WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki urszulka bo już zaczęłam myslec, że może coś nie tak.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Miodunka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALunia, na szczęście prognozy nie zawsze się sprawdzają. U mnie na 2 dni przed porodem USG pokazało 3300g, położna w dniu porodu zmierzyła mnie cyrklem i też oszacowała wagę dziecka na 3300, a urodził się 4 kg. Dobrze, że nie wiedziałam, bo bym się przestraszyła. A tak to parłam sobie spokojnie i tylko się dziwiłam, czemu to tak powoli idzie :)

Iza - Ty podłogi, ja umyłam okna. Bohaterki z nas :)

w9sdp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi powiedzieli ze dziecko bedzie mialo 2300-2600g, bylam w szoku ze takie male, położne mowily ze szkoda ze nie rodze sn bo 2 razy bym poparla i bym to dziecko wrecz wyplula, po cc okazalo sie ze jest jeszcze gorzej - waga 2050g. Tak wiec nie ma co polegać w 100% na usg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2018, 16:59

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miodunka moje podlogi blyszcza, osobiście takich swiecacych nie lubie ale mąż jest zachwycony.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale do dywanow to bohaterem nie jestem, moj mąż kaszle jak dziki kot i tez strefil, sle na szczescie mamy pana ktory u nas pracuje i mi dywan wytrzepal

• Miodunka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To fajnie jak mąż docenia :)

Dziewczyny, co szykujcie na wielkanocny stół?

w9sdp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi gotują w dwóch domach :D :P

Urszulka89 lubi tę wiadomość

• Kokardka44 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kat a moze to przez nacisk z Twojej strony? ja pamiętam jak się staraliśmy to mąż się wkurzał, że czuje się jak byk rozpłodowy...
    Siema marjotka ;) Mi się powoli okres kończy ;) Ale mnie przenieśli w pracy i jestem teraz sekretarką ech już widzę te stresy :(

Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
    3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina tak, robil testosteron i cala reszte, wynik dostane w piatek, to sie w koncu dowiem.

Kokardka alez oczywiscie, troche przez to. No ale jak to juz trwa kilka lat, to cala radosc odbiera. Celibat mi tez nie sluzy i wku***ona chodze. Gderam i marudze. Serio, ile sie mozna NIE bzykac? Ostatnich kilka miesiecy raz na miesiac? Dwa gora? I to tylko jak zmusze. Zeby zdrowy mlody chlop w ogole nie chcial??

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miodunka wrote:
    To fajnie jak mąż docenia :)

Dziewczyny, co szykujcie na wielkanocny stół?

No wlasnie co? Bo w swieta wyprawiam imieniny, jutro moze wybiore się na zakupy i nie mam pojeciz co kupic, co szykowac. Licze na siebie, na wlasne możliwości, kiedys szykowalam razem z tesciowa tzn. mówiliśmy co ktora szykuje i kazda u siebie to tobilz na jeden stół ale zawsze co bylam sie pytac bylz jedna odpowiedz "rob co chcesz" wiec sie wkurzylam, zaczelam szykowac dla nas zeby nie prosić się o kawałek mieasa czy salatke, poza za tym to co my lubimy tesciowa nie lubi, mam chec to jak ide to zaniose, nid to nie. Z mezem od zawsze mzmy tsk ze 1 dzien jestesmy w domu, a 1 dzien u mojej rodziny bo blidko mamy.

• pap86 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miodunka wrote:
    Nooo, Hugolina, kamień z serca! Taki piękny wykres!

Pap, Twój wykres wcale nie jest płaski, mały obrazek Cię zmylił. Zobacz:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/829395602759.jpg

Linia podstawowa na 36,5 i masz dzisiaj 10 dzień wyższych temperatur.

Czy Agulineczka się odzywała? Czy wszystko u niej w porządku?
    Miodunka dzieki za ten wykres! Slicznie mi go przedstawilas :) widze,ze znasz sie na obserwacji cyklu :) jednak bylam na monitoringu w 12dc i wg lekarza byl plyn w zatoce to albo bylo po owu albo jej w ogole nie bylo. Po takiej info juz potem w ogole jakos nie bylo serduszkowania wiec jeeesli owu sie przesunela na pozniej to i tak juz nic z tego hehe.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap wg mojego lekarza nie było owulacji ;)
    Czasami się mylą jak widać u mnie.

Kat to Twój M ma kiepskie libido? Czy się boi ze nie podoła czy jsk ze rzadko są ♡♡♡ obwinia się ze jeszcxe Wam nie wuszło drugie ?

Luci pytanie a propo leku na IO, miałaś jakieś dolegliwości żołądkowe po nim ??? :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2018, 20:48

• Kat83 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina on sie nie boi, on wie. Obcielam jaja mezowi 4 latami staran o dzieci, ktorych on wlasciwie dla siebie nie chce. A zreszta o ten brak seksu sie tak z nim pozarlam w ten weekend - caly weekend - ze ten cykl w du. Nastepny pewnie tez. Karczemna awanture zrobilam, brakowalo tylko rzucania talerzem. Tym razem :P No to pobzykane, a owu jutro. I ni dudu.

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
  • gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 26 marca 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Huligonia-godzenie najlepsze

My jakoś się nie kłócić, a jak mam sapy to mój się pyta czy będziemy się kłócić bo on chce się godzić he he

• gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 26 marca 2018, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wagi dzieci moja mała miała 2500 się urodzić 2 tyg leżałam na patologi,a wkoncu urodziła się 4200 oczywiście cc. Bo ja jestem drobna miałam 7cm rozwarcia a mała się nie zmieściła.ogolnie poród miałam dobry mój m siedział i powtarzał że trzęse się jak mała świnka i już więcej mi tego nie zrobi do tej pory sobie to wspominamy. Na opiekę położnej też nie narzekam wkoncu to poród a nie co innego.
    Mój przyjeżdża w czwartek akurat mam płodne miał iść zrobić badanie nasienia bo nigdy nie pójdę na droznosc jak nie zrobimy tego badania. Lecz stwierdziła. Ze mamy dużo spraw do załatwienia z zusem i wg związanych z firmą i chyba następnym razem bo idą święta i też nie chce go męczyć trasami a że on ma swoją firmę to j anie mogę za niego nic załatwić. Zresztą mu powiedziałam że możemy odłożyć to badanie bo i tak narazie nam się nie udaje yo 2 czy 3 miechy mnie nie zabawia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2018, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh Gibonek to chyba do Kat było ;)

Gibonek ja też dostałam ten lek glupopchage i mam kurde biegunkę. :/ schudnę po nim zapewne. Czytałam ze niektóre dziewczyny biora te tabsy żeby chudnąć :/ mi kg mogłoby zejść ale dziś juz chyba tyle zeszło a to druga tabletka dopiero..

• gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 26 marca 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam chwilę to sobie poczytam was. Moje biedne dziecko cały miesiąc nie była w szkole tak ja ta grypa załatwiła aż dziś pani mnie się pytała czy byliśmy na badaniach bo tak blado wygląda.

A jak spędzać Święta Wielkanocne bo nie wiem czy wy wszystkie jesteście wierzące, ja mam kościół 500 m od domu ale może 2 razy do roku jestem w nim. Za to teściowa nadrabia. Mój mąż jest bardziej anty niż ja, bo go zmuszał do kościoła jak był mały, siostra nawet dzieci nie ochrzcila ale to jej wybór.

My wielkanoc w domu w poniedziałek wybiorę się do rodziców.
    Do jedzenia bud robię dużo bo później wywala szkoda jedzenia u kasy to tylko 2 dni.

• gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 26 marca 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Heh Gibonek to chyba do Kat było ;)

Gibonek ja też dostałam ten lek glupopchage i mam kurde biegunkę. :/ schudnę po nim zapewne. Czytałam ze niektóre dziewczyny biora te tabsy żeby chudnąć :/ mi kg mogłoby zejść ale dziś juz chyba tyle zeszło a to druga tabletka dopiero..

No ja też to biorę hyyy powiem Ci ze 1 miesiąc był okropny i to bardzo i myślałam że odstawie strasznie źle się czułam, że szła że mnie woda najpierw schudłam 10 kg lecz większość to woda no i dieta trzeba uważać co się je omijać cukier na początku później też ale bez przesady. Teraz ważę 50 kg. Napewno nie jem czekolady bo odrazu mnie głowa boli

• gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 26 marca 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Huligonia możliwe że do Kat sorry
    :D

• Kat83 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ba :P
    A ja na dobitke wysikalam tak piekna druga kreche na owu, ze az sie za glowe lapie. Raz na pol roku mi sie zdarza taka porzadna, ciemniejsza od pierwszej. A maz sfochany na amen i nic z tego. Zadne cuda na niebie i ziemi go nie rusza przez najblizszy tydzien. Fak! Boszsz jakie te chlopy glupie czasem.

Czasem sie zastanawiam, i strasznie zle sie przez to czuje, ale tak mysle sobie, ze gdybym wiedziala, ze on tak bedzie stawal okoniem na kazdym kroku, to bym sobie lata temu znalazla innego faceta. No ale za pozno. Widzialy galy, co braly.
    Dlugie starania tylko wyolbrzymily w naszym malzenstwie to, co bylo nadpsute. Czasem patrzymy na siebie i widac, ze na koncu jezyka mamy cos nieodwracalnego. Poki co zadne slowa nie padly, ale predzej czy pozniej, jesli sie nie wezmiemy w kupke, to sie wszystko posypie. A ja nie wiem ile mi sily zostalo, zeby ciagle latac dziury.
    Oboje, osobno, jestesmy calkiem fajnymi ludzmi, ale razem jakos nie potrafimy sie dogadac.
    Nie mam sie komu wygadac :(

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
‹‹ 873 874 875 876 877 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ