X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat83 wrote:
    No co ty :) Seksy dobre na zakswasy haha

Jak klade corke spac to budzę sie u niej po 1 w nocy. Teraz pewnie obudze sie rano, i gdzie i kiedy ❤. Z glodu wpie... kawal kielbasy na kolacje no i podlejemy tą nasza robote naleweczka mojej mamy zeby roslo. Na jesieni jak posadzilismy truskawki tez opilismy, babcia sie smiala, tesciowa ku...na sadzonki jakie kupiliśmy a one chwila moment i beda kwitly, szczeki im poopadaly jak powiedzialam ze sa juz pąki. Dzis sadzilismy drzewka, jablonki, ganialismy jak bure osly zeby zdazyc przed deszczem.

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Przepraszam ze tak mało się tu udzielałam ale dziecko pochłonęło mój czas prawie do końca każdego dnia. Więcej udzielałam się na kwietniowym testowaniu. Ale już się postaram być z wami cały czas . Z góry przepraszam.

Są może w pobliżu jakieś testowania?
    Zaraz spróbuję nadrobić chociaż 10 stron może uda mi się znaleźć jakieś informacje na temat testowania najbliższego
    U mnie już po owulacji jutro czeka mnie wizyta u ginekologa i co roczna cytologia. Ostatni raz dokładnie rok temu po połogu odwiedziłam ginekologa wiec czas najwyższy zobaczyć co w trawie piszczy.
    A że już noc to każdej życzę spokojnej i najważniejsze w pełni przespanej nocy :*

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Brała którąś z was inofem ? Jakieś opinie ?

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • water Przyjaciółka

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 15:10

2023 - wracam do gry
    podejrzenie adenomiozy
    ♂️ - nasienie - 3.2023 - 0 :(

plan na badania:
    ♀️ - hormony, histero

2019 - 2021 przerwa
    2018 - nie poszło
    pjp - III-V.2017 :(
  • gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Hej

Brała którąś z was inofem ? Jakieś opinie ?

Ja brałam ,ale szczerze inofolic na mnie lepiej działał ale to wszystko zalezy od organizmu.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    water ja dziś czekam na @... zmierzyłam temp już jest nisko.. mąż z rana przytulił,pocieszył... więc niedługo też zacznę kolejny sezon <3 a i tak wiem podobnie jak Ty,że nic z tego nie wyjdzie... a może zrób te podstawowe badania hormonalne sobie ? bo chyba nie robiłaś co? jeżeli tak to sorki nie pamiętam :P

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • water Przyjaciółka

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 15:11

2023 - wracam do gry
    podejrzenie adenomiozy

plan na badania:
    ♀️ - hormony, histero

2019 - 2021 przerwa
    2018 - nie poszło
  • gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    water wrote:
    Rany ale mam doła:(
    Wczoraj otworzyłam sezon ♡ ale już wiem, ze jałowy. I nas nie stać in vitro, poza tym, jakoś mnie ta opcja powiedzmy 'nie kręci'. Zapomniałam w tych swoich staraniach, że już jesteśmy 'duzi' i takie luźne podejście może być bardzo trudne a im dłuższe, tym bardziej niemożliwe.
    ech

Nie łap doła nie ma co masz juz jedno szczescie ciesz sie tym.
    Nie jest az tak zle mamy chociaż po tym 1 małym szczesciu :)
    Szczerze mi sie juz nie chce,żeby mój odpuscił to już wg bym do gin.nie poszła i zostala bym przy 1 dziecku.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gibonek wrote:
    Ja brałam ,ale szczerze inofolic na mnie lepiej działał ale to wszystko zalezy od organizmu.

widzę,że skład mają ten sam to czemu taka rónica w cenie hmmm

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gibonek no widzisz dlatego łatwiej Ci pisać żebyśmy cieszyły się 1 dzieckiem bo już nie masz parcia :P ja mam je cały czas i nie odpuszczę choćbym miała na te dziecko czekać kolejne 2 lata. Syn chce bardzo rodzeństwo i obym w końcu kiedyś mu je dała...

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • water Przyjaciółka

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

2023 - wracam do gry
    podejrzenie adenomiozy

plan na badania:
    ♀️ - hormony, histero

2019 - 2021 przerwa
    2018 - nie poszło
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chybs owu właśnie. Temp lekko poszła w górę i patrząc na wcześniejsze cykle jest na podobnym poziomie w dniu owu.
    Szczerze to tez nie liczę juz ze zaskoczy. Jeszcze dwa dni zmierze temp i chowam termometr, żeby potwierdzić ze faktycznie ten prog zacząl działać ;/

Ech dziewczyny tez chciałabym wiedziec gdzie leży problem :(

• gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    water wrote:
    zastanawiałam się nad nim, ale wybrałam ovarin. Choć inofem ma więcej inozytolu. To forma proszku do zalewania byłaby dla mnie trudna do spożywania i prawdopodobnie zapominalabym co chwilę i nim. A tak, lykne 2tabletki ovarinu i po sprawie.

No i druga kwestia, która mnie zastanawia. Ovarin kupuje w aptece internetowej wapteka lub doz (w zależności gdzie wychodzi taniej). W aptekach DOZ wycofali ze sprzedaży inofen i jestem ciekawa dlaczego...

inofem inofolic miostygyn ciezko czasami dosatac naprawde chyba zalezy to od hurtowni i producentów.
    Ja ostatnio sie zaje....m i wieczorem okazało sie ze nie mam leków które biore od dziecka recepta byla a lekow brak pani obdzwoniła wszystkie hurtownie ja objechalam wszystkie apteki i dupa sciagneła mi z innejapteki mieli w zapasie i tak biore zamiennik bo prawdziwy lek koszt 30szt 800zł a mnie nie stac naszczescie zamiennik moge brac.Dla mnie 7 lat bez ataku to jest wyczyn ale i zasługa mojego meża nie raz mi zycie uratował i on znalazł lekarza ktory sie zna na tym.

Ja od tego cyklu odstawiłam wszystko.W przyszym cyklu pojde na stymulacje i bede brała inofolic lub cos podobnego.zobaczymy minoł rok od ostatniej stymulacji nic nie wyjdzie to droznosc i juz nic nie robie oprocz badania nasienia.

• gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    gibonek no widzisz dlatego łatwiej Ci pisać żebyśmy cieszyły się 1 dzieckiem bo już nie masz parcia :P ja mam je cały czas i nie odpuszczę choćbym miała na te dziecko czekać kolejne 2 lata. Syn chce bardzo rodzeństwo i obym w końcu kiedyś mu je dała...

Moja tez miała taki czas ale teraz juz jej przeszło.telsty były ze to moja wina ze ona nie ma rodzenstwa itp...

• water Przyjaciółka

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

2023 - wracam do gry
    podejrzenie adenomiozy

plan na badania:
    ♀️ - hormony, histero

2019 - 2021 przerwa
    2018 - nie poszło
  • gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jade do Apteki i skocze sobie na rynek.

Miłego Dnia :*

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gibonek no to jeszcze trochę w planach masz do zrobienia więc oby zaskoczyło :P

water no badanie AMH kosztuje..ale możesz sobie zrobić taniej w 3dc fsh i estriadol te badania również dadzą Ci jakiś obraz rezerwy jajnikowej. Mi tak lekarz zlecił żeby to sprawdzić

Wyniki badań u kobiety z obniżoną rezerwą jajnikową:

niskie stężenie estradiolu (E2 < 20 pg/ml),

Wartość FSH poniżej 3 mIU/ml sygnalizuje niewydolność przysadki.
    Wartość FSH 9-12 mIU/ml oznacza obniżoną rezerwę jajnikową.
    Wartość FSH 12-18 mIU/ml oznacza wyczerpującą się rezerwę jajnikową, stymulacja przy takim FSH jest trudna.

Przy FSH > 18 mIU/ml stymulacja owulacji jest bardzo trudna, a często niemożliwa, prawdopodobieństwo ciąży jest bardzo małe.

water lubi tę wiadomość

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/992f113fd675.png

Ja na to patrzyłam plus osobno myo inozytol albo same te witaminy. Ale się w końcu powtrxtmalam :/

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina no to działaj z mężem :) ja właśnie szukam czegoś na nowy cykl. Byłam w sumie zadowolona z tej l-argininy w końcu miałam owu w normalnym dniu ale nie wiem czy to przez nią :P tylko ona tania też nie jest :/ a paczka wystarczyła na pól miesiąca... mówiłam dziś do męża,że chyba musimy się zacząć bzykać tak jak kiedyś jak zrobiliśmy syna czyli gdzie popadnie i jak najwięcej hehe taaaaa marzenia :P choć w tym cyklu tak fajnie na luzie były <3 i nawet po owu się regularnie kochaliśmy jak nigdy :P

Miska87 lubi tę wiadomość

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/992f113fd675.png

Ja na to patrzyłam plus osobno myo inozytol albo same te witaminy. Ale się w końcu powtrxtmalam :/

przed chwilą je oglądałam na gemini :P ale jakoś mnie nie przekonują

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
‹‹ 898 899 900 901 902 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ