X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojessssu ale emocje dzisiaj, alescie sie babiszony rozpisaly!! No to daje:

Adele no weeez, paznokcie obgryzlam przy tej twojej becie. Rwij zebisko w cholere i problem z glowy (khe khe). Zepsulabys sie w koncu, bo ja juz po!
    Wogle to powinnysmy sie zgrac juz po takim czasie wszystkie, nie pamietam potem kto co kiedy sika ;P

Iza taak, masz racje z doktorami. Bo my to juz tu takie madre jestesmy, ze im musimy mowic, co nam maja kiedy przepisac ;) I sie dziady obrazaja tylko, jak im sie grzecznie zwroci uwage, ze pier**** glupoty ^^'

Luce jak sie czujesz na Clo? Monitorujesz? Ja umieralam przez to paskudztwo. I cicho, ja jestem na etapie witaminek i ziolek :P

Hugolina tez mi sie wydaje, ze bedzie banda dziewuch ^^ To my robimy chlopakow, ok? Umowa? A masz jakis pomysl na te zawroty glowy? Ja tez mam dzisiaj calutki dzien, masakra jakas. Nigdy nie mam zawrotow glowy, wiec dla mnie to nowosc, dosyc nieprzyjemna zreszta.

Jenny kciukam jak diabli :D

jangwa, Urszulka super!! Jak sie ogolnie czujecie, dziewczyny?
    jangwa ej, ale to bedzie kawal baby, eh? :P Jeszcze ma kilka ladnych tygodni do urosniecia, chcialabym zauwazyc.

aLunia, Dove jak sie czujecie? :*

pap, kochana, dajemy rade, bo musimy. Teraz to juz nie ma znaczenia dla mnie nawet, ten miesiac czy dwa. Stracilam rachube. Serio :D Patrze ja ci ostatnio na moj podpis, licze, kombinuje i sie okazalo, ze sobie zapomnialam 2 cykle dopisac :P

smerfetka a zrob posik kontrolny za kilka dni znowu i zobaczymy :) Robisz bete?

Kokardka czesc, rozgosc sie :) Piszesz, ze sie staraliscie o dzidzie 3 lata, zaszlas w koncu naturalnie? :) Przyzwyczajaj sie, jestesmy strasznie wscibskie :P

Uff, zdazylam tu kawe wypic z wami dzisiaj :P

JennyXS lubi tę wiadomość

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • Matka mimo wszystko Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Ja póki co endo podlewam winem wieczorami ;) dziś rzeźbiałam jajka wielkanocne do przedszola. I się zrelaksowałam; ) jutro będę robic kolejne do domu już.
    U mnie winko też jest prawie codziennym dodatkiem do kolacji heh a do tego jeszcze podjadam migdały i orzechy...Oh oby to endometrium zechciało lepiej rosnąć...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2018, 20:51

3 nieudane podejścia do in vitro
    4 podejście- sukces, jest synek :)
    3 lata leczenia cienkiego endometrium i zrostów w macicy
    grudzień 2018- crio :(
    styczeń 2019 crio: 4AA, 7dpt- hcg<0,5
    sierpień 2019- II kreski, jestem w ciąży!

matkamimowszystko.pl

"Nigdy nie rezygnuj z osiągnięcia celu tylko dlatego, że jego osiągnięcie wymaga czasu. Czas i tak upłynie!"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh Kat to się rozpisalas :p ja nie wiem co z ta głowa mam zrobić. Czekam aż minie. Ale myślę że to może być przez @ i ze ta krew tez ostatnio spuszczalam az mam siniaki na obu rękach pierwszy raz. :/ gdzieś czytałam ze generalnie podczas @ powinno się suplementowac żelazo.

Matkamimo wszytsko a jak u Ciebie wygląda sprawa z endo ?

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No też sie przerazilam ale porownywalam z córką na mniej wiecej tym samym etapie to podobna waga. Urodziła się 3600 g a była przeterminowana :P. Ja czuje się w miarę dobrze. Są gorsze dni, ale już bliżej niż dalej :)

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Iza a już płodne masz ? U mnie pewnie w weekend będzie owu, jeśli będzie. Może będziemy szły podobnie ten cykl
    Ja póki co endo podlewam winem wieczorami ;) dziś rzeźbiałam jajka wielkanocne do przedszola. I się zrelaksowałam; ) jutro będę robic kolejne do domu już.

Juz? Noz jasna anielka 19dc a owu jeszcze nie bylo, nie to ze program czeka na 3 wyzsze tempki tylko temp.wogole jeszcze nie skoczyla. juz mam dość wyczekiwania. Ale mysle ze to dzis bo i szyjka otwarta i wyzej, i sluz sie rozkrecil i cos tam zakluje od czasu do czasu w prawym jajniku. Staranka byly wczoraj, dziś to chyba nie bedzie bo mąż coś zle się czuje i poszedl juz spać. Tak mysle ze jak temp.rano bedzie wyzsza to moze ❤ z rana, corka siedzi w domu to nie musze sie zrywac wczesnie z łóżka.

• Rozczarowana Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2018, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matka mimo wszystko wrote:
    U mnie winko też jest prawie codziennym dodatkiem do kolacji heh a do tego jeszcze podjadam migdały i orzechy...Oh oby to endometrium zechciało lepiej rosnąć...

u mnie endo w rewelacyjmym rozmiarze. a i tak dupa.
    jak u was wyglądały @ po luteinie? mnie zalewa juz drugi dzień masakrycznie. wcześniej tak nie miałam.

Ponad rok starań o 2 bobasa - udało się
    Tsh i prolaktyna ok
    2 Cs z luteiną
    1 Cs z clostilem
    Syn 2011
  • Rozczarowana Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2018, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje szanse na zajście są mniejsze od prawie każdej innej kobiety. bo cykle mam min 34 dni.
    dzisiaj w pracy skarżyłam się ze mnie brzuch napier.. przy @ a koleżanka mówi, że miałyśmy poprzednią @ razem a ona już zapomiala o 2 @ a ja dopiero mam teraz.

Tsh i prolaktyna ok
    2 Cs z luteiną
    1 Cs z clostilem
    Syn 2011
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Rozczarowana moja @ po luteinie pod język była normalna. Zobaczę jaka będzie teraz. Ile dni po odstawieniu ci przyszla ?

Kat no kurde widzisz nadziei narobiłam sobie i dupa blada. Teraz przed lutkę mi się wydluzy cykl ehh coś czuje,że jakoś za 2 dni dostanę @

Proszę dziś trzymać kciuki za wyrwanie mojej ósemki żebym nie uciekła z fotela :P

Paula_shells lubi tę wiadomość

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Rozczarowana Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2018, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Hej

Rozczarowana moja @ po luteinie pod język była normalna. Zobaczę jaka będzie teraz. Ile dni po odstawieniu ci przyszla ?

Kat no kurde widzisz nadziei narobiłam sobie i dupa blada. Teraz przed lutkę mi się wydluzy cykl ehh coś czuje,że jakoś za 2 dni dostanę @

Proszę dziś trzymać kciuki za wyrwanie mojej ósemki żebym nie uciekła z fotela :P

w piątek brałam ostatni raz a @ przyszła w poniedziałek wieczorem.

Tsh i prolaktyna ok
    2 Cs z luteiną
    1 Cs z clostilem
    Syn 2011
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozczarowana wrote:
    moje szanse na zajście są mniejsze od prawie każdej innej kobiety. bo cykle mam min 34 dni.
    dzisiaj w pracy skarżyłam się ze mnie brzuch napier.. przy @ a koleżanka mówi, że miałyśmy poprzednią @ razem a ona już zapomiala o 2 @ a ja dopiero mam teraz.
    moj ostatni trwal 60 tak ze tego :-) ten krotszy jak 40 napewno tez nie bedzie...

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • Lucecita Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozczarowana wrote:
    u mnie endo w rewelacyjmym rozmiarze. a i tak dupa.
    jak u was wyglądały @ po luteinie? mnie zalewa juz drugi dzień masakrycznie. wcześniej tak nie miałam.
    ja mialam normalne @ po luteinie ;)

Kat no z monitem bedzie, powiem ci za kilka dni jak sie czuje ;) ja to juz nawet cykli nie liczę, bo tylko mnie to dołuje...

Adele kciuki za zabieg!

byłam z rana na badaniach, wg mojego gina mialy kosztować parę złotych, a zostawiłam w labo ponad 200 zł, zdołowałam się trochę, ale co zrobić :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2018, 08:32

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luci a co badalas ? :) ja ostatnio też prawie 2 stowy. Ale chyba już nie będę nic badać tak myślę.

• Lucecita Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina jakies przeciwciała :/

P/c. p. plemnikom met. IIF
    PPJ test przesiewowy (ANA1) met. IIF
    P/c. p. kardiolipinie w kl. IgG i IgM (łącznie) met. ELISA

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde to ja pierwszy raz na oczy widze takie badania :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi gin z nfz mówił ze możemy mieć jakieś problemy imunologiczne :/ Oby nie. Ale ja się zgłębiać nie będę. Ech
    Prędzej sobie zrobię post dabrowskiej;D albo żółtka na surowo będę jesc. ;) jedna z dziewczyn pisala ze zaszła po zoltkach na surowo bo mają dużo dobrych właściwości na zajście w ciążę :p

• Lucecita Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

daj spokoj, nabawisz sie salmonelli i tyle z tego bedzie :P

Paula_071, Kat83 lubią tę wiadomość

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Całe dziecinstwo jadlam surowe zoltko z cukrem i żyje ;) ;p hehe teraz ciężko mu sobie wyobrazić wypić taki koktajl z trzech zoltek na surowo ;p bo tak zalecala ta dziewczyna

• moniśka... Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Mi gin z nfz mówił ze możemy mieć jakieś problemy imunologiczne :/ Oby nie. Ale ja się zgłębiać nie będę. Ech
    Prędzej sobie zrobię post dabrowskiej;D albo żółtka na surowo będę jesc. ;) jedna z dziewczyn pisala ze zaszła po zoltkach na surowo bo mają dużo dobrych właściwości na zajście w ciążę :p
    Powiem Ci ze ja zaszlam w cyklu kolejnym po właśnie poscie dabrowskiej. Oboje z moim sobie na 2 tyg zrobilismy. Dabrowska bardzo zaleca przed poglodowac trochę i niby duzo par korzystalo z jej diety i sie udalo. Zawsze mozna sprobowac.

Hugolina87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez czytałam ze pomaga w zajściu bo oczyszcza cały organizm :) a tu 2in1 bo tłuszcz tez przydałoby mi się zgubić ;)

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua wrote:
    No też sie przerazilam ale porownywalam z córką na mniej wiecej tym samym etapie to podobna waga. Urodziła się 3600 g a była przeterminowana :P. Ja czuje się w miarę dobrze. Są gorsze dni, ale już bliżej niż dalej :)
    Moja miała na 31tc 1800g a waga urodzeniowa 3,80 ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
‹‹ 864 865 866 867 868 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ