X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Kokardka44 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pozdrawiam z nad morza czerwonego! grrrr

Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
    3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Adele a jednak. Dobrze, że chociaż tak do tego podeszłas. Widać że luteina działa.

A ja mam taką huśtawkę nastrojów. Wczoraj mnie znów bratowa wyprowadziła z rownowagi. Znów się nasłuchałam, że będę miała druga córkę, że taka różnica między dziećmi jest zła, bo u niej jest dwa lata itd. szlag mnie trafia jak to słyszę i w końcu wczoraj mi nerwy puściły i jej wygarnęłam. Powiedzcie mi skąd się biorą tacy ludzie :/ postanowiłam, że już mi będziemy się spotykać dla mojego komfortu psychicznego.
    Alunia ja będę miała różnicę 7,5 roku i to nie z własnego wyboru. Będę miała drugą córkę i niektórzy patrzą na mnie ze współczuciem? bo przecież pewnie chciałabym syna... No szlag mnie trafia na takie uwagi... ale cóż zrobić.

magdis lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 22 marca 2018, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u mnie by było 8 lat różnicy... Chcę jeszcze 2 by ten mój mały gad sam nie został ale zobaczymy może jej dane jako 1 być. Zresztą mnie to nie rusza że zajść nie mogę bo kurde dość że cały czas popalić dostaje o niej w jej zachowaniu to jeszcze zaczynamy kolejny antybiotyk bo ostatnio przyniosła mi wirusa po grypie i tak sobie 4 tydzień w domu siedzi
    Masakra.miala grypę ciężko ją przeszliśmy a teraz powikłania. Chcę już wiosnę lato bo nie wytrzymam. Zastanawialam się jak to było by przy 2 nie wiem chyba nie dała bym radę psychicznie. Odpukać 4 dzień ładnie się zachowuje ale to może dlatego że do psychologa się zarejestrowałam i słyszała.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2018, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gibonek wiem o czym piszesz i co czujesz. Ja tez dostaje w kosc od mojej a jest mlodsza. I tak czasami myske ze nie bez powodu nie msm drugiego dziecka.

• Kat83 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka niech sie caluja w nos wszyscy :P A to kazdy musi miec parke??
    Ja czekam na drugiego, obiecanego syna :) Oczywiscie imie juz dawno wybralam, biblijne (jak pierwszy syn). I tu nawet maz mialby guzik do gadania haha
    Stawiam kawe pierwszej, ktora zgadnie :P

Kokardka no wez, w pierwszej chwili myslalam, ze sie wczasujesz :D No chyba ze na kanapie z termoforkiem, to wspolczuje.

A w ogole to 7dc, testy negatywne ale lewy jajnik juz mnie boli, pieron jeden. Znowu bedzie wczesna pseudo-owu :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2018, 00:52

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat ja obstawiam Mateusza, bardzo mi się podoba :)

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakub ;)

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2018, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam bardzo dobry kontakt z bratem o 5 lat młodszym (od zawsze miałam) a z siostrą 2 lata młodszą taki umiarkowany :)

Kat, hmmm Dawid albo Paweł.

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat to u mnie też wczoraj lewy jajnik znowu dawał popalic i podbrzusze :/ ale raczej jeszcze przed owu jestem. Szybko lecą te cykle..szkoda ze efektów brak :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adam lub Dawid.
    A ja bym chciala albo Filip albo Mateusz. Dziewczynka Oliwia, Hania lub Emilka.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokardka lacze się w bolu :P

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Kat to u mnie też wczoraj lewy jajnik znowu dawał popalic i podbrzusze :/ ale raczej jeszcze przed owu jestem. Szybko lecą te cykle..szkoda ze efektów brak :p

Nie mi. Moj sie wlecze jak flaki w oleju. W koncu jestem po owu, obstawiam ze byla we wtorek, dzis temp.poszybowala w górę, 22 dc, jeszcze z 10-11 dni do @. Ale w tzmtym cyklu bolały piersi zaraz po owu, w tym brzuch i jajniki tak na zmiane napitalaja raz prawy raz lewy.

• magdis Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Alunia ja będę miała różnicę 7,5 roku i to nie z własnego wyboru. Będę miała drugą córkę i niektórzy patrzą na mnie ze współczuciem? bo przecież pewnie chciałabym syna... No szlag mnie trafia na takie uwagi... ale cóż zrobić.
    U mnie podobnie. Ale ja od razu mowie takim mądralińskim że marzylam, śniłam o drugiej córce i nie wyobrażam sobie w ogole miec syna. I nic już wtedy nie mówią. Mam okropną alergię na takie uwagi

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A bo nas ciągle coś gdzieś boli. Normalni ludzie nie muszą przez to przechodzić no.
    Jak nie @ to jamniki albo cyce. Głowa plecy i w jednym przypadku nogi ;)
    P.s. Póki co nie zgadlyscie

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojżesz :D

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do imienia to dla syna mieliśmy - Antoni Stanisław - po teściu i moim tacie.
    A dla dziewczynki kompletnie nic się mi nie podoba.:/ ostatnio zaczęłam z moją Lilką mówić do brzuszka Majusia i teraz moja młoda rozpowiada, że Maja będzie :p imię ładne ale nie takie że musi być - tak jak to przy Lilianie było. Ogólnie wolę zwracać się do niej Majusia niż dzidzia także to takie imię wstępne dopóki nic innego nie znajdę :p

DoveLove lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat83 wrote:
    A bo nas ciągle coś gdzieś boli. Normalni ludzie nie muszą przez to przechodzić no.
    Nataniel

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat83 wrote:

Nooo te moje nogi hahah ale dziś mnie boli macica haha jakieś klucia. Fajnie by było jakby jednak byla już po owu. Ale pewnie będzie w nd jakoś.

• karolcia87 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też wszyscy zdziwieni że mąż się cieszy na drugą córkę. Od początku chciał dziewczynke bo zakochany po uszy w pierwszej :) no ale ludzie jak to ludzie już się doszukują i gadają, że pewnie będzie robił następne podejście żeby chłopaka wycelować a on dumny i wszystkim dookoła chwali się na drugą córeczkę.

Kat to może Jan?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2018, 11:13

magdis lubi tę wiadomość

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • Lucecita Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piotr ?

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
‹‹ 867 868 869 870 871 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ