WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypowiedzialam dziecku wojne tzn. niemilosierna z niej balaganiara ktora nie chce sprzatac, wzięłam sie za to, ma wrocic nawet i 100 razy i sprzatnac to co nabalaganila, po 3 prosbach sprzatam ja ale do niej juz to nie wroci.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4d9a48634c8f.png

Narazie wygląda to tak. Będę mierzyc jeszcze przez 4 dni ta tempke.
    Jak myślicie ?
    Ale mędze hahaha ale nie wiem w sumie co myslec o tym cyklu. Męczybula ze mnie od pt hahaha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2018, 17:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina to ja bym sie sklaniala do owulacji 10dc. A ty bylas u gina 11dc i nie widział pecherzyka dominujacego bo moze bylo wlaznie po owu. Bo od 11dc masz wyzsze temp., niby mowia ze musi byc skok o min.2 kreski ale np.u mnie tak sie nie dzieje a inne objawy owulacji zanikaja. Co do sluzu plodnego dzisiaj to nie wiem. Ja bym byla dobrej myśli.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A masz moze apke ovuview? Bo w moim kalendarzyku z gory okresla dzien owu i nic nie zmienia a tam by wyznaczylo. Mi cos ta apka kreci w tym cyklu. Dzis znow zmienilo dzien owu tzn.wrocilo do pierwszego wyznaczonego dnia.

Przez ta zmuane czasu to mialam problem z temp. A wogole zapomnialam o tej zmianie i zaspalabym do kościoła.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi kalendarzyk zmienia ale na koniec cyklu kiedy wylicza fazę lutealna.
    Druga apke mam ale wg niej nie było jeszcze owu wiec nie wiem. Juz trudno. Nie będę rozkminiac :/ i męczyć ;P

• Kat83 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja przewiduje owu do 2-3 dni. Tylko czy mi sie uda meza dopasc to nie wiem :( Co miesiac ta sama heca, szmergla mozna dostac :( Ani nakrzyczec, ani wypomniec, ani poskarzyc nie mozna, bo sie calkiem zamknie w sobie i dupa z seksu. Pomijajac robienie dzieci, nie po to za maz wychodzilam za najlepsze ciacho w miescie, zeby w celibacie zyc, psiakrew >:( Jeszcze sie nic nie dzieje a ja juz panikuje i sie denerwuje, ze znowu sie nie uda. A kilka lat temu sam Grey by sie czerwienil.

Paula_shells, water lubią tę wiadomość

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • marjotka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jestem Marta i mieszkam na stałe w de.
    Mój baaaardzo długo wyczekiwany synek ma skończone 7 miesięcy. Chcemy jeszcze w tym roku ( najlepiej czerwiec-lipiec) zacząć starać się o rodzeństwo dla niego. Czy któraś z was ma tak małą różnice wieku miedzy dziećmi ?

Miodunka lubi tę wiadomość

Żyje swoim życiowym mottem<" Dopóki oddycham, nie tracę nadziei..." > ,
    74dii09ks5ackuu5.png
  • Miodunka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina, z temperatur na oko wynika, że dziś trzecia wyższa, czyli już po owu. Na oko, bo nie znam dokładnych wartości temperatur. Miałaś jakiś śluz w tym czasie? Jeżeli jutro temperatura będzie z tych wyższych, to możesz brać dupka przez 10 dni.
    Czemu masz wątpliwości, czy owu była? Miałaś monitoring? Przepraszam, może już o tym pisałaś, ale ja nie czytałam poprzednich stron, nie nadążam.

w9sdp1.png
  • Miodunka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Marjotka, mój synek na 10 miesięcy, ale nie mogę powiedzieć, że się staramy, bo jeszcze nie wróciła mi płodność. Ja już bym chciała kolejnego maluszka, mąż chciałby, ale jeszcze nie teraz. No więc czekam.

w9sdp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2018, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Marjotka. Mam dobrą koleżankę która zaszła w ciążę jak jej syn miał roczek. Mają 19 miesięcy różnicy :) wiadomo ze ma co robić cały czas ale jest super ;) jeszcze trochę i będa diecie odchowane :)

Miodunka byłam w pt u gina i nie widział nic na usg żeby była owulacja. Ani ze ma być bo nie było większego pęcherzyka żadnego.
    ovuView apka mi wyznaczyło owu jednak w 11dcczyli w dniu wizyty
    Bo dzis tempa 36,93. Ale i tak jakas nieduża.

Kąt a Twój mąż badal sobie ten testosteron albo inne hormony teraz ?

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3b1c111a07a4.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2018, 07:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina patrząc na sama temp.to nadal bym twierdziła ze owu byla 10dc ale ovuview wzial pod uwage tez i sluz wiec zaznaczyl 11dc.

Jak ja dzisiaj zle spałam a raczej nie spałam. Mąż zawiózł corke do przedszkola (zawsze jak idzie po dluzszej przerwue to czuje niepokoj, a teraz obawa czy dobrze ubralam bo założyłam ciensza kurtke bo ta zimowa to ma takiego nieziemskiego grubada na mrozy, ale czy nie za cienka). Jestem po śniadaniu, witaminki wzięłam wiec do roboty. Mam czas do 14.30 na odkurzenie, umycie i wypastowanie calej podlogi- 3 duze pokoje, duzy korytarz i kuchnia. Krasnoludek nie bedzie dreptal i marudzil. Do dziela...

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

marjotka witaj ;)

Hugolina ale jaja z tym Twoim cyklem.. zbadaj za kilka dni proga jak będzie Ci się chciało i to cos powie

Ja się męczy po wyrwaniu osemki.. w śr ściągam szwy to mam nadzieje,że będzie lepiej bo chyba mam lekki szczękościsk ehh

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele mialas antybiotyk po wyrwaniu? Jak mi wyrwali to nie dali.. ile ja sie nameczylam z niewiarygodnym bolem... dali dopiero jak przyszlam na kontrole a z buzi smierdzialo mi - doslownie ku*ą... fuj!

Hugolina ja w tym cyklu raczej mialam bezowulacyjny bo u gina w 12dc mialam plyn w zatoce jak by po owu juz (w zyciu nie mialam tak wczesnie owu...),zadnego dominujacego pecherzyka a temp skoczyla dosc pozno. W zyciu nie spodziewalam sie,ze te obserwacje cyklu beda takie trudne i ze objawy typu temperatura czy sluz nie idą w parze z owulacją :p
    Ja daje sobie jeszcze jeden cykl (to bedzie 4ty), bedziemy serduszkowac co 2dni i jak to nie podziala na 2kreski to w 5cyklu ide do gina prosic na prolaktyne z obciazeniem. Proga zrobie sama na wlasną reke w nastepnym cyklu.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Probowalam z kom wrzucic tak jak Hugolina miniaturke z ovuview ale jeszcze mi sie nienudalo :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2018, 08:55

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/34cc75b01109.png

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jest! :D
    No dzieci z tego cyklu nie bedzie. Za niskie temp w drugiej fazie. Pamietam,ze przy synku przed okresem ladnie poszybowaly w gore do 37st.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2018, 08:58

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap nic mi nie dali...ehhh drugą ósemkę nie wiem kiedy wyrwę na pewno nie prędko.. nie mam ochoty już się tak męczyć..

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u gina na nfz. Jest cialko zolte. Lepiej znam swój organizm jednak ;)
    Endo 10mm, powiedział ze lepiej niż zazwyczaj jak bywałam ;p

• magdis Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marjotka wrote:
    Hej, jestem Marta i mieszkam na stałe w de.
    Mój baaaardzo długo wyczekiwany synek ma skończone 7 miesięcy. Chcemy jeszcze w tym roku ( najlepiej czerwiec-lipiec) zacząć starać się o rodzeństwo dla niego. Czy któraś z was ma tak małą różnice wieku miedzy dziećmi ?
    U mnie w dalszej rodzinie dziewczyna zaszla 3 m-ce po porodzie. O pierwsze troche sie starali wiec nawet nie pomysleli ze z drugim tak pojdzie. Nie ma lekko bo jest sama,maly juz klocek,ma teraz 7 m-cy, wiem ze miala jakies plamienia i lekarz kaze jej sie oszczedzac no ale jak kiedy chlop caly dzien w robocie a rodzina daleko. Jesli chodzi o mnie to gdybym sie czula na silach i wiedziala ze w razie czego ma mi kto pomoc to bym sie decydowala,w przeciwym razie bym sie troche bala. Ja na drugie dziecko poczulam sie gotowa jak moja corka skonczyla 2 latka

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • magdis Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    pap nic mi nie dali...ehhh drugą ósemkę nie wiem kiedy wyrwę na pewno nie prędko.. nie mam ochoty już się tak męczyć..
    Szczekoscisk po chirurgicznym usuwaniu osemki jest normalny. Ja tez mialam kilka dni,zylam praktycznie tylko na nutridrinkach,sokach i innych napojach,do tego ogromna opuchlizna. Nic fajnego ale lekarz mnie uprzedzil ze po takiej ingerencji tego sie nie uniknie ale antybiotyk kazal brac. Wiec kila dni bylam na duomoxie i dexaku p.ból. Adele,najgorsze juz za Tobą :)

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
‹‹ 871 872 873 874 875 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ