X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    To zbiorowa dieta dabrowskiej nas czeka ;p ja nie czuje się ciążowo. Wiec przypuszczam że lipa jak zwykle :/
    Tez juz nie wiem gdzie leży problem. Bo jednak dziewczyny ktore myślą o ciaxy to zachodzą. Wiec na blokadę psychiczna nie ma co zwalac. Zaraz pomysłów zabraknie i bda mnie na zabieg kierować
    Też miałam kiedyś różne myśli na ten temat. Ale cały czas wierzyłam, że drugie maleństwo jest nam pisane. Nie wiedziałam tylko kiedy. Ale postanowiłam, że będziemy dalej próbować. I nie wiem czym to jest ale z pierwszą córką zaszłam w ciążę w cyklu w którym zaczęłam brać cokolwiek poza kwasem foliowym - wtedy to był femifertil. Teraz było tak samo, oprócz przepisanego bromergonu i luteiny, w ostatnim cyklu brałam cyclodynon i inofolic. I to był pierwszy cykl w którym postanowiłam, że nie poddam się ale jakoś tak strasznie nie czułam już parcia jak w poprzednich miesiącach.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) mam nadzieję że wypoczęłyście dzisiaj :)
    Ja mimo że liczę sobie w którym miesiąc bym była na weselu, gdybym teraz zaszła, to nie czuję że jestem w ciąży ani że mi na tym zależy. Kurcze mam taki śliczny płaszczyk w szafie, muszę do niego zrzucić kilka kg :) a jak z dzieckiem nie uda się do końca trwania mojej umowy, to tak jak pisałam - inseminacja.

Urszulka, ciągle dopisuję na liście rzeczy do kupna w aptece, podsunęłaś mi kolejne :)

Hugolina u mnie jutro 11 dpo. Siknę we wtorek bo postanowiłam sikać przed każdą @.

Jutro z synkiem szykujemy broń na gości. Będziemy atakować amunicją z ciepłej wody :)

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula jaki wypoczynek. Wstalam o 6 a teraz glowa sama mi leci ale z nerwow dozeram jeszcze. Moja corka nie chce chodzic spac (poszla spac kilka mi ut temu), nie chce sie myc a zęby to niedlugo beda czarne bo nie ma mowy o myciu, ostatnio wieczory to istny armagedon, i jeszcze tesciowa sie dzis musiala wpie... w cala ta zwariowana sytuacje. Jutro tez musze wstac o 6. I taki odpoczynek.

• Kat83 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po kilku latach sie nie da po prostu nie myslec. I dupa, nie blokada psychiczna. Nie wierze. W ziolka i witaminki powoli tez nie bardzo. Lykam bo mam PCOS i sie robie starawa powoli, wiec probuje zwiekszyc te moje marniutkie szanse, ale bez ciezkiej artylerii aptecznej nic z tego nie bedzie. Biore inositol (2x2 dziennie, konskie piguly), kwas foliowy, Q10, K2, witamine C 1000mg, zelazo, magnez, cynk, selen, caly kompleks B, D3, kurkume, cynamon, pylek pszczeli, niepokalanka, wiesiolka, siemie lniane. Wszystko kupuje oddzielnie, z dobrych firm, zeby nie jesc taniego syfu, ktory i tak nie dziala, albo ma za male dawki.
    Codziennie, naboznie, bez przerwy. No ilez mozna tego cholerstwa zjesc? Garsc na sniadanie, garsc na kolacje.
    Dalej mam slaby sluz, dalej mnie bolace jajniki zwodza, bo pewnie nie ma owulacji. Bola mnie cycki, boli brzuch, mam pieronskie migreny co dwa tygodnie i depresje.
    I oczywiscie meza, ktoremu ucielam jaja tymi staraniami.
    Tak wiec uwazam, ze jak jest problem powazny, to ziolka nie pomoga. Ani wczasy z mezem. Odpuszczanie tez o kant D rozbic.
    Normalne babki nie musza przez to przechodzic, nic ich nie boli, nawet nie czuja, kiedy maja okres.
    I zachodza w ciaze, jak maz na nie spojrzy z drugiego konca sypialni. I to boli najbardziej, bo czuje, ze jestem gorsza. Fajnie, ze sie wszystkim innym udaje, ale przy tym czuje, jakby mi ktos w dziob strzelil.
    Ciezarne kolezanki na fb przestaje sledzic. Nie lubie, jak mi ktos wciera non stop. Nie chodze na baby showers. Nawet na kregle nie ide, bo ostatnim razem wpadla do nas dziewoja, ktorej nie widzialam ze 2 lata, tylko po to, zeby sie pochwalic brzuchem. Super, ale mnie osobiscie guzik to obchodzi. Nie wspominajac wszystkich klientek w pracy, ktore nas bardzo lubia i tez wpadaja tylko po to, zeby sie pochwalic. Nosz fak.
    Tak, zdecydowanie tez mam juz dosc. Biorac pod uwage moj wiek i wyniki moje i meza, dlugo to juz nie potrwa.

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula a kiedy miałaś owu ? Bo wg mojej apki u mnie dziś też 11dpo ale ja sikam może jutro. Na dziś testu nie kupilam nawet.
    Kat ja też się zastanawiam.ile można się starac. Może faktycznie nie jest nam.pisane drugie :/ :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2018, 07:21

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat doskonale to ujęłas. Wczoraj bylam u mamy, weszlam do bratowej a tam jak opakowanie chusteczek lezy sobie test ciazowy. Dalo mi to do myslenia. Moje drugie dziecko byloby juz w wieku jej syna gdyby udalo sie na poczatku. Nie wiem co ona tym chciała osiągnąć. Bo u mnie takie rzeczy pochowane sa gleboko.

Pytam sie- jak w taka pogode mam wyjsc z domu do kościoła? To ma byc Wielkanoc?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobilam jeszcze test-bialo niczym za oknem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no, tu lany poniedzialek a ja pozary wzniecam, dobrze ze wlosow nie spalilam, ale smrod i dym po zostal, az się trzeslam bo co zrobic z palaca się ogniem suszarka? Kabel sie przepalil, troche ognia, wiele strachu.

• gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja trzymam za was kciuki. :)

Ja wczoraj z mężem doszłam do wniosku właściwie ob powiedział że to ja he he że mi jest tak dobrze z jednym dzieckiem że skoro jak mam być to będę a jak nie to nie i chyba całkowicie sobie odpuszczamy na ten rok.
    Boję się że wrócę w pieluchy smoczki itp. Po 9 latach mi się nie chce ją mam już swoja wolność...
    Trzymam za was kciuki będę tu zaglądać napewno :) A jak zajde to nie będę rozpaczac ale wiem że moje plany rozplanowac się będą w sekundzie.

• Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina ja kiedyś mierzyłam temperatury z ovufriend i zawsze mi wychodziło że 13/14 dc owulacja. Więc teraz to na czują w te dni działamy. I tak dziś 11 dc.

Kat wypracowanie wystukałaś, nie dołuj się please. Rzeczywiście dla mnie to ogrom tabletek zjadasz. Kiedyś pisałaś że prędzej doczekasz się wnuków, życzę Ci zebyś jednak urodziła synowi rodzeństwo. A co niech uczy się do roli ojca powoli :)

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łał Iza szalejesz!
    Jutro musi być jakiś pozytywny test ciążowy!
    Najlepiej wszystkie.
    Gibonek zaglądaj, bo skład się będzie zmieniał, założycielki powinny dać nam dobry przykład i pyknąć po jednym bobasku :)

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_shells wrote:
    Hej :) mam nadzieję że wypoczęłyście dzisiaj :)
    Ja mimo że liczę sobie w którym miesiąc bym była na weselu, gdybym teraz zaszła, to nie czuję że jestem w ciąży ani że mi na tym zależy. Kurcze mam taki śliczny płaszczyk w szafie, muszę do niego zrzucić kilka kg :) a jak z dzieckiem nie uda się do końca trwania mojej umowy, to tak jak pisałam - inseminacja.

Urszulka, ciągle dopisuję na liście rzeczy do kupna w aptece, podsunęłaś mi kolejne :)

Hugolina u mnie jutro 11 dpo. Siknę we wtorek bo postanowiłam sikać przed każdą @.

Jutro z synkiem szykujemy broń na gości. Będziemy atakować amunicją z ciepłej wody :)
    Cyclodynon polecam jak kogoś cycki przed okresem bolą - u mnie się sprawdził. I ogólnie byłam spokojniejsza przez niego.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj mąż z kolei zastanawia sie czy nie odpuscic, on to wszystko ciągnął a teraz czuje sie nijak, albo nawet źle ze ja musze isc na laparo i znow to wszystko przechodzic. A ja mu mowie ze co mam do stracenia, moge isc, lekarz po tym daje 3 mies., potem 3 mies. stymulacji, a dalej to nie wiem, jak inseminacja czy in vitro to odpuszczamy. Jeszcze namawiam go zeby dac sobie czas do konca roku i deginitywny koniec.

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to jest z szyjka po okresie jak ona wygląda?
    Jestem w 6 dc a ona jest miękka i otwarta.
    Dodatkowo raz na dzień zazwyczaj po południu plamie. To nie są resztki okresu bo bym płamiła cały dzień. A tu rano wkładka czysta ,wieczorem tez.
    W poprzednim cyklu znikajaca kreska na teście a pozniej po kilku godzinach znów był bladzioch ale trzeba się przyjrzeć. Okres był spóźniony 3 dni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2018, 18:38

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Dziewczyny jak to jest z szyjka po okresie jak ona wygląda?
    Jestem w 6 dc a ona jest miękka i otwarta.
    Dodatkowo raz na dzień zazwyczaj po południu plamie. To nie są resztki okresu bo bym płamiła cały dzień. A tu rano wkładka czysta ,wieczorem tez.
    W poprzednim cyklu znikajaca kreska na teście a pozniej po kilku godzinach znów był bladzioch ale trzeba się przyjrzeć. Okres był spóźniony 3 dni
    Ogólnie szyjka ciążowa jest twarda i wysoko. A test po określonym czasie jest nieważny - już kilka razy nie będąc w ciąży test po kilku godzinach pokazywał bladziocha :/ Takie znikające kreski też mogą by spowodowane wadliwością testu. Najlepiej zrobić bętę w takim wypadku - ona da odpowiedź.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do testów to owiany sławą bobo test u mnie wogóle ciąży nie wykazał choć w niej byłam już. :/dopiero 3 dni później pokazał bladziocha gdzie beta już była ponad 90.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Ogólnie szyjka ciążowa jest twarda i wysoko. A test po określonym czasie jest nieważny - już kilka razy nie będąc w ciąży test po kilku godzinach pokazywał bladziocha :/ Takie znikające kreski też mogą by spowodowane wadliwością testu. Najlepiej zrobić bętę w takim wypadku - ona da odpowiedź.

Urszulka test juz dawno wywalony.
    Tez tAK podejrzewałam ze był wadliwy także nigdy więcej bobotest :)
    A co do szyjki może owulacja się zbliża i stad plamienia

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem przed owu i cycki już bolą...ehh oszaleje ...

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza a czemu nie chcecie podejść do iui?

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele który dziencyklu bo chyba jesteśmy blisko siebie ;)

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

‹‹ 881 882 883 884 885 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ