X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina, ja tym wykresom nie ufam. U mnie przed owu byly gory doliny, pozniej tez jakis wysoki nie byl, temp mialam jakos 36.6. Kolezanka ktora od lat mierzyla tez miala wiecznie jakies dziwne wykresy i wyszlo, a w dniu testu miala spadek temp,i niespodzianka, ciaza.
    My na szczescie na swieta idziemy do rodzicow i tesciow, takze robie tylko ciasto, zreszya wiecej nawet nie dałabym rady.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miodunka wczoraj tylko muffinki upieklysmy, dzis wieczorem przyprawiam mieso na cieple danie i na wedliny, jutro jeszcze zakupy i jajka na swieconke a w sobote-to dopiero bedzie urwanie kapelusza. Ja lubie wszystko świeże, najlepiej zrobic i na stol ale tak to fizycznie nie dam rady, corka od rana szakeje, albo lezy na podłodze, ryczy i nogami rozwala wszystko dookola albo broi na calego np. mieso rozmraza sie w lazience to juz szczotka do butow tam plywala i musze pilnowac zeby do głowy jej nie przyszlo jskiego szamponu tam wlac, takie glupoty jej w głowie. Ta godzina a ja nic nie zrobilam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szykuje na 17 osob na drugi dzien swiat.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniśkaa ja przez ostatnie cykle jak mierzyłam to temp wyzsze zawsze miałam. A teraz takie zbliżone na poziomie 36,91/93 Czasami myślę że Moze to o czymś świadczy. Ale też się nie nakręcam ;)
    Kupiłam test w razie czego ;p

Paula_shells lubi tę wiadomość

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wczoraj miałam pierwsze usg. Jechałam do lekarza z duszą na ramieniu, bo rano zaczęłam plamić na jasnorożowo. Do tego doszły dziwne bóle brzucha.

Na szczęście lekarz w miarę mnie uspokoił. Nie wiadomo skąd te plamienie, ale jak stwierdził nie ma tego dużo. Troszkę wydzieliny na szyjce takiej podbarwionej. Lekarz zwiększył mi dawkę duphastonu i dorzucił jeszcze luteinę. Muszę się oszczędzać, ale nie trzeba leżeć plackiem.

Na usg w porządku, żadnych krwiaków. Zobaczyłam piękny pęcherzyk 19mm z pęcherzykiem żółtkowym w środku. Lekarz długo szukał i w końcu ukazał się nam 2mm okruszek, który już pulsował :)

Następna wizyta 9 kwietnia. Wtedy jak wszystko będzie ok założymy kartę ciąży.

Hugolina87, Adele27, Urszulka89, DoveLove, Kat83, magdis, patkaaxx90, water lubią tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka gratulacje!!! 2mm czlowieka to juz cos :D

agulineczka lubi tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka dobre wieści. Rosnijcie zdrowo i dbaj o siebie kochana :)

• Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka dobrze że się odezwałaś, bo różne myśli chodziły. Gratulacje i samych pozytywów :)

A powedzcie mi mięso pekluję w misce z wodą w temp pokojowej czy w lodówce?

Dzięki Miodunka :), powera miałam na początku starań, ale widzę że zaczyna się ze mną robić tak jak przy staraniach o synka. Więc dla zdrowia i psychiki wolę odpuścić.

Ale Hugolina może coś wysika ;)

Hugolina87 lubi tę wiadomość

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miesa jeszcze nigdy nie peklowalam w wodzie wiec nue wiem. Przyprawiam swoim sprawdzonym zestawem przypraw i do lodówki.

Agulineczka gratuluje. Tez bym chciała takue 2 mm.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula fajnie by było. :D ale narazie się raczej nastawiam na negatyw. Biorę tego dupka wiec siknac będzie trzeba Jak będę miała odstawić.
    Dziś głowa mnie boli. Jakiś śnieg spadł u nas więc pewnie ciśnienie zjechało w dół.

I dobrze jest odpuścić. W tedy samo się dzieje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2018, 13:16

• Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo że tak naprawdę to my nigdy nie odpuścimy ;) gdzieś tam w głębi będzie to siedzieć, czasami o sobie przypominać... och to chyba termin owu... a może by tak... i wtedy ten seks znów staje się obowiązkiem, hmmm

Zdecydowałam, stacjonarnie najtaniej fotelik. Po pracy jadę kupić, za dużo wydałam na spożywkę, więc będę musiała wejść w debet. Ale facetka powiedziała że mi jeszcze opuści.

Hugolina87 lubi tę wiadomość

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka gratuluję :) super wieści :)

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka, tak bardzo sie cieszę! Odpoczywaj i dbaj o siebie :)

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka super! 2 mm no popatrz, a potem takie draby rosna na 2 metry :P

Paula straszne :( A tragedia kolezanki nie wplynela na twoja decyzje?

Dziewczyny dostalam wyniki meza i zglupialam kompletnie. Niby wszystko w normie, ale to normy brytyjskie :P Sprawdzilam np:
    testosteron 15,6 nmol/L norma uk 8 - 30 nmol/L
    norma pl 12 - 40 nmol/L
    No i pobrane bylo rano, kiedy testosteron jest wyzszy, wiec jak dla mnie, to ledwo przy dolnej granicy???

Reszty nie mam jak porownac nawet, bo za cholere nie moge znalezc przelicznika z iu/L na ng/ml albo mU/L na ng/L. I dupa. Brytyjczycy maja inny system jednostek przy badaniach.

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat u nas była norma 3-8 testosteron a mój miał jakos 5,3 i to był okej wynik.

• Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat to była taka sytuacja jedna z wielu, która postawiła kropkę nad staraniami. Ale nie jest mi smutno z tego powodu, o tragedii koleżanki dowiedziałam się następnego dnia.

Muszę sprawdzić testosteron męża. Dawno robił, ale normy tam powinny być.

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I znowu dzięki synkowi spaliłam ciasteczka :) jednego motylka juz udekorowaliśmy :) ale stracił skrzydło bo synek za bardzo się wczuł.

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dopiero skonczylam prace i jeszcze mnie glowa boli. W domu bajzel, lodowka pusta aj waj :P
    Kurz lezy to i ja poleze. Wezme sie jutro, dzis padam na pyszczek ;)

water lubi tę wiadomość

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja padam na ryjek, caly dzien w kuchni, ciasta sie popalily bo piekarnik szwankuje. caly czas od owulacji jajniki napitalaja, prawy jak dzis zakul to az sie zgielam, nigdy tak nie mialam.

• Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2018, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, ja tak miałam! Raz tylko. Dwa tygodnie przed @, która się nie pojawiła :)

Paula_071 lubi tę wiadomość

dqpr2n0a621vxzqn.png
‹‹ 878 879 880 881 882 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ