam usg piersi, wyszlo ze mam powiększone kanały mleczne jakbym karmiła piersia a piersi o budowie gruczolowatej, i tez nic z tym mam nie robić, jedynie na pocieszenie ze obecność mleka chroni przed rakiem. A moze tu pies jest pogrzebany, w tym mleku?
-
Ja dopiero co mialam usg i kanalikow mlekowych nie bylo widac (a rok temu przy tez troche podeyzszonej prl na usg bylo widac krety kanalik). No nic-zobaaczymy dalej. Mam wizyte na 24.04 to go jednak poprosze o badanie z obciazeniem. Tsh mam dobre bo 0,9 (co prawda z pazdziernika ale nigdy nie mialam problemow z tarczycą). Jeszcze progesteron chcialabym zbadac ale w tym cyklu dupa bo naprawde nie mam pojecia czy mialam i kiedy ta owu. Zastanawiam sie nad estadriolem bo on podobno ma wplyw na sluz plodny a ja z nim mam problem tylko czy zwykle samo badanie estadriolu cos mi powie?Szymonek jest z nami od 11.09
3490gram, 57cm, 10pkt
-
Podjelam meska decyzje-w przyszlym cyklu bzykam co 2dni! No musi zaskoczyc jesli by wszystko w organizmie bylo cacy (omamo zbieram juz sily na to bzykanie hehehe),jeste jeszcze kolejna metoda, ktora poskutkowala mojej kolezance-bzykac w te dni cyklu, w ktore sie serduszkowalo przy zajsciu w pierwsza ciąze-to tez jakas opcja. To juz mam plan na 2najblizszd cykle! Potem sie wkurze i kaze ginowi dac skiero na wszystkie mozliwe badania przy staraniach.Szymonek jest z nami od 11.09
3490gram, 57cm, 10pkt
-
pap badania estriadolu w 3dc razem z lh i fsh da ci wynik rezerwy janikowej. Kilka dni przed owu pokazuje jak przyrastają pęcherzyki a 7dpo jak funkcjonuje ciałko żółte. Watpię czy jego badanie da coś na temat śluzu. Może warto spróbować z tym żelem Conceive plus ?
Kat no planuje w pn siknac
-
nick nieaktualnyDziewczyny Wam wychodzą jakieś wypryski na twarzy w pierwszej fazie cyklu ? Ja mam taki armagedon zawsze od 5 go dc do owu a później już spokój
z tego vo czytałam to najczęściej w drugiej fazie przed @ wychodzą syfy. A mi odwrotnie
Adele mam nadzieje ze temp nie spadnie. -
agulineczka wrote:Jenny a co tam u Ciebie? W tytule wykresu mialas wpisane jakies zmiany
Ja poki co wiruskow nie wysylam, czekam cierpliwie na wizyte u lekarza.
Miały być już zmiany bo młody miał iść do żłobka a ja do pracy. Ale idzie od września wiec narazie muszę wytrzymać. Może wiosna przyjdzie to się poprawi humor i jakoś to zniose
Dziś się pokusilam na test ale negatyw. Po kilku godzinach wyszedł cień cienia. Czekam do wtorku lub środy czy @ przyjdzie.
To kiedy ten wielki dzień ? -
Hugolina87 wrote:Dziewczyny Wam wychodzą jakieś wypryski na twarzy w pierwszej fazie cyklu ? Ja mam taki armagedon zawsze od 5 go dc do owu a później już spokój
z tego vo czytałam to najczęściej w drugiej fazie przed @ wychodzą syfy. A mi odwrotnie
Adele mam nadzieje ze temp nie spadnie.
Mnie teraz przed owu meeeeeega wysypalo... A po już nie -
JennyXS wrote:Miały być już zmiany bo młody miał iść do żłobka a ja do pracy. Ale idzie od września wiec narazie muszę wytrzymać. Może wiosna przyjdzie to się poprawi humor i jakoś to zniose
Dziś się pokusilam na test ale negatyw. Po kilku godzinach wyszedł cień cienia. Czekam do wtorku lub środy czy @ przyjdzie.
To kiedy ten wielki dzień ?wiem ze czesto testy po takim czasie sa zafalszowane ale ja np teraz tak mialam i okazalo sie ze beta byla 6.5 test o czulosci 10 a po dluzszym czekaniu pokzaywal sie cien cienia ledwo widoczny (u mnie to byl akurat wzrost bety z 3.9 po pozamacicznej ale test wykryl hormon bhcg)
JennyXS lubi tę wiadomość
-
wisieninka_89 wrote:jenny ja bym ci proponowala powtorkek testu np za 2 dni z porannego moczu, bede trzymac kciuki
wiem ze czesto testy po takim czasie sa zafalszowane ale ja np teraz tak mialam i okazalo sie ze beta byla 6.5 test o czulosci 10 a po dluzszym czekaniu pokzaywal sie cien cienia ledwo widoczny (u mnie to byl akurat wzrost bety z 3.9 po pozamacicznej ale test wykryl hormon bhcg)
Taki mam zamiar właśnie Termin @ jest na wtorek. A test był o czułości 25. Jestem przygotowana na @ bardziej -
nick nieaktualnypap86 wrote:Iza ja na Twoim miejscu (oczywiscie oprocz tego,zr Twoj maz musi sie posuplementowac bo slabe nasienie) domagala bym sie jednak bromka na prl jesli masz wycieki z piersi.
No ja mialam nadzieje ze cos mi da ale stwierdził że nie ma takiej potrzeby. Łącznie 3 lekarzy tak stwierdziło. A mnie jak ostatnio tak mega piersi bolały i wieczorem zdejmowalam biustonosz to potrafiło wyciec po kropelce tak samoistnie. Moze i ja zacznę brać Niepokalanka.