X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat u mnie chyba dziś będzie @ :/ to musialabys przyspieszyc ;p co jakiś czas coś tam zaboli na dole i plecy. Może będzie taki sobie ten okres. Oby :) głowa tez lekko dziś z rana bolała.

Iza to córka Cię nie oszczędza widzę. Mój syn tez diabeł wcielony ale go już poskramiam póki jest jescze czas. W pkolu tez nauczycielka reaguje i razem działamy żeby pozniej problemy nie narastaly.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jestem pewna ze oni sobie poradza, o to przestalam sue już martwić, mąż doskonale radzi sobie z dzieckiem. Ale co do mycia to i on nie potrafi wplynac na córkę, nic nie dziala. Moze kupie dzis coś do kapieli jakas zabawkę, jak nie to zamowie bo sila na dłuższą mete nic nie zdzialamy a bajki o pelzajacych po skórze bakteriach nie przemawiają. Dzis od rana tez uparta, chcialam umyc teraz rano i od razu krzyk bo jutro się umyje. Do przedzzkola tez nie chodzi bo się zapiera i nie daje rady ani obudzic ani ubrac ani nic, ubieranie kolejny problem. Jak pojde do szpitala 5ro jej przykaze ze ma sie sluchac, myc, ubierac i chodzic do przedszkola. Bo juz mowilam ze moze na 3 dni pojde to córka od razu steierdzila ze tatus bedzie musiał ja obsłużyć ale ona bedzie tesknila. Moja tesciowa jak tylko slyszy krzyk Zuzi to odwraca sie na pięcie, trzasnie drzwiami i tyle po niej. Mąż jest wiekszym optymista niz ja i twierdzi ze damy rade.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie w przedszkolu to nie ma problemow tylko w domu. To jest dziecko o dwoch twarzach.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To córka Wam na głowę weszła. I jak teraz sobie nie radzicie to co będzie za jakiś czas ? Jak dzieci są takie cwane teraz

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona poprostu robi nam na zlosc. Walczymy i mam nadzieje ze sie uda ale lekko nie jest.

• aLunia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To weź ją w piżamie do przedszkola serio czasem trzeba być ponad wszystko że wstyd itd a nie, że młoda nie chcę iść do przedszkola i zostaje, tak samo z umyciem. Mojej córce też czasem się nie chce myć bo ona się teraz bawi i później no ale nie ma zmiłuj. Nas teraz też córka zaczęła testować. Byliśmy w zoo i chciała zabawkę i mowimy, że nie bo zabawki dostaje na urodziny i inne tego typu okazję. To nagle zaczęła płakać i mowa że jak jej nie kupimy to będzie tak płakać cały czas a jak kupimy to przestanie. Wiec jej powiedzieliśmy ma do wyboru albo przestanie płakać albo idziemy do domu. Bardzo szybko się uspokoiła.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdyby moje dziecko nie bylo takie chorowite to juz dawno zawiizlabym ja w pizamie do przedszkola. Ale z drugiej strony jak wazy ponad 20kg i ma sily od cholery to i moj mąż kawal chlopa ma problem ja gdzieś wziąć na sile a co dopiero ja. Musimy dac sobie rade.

• pap86 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza Twoja córka nie jest diabel wcielony. Nie robi Wam na zlosc. Musi byc jakis powód tego,ze tak sie zachowuje. Raz,ze Was testuje, dwa,ze babka zaraz ingeruje i ona to widzi. Musi byc przyczyna. Tobie sie moze wydawac,ze i tak jest po Twojemu ale tak naprawdr to ona wygrywa bo jest tak jak ona (w sensie Twoja corka) chce. ty pewnie jestes tez przemeczona ta sytuacją (zresztą nie tylko tą ale masz rozne rzeczy na glowie) i to tez corka czuje i dajew kosc. Dziecko nie jest samo w sobie zle. To ze taka jest musi miec jakąs przyczyne. Przeciez dziecko nie moze lubic tego,ze jej rodzice czy ukochana mama sie na nią denerwują jak ona robi zle. Moze jakis system motywacyjny, naklejki, zbieranie kilku na cos wiekszego..

Iza34 lubi tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie jest jak sie razem bawimy, caly swoj czas poswiecam corce. Jest zle jak ja chce cos zrobic, jak chce zeby corka cos zrobila albo zeby czegos nie robila bo mi sie to nie podoba. W tym ostatnim przypadku upominanie przynosi odwrotny skutek np. je bulke, chodzi po domu i kruszy, mąż upomnial zeby tak nie robila ze jemy tylko w kuchni to okruchow bylo jeszcze wiecej i do tego smiech corki. Albo mialysmy isc na spacer, jeszcze zimno bylo to prosze zeby zdjela spodnie i skarpety to założymy rajstopy, z godzine sie darla ze ona tego nie potrafi a wiem ze potrafi bo nastepbego dnia nie miala z tym zadnego problemu i wiele innych glupich sytuacji. Probuje znaleźć na to sposob typu nie chcesz sie ubrac na spacer nie pojdziesz, kruszysz-odkurzaj, balaganisz mi w sypialni-jest zamknieta na klucz, nie sprzatasz zabawek-ja sprzatne ale nie oddam, ale czasami są sytuacje beznadziejne np.umyj dziecku zeby jak ma szczekoscisk albo podaj leki, zaciagnij do przedszkola. Wyzalam sue bo faktycznie mam dosc.

• pap86 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem. Trzeba znalezc jakis sposob na ta malą zlosnice.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • water Przyjaciółka

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 15:02

2023 - wracam do gry
    podejrzenie adenomiozy
    ♂️ - nasienie - 3.2023 - 0 :(

plan na badania:
    ♀️ - hormony, histero

2019 - 2021 przerwa
    2018 - nie poszło
    pjp - III-V.2017 :(
  • Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza na pewno się męczysz już psychicznie. To będzie trudne, ale musicie znaleźć rozwiązanie, taktykę żeby córkę poskromić. Nosz coś musi na córkę działać.

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula u Ciebie juz @? Czy kiedy termin ?

• Kat83 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    water haha dokladnie, jak moje suplementki :D Malo co zycia nie stracilam przy okazji (a raczej kilku okazjach :P ) bo mam takie piguly, ze mi w gardle stoja.

Hugolina spoko, ostatnio mam owu 9-10 dc wiec pojdziemy rowno ;)

Iza a wez czasem przyrznij w dupsko albo postaw do kata i niech buczy. Nie mam cierpliwosci do zlosnikow, ale cierpliwosc anielska jak trzeba sie zaprzec i dzieciakowi nie popuscic. Targaj do kapieli, jesli musisz, w koncu sie podda, jak zrozumie, ze jej to i tak nie ominie. I pewnie wymysli cos nowego ;)

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ wychodzi mi tak dziś lub jutro.
    Na razie wkuwam na jutrzejszy egzamin w Wawie, zajadam chipsy i popijam piwkiem. A brzuszek zwiastuje wredotę :/

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i d... Nic z tego nie bedzie, nie bedzie laparo, koniec. Z takimi wynikami nasienia to tylko inseminacja lub in vitro. Pozostaje motyka i w pole do truskawek zarobic na to wszystko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2018, 20:34

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez jeszcze cisza. Ale juto powinna być.
    Jak będę w ciąży to napewno cycek pójdzie trochę do góry ;) a nie jak teraz ;p

Iza lipa. Ale wiesz w czym może być problem. Fakt ze źle wyniki kwalifikują do zabiegów ale też nie przekreslaja zajścia naturalnego bo tu w końcu potrzebny jest jeden żołnierzyk a nie miliony.

Mi pozostanie stymulacja i tez będzie koniec staran na ten czas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2018, 20:43

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    U mnie w pierwszej ciązy nie miałam żadnych zwiastunów. Nawet cycki nie bolały. Kompletnie nic.
    Teraz mogę powiedzieć, że cycki bolały i jakieś nabrzmiałe były i zaparcia. Nigdy nie miałam z tym problemu a chyba 2-3 dni przed testem nawet activie piłam ale nic nie dała :p

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka nie nakrecaj mnie :p
    Tez miałam zaparcia. Dwa dni sliwki jadłam takie zalane wrzątkiem i jakoś dziś pomogło. We wtorek brałam dupka jedna tabletkę bo miałam nadzieję że może test coś pokaże jednak w środę ale kicha wiec jutro pewnie będzie franca. Nie ma co się łudzić :) humor się już poprawił wiec czekam na nowy cykl.

Nogi i plecy mnie bolą a to zwiastuje @ :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2018, 21:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:

Iza lipa. Ale wiesz w czym może być problem. Fakt ze źle wyniki kwalifikują do zabiegów ale też nie przekreslaja zajścia naturalnego bo tu w końcu potrzebny jest jeden żołnierzyk a nie miliony.

Mi pozostanie stymulacja i tez będzie koniec staran na ten czas.

Szczerze mowiac to nadal nie wiem w czym problem. Lekarz umyl ręce, wysyla nas do kliniki nieplodnosci w pierwszej kolejnosci do androloga i sugeruje inseminacje a na laparo mnie nie chce bo nie chce narazac mnie na niepotrzebne ryzyko i powiklania bo on nie widzi szans na zajscie naturalne. Z drugiej strony nieco leosze wyniki nasienia byly rok temu i kazal dzialac ale i tak nie wychodzilo byc może przez tarczyce, a jeszcze wczesniej tsh mialam ok i tez ze staran gucio wyszlo. I niby 1 zdrowy plemnik wystarczy. Przynajmniej ten lekarz nie z tych co sie obraza jak ide gdzie indziej a potem wracam, zapraszal do siebie jakbym cos potrzebowala, czy laparo na nfz to on chetnie, czy w ciazy. Dzis bylam z mężem.

‹‹ 886 887 888 889 890 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ