X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Oliwka82 Debiutantka

Wysłany: 23 marca 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat Kain albo Abel

Co do dzieci jak słyszę słowo parka widzę papużki :)

magdis lubi tę wiadomość

Oliwka
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Co do imienia to dla syna mieliśmy - Antoni Stanisław - po teściu i moim tacie.
    A dla dziewczynki kompletnie nic się mi nie podoba.:/ ostatnio zaczęłam z moją Lilką mówić do brzuszka Majusia i teraz moja młoda rozpowiada, że Maja będzie :p imię ładne ale nie takie że musi być - tak jak to przy Lilianie było. Ogólnie wolę zwracać się do niej Majusia niż dzidzia także to takie imię wstępne dopóki nic innego nie znajdę :p

Ja też w ogóle nie mam imienia... Do chłopca jeszcze coś mi chodzi po głowie ale do dziewczynki pasuje mi tylko Natalka, czyli tak jak moja pierwsza córka :P

DoveLove lubi tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Ja też w ogóle nie mam imienia... Do chłopca jeszcze coś mi chodzi po głowie ale do dziewczynki pasuje mi tylko Natalka, czyli tak jak moja pierwsza córka :P
    Mam siostrzenicę Natalkę :) Istny diabełek :p

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Mam siostrzenicę Natalkę :) Istny diabełek :p

Oo to moja nie. Mój mąż zawsze mówi, że ma nadzieję że drugie będzie takie jak Natalka ;)

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos sie denerwuje tą dzisiejsza wizytą u ginki. O 15 musze wyjsc z domu.

• DoveLove Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat, Łukasz? :)

Urszulka, u nas córcia będzie Maja <3 mąż jest imieniem zachwycony, a ja znam same cudne Majeczki, więc pewnie tak zostanie. No chyba, że będzie chłopak to będzie problem :/ bo tak jak Alunia jak myślę o chłopcu to widzę Mikołaja :P

Iza, trzymam kciuki za owocną wizytę!

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam mieć na imię Zosia ;) ale dostałam inne. Dla córki mogło by być. Albo Alicja.
    Mój syn chce brata :p ;) Mikołaj się nam podoba :D
    Iza daj znać. Ja jestem w fazie plodnej na bank bo spiaca jestem na maxa. Haha zawsze w te dni jestemu na pół żywa.

• DoveLove Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugo, to nic tylko weekend w łóżku spędzić. Z Mężem oczywiście!

Mikołaje to fajne chłopaki :) grzeczne i wrażliwe.
    Ja miałam być Luiza...dobrze, że rodzice zdecydowali w końcu inaczej :P

Hugolina87 lubi tę wiadomość

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troche sobie poczekam na wizyte, cos dzisiaj są opoznienia.

Ale stres troche opadl bo inne rzeczy go przebily- mąż mial zostac z corka, ja mialam podrzucic tesciowa do kosciola i mialam jechac dalej, ja juz w drzwiach a mąż dostał telefon ze musi pilnie jechac, a corka w ryk ze ona tak nie chce, a ze jedyne wyjscie to zeby zostala z babcia to ryk byl jeszcze wiekszy, taki prawdziwy placz z zalu i nie wiem z czego jeszcze ze z babcia musi zostac.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój syn na na imię Hugo :) lobuz straszny :p no fajnie by było zostać w łóżku. Ale kurs mam jeszcze w ten weekend także jak się uda to zdzialamy coś w międzyczasie..może trafimy ;) póki co M.zbiera znowu amunicję :D bo ♡ u nas codziennie nie przyniosły żadnego efektu.
    Ja z kolei jux pod gabinetem
    Za szybko wyjechałam ale myślałam że korki będą a tu puste miasto prawie ze o.tej godzinie
    Iza kciuki za dobre wieści
    Ja podejrze kurnik mam nadzieje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2018, 16:22

DoveLove lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero jestem po wizycie. Niczego nowego sie nie dowiedzialam. Tsh ok, prolaktyna na czczo jak i po obciazeniu ok (nawet 20 -krotny wzrost prolsktyny po obciazeniu jak na czczo jest ok nie jest hiperprolaktynemia i nie podaje się zadnych lekow), wyciek z piersi-taka moja natura, to nie jest grozne i to nie powinno przeszkadzać. Jedynie co to powiedziała ze wyniki badania nasirnia nie sa az takie zle. Dostałam skierowanie na przeciwcisla przeciwplemnikowe i dkierowanie na hsg. Ogolnie z badan wynika ze nic mi nie jest. To teraz albo hsg albo laparoskopia, buuuu....

• Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza no trochę się zawiodłaś, liczyłaś że już Ci konkretnie powie co jest źle...

A ja miałam być albo Paweł albo Paulina, no i okazało się że córka :)

Ale ładne imię Hugo :), mój Szymek. Teraz jakby się udało to myślałam o Oskarze albo Gabrysi.

Hugolina87 lubi tę wiadomość

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez po wizycie. I nie było żadnego pęcherzyka dominującego. Wiec albo była owy wczoraj, bo czułam jajnik tak jak zwykle albo nie będzie jej w ogole. Generalnie po wczorajszych ♡ dopiero późnym rankiem" wyleciało "ze mnie wszytsko i było tego dużo bo M zbierał haha. Dziś zrobimy powtórek. I od jutra mam brać dupka. No więc mam czekać

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Oo to moja nie. Mój mąż zawsze mówi, że ma nadzieję że drugie będzie takie jak Natalka ;)
    U nas Natalka chyba z tego samego roku co u was? Tylko nasza będzie miała 4 lata w październiku :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalej nie.
    Zgadzam się jednak, Mikolaje to super chłopaki. No ale jeden już jest.
    A moja mama będąc w ciąży glaskala się po brzuchu 9 miesięcy i mówiła "moja Kaśka", a potem mi chciała imię zmienić!! Babcia ją ochrzanila i tak zostałam Kat :)

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja wam powiem, że mam imię po pierwszej dziewczynie mojego ojca biologicznego... Nie wiem jak moja mama mogła się zgodzić.:/ jedno co mi się nasuwa, że była młoda i głupia :p

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula troche tak, ale przynajmniej wiem ze moj lekarz nie taki zły i chce dobrze z tą laparoskopia. No i wiem ze tam moge zrobic monitoring bo u mojego gina to nierealne.

Hugolina a ktory to dc u Ciebie? Bo ja mam wrazenie ze ty masz co tydz. ta owulacje, ha ha. A tsk serio to chyba zalapujesz sie na 2 w miesiącu?

Spalaszuje bule bo glodna jestem i jade fo domu. Pociesze męża tymi wynikami.

• aLunia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka tak rocznik 2014, moja z lutego ;) ale też kilka osób mi mówilo, to że Natalki są charskterne. A powiem Ci, że ja długo miałam chłopaka Kubę i mojej córce bardzo to imię się podoba. Mojemu mężowi też, mimo iż wie o moim ex. Bardziej mi to nie pasuje żeby tamten sobie nie myślał :P

Hugolina faktycznie jak szybko. Ale przynajmniej teraz na spokojnie to może zaskoczy.

Iza a tobie nie proponuje gin lutki czy dupka w ogóle ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2018, 18:18

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza U mnie się zdarza ze owu 2x w miesiacu. Ostatni cykl trwał 27 dni ale zdarzają mi się 24 dniowe. Nie wiem może przez tego dupka się przesunela. Narazie jestem nastawiona nie do końca optymistycznie. :( bzyknelismu się teraz na poprawę. Ale jak ma być to z wczoraj wystarczy. Dziś 11dc u mnie.

I chyba proga zrobię za tydzień sobie.

Iza laparo czy hsg to dobra opcja. Będzie jana sprawa czy tam wszytsko gra.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2018, 19:10

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I zaczynam się czuć źle ze wielkie G z tego wyjdzie..Że cykl na straty cały. Bo pisaly mi dziewczyny ze juz powinno być widać ciałko zolte albo płyn w zatoce a u mnie nic nie było :( :( same drobne pęcherzyki. ;(
    Lipa jednym słowem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2018, 19:01

‹‹ 868 869 870 871 872 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ