WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • bacha8709 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele tak mi przykro ;(

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tak z innej beczki. Jakues rady co zrobic jak prosze o cos dziecko a ona mowi "pozniej". Najwcześniej chidzi o sprzatniecie zabawek, albo dzis gazet do wyrzucenia, rozwalila je na srodku, obiecala ze zaraz sprzatnie, w koncu zostawiła je i poszla do babci mimo moich prosb zeby sprzatnela. Jak wrocila to znow mowie zeby posprzątala a ona ze czasu nie ma i ze pozniej i znow w nogi i do babci. Juz wiem czym sie to skończy. Jakby to byly zabawki to bym sprzatnela i zabrala. Bylby placz ale co tam. A tak to nie widm jaki fortel zastosowac.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczyby ;)

Dlatego w nowym cyklu mierze temp do 3dpo. Nie będę się już sugerować temp. Muszę się zaopatrzyć w jakieś testy tylko z neta nie wiem jakie kupić.. zawsze brałam z Gemini te po 3zl ale one mają właśnie czułość 25.. hmm jedny plus,że nie mam plamien. Więc coś luteina mi pomaga i zadnen lekarz jełop nawet mi jej nie przepisał nigdy.. ehhh

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz jelop- a to dobre. Powiedziałaś glosno to co o nich mysle. Niczym u mnie z ta prolaktyna. My wiecej wiemy niz oni a jak cos sugerujesz to jeszcze im nie po nosie, czasami wrecz obraza majestatu.

• gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczyny
    :)

U mnie @ się rozkręcił.
    Ba ale no cóż standard ha ha

Iza ja ci nie pomogę bo sama się zapisałam do psychologa z moim dzieckiem.

Po świętach pójdę do gin. Męża muszę tylko wysłać na badania i iść na tą laporoskopie. Innego wyjścia nie będzie.

• gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smerfetkaaa wrote:
    każdy test był innej firmy, zastanawiam się czy nie pójść dzisiaj do gina bo boje się że może powtórzyć się sytuacja jak poprzednio.

Możesz iść na betę gin za dużo nie zobaczy. Ewentualnie endomedrium będzie powiększone.

• Lucecita Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Lekarz jelop- a to dobre. Powiedziałaś glosno to co o nich mysle. Niczym u mnie z ta prolaktyna. My wiecej wiemy niz oni a jak cos sugerujesz to jeszcze im nie po nosie, czasami wrecz obraza majestatu.
    dlatego trzeba szukac do skutku moim zdaniem, bo jak nie ma zadnych przeszkód, to jakikolwiek lekarz bedzie "dobry", a jak długo nie wychodzi to moim zdaniem dobry lekarz to podstawa, bo jak coś jest nie tak, to nie oszukujmy się - witaminki i ziółka nie pomogą...

gibonek tule i łączę się w bólu z powodu @..

Kat83 lubi tę wiadomość

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
  • JennyXS Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smerfetkaaa wrote:
    cześć dziewczynki, baaaardzo dawno mnie tu nie było.
    Chciałam się poradzić, dzisiaj mam termin @@@ wczoraj popołudniu robiłam test wyszła blada druga kreska, dzisiaj rano powtórzyłam i wyszła jeszcze bardziej bledsza. w październiku poroniłam w 5 tygodniu, więc teraz się znowu boję i zastanawiam się czy gonić dzisiaj do gina czy poczekać? miała tak któraś z Was?

Też nam dziś termin @ a jej nie ma. Drugi raz wyszła mi drugą blada kreska ale po dłuższym czasie. Tak jak dziewczyny mówią najlepiej zrobić bhcg i za 2 dni sprawdzić przyrost. Ja jak jutro się nic nie zmieni to pójdę zrobić :) bo w ciąży mi wychodziły testy z moczu dopiero od 18dpo.

Hugolina87 lubi tę wiadomość

200909182441.png
    f2wli09kseu15yxf.png
    3jgxvfxmbborrgjh.png
  • Kokardka44 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :) Bacha masz rację :) Ja ogólnie nie liczę zbytnio na szybkie zajście o ile w ogóle ponieważ z pierwszym zajęło nam to wnet 3 lata po wielkich walkach ;) Ale może akurat poród coś tam rozruszał i się uda :) To w sumie nasz 1 cykl starań więc zaczynamy :) Zaczęłam brać kwas foliowy, biorę euthyrox ale to już wcześniej, wit d, jodid zaczynam i omege 369 , póki co no stress ale działać trzeba bo wiosna idze ;)

Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
    3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś byłam na wizycie. Wszystko dobrze :) . Córka na pewno jest córką :) waży już 1800 g . Jak lekarz włączył 3d to aż się wzruszyłam. Termin wychodzi prawie tak samo jak z OM.

Adele27, Urszulka89, aLunia, bacha8709, Kat83, magdis, Paula_071 lubią tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua wrote:
    Ja dziś byłam na wizycie. Wszystko dobrze :) . Córka na pewno jest córką :) waży już 1800 g . Jak lekarz włączył 3d to aż się wzruszyłam. Termin wychodzi prawie tak samo jak z OM.
    Ja też byłam dziś na wizycie :p moja córa też została córą ale waga narazie 417 g :p

Adele przykro mi, znam to uczucie...:/ Mam nadzieje, że jednak niebawem ta luteina Ci pomoże.

Kat83, jangwa_maua, magdis, Paula_071 lubią tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję dziewczyny :D

Urszulka89, jangwa_maua lubią tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunia, Dove - znacie już płeć? ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja obstawiam same dziewczynki u Was w brzuchach ;p

U mnie niby 8dc ale narazie posucha. M jutro jedzie na cały dzień. Jak wróci chyba zaczniemy bój ;P

W ostatnie dni czuje się skolowana jakas. Myślę czy to przez @ i żelazo powinnam uzupełnić czy jak ale w sklepie często mi słabo się robi. W nd na kursie jux mi się ciepło robiło jak bym miała mdlec :/ ten magnez biorę i wit dm albo to przesilenie juz na mnie działa hahha

• DoveLove Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Alunia, Dove - znacie już płeć? ;)
    Na ostatnim usg lekarz nic między nóżkami nie znalazł, więc powiedział, że nie wyklucza córci :) do potwierdzenia w kwietniu :D
    Mam ładne zdjęcie nóżek no i rzeczywiście nic tam nie wisi, także ten... :)
    My już mówimy o "niej" w brzuszku <3

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety nie wiem jeszcze, dopiero po świętach będę miała usg połówkowe to myślę że wtedy się dowiemy. Ale też mi się wydaje dziewczynka ;)

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele no kutwa Tobie i Kat to juz Bozia powinna dac te 2kreski.. masakra.. naprawde podziwiam i chciala bym miec tyle sily co Wy zeby tyle czasu walczyc u lekarzy i starac sie o ciaze.. ja caly czas sie zastanawiam i szukam info jak to moze byc,ze w pierwszą ciaze prawie raz dwa sie zachodzi, rodzi dziecko a potem jakies problemy i dupa..masakra. jakos w swieta u mnie bedzie @ a potem 4cykl. Przy Was to jeszcze pikuś a ja juz sie denerwuje. Jestescie naprawde mega kobiety.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • smerfetkaaa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze raz witam, byłam u swojej gin, tak jak myślałam, że nie będzie nic widać, ale dostałam luteinę i kazała się oszczędzać, odpoczywać i zero <3 <3 <3 przez dwa tygodnie i dopiero przyjść.
    gratuluję za-groszkowanym :)
    i powadzenia starającym się dalej :)

aLunia lubi tę wiadomość

28lat
    Mama aniołka 3.10.2016 (*)
    29.10.2017 (*)
    3 rok starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi przez opuzniajaca sie owulacje @ ominie święta. Chociaz tyle.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza a już płodne masz ? U mnie pewnie w weekend będzie owu, jeśli będzie. Może będziemy szły podobnie ten cykl
    Ja póki co endo podlewam winem wieczorami ;) dziś rzeźbiałam jajka wielkanocne do przedszola. I się zrelaksowałam; ) jutro będę robic kolejne do domu już.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2018, 20:21

‹‹ 863 864 865 866 867 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ