X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Kokardka44 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pozdrawiam z nad morza czerwonego! grrrr

Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
    3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Adele a jednak. Dobrze, że chociaż tak do tego podeszłas. Widać że luteina działa.

A ja mam taką huśtawkę nastrojów. Wczoraj mnie znów bratowa wyprowadziła z rownowagi. Znów się nasłuchałam, że będę miała druga córkę, że taka różnica między dziećmi jest zła, bo u niej jest dwa lata itd. szlag mnie trafia jak to słyszę i w końcu wczoraj mi nerwy puściły i jej wygarnęłam. Powiedzcie mi skąd się biorą tacy ludzie :/ postanowiłam, że już mi będziemy się spotykać dla mojego komfortu psychicznego.
    Alunia ja będę miała różnicę 7,5 roku i to nie z własnego wyboru. Będę miała drugą córkę i niektórzy patrzą na mnie ze współczuciem? bo przecież pewnie chciałabym syna... No szlag mnie trafia na takie uwagi... ale cóż zrobić.

magdis lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 22 marca 2018, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u mnie by było 8 lat różnicy... Chcę jeszcze 2 by ten mój mały gad sam nie został ale zobaczymy może jej dane jako 1 być. Zresztą mnie to nie rusza że zajść nie mogę bo kurde dość że cały czas popalić dostaje o niej w jej zachowaniu to jeszcze zaczynamy kolejny antybiotyk bo ostatnio przyniosła mi wirusa po grypie i tak sobie 4 tydzień w domu siedzi
    Masakra.miala grypę ciężko ją przeszliśmy a teraz powikłania. Chcę już wiosnę lato bo nie wytrzymam. Zastanawialam się jak to było by przy 2 nie wiem chyba nie dała bym radę psychicznie. Odpukać 4 dzień ładnie się zachowuje ale to może dlatego że do psychologa się zarejestrowałam i słyszała.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2018, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gibonek wiem o czym piszesz i co czujesz. Ja tez dostaje w kosc od mojej a jest mlodsza. I tak czasami myske ze nie bez powodu nie msm drugiego dziecka.

• Kat83 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka niech sie caluja w nos wszyscy :P A to kazdy musi miec parke??
    Ja czekam na drugiego, obiecanego syna :) Oczywiscie imie juz dawno wybralam, biblijne (jak pierwszy syn). I tu nawet maz mialby guzik do gadania haha
    Stawiam kawe pierwszej, ktora zgadnie :P

Kokardka no wez, w pierwszej chwili myslalam, ze sie wczasujesz :D No chyba ze na kanapie z termoforkiem, to wspolczuje.

A w ogole to 7dc, testy negatywne ale lewy jajnik juz mnie boli, pieron jeden. Znowu bedzie wczesna pseudo-owu :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2018, 00:52

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat ja obstawiam Mateusza, bardzo mi się podoba :)

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakub ;)

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2018, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam bardzo dobry kontakt z bratem o 5 lat młodszym (od zawsze miałam) a z siostrą 2 lata młodszą taki umiarkowany :)

Kat, hmmm Dawid albo Paweł.

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat to u mnie też wczoraj lewy jajnik znowu dawał popalic i podbrzusze :/ ale raczej jeszcze przed owu jestem. Szybko lecą te cykle..szkoda ze efektów brak :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adam lub Dawid.
    A ja bym chciala albo Filip albo Mateusz. Dziewczynka Oliwia, Hania lub Emilka.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokardka lacze się w bolu :P

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Kat to u mnie też wczoraj lewy jajnik znowu dawał popalic i podbrzusze :/ ale raczej jeszcze przed owu jestem. Szybko lecą te cykle..szkoda ze efektów brak :p

Nie mi. Moj sie wlecze jak flaki w oleju. W koncu jestem po owu, obstawiam ze byla we wtorek, dzis temp.poszybowala w górę, 22 dc, jeszcze z 10-11 dni do @. Ale w tzmtym cyklu bolały piersi zaraz po owu, w tym brzuch i jajniki tak na zmiane napitalaja raz prawy raz lewy.

• magdis Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Alunia ja będę miała różnicę 7,5 roku i to nie z własnego wyboru. Będę miała drugą córkę i niektórzy patrzą na mnie ze współczuciem? bo przecież pewnie chciałabym syna... No szlag mnie trafia na takie uwagi... ale cóż zrobić.
    U mnie podobnie. Ale ja od razu mowie takim mądralińskim że marzylam, śniłam o drugiej córce i nie wyobrażam sobie w ogole miec syna. I nic już wtedy nie mówią. Mam okropną alergię na takie uwagi

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A bo nas ciągle coś gdzieś boli. Normalni ludzie nie muszą przez to przechodzić no.
    Jak nie @ to jamniki albo cyce. Głowa plecy i w jednym przypadku nogi ;)
    P.s. Póki co nie zgadlyscie

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojżesz :D

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do imienia to dla syna mieliśmy - Antoni Stanisław - po teściu i moim tacie.
    A dla dziewczynki kompletnie nic się mi nie podoba.:/ ostatnio zaczęłam z moją Lilką mówić do brzuszka Majusia i teraz moja młoda rozpowiada, że Maja będzie :p imię ładne ale nie takie że musi być - tak jak to przy Lilianie było. Ogólnie wolę zwracać się do niej Majusia niż dzidzia także to takie imię wstępne dopóki nic innego nie znajdę :p

DoveLove lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat83 wrote:
    A bo nas ciągle coś gdzieś boli. Normalni ludzie nie muszą przez to przechodzić no.
    Nataniel

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat83 wrote:

Nooo te moje nogi hahah ale dziś mnie boli macica haha jakieś klucia. Fajnie by było jakby jednak byla już po owu. Ale pewnie będzie w nd jakoś.

• karolcia87 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też wszyscy zdziwieni że mąż się cieszy na drugą córkę. Od początku chciał dziewczynke bo zakochany po uszy w pierwszej :) no ale ludzie jak to ludzie już się doszukują i gadają, że pewnie będzie robił następne podejście żeby chłopaka wycelować a on dumny i wszystkim dookoła chwali się na drugą córeczkę.

Kat to może Jan?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2018, 11:13

magdis lubi tę wiadomość

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • Lucecita Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piotr ?

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
‹‹ 867 868 869 870 871 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ