X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokardka u mnie juz skrzynka stoi i czeka :P
    Mi chyba tylko borowiny zostaly haha probowalam wszystkiego innego. No i mam caly sztab modlacy ;) Pol rodziny i dwa zbory, jeden w Polsce, drugi w UK :D
    Katolicy, zielonoswiadkowcy i banda podskakujacych babtystow :P Obstawa ze wszystkich stron, ze tak powiem. Mam dzieci z Gory obiecane, tylko to czekanie mnie dobija.

Dove no ba. Ja tez na surowe fujam :P Oprocz steka. Stek musi jeszcze muczec :P Wypieczony stek to karygodne marnotrawstwo porzadnego miesiwa :P

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokardka ja obstawiam durex aloesowy :P

U mnie ból mniejszy. Chyba Ibuprom pomógł bo ja to tylko na paracetamolu zawsze jadę bo innych nie mogę ale wzięłam dziś mocniejsze tabsy

Czekam aż w końcu @ się pojawi .. chce już zacząć nowy cykl

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele ibupromu nam nie wolno :P No chyba, ze juz w ostatecznosci trzeba. Ponoc hamuje owulacje :/ Jak wszystko oprocz oleju kokosowego ^^ Ja jem ketonal jak juz paracetamol nie dziala. I ciupam nospe jak cukierki :P

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ibuprom jem.od urodzenia :p kiedys kiedy się imprezowalo to jadlam jak tik taki no a w ciążę zaszłam :p ciekawe czy lekaRz w pt mi coś zaproponuje. Jeśli nie to sama się wypytam o stymulacje. Przez myśl mi przeszło żeby się spytać o zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka :p może q tedy łatwiej byłoby trafić jednak q ta owu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2018, 20:54

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjj ja przed 1 ciąża też lykalam Ibuprom jak cukierki :P podczas @ cała paczka szła no ale przez chore jelita mam zakaz takich leków. Tak się organizm odzwyczail więc teraz paracetamol pomaga heh

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozliwe, ale i tak musialabys latac na monitoring, bo byle pecherzyka sie nie peka ;) Musi byc gotowy.
    Ja tez bede pchac o monitor, tylko czekam na wyniki krwi meza teraz, zeby sie umowic znowu w klinice. Przy okazji zrobimy badanie nasienia na miejscu. Strasznie jestem ciekawa co tam wyjdzie. Po cichu mam nadzieje, ze wyjdzie jakas niedomoga w hormonach u meza. Bo to by znaczylo, ze mozna go wyleczyc jakimis pigulami :/ Juz powoli mi brakuje pomyslow, szczerze mowiac.

Ale jak sie okaze, ze ja przy PCOS nie mam owu a maz nadal 1% morfologie i 11 mln plemniorow, to mam w dupie i koncze starania.

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokardka tez pomyslalam o tym żelu durexa. Przy staraniach nie powinno sie takich zeli drogeryjnych uzywac, my używamy po plodnych.

Kat ty to naprawde jestes obstawiona. Ja licze tylko na siebie, na nas. Nawet nie mam z kim pogadac, ostatnio chcialam ze swoja mama ale nie podjela tematu. Przykro mi z tego powodu.

Ale teściowa by chciala pogadac bo wscibdkie i ciekawskie babsko tylko ja nie chce. I regularnie podnosi mi cisnienie, nawet teraz wieczorem, porzadkow jej sie zachcialo i wypie... moje buty, cala zime stały i nie przrszkadzaly, do dzisiaj.

• Kat83 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza taaa, moze sie i papiez modlic, ale jak Tata nie da, to nie bedzie ;)
    U mnie i mama i tesciowa to pielegniarki, jedna nawet polozna! I co? I nie pogadam. Jedna mnie ochrzania, ze sie za bardzo staram, druga mnie ochrzania, ze niepotrzebnie zdrowie szargam na operacje haha No ale wnuki to by chcialy :)

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat ale moja mama nigdy na te tematy ze mna nie rozmawiala. Dla mnie pierwsza miesiaczka to byl szok i wtedy mama nic mi nie wytlumaczyla, do dzisiaj psmietam moj strach, zdenerwowanie, bezsilnosc. Mudialam wszystko sama. Dopiero mąż mnie zaczął uczyc rozmawiac o tych sprawach. I nauczyl. Ale gdyby nie ten fall-start to moze by bylo teraz łatwiej, on jest otwarty, chętny, ja zamknieta i niesmiala.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju, nie wiem czy juz po czy przed owu, temp.wierzyc nie moge bo wcxoraj i dzis mierzylam duzo wczesniej niż zwykle, sluz i szyjka to zagadka, tylko od wczoraj boli brzuch jak na @ czego nigdy nie mislam w okolicach owu.

Hugolina o ktorej masz jutro gina? Ja 15.45

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka
    Ja jutro 16.45 mam wizytę :) pewnie dostane zrypke przez ta glukoze i powtórka badania niebawem na czczo.
    U mnie tem spada. Wiec owu będzie pewnie jak zwykle. Jutro podejrze pęcherzyk. :)

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 1dc ;) jestem taka szczęśliwa pierwszy raz od 2 lat dostałam @ bez plamien ! Poszłam sobie do łazienki a tam @ hehe nigdy tak się nie cieszyłam z jej przyjścia :P

Paula_shells lubi tę wiadomość

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele a jednak. Dobrze, że chociaż tak do tego podeszłas. Widać że luteina działa.

A ja mam taką huśtawkę nastrojów. Wczoraj mnie znów bratowa wyprowadziła z rownowagi. Znów się nasłuchałam, że będę miała druga córkę, że taka różnica między dziećmi jest zła, bo u niej jest dwa lata itd. szlag mnie trafia jak to słyszę i w końcu wczoraj mi nerwy puściły i jej wygarnęłam. Powiedzcie mi skąd się biorą tacy ludzie :/ postanowiłam, że już mi będziemy się spotykać dla mojego komfortu psychicznego.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia no ewidentnie luteina zadziałała. Szkoda tylko,że tak późno zaczęłam ją brać.. a co do bratowej to twoje samopoczucie jest najwazniejsze nie ma co się spotykać jak kobita działa ci na nerwy ;) a większą różnica wieku też ma swoje plusy

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia taka roznica miedzy dzircmi u Ciebie to tylko na plus dla Ciebie! Pierwsze dziecko juz "odchowane", zajmie sie sobą a Ty maluchem! Wiesz co? Tez nie wiem skad sie tacy ludzie biorą-znawcy swiata krytykowac potrafią.
    Adele ooo kiedys tez tak mialam,ze po prostu @ przychodzila. Teraz po ciazy tez mam 2dni plamien :/ przyszly cykl jeszcze wyprobuje bez badania hormonow ale jak metoda bzykania co 2dni nie zadziala to w maju robie wszystkie hormony i ide do gina tez po dupka :/
    Kat to ja Ci zycze zeby u meza wyszlo w badaniu "cos:, na ktore beda witaminki i jak małż pobierze to od razu zaskoczysz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2018, 15:24

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunia mam koleżanki u których jest 4 lata różnicy chyba nawet ponad i sa najlepszymi przyjaciółkami:)
    fajnie jest jak jest mniejsza różnica wieku ale wiadomo jak jest, nie na wszystko mamy wpływ. Tez chciałam 3 lata :( :( a teraz jest mi to obojętne. 4,5 roku tez będzie w porządku jesli w ogóle będę kiedyś w ciąży. Chcialabym żeby syn miał poprostu rodzeństwo.
    Ja z bratem mam 2,5 roku miedzy nami a niestety nie jesteśmy zżyci w ogóle. Siostra starsza o 7 lat i z nią mamnajlepszy kontakt :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2018, 16:40

• DoveLove Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunia, ja będę miała 7 lat różnicy i wcale sie tym nie przejmuję ;)

Adele, dobrze wiedzieć ze lutka działa :)

Hugolina, do boju! :D

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się nie przejmuję ta różnicą. Fakt chciałam 3 lata różnicy. Ale wiadomo jak jest. Cieszę się, że w ogóle jest dzidziol.
    Ja mam 5 lat młodsza siostre i mamy bardzo dobry kontakt ze sobą.
    Po prostu drażni mnie ta dziewczyna.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nic nie mowie nawet :P Moj mlody za miesiac konczy 15 :P Nawet gdyby mi sie ciaza trafila, to drugiego jedynaka bede chowac :P

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat to zalezy jaki jest twoj syn. Bo mam znajomą ktora uridzila drugie jak starszy syn byl juz nastolatkiem i ten starszy super sie opiekuje braciszkiem, o wspolnym chowaniu juz nie ma mowy ale zle nie bylo. To samo z bratankami męża, miedzy chłopakami jest 14 lat różnicy, tylko tutaj ten starszy namawiał rodzicow na rodzenstwo a ma jeszcze mlodsza siostrę.

‹‹ 866 867 868 869 870 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ