Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKat83 wrote:No co ty
Seksy dobre na zakswasy haha
Jak klade corke spac to budzę sie u niej po 1 w nocy. Teraz pewnie obudze sie rano, i gdzie i kiedy ❤. Z glodu wpie... kawal kielbasy na kolacje no i podlejemy tą nasza robote naleweczka mojej mamy zeby roslo. Na jesieni jak posadzilismy truskawki tez opilismy, babcia sie smiala, tesciowa ku...na sadzonki jakie kupiliśmy a one chwila moment i beda kwitly, szczeki im poopadaly jak powiedzialam ze sa juz pąki. Dzis sadzilismy drzewka, jablonki, ganialismy jak bure osly zeby zdazyc przed deszczem. -
Witam. Przepraszam ze tak mało się tu udzielałam ale dziecko pochłonęło mój czas prawie do końca każdego dnia. Więcej udzielałam się na kwietniowym testowaniu. Ale już się postaram być z wami cały czas . Z góry przepraszam.
Są może w pobliżu jakieś testowania?
Zaraz spróbuję nadrobić chociaż 10 stron może uda mi się znaleźć jakieś informacje na temat testowania najbliższego
U mnie już po owulacji jutro czeka mnie wizyta u ginekologa i co roczna cytologia. Ostatni raz dokładnie rok temu po połogu odwiedziłam ginekologa wiec czas najwyższy zobaczyć co w trawie piszczy.
A że już noc to każdej życzę spokojnej i najważniejsze w pełni przespanej nocy :* -
water ja dziś czekam na @... zmierzyłam temp już jest nisko.. mąż z rana przytulił,pocieszył... więc niedługo też zacznę kolejny sezon
a i tak wiem podobnie jak Ty,że nic z tego nie wyjdzie... a może zrób te podstawowe badania hormonalne sobie ? bo chyba nie robiłaś co? jeżeli tak to sorki nie pamiętam
-
water wrote:Rany ale mam doła:(
Wczoraj otworzyłam sezon ♡ ale już wiem, ze jałowy. I nas nie stać in vitro, poza tym, jakoś mnie ta opcja powiedzmy 'nie kręci'. Zapomniałam w tych swoich staraniach, że już jesteśmy 'duzi' i takie luźne podejście może być bardzo trudne a im dłuższe, tym bardziej niemożliwe.
ech
Nie łap doła nie ma co masz juz jedno szczescie ciesz sie tym.
Nie jest az tak zle mamy chociaż po tym 1 małym szczesciu
Szczerze mi sie juz nie chce,żeby mój odpuscił to już wg bym do gin.nie poszła i zostala bym przy 1 dziecku. -
gibonek wrote:Ja brałam ,ale szczerze inofolic na mnie lepiej działał ale to wszystko zalezy od organizmu.
widzę,że skład mają ten sam to czemu taka rónica w cenie hmmm -
gibonek no widzisz dlatego łatwiej Ci pisać żebyśmy cieszyły się 1 dzieckiem bo już nie masz parcia
ja mam je cały czas i nie odpuszczę choćbym miała na te dziecko czekać kolejne 2 lata. Syn chce bardzo rodzeństwo i obym w końcu kiedyś mu je dała...
-
nick nieaktualnyU mnie chybs owu właśnie. Temp lekko poszła w górę i patrząc na wcześniejsze cykle jest na podobnym poziomie w dniu owu.
Szczerze to tez nie liczę juz ze zaskoczy. Jeszcze dwa dni zmierze temp i chowam termometr, żeby potwierdzić ze faktycznie ten prog zacząl działać ;/
Ech dziewczyny tez chciałabym wiedziec gdzie leży problem -
water wrote:zastanawiałam się nad nim, ale wybrałam ovarin. Choć inofem ma więcej inozytolu. To forma proszku do zalewania byłaby dla mnie trudna do spożywania i prawdopodobnie zapominalabym co chwilę i nim. A tak, lykne 2tabletki ovarinu i po sprawie.
No i druga kwestia, która mnie zastanawia. Ovarin kupuje w aptece internetowej wapteka lub doz (w zależności gdzie wychodzi taniej). W aptekach DOZ wycofali ze sprzedaży inofen i jestem ciekawa dlaczego...
inofem inofolic miostygyn ciezko czasami dosatac naprawde chyba zalezy to od hurtowni i producentów.
Ja ostatnio sie zaje....m i wieczorem okazało sie ze nie mam leków które biore od dziecka recepta byla a lekow brak pani obdzwoniła wszystkie hurtownie ja objechalam wszystkie apteki i dupa sciagneła mi z innejapteki mieli w zapasie i tak biore zamiennik bo prawdziwy lek koszt 30szt 800zł a mnie nie stac naszczescie zamiennik moge brac.Dla mnie 7 lat bez ataku to jest wyczyn ale i zasługa mojego meża nie raz mi zycie uratował i on znalazł lekarza ktory sie zna na tym.
Ja od tego cyklu odstawiłam wszystko.W przyszym cyklu pojde na stymulacje i bede brała inofolic lub cos podobnego.zobaczymy minoł rok od ostatniej stymulacji nic nie wyjdzie to droznosc i juz nic nie robie oprocz badania nasienia. -
Adele27 wrote:gibonek no widzisz dlatego łatwiej Ci pisać żebyśmy cieszyły się 1 dzieckiem bo już nie masz parcia
ja mam je cały czas i nie odpuszczę choćbym miała na te dziecko czekać kolejne 2 lata. Syn chce bardzo rodzeństwo i obym w końcu kiedyś mu je dała...
Moja tez miała taki czas ale teraz juz jej przeszło.telsty były ze to moja wina ze ona nie ma rodzenstwa itp... -
gibonek no to jeszcze trochę w planach masz do zrobienia więc oby zaskoczyło
water no badanie AMH kosztuje..ale możesz sobie zrobić taniej w 3dc fsh i estriadol te badania również dadzą Ci jakiś obraz rezerwy jajnikowej. Mi tak lekarz zlecił żeby to sprawdzić
Wyniki badań u kobiety z obniżoną rezerwą jajnikową:
niskie stężenie estradiolu (E2 < 20 pg/ml),
Wartość FSH poniżej 3 mIU/ml sygnalizuje niewydolność przysadki.
Wartość FSH 9-12 mIU/ml oznacza obniżoną rezerwę jajnikową.
Wartość FSH 12-18 mIU/ml oznacza wyczerpującą się rezerwę jajnikową, stymulacja przy takim FSH jest trudna.
Przy FSH > 18 mIU/ml stymulacja owulacji jest bardzo trudna, a często niemożliwa, prawdopodobieństwo ciąży jest bardzo małe.
water lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hugolina no to działaj z mężem
ja właśnie szukam czegoś na nowy cykl. Byłam w sumie zadowolona z tej l-argininy w końcu miałam owu w normalnym dniu ale nie wiem czy to przez nią
tylko ona tania też nie jest
a paczka wystarczyła na pól miesiąca... mówiłam dziś do męża,że chyba musimy się zacząć bzykać tak jak kiedyś jak zrobiliśmy syna czyli gdzie popadnie i jak najwięcej hehe taaaaa marzenia
choć w tym cyklu tak fajnie na luzie były
i nawet po owu się regularnie kochaliśmy jak nigdy
Miska87 lubi tę wiadomość
-
Hugolina87 wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/992f113fd675.png
Ja na to patrzyłam plus osobno myo inozytol albo same te witaminy. Ale się w końcu powtrxtmalam
przed chwilą je oglądałam na geminiale jakoś mnie nie przekonują