X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus musisz zrobić powtórkę czy dobrze przyrasta beta bo jeden wynik świadczy ze jest ciąża. Ale nie ma się co nakręcac czy stresować..ja w ciazy zrobiam jedna betę i nie przyszło mi na myśl w tedy żeby powtarzać w ogóle. Dla potwierdzenia testu robiłam z krwi. A później już do gina na usg

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    U mnie dziś spadek łeb na szyję a to niby 9dpo. Tez musze ogarnąć syna bo chce bardzo iść z koszyczkiem i później będzie szedł z drugim u babci :)
    Ja juz ochlonelam :p pewnie jest jak zwykle czyli nic.
    Siknelam dziś dla towarzystwa ale biało.
    To teraz test musze dokupić w razie czego. Haha ale się nie nastawiam juz. Emocje opadly. ;p

Wesołych Świąt dziewczyny i smacznego jajeczka :) niech ten kwiecień będzie dla Nas pozostałych łaskawy :p
    A jaki test robiłaś? 10 czy 25 czułość? Ja sikałam w 11dpo na 10 i 25. Na 10 była druga kreska a na 25 druga kreska była dopiero jakoś 13-14 dpo.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wesołego Alleluja! Niech te święta upłyną w spokoju i zgodzie, z najbliższymi. Dużo miłości i wiary, niech każdej z Was ten okres przyniesie spokój i ukojenie :) upragnionych dwóch kresek! :)

DoveLove lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się trochę ludze ze zs szybko. Za dwa dni może powtórzę jak będę odstawiac dupka.

• aLunia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowych i przede wszystkim spokojnych świąt :*

Hugolina87, Urszulka89, DoveLove lubią tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych Świąt dziewczyny ! <3

Hugolina87, Urszulka89, DoveLove lubią tę wiadomość

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego dobrego. Mam nadzieje,ze jajka naszych panów zostaly dobrze dzis poswiecone i beda z tego male rozowe bobasy hehehe.

jangwa_maua, Hugolina87, Urszulka89, DoveLove, Paula_shells, karolcia87 lubią tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowych, wesołych i pogodnych świąt, błogiego lenistwa w gronie najbliższych, smacznego jajeczka i mokrego Dyngusa!

Urszulka89, Hugolina87, jangwa_maua lubią tę wiadomość

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • Aguś 90 Przyjaciółka

Wysłany: 31 marca 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We wtorek po świętach zrobię drugie badanie bety i zobaczę czy jest przyrost

p19udqk3qx5xo487.png[/url]
    [link=https://www.suwaczki.com/]f2wli09kkbo98ru2.png[/link]
    ug37df9hhnc1m492.png
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych Świąt.
    I niech świąteczny zajączek przyniesie w tych cyklach. Mnóstwo pisanek ( malutkich maluszkow ) :*:*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2018, 19:53

DoveLove, Paula_shells lubią tę wiadomość

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych i spokojnych świąt dziewczyny.

DoveLove, Hugolina87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze 1 rzecz z jedzenia do zrobienia i koniec na dzisiaj z gotowaniem. Ale trzeba sprzatnac taki ogolny balagan i odkurzyć, niby juz swieto ale musze to zrobic. Dzisiejsza pogoda to chyba dla mnie bo mąż w deszcz nie poszedl na pole, namowilam go, sama zostawilam gary i razem sprzatnelismy samochód (dobrze ze mechanik go zrobil na swieta), taki ublocony juz byl w środku po zimie. I oczywiście córka poszla z nami, wrocila mokra a ja bure dostalam od mamy ze zaraz mi sie przeziebi. Mysle ze nie, stopy miala cieple, troche nogi zimne. Świętujcie dziewczyny.

Hugolina myślisz ze nic z tego? Ja jednak jak temp.nie spadnie to zatestuje dopiero w poniedzialek. Dam znac co i jak.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza ja we wtorek jak coś rano ;) do pon biorę dupka. Także wtorek będzie jux bardziej wiarygodny bo to 12dpo.

Wesolych świat i trzymam kciuki

• moniśka... Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych Świąt i jak najwięcej zielonych kropek.

Hugolina87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mozna pic w świętą.nadal jestem w szoku jak zobaczylam dzisiejsza temperature, zladowala o 2 kreski. I nie wygląda to na zart z racji Prima Aprilis. A tak liczylam na ten cykl a wyszlo jak zwykle.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę pić w niewiedzy haha.
    Iza tule :* ale sama temp się nie sugeruj. Robi nas często w konia ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2018, 08:09

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na dniach mam owu ale nie wierze już w cuda... Mam już dość tych starań. Tyle czasu niby wszystko dobrze, jestem młoda itp i nic z tego.. temp mierze tylko do owu i później daje sobie spokój z mierzeniem..

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele uda się. Trzymam kciuki choć sama już czesto nie mam nadziei :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz nie mam nadzieji. Kurcze tyle lat i nic. Czasami to płakać mi sie chce a najbardziej, najwiekszy zal mam w kosciele, pamietam jak 1,5 roku temu w parafii byly misje św. Bylo blogoslawienstwo kobiet w ciazy, mi @ sie spozniala ale test negatywny, do dzisiaj pamietam jak kobiety podchodzily a mnie az sciskalo z zalu ze znowu nic. Teraz ta laparoskopia ktorej chcialabym uniknac. Niby nic poza polowa wlosow nie mam do stracenia, przetrwalam narkoze rok temu to i teraz powinno byc dobrze, ewentualne zrosty- pewnie i tak mam po cc, ale boje sie tej laparo. Tak sobie mysle ze to winna cc, ze za szybko wzielam się za robote ale z drugiej strony kto mial mi pomoc jak tesciowa chętna nie byla, po 3 mies.zwrocila mi uwage ze noszę 2 litrowy dzbanek z woda jak dziecko mialo juz 5kg, taka troska. Czasami tez mysle ze tak ma byc bo czasami nie dokonca daje sobie rade z corka, charakterna dziewczyna, uparta, przekorna a ja zbyt nerwowa. Patrze na suwaczek i widze ze córka ma 5 lat i prawie 8 mies. Szmat czasu. I juz nie wiem w ktora strone mam isc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zbiorowa dieta dabrowskiej nas czeka ;p ja nie czuje się ciążowo. Wiec przypuszczam że lipa jak zwykle :/
    Tez juz nie wiem gdzie leży problem. Bo jednak dziewczyny ktore myślą o ciaxy to zachodzą. Wiec na blokadę psychiczna nie ma co zwalac. Zaraz pomysłów zabraknie i bda mnie na zabieg kierować

‹‹ 880 881 882 883 884 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ