WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucecita wrote:
    Hugolina jakies przeciwciała :/

P/c. p. plemnikom met. IIF
    PPJ test przesiewowy (ANA1) met. IIF
    P/c. p. kardiolipinie w kl. IgG i IgM (łącznie) met. ELISA

Wczoraj okurat czytałam ze są ro badania na wrogość śluzu.

• Lucecita Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wrogość śluzu to już miałam badany ;)

to są jakies przeciwciała, które moga atakować plemniki albo odrzucać zarodek itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2018, 10:32

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Tez czytałam ze pomaga w zajściu bo oczyszcza cały organizm :) a tu 2in1 bo tłuszcz tez przydałoby mi się zgubić ;)
    Ja sie trzymalam tego 2 tyg i schudłam 4 kg, pozniej poprostu nie objadalam sie niewiadomo jak i waga się trzymala. U mojego tak samo, on schudl 6 kg, ale dodatkowo godzine biegal.

Hugolina87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż pojechal do lekarza rodzinnego, kaszle od tygodnia ale jak dzis usiadł kolo mnie to slyszalsm jak mu gra za kazdym oddechem. Corka się nudzi i dokucza bo ja chce troszke domek ogarnac na święta ale sie nie wychylam i mycie okien sobie daruje, a tesciowa ma juz posprzatane i za każdym razem co moja corcia idzie na gore ta warczy i denerwuje się ze jej balagani, wczoraj to zamyksla drzwi i wstepu nie bylo. I z laski moze sie zajzc przez godzinę wnuczka zebym mobla podlogi sobie sypastowac. Co ja jestem jakas spiderwomen ze w godzinę odkurze, umyje, wypastuje i jeszcze musi wyschnac?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza kurz jest po to żeby leżał :p hehe a tak na poważnie to Twoja teściowa jest ta teściowa z kawałów :p my mieszkamy z tesciowa ale jej w sumie nie ma. Jak jest to się nie wychyla. Czasami ich widzę tylko w przelocie. Ciężko trochę u Was :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E, fajna ta dieta Dabrowskiej, tylko niestety nie dla mnie, nie dla odob z nadczynnoscia tarczycy. A ostatnio mzm problem z wagą, wydaje mi sie ze nie jem dużo i tlusto a waga ciagle w gore. Spadło pol kg i znow w górę. Endo sie dziwi ze przy nadczynnosci tyje ale czytslam ze otylosc brzuszna (po za brzuchem nie czuje sie gruba) pojawua die przy hiperprolaktynemii.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina córka ma alergie na roztocza a tesciowa ma alergie ale typowo na kurz i balagsn bo jej się coś robi (czyt.dostaje bialej gorczki) jak widzi kurz i balagan. Smieje sie ze corka znosi zabawki na gore i zanim zejdzie na dol to zabawki sa juz spowrotem bo tesciowa chce miec pozadek.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wyrwaniu zęba.. myslalam,że zemdleje.. ciemno przed oczami mi się zrobiło. Teraz fajnie bo znieczulenie jest i nic nie boli ale boje się jutra.. az w domu mnie brzuch na @ mega rozbolał myślałam,że już przylazla ale nje

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele to dobrze ze juz z głowy. I oby nie bolało :/
    ja dalej się czuje dziwnie. Myślę że to przez to przesilenie wiosenne. Taka osłabiona jakąś jestem. :/

• aLunia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele a dostałaś jakieś leki przeciwbólowe? Współczuję, nienawidzę bólu zęba :/ czy po wyrwaniu

Iza a z córka nie możesz sprzątać? Moja córka lubi, fakt że dłużej to trwa ale co zrobić nie ma komu jej sprzedać.

Ja dziś znów wymiotowałam. Tak wam się, zaliłam że nie mam objawów a od II trymestru u mnie jakiś kosmos jest. A dzisiaj mam gości jeszcze i nie da rady tego przełożyć :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2018, 13:58

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • water Przyjaciółka

Wysłany: 21 marca 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 15:01

2023 - wracam do gry
    podejrzenie adenomiozy
    ♂️ - nasienie - 3.2023 - 0 :(

plan na badania:
    ♀️ - hormony, histero

2019 - 2021 przerwa
    2018 - nie poszło
    pjp - III-V.2017 :(
  • Oliwka82 Debiutantka

Wysłany: 21 marca 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Mąż pojechal do lekarza rodzinnego, kaszle od tygodnia ale jak dzis usiadł kolo mnie to slyszalsm jak mu gra za kazdym oddechem. Corka się nudzi i dokucza bo ja chce troszke domek ogarnac na święta ale sie nie wychylam i mycie okien sobie daruje, a tesciowa ma juz posprzatane i za każdym razem co moja corcia idzie na gore ta warczy i denerwuje się ze jej balagani, wczoraj to zamyksla drzwi i wstepu nie bylo. I z laski moze sie zajzc przez godzinę wnuczka zebym mobla podlogi sobie sypastowac. Co ja jestem jakas spiderwomen ze w godzinę odkurze, umyje, wypastuje i jeszcze musi wyschnac?

Iza polecam grupę na FB, odnośnie Twojego pytanie o zachowanie córki

https://www.facebook.com/search/top/?q=self-reg%20dla%20rodzic%C3%B3w%20-%20mi%C5%82o%C5%9B%C4%87%2C%20%C5%82agodno%C5%9B%C4%87%2C%20blisko%C5%9B%C4%87%2C%20zrozumienie%20i%20spok%C3%B3j

Oliwka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja corcia chce sprzatac ale jej zapal i pomoc trwa 5 min. A ja jej wcale do babci nie wysyłam bo ja chce sprzatac, sama z nudów chodzi, moje dziecko jest tak duze ze wolniej ale dajemy sobie rade.

• Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Iza ja właśnie uczę synka robić obiadki ze mną, bo sam teraz nie pobawi się, chce mnie mieć obok. Więc zabawiam Go w formie pomocy a posprzątać to ciężko, bo to moje to małe gówienko jeszcze, 1,5 roku dopiero. Chociaż mopa uwielbia po podłodze taskać :)

Adele ło matko, aj aż mi się słabo zrobiło jak sobie przypomniałam, ale ogólnie nie bolało mnie, tylko opuchlizna trochę. Będzie dobrze. Szczerze, też wierzyłam że jednak beta będzie inna... przykro mi.

Żółtka na surowo, nigdy w życiu. Pierwsze słyszę o tej Dąbrowskiej, muszę poczytać.

aLunia u Ciebie już 18 tydzień? Ale szybko czas leci :)

Hugolina ja pamiętam, że miałam takie dość poważne zawroty głowy rok przed zajściem w ciążę, ale laryngolog nic nie stwierdził, przeszło po 2 tyg. Nie wiadomo skąd to było.

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aj ten mop, ciagle byla walka która myje podloge do czasu az kupilam mopa obrotowego z 2 kijami i 2 końcówkami. I po problemie. Teraz mam 2 odkyrzacze i tez po problemie.

• Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja widziałam taki zestaw sprzątający dla dzieci i się zastanawiałam nad tym, ale ma już tyle zabawek.

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff dziewczyny, pobrali krew malzonowi w koncu. Miesiac po terminie. Tylko. Calkiem niezle na brytyjska sluzbe zdrowia :P Wyniki w PRZYSZLY piatek.
    ...jesli nie zgubia...

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina daruj sobie te surowe jajca, serio ;) Mialam salmonelle jako male dziecko, ledwo mnie odratowali. Wykradalam jajka z kurnika babci, robilam dziurki zardzewialym gwozdziem i lykalam cale na surowo. Do dzisiaj jak sobie przypomne, to mi mdlo :P

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat! Ty hardcorze!!!
    Mnie brzydzi surowe mięso, jajka...bleee ;)

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • Kokardka44 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Kat83 tak zaszłam naturalnie, pokręcona historia :) Ale pokrzepiająca :)
    U mnie to było albo modły :D albo borowiny ;) Albo odstawienie żelu durex aloesowego :P Coś z tego chyba pomogło albo combo ;)
    Ja się na bombe witaminową przerzuciłam :) Niby olej z wiesiołka też pomaga co nie? Ale to jeszcze na spokojnie, to dopiero nasz 1 cykl ;) Jakbym od razu zaszła to bym chyba wszystkim wódke postawiła :D

Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
    3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png
‹‹ 865 866 867 868 869 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ