Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTylko na co sie zdecydować, na laparo czy hsg? Wszystko ma swoje plusy i minusy. Ginka proponuję monitoring, zadnej luteiny czy czegos innego. Ide do swojego gina zaraz po swietach, wizyta wypada w @, jak zdecyduje się na laparo to bede sie upierac jak najszybciej czyli w drugim tyg. kwietnia.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa ci powiem jak u mnie wygladaly cykle bezowulacyjne. Temp.caly cykl to gory i doliny, jednego dnia wysoka, drugiego dnia niska i tak na zmiane, sluzu plodnego brak albo pojawial sie i znikal, brak skoku i cykl kilka dni dluzszy.
A dzis pani dr mi tlumaczyla ze mozna miec wszystkie objawy owulacji a pecherzyk nie peka i nic z tego. -
nick nieaktualnyKurcze sama nie wiem. Niby powinien widzieć na usg ze byla owu. Choć może i nie widzieć. Dziś był mały skok temp. Zobaczę jutro
Sluz jakiś tam był ale fakt nie dużo.
Jeśli temp skoczy do tych 36,9 to by znaczyło ze byla owu. Nie sądziłam ze usłyszę takie wiadomości dziśWiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2018, 20:26
-
nick nieaktualnyA ja tak "optymistyczne" nastawiona jestem do tego cyklu ze az podpaski sobie kupiłam zeby na wypadek wczesniejszej @ w swieta waty nie uzywac albo nie latac po mieście w poszukiwaniu otwartej apteki.
Hugolina no wlasnie a propo usg i czy widac czy nie czy byla owulacja. Mi ginka powiedziala ze lekarz nigdy nie moze miec pewnisci czy owu byla, nie ma przeslanek zeby to steierdzic. Dziwne to troche i tego nie rozumiem. No bo powiedziałam ze bylam ostatnio 5dpo i lekarz stwierdził ze owu byla, ta ginka zaprzeczyla, chyba ze byl monitoring cyklu. No ja juz sama nie wiem.Paula_shells lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Fakt jak zbadasz proga to będzie wiadomo. Bo np u mnie co miesiąc jest jakiś tam śluz, szyjka wysoko i otwarta, testy owu pozytywne przez 2 dni a prawdopodobnie nic się nie dzieje.
Samuel.
No poważnie, jak się poczyta Biblię, to tam jest mnóstwo babek, które nie mogły zajść w ciążę. A wszyscy znają tylko Sarę, żonę Abrahama.60 cs......
PCO
7 cykli z Clo
hsg 05.16 jajowody drozne
laparo 08.17 tuning -
Nie no, musze stwierdzić że imię Samuel do mnie przemawia. Tzn. ładne imię
Wczoraj przyszła do mnie interesantka z dwuletnią córeczką i tak od słowa do słowa o dzieciach, i staraniachwyznała że ona starała się dwanaście lat o pierwszą córkę, a tą pyknęli zaraz po starszej. Już nie wchodziłam w szczegóły, jakim cudem, szkoda że nie było czasu zapytać o to.
-
nick nieaktualnyPaula to nas nie pocieszylas ;p
Ja jestem zła na tego lekarza. Przepisał mi leki na cukier. Nie mam zamiaru ich kupować nawet. Bo jednorazowe badanie nie swiadczy o problemie. Bez prsesądy. Tym bardziej ze w styczniu miałam bardzo dobre wyniki. A on do mnie ze pęcherzyki nie rosną skoro nic nie zobaczył na usg. Przeź ten cukier. Tyle że to pierwsza taka sytuacja. Owu mogła być poprostu wcześniej. Jeśli próg wyjdzie ze byla owu to chyba znowu zmienię lekarza. Ten kazał mi brać te leki przez 4 miesiące i w tedy zrobić stymulacje ! Dopiero..
Jakoś specjalnie nie przyglądał się na tym usg nawet jajnika. A 2 stowy skasował.
Teraz mam naprawdę mieszane uczucia.
Temp urosła dziś do 36,92. Nie twierdzę że owu była na 100%, choć czuje klucia tego jajnika jak zazwyczaj kiedy zaczyna działac cialko zolte.
Moje tempki z trzech dni. W tym cyklu zeświruje :p
10dc temp 36,60
11dc temp 36,77
12dc temp 36,92Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2018, 09:50
-
nick nieaktualnyCzytam i czytam i sama nie wiem. Chyba bardziej boje sie hsg niz laparo. A mąż optymistycznie nadrawiony jest i powiedzial ze dadza sobie rade, gar rosołu i kotlety schabowe na 3 dni i z glodu nie umra.
Ale mnie glowa boli. Na 12 mam isc do kościoła i nie wiem czy dam rade bo juz wogole bedzie bol. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA mi ovuwiew przesunął owulacje. A tam, niech sobie robi co chce. Ja to chyba mam migrene, nic nie pomaga. Chcialam powiesic firanki zamim pojde do kościoła i az zle mi sie zrobilo na tej drabinie. I tak sobie pomyslalam ze ostatnio migreny mam przed @ a teraz to za wczesnie, no chyba ze jakas anomalia bo brzuch boli i jajniki, tylko piersi nie. Nie, to nie na okres, niemożliwe.
A tak wogole dzis rekolekcje i dzien spowiedzi. Trafilam na fajnego księdza. Zadal mi 2 pytania i stwierdzil ze bardziej dbam o brzuch (zoladek) niz o dusze. I mam nadzieje ze on dba o swoja duszę lepiej niz o brzuch bo mial wiekszy niz kobieta pod koniec ciazy (nie chce tego ksiedza zle oceniac, tak mi sie pomyslalo po spowiedzi). Ale ksiadz sympatyczny, prawie kazdy odchodzil z lekkim usmiechem. -
nick nieaktualny
-
Hahaha Iza tak! Za kazdym razem. Bo facetom trzeba mowic do skutku, wtedy naprawia. Ale z usmiechem, nie gderajac
chocby cie cholera brala.
Hugolina a masz mozliwosc sie skonsultowac z innym lekarzem jeszcze odnosnie tego cukru?60 cs......
PCO
7 cykli z Clo
hsg 05.16 jajowody drozne
laparo 08.17 tuning -
Hugolina może zbadaj sobie błędnik, czy jakoś tak. U laryngologa. Nie masz choroby lokomocyjnej? Podobno osoby z tą przypadłością mają problemy z błędnikiem.
Iza dobrze jest trafić na księdza człowieka. Ja odkąd trafiłam na jednego księdza, nie chodzę do spowiedzi. Czasem myślę żeby pójść, ale od razu przypomina mi się tamta spowiedź i nabieram wielkiej niechęci.
A ja mam złotą rączkę, budowlańca, remontowca w domu, i co... szewc w dziurawych butach chodzi. Doprosić się nie mogę o drobne naprawy nawet. -
nick nieaktualny