X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus musisz zrobić powtórkę czy dobrze przyrasta beta bo jeden wynik świadczy ze jest ciąża. Ale nie ma się co nakręcac czy stresować..ja w ciazy zrobiam jedna betę i nie przyszło mi na myśl w tedy żeby powtarzać w ogóle. Dla potwierdzenia testu robiłam z krwi. A później już do gina na usg

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    U mnie dziś spadek łeb na szyję a to niby 9dpo. Tez musze ogarnąć syna bo chce bardzo iść z koszyczkiem i później będzie szedł z drugim u babci :)
    Ja juz ochlonelam :p pewnie jest jak zwykle czyli nic.
    Siknelam dziś dla towarzystwa ale biało.
    To teraz test musze dokupić w razie czego. Haha ale się nie nastawiam juz. Emocje opadly. ;p

Wesołych Świąt dziewczyny i smacznego jajeczka :) niech ten kwiecień będzie dla Nas pozostałych łaskawy :p
    A jaki test robiłaś? 10 czy 25 czułość? Ja sikałam w 11dpo na 10 i 25. Na 10 była druga kreska a na 25 druga kreska była dopiero jakoś 13-14 dpo.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wesołego Alleluja! Niech te święta upłyną w spokoju i zgodzie, z najbliższymi. Dużo miłości i wiary, niech każdej z Was ten okres przyniesie spokój i ukojenie :) upragnionych dwóch kresek! :)

DoveLove lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się trochę ludze ze zs szybko. Za dwa dni może powtórzę jak będę odstawiac dupka.

• aLunia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowych i przede wszystkim spokojnych świąt :*

Hugolina87, Urszulka89, DoveLove lubią tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych Świąt dziewczyny ! <3

Hugolina87, Urszulka89, DoveLove lubią tę wiadomość

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego dobrego. Mam nadzieje,ze jajka naszych panów zostaly dobrze dzis poswiecone i beda z tego male rozowe bobasy hehehe.

jangwa_maua, Hugolina87, Urszulka89, DoveLove, Paula_shells, karolcia87 lubią tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowych, wesołych i pogodnych świąt, błogiego lenistwa w gronie najbliższych, smacznego jajeczka i mokrego Dyngusa!

Urszulka89, Hugolina87, jangwa_maua lubią tę wiadomość

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • Aguś 90 Przyjaciółka

Wysłany: 31 marca 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We wtorek po świętach zrobię drugie badanie bety i zobaczę czy jest przyrost

p19udqk3qx5xo487.png[/url]
    [link=https://www.suwaczki.com/]f2wli09kkbo98ru2.png[/link]
    ug37df9hhnc1m492.png
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych Świąt.
    I niech świąteczny zajączek przyniesie w tych cyklach. Mnóstwo pisanek ( malutkich maluszkow ) :*:*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2018, 19:53

DoveLove, Paula_shells lubią tę wiadomość

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych i spokojnych świąt dziewczyny.

DoveLove, Hugolina87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze 1 rzecz z jedzenia do zrobienia i koniec na dzisiaj z gotowaniem. Ale trzeba sprzatnac taki ogolny balagan i odkurzyć, niby juz swieto ale musze to zrobic. Dzisiejsza pogoda to chyba dla mnie bo mąż w deszcz nie poszedl na pole, namowilam go, sama zostawilam gary i razem sprzatnelismy samochód (dobrze ze mechanik go zrobil na swieta), taki ublocony juz byl w środku po zimie. I oczywiście córka poszla z nami, wrocila mokra a ja bure dostalam od mamy ze zaraz mi sie przeziebi. Mysle ze nie, stopy miala cieple, troche nogi zimne. Świętujcie dziewczyny.

Hugolina myślisz ze nic z tego? Ja jednak jak temp.nie spadnie to zatestuje dopiero w poniedzialek. Dam znac co i jak.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza ja we wtorek jak coś rano ;) do pon biorę dupka. Także wtorek będzie jux bardziej wiarygodny bo to 12dpo.

Wesolych świat i trzymam kciuki

• moniśka... Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych Świąt i jak najwięcej zielonych kropek.

Hugolina87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mozna pic w świętą.nadal jestem w szoku jak zobaczylam dzisiejsza temperature, zladowala o 2 kreski. I nie wygląda to na zart z racji Prima Aprilis. A tak liczylam na ten cykl a wyszlo jak zwykle.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę pić w niewiedzy haha.
    Iza tule :* ale sama temp się nie sugeruj. Robi nas często w konia ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2018, 08:09

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na dniach mam owu ale nie wierze już w cuda... Mam już dość tych starań. Tyle czasu niby wszystko dobrze, jestem młoda itp i nic z tego.. temp mierze tylko do owu i później daje sobie spokój z mierzeniem..

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele uda się. Trzymam kciuki choć sama już czesto nie mam nadziei :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz nie mam nadzieji. Kurcze tyle lat i nic. Czasami to płakać mi sie chce a najbardziej, najwiekszy zal mam w kosciele, pamietam jak 1,5 roku temu w parafii byly misje św. Bylo blogoslawienstwo kobiet w ciazy, mi @ sie spozniala ale test negatywny, do dzisiaj pamietam jak kobiety podchodzily a mnie az sciskalo z zalu ze znowu nic. Teraz ta laparoskopia ktorej chcialabym uniknac. Niby nic poza polowa wlosow nie mam do stracenia, przetrwalam narkoze rok temu to i teraz powinno byc dobrze, ewentualne zrosty- pewnie i tak mam po cc, ale boje sie tej laparo. Tak sobie mysle ze to winna cc, ze za szybko wzielam się za robote ale z drugiej strony kto mial mi pomoc jak tesciowa chętna nie byla, po 3 mies.zwrocila mi uwage ze noszę 2 litrowy dzbanek z woda jak dziecko mialo juz 5kg, taka troska. Czasami tez mysle ze tak ma byc bo czasami nie dokonca daje sobie rade z corka, charakterna dziewczyna, uparta, przekorna a ja zbyt nerwowa. Patrze na suwaczek i widze ze córka ma 5 lat i prawie 8 mies. Szmat czasu. I juz nie wiem w ktora strone mam isc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zbiorowa dieta dabrowskiej nas czeka ;p ja nie czuje się ciążowo. Wiec przypuszczam że lipa jak zwykle :/
    Tez juz nie wiem gdzie leży problem. Bo jednak dziewczyny ktore myślą o ciaxy to zachodzą. Wiec na blokadę psychiczna nie ma co zwalac. Zaraz pomysłów zabraknie i bda mnie na zabieg kierować

‹‹ 880 881 882 883 884 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ