WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Miodunka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, Kat, tulę, tyle mogę.

"Dlugie starania tylko wyolbrzymily w naszym malzenstwie to, co bylo nadpsute".

Dzięki za to zdanie, bardzo ważne. Mądra z Ciebie babka, no!

w9sdp1.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat no głupie te chłopy tak jak piszesz. Bzyknalby i miałby spokój a i kobita byłaby zadowolona.

Urszulka89 lubi tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2018, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat ja sie teraz bawię w twojego męża, moj za mna łazi, chcialby wszedzie a ja jakas taka zmeczona jestem ze wrecz padam na twarz, w nocy spac nie moge a rano przysypiam i o ❤ nie ma mowy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znowu pomęcze. Te moje temp w tym cyklu jakieś słabe. Zawsze byly powyżej tych 37 a teraz jakoś tak cały czas ten sam poziom. Ok 36,9 i tak krążą w okół tej wartości. :/

Kat kurde. Nie bzykac ie się poza plodny mi w ogOle ? Może na luzie do męża trzeba podejść ze nie masz tych płodnych a fajnie by było pójść do tego wyra.

• gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 27 marca 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj chłopy maja a ten twój to upaeciuszek, mój by nie dał radę napewno.
    Ale się nie przejmuj, chociaż ci powiem ze może dobrze było by wam odpocząć od siebie na kilka dni sama gdzieś jedz do mamy, cioci, koleżanki, kuzynki, zobaczysz wtedy.
    Mój też mnie wkurwia i to nie raz czasami aż mnie nosi. A jak mu powiem że jak mu się nie podoba to sobie zmień to on do mnie ze niechce bo znowu będzie musiał wychowywać...

• Lucecita Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,

Hugolina
    no tez mialam biegunki, do tego bóle żołądka, ale z kazdym dniem było lepiej, organizm sie musi przyzwyczaić ;)

Kat
    moze pomyslcie o jakims urlopie, wiesz, romantyczny wyjazd tylko we dwoje na luzie?
    ja tez uwazam, ze te starania duzo napsuly w naszym związku, fajnie było przez pierwszy rok :(

Adele
    w piatek! jak dożyję :P

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka kobietki. Dzis 25dc i widze baaardzo niewielkie jeszcze ale zabarwienie sluzu na rozowo plus temp spadla. Czyli cykl bezowulacyjny raczej. Teraz mam do Was pytanie-oczywiscie najlepiej bylo by zrobic po prostu monitoring ale musze kase uzbierac najpierw ;) czy zrobienie badan proga w 3dc i potem ok.7dpo da odpowiedz o owu? Warto robic lh i fsh czy bez sensu? A estradiol za co odpowiada?

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Kat masz rację te chłopy to dziwne. Nie nadazysz za nimi... Ja się czasem zastanawiam co nas połączyło z moim. Jesteśmy zupełnie inni. Mój chyba wolałby związek taki na luzie,a ja inaczej sobie to wyobrażam . Nie wiem czy kiedyś mu coś nie odwali. Zupełnie inne patrzenie na świat mamy. Chociaż na razie układa nam się całkiem całkiem po wielkim kryzysie. Trochę rzeczy do niego dotarło. Jedyne co to ostatnio susza w łóżku, no może nie wyglądam z tym brzuchem jak bogini seksu niemniej swoje potrzeby dalej mam .

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap progesteron 5/7dpo da Odpowiedz czy była owulacja. W 3dc to będzie niska wartość bo on spada w fazie lutealnej i przychodzi @. Ja robiłam lh fsh estradiol i prolaktyne. Między lf a fsh się wylicza zależność a prl jeśli jest xa wysoka może blokować owulacje. A jak tarczyca u Ciebie ?

• pap86 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina tsh z wrzesnia to 0,9. Nigdy nie mialam problemow z tarczycą. Prolaktyne dopiero co badalam bo kiedys mialam podwyzszoną ale teraz mam w polowie normy wg lab ktory robil mi badanie. Lh i fsh to oamietam ze robilo sie zeby sprawdzic rezerwe jajnikową? Estradiol w3dc co moze wykazac?

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W celu oceny rezerwy jajnikowej poziom estradiolu sprawdza się w 3. dniu cyklu, aby sprawdzić dojrzewanie pęcherzyków jajników, wykonuje się kilka dni przed zakładanym terminem owulacji, natomiast w celu oceny czynności ciałka żółtego, badanie przeprowadzane jest po owulacji.

• Kat83 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlsnie jangwa, mloda babka ma potrzeby :P

U nas juz taka masakra jest, bo sie facet stresuje, ze nie moze dojsc i nici z seksu, bo sie boi i wstydzi. Probowalam podchodzic do tego spokojnie. Ale po prawie roku posuchy i molestowania na sile w plodne mam dosc. Caly miesiac mu daje spokoj i tylko lekko daje znac, ze fajnie by bylo cos milego zrobic. A on na sile szuka wymowek albo ucieka z kumplem na piwko i wraca jak juz spie :(

To juz nie chodzi o dzieci, ale zwykle przytulanie ot tak. Ile mozna w celibacie zyc? Serio. A potem przychodzi owu i jest mega stres.
    I cholera! Dawno nie mialam takiego slicznego testu a on sie zaparl. I juz za pozno :( Mam wkur* jak nigdy. Do psychologa w klinice nieplodnosci nie pojdzie, bo wstyd.

A teraz wymyslil sobie, ze jak mu wyjdzie niski testosteron, to nie bedzie sie leczyl, bo byc moze wylysieje :/ No przeciez sie nie bedzie poswiecal dla dzieci, ktore mu sa niepotrzebne w sumie.
    Czasem mam go dosyc.

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap te badania się razem robi najlepiej w tym 3 dniu cyklu. A vo do rezerwy to jest jeszcze badanie AMH ono chyba jest najbardziej miarodajne ale drogie dość :/ progesteron zbadaj 7dpo. Może masz za niski poziom i są te plamienia od tego przed @

• Lucecita Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat pozostaje ci ewentualnie wymienić męża na lepszy/młodszy model :D

Ewi podchodzicie do kolejnej IUI ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2018, 09:09

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja juz czuje efekt tej metforminy bo nie chce mi się jeść mimo tego że wczoraj mnue tak przeczyscilo; /

Luci a jak idziesz na badanie bo byłaś sprawdzić jak spadła insulina to odstawiasz te tabletki ? Czy jak to zrobić bo ja jutro chce iść na cukier sprawdzić. W domu sobie badam to mam ok poziom nawet po jedzeniu :/ a dwie dawki dopiero zjadłam wiec nie wiem czy to ten lek tak szybko działa czy poprostu q tedy miałam jakiś skok glukozy jak szłam na ta kzrywa

• Lucecita Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale po co jutro chcesz już isc? pobierz te tabletki z miesiąc, wtedy bedzie widać czy jest jakiś efekt

dzień przed badaniem miałam nie brać tabletki

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
  • Miodunka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina, miałaś przestać mierzyć :) Nie potrzebujesz najwyższych temperatur, te, które masz są wystarczająco dobre.

Pap, progesteron w 7 śpi najlepiej żeby był powyżej 18. Wtedy wiadomo, że nie tylko owulacji była, ale że są wystarczająco dobre warunki do rozwoju.

w9sdp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucecita wrote:
    Ale po co jutro chcesz już isc? pobierz te tabletki z miesiąc, wtedy bedzie widać czy jest jakiś efekt

dzień przed badaniem miałam nie brać tabletki

Gin z wczoraj powiedział ze pochopnie dostałam te tabletki ze jedno badanie bo niczym nie przesądza. I mówił żebym sobie powtórzyła

• Lucecita Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to bez sensu, ze zaczelas brac

musisz sie zdecydowac ktoremu ginowi zaufać :)

Hugolina87 lubi tę wiadomość

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Hejka kobietki. Dzis 25dc i widze baaardzo niewielkie jeszcze ale zabarwienie sluzu na rozowo plus temp spadla. Czyli cykl bezowulacyjny raczej. Teraz mam do Was pytanie-oczywiscie najlepiej bylo by zrobic po prostu monitoring ale musze kase uzbierac najpierw ;) czy zrobienie badan proga w 3dc i potem ok.7dpo da odpowiedz o owu? Warto robic lh i fsh czy bez sensu? A estradiol za co odpowiada?
    Co do proga to robiłam zawsze 5-7 dpo i to dawało odpowiedź czy do owu doszło.

Hugolina87 lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
‹‹ 874 875 876 877 878 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ