WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina ladny wykres, moze jutro 7dpo skoczy. Mi dzis dopiero skoczyla temp. w 8dpo.

Hugolina87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Corka znow pojechala z tatudiem do przedszkola wiec ja do roboty bo jak wroci to nie daje mi nic zrobic.

• Kat83 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gibonek, Hugolina ma racje, ja bym badala poziom testosteronu np. Przy PCOS czesto sie zdarza wyzszy poziom, dlatego mamy tak przekichane. Problemy z waga i nadmiernym owlosieniem tym bardziej.

Adele no ja to wiem i on to wie, ale co zrobisz. Ten cykl na straty, 2dpo. A tak mnie jajnik napinkalal, ze chodzic wczoraj w pracy nie moglam. Sluz juz gesty i kremowy od wczoraj :(

Ej sluchajcie, ja wiem, ze niby tego nie widac, ale powaznie. Ten lewy jajnik byl tak bolesny i nabrzmialy, ze mi lewa strona podbrzusza napuchla. Jakby mi tam ktos kule bilardowa wlozyl :/ O dziwo zaraz przed @ tez tak puchne tam. Ale tylko z lewej strony.

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat83 wrote:
    Ej sluchajcie, ja wiem, ze niby tego nie widac, ale powaznie. Ten lewy jajnik byl tak bolesny i nabrzmialy, ze mi lewa strona podbrzusza napuchla. Jakby mi tam ktos kule bilardowa wlozyl :/ O dziwo zaraz przed @ tez tak puchne tam. Ale tylko z lewej strony.

Kat a zawsze tak masz, czy ostatnio się zdarza? Może taka Twoja uroda, a wcześniej nie zwracałaś na to uwagi.

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza przypomniałaś mi o mięsie, muszę dziś schab rozmrozić i zapeklować.
    Dziś urlop, jadę do endo, na którego czekałam rok. Przy okazji synek przymierzyć kilka fotelików, i zamówię pewnie przez internet. Tylko ciekawe czy foteliki przymierzają do auta, bo mój garbusek i boję się że z tyłu będzie za nisko.

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • Jolciaaa Koleżanka

Wysłany: 28 marca 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Dziewczyny dziś mam 35dc i dopiero mam owulację!!!Czy któraś z Was spotkała się z takim przypadkiem późnej owulke i zaszła w ciążę???cykle mam nieregularne,zazwyczaj powyżej 30 dni...

Jolciaaa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jolciaaa. Mam koleżankę która miała cykle po 40/50 dni i 3 x w ciazy byla :)
    Także jak najbardziej prawdopodobne zw się da zajść przy długich ;) powodzenia

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolciaaa wrote:
    Hej! Dziewczyny dziś mam 35dc i dopiero mam owulację!!!Czy któraś z Was spotkała się z takim przypadkiem późnej owulke i zaszła w ciążę???cykle mam nieregularne,zazwyczaj powyżej 30 dni...

Ja mam dzisiaj 24dc, myślę, że owulacja będzie w piątek. Cykle zazwyczaj miałam ok 31-32 dni, ale po poronieniu mi się wydłużyło.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak nie urok to s... Mąż wyjechal, zabral fotelik, mial wrocic tak zeby od razu córkę odebrac z przedszkola (nie raz tak robiliśmy) i d... samochod rozkraczyl sie na trasie, ja nie mam ani drugiego samochodu ani fotelika i mam ogromny problem. Najwyzej z tesciem busem pojedziemy i tak na dziko z dusza na ramieniu jakos wrocimy.

• Jolciaaa Koleżanka

Wysłany: 28 marca 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Hugolina za pocieszenie

Jolciaaa
  • Jolciaaa Koleżanka

Wysłany: 28 marca 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    więc zaczynam się starać,może coś cudem zaskoczy w tej późnej owulacji chociaż szczerze mówiąc wątpię

Jolciaaa
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, nie mam ostatnio czasu czytac, ale natchnelam sie na artykul a pamietam ze ktoras z was miala probp ze slabym nasieniem u męża. moze cos sie przyda
    https://www.pepsieliot.com/co-mam-lykac-zeby-moje-plemniki-byly-liczne-zwinne-ruchliwe-przez-co-plodne/

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka jesteś juz po wizycie ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oho, wlaczylo mi sie, klotnia z mężem zsliczona i to na poziomie hard, az nie msm ochoty razem spać.

• gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 28 marca 2018, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wesoło na noc

• Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2018, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś przytulić kochaną koleżankę w szpitalu, trzyma się dzielnie. W pon urodziła przez cc bliźniaczki i dziś w nocy Bozia zabrała do siebie jedną z dziewczynek. Nie mogę dojść do siebie.
    Wczoraj postanowiłam o zrezygnowaniu ze starań. Iza ja wczoraj z moim się pierwszy raz w życiu pożarłam. Poszło o synka. Mój miał rację. Dlatego stwierdziłam że jestem za leniwa na odpowiedzialność nad kolejnym dzieckiem.

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2018, 05:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba jechać zrobić zakupy rano przed pracą na spokojnie :) miłego dnia dziewczyny :)

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ale mi sie smutno zrobilo.

A ja wczoraj mialam przesilenie swiateczne, stoje gotuje, sprzatam a nie widac, mąż tyle km narobil, jeszcze ten samochod, a sprawy do konca nie zalatwil, musi drugi raz, kaszle ale na inhalacje 3 min czasu nie ma, córka szaleje, miala isc dzis do przedszkola ale uparla sie ze nie idzie, chyba boi sie jezdzic busem (tylko taki samochod nam zostal), wiec dzis we dwie ciasta bedziemy piekly, az bedzie sie kurzylo z tej mąki. Ale wczoraj upieklysmy 2 tury muffinek i jakos poszlo.

• Miodunka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, jak dobrze, że jesteś przy tej koleżance!

Mówisz, że kończysz starania? A ja jakoś wbiłam sobie do głowy, że za kilka dni testujesz, że skutkiem pozytywnym :)

Iza, Ty już furę jedzenia nagotowałaś, a ja jeszcze nie wymyśliłam, co robię na wspólny stół. Albo sałatki albo jajka faszerowane, ale nic więcej nie wiem. Jakaś nie w formie jestem.

w9sdp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dalej taki płaski ten wykres.
    Ech

‹‹ 877 878 879 880 881 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ