Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
iza znalazłam coś dla ciebie w sumie twojego męża. Może coś mu dorzucisz
Niepłodność męska i suplementy
Następujące elementy uzupełniające dietę mogą zwiększyć liczbę plemników i / lub ich ruchliwość. Na spodziewaną poprawę należy liczyć dopiero po 3-4 miesięcy braniach supli.
Arginina – bierz 4 g na dobę. Jest potrzebna do produkcji spermy. Jednak, jeśli liczba plemników jest mniejsza niż 10 mln na ml, arginina prawdopodobnie nie da żadnych korzyści.
Koenzym Q10 – bierz 10 mg na dobę. Zwiększa liczbę i ruchliwość plemników.
Olej lniany – 1 łyżka dziennie i/ lub białko lub olej z konopi, doskonałe źródło odpowiednich kwasów tłuszczowych
L-karnityna – bierz 3-4 g dziennie. Wymagana dla normalnego funkcjonowania plemników.
Wysokiej jakości produkt minerałowo- witaminowy. Grees& Fruits TiB, będzie dobrym wyborem. Preparat ten ma bardzo bogaty skład, dlatego będzie można zrezygnować z niektórych niżej wymienionych składników odżywczych.
Selen – bierz 200 mcg dziennie. Poprawia ruchliwość plemników.
Witamina B-12 – bierz 1000 mcg dziennie. Niedobór B-12 zmniejsza ruchliwość plemników i liczbę plemników. Nawet, jeżeli nie istnieje niedobór B-12, podawanie tej witaminy może pomóc mężczyznom z ilością plemników mniejszą niż 20 milionów na mililitr, lub ze stopą ruchliwości mniejszą niż 50%
Witamina C 500 mg – bierz 2 razy dziennie. Jest przeciwutleniaczem. Możesz brać 1 raz dziennie 1000 mg.
Witamina E (naturalna) – bierz 400 IU 2 razy dziennie. Jest antyoksydantem, poprawia zdolność plemników do impregnacji.
Cynk – bierz 30 mg 2 razy na dobę. Wymagany dla zdrowego męskiego układu rozrodczego i produkcji spermy. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAdele zaopatrzylam meza w suplementy, bral fertilman, cynk, wit.c i mace ale dopadlo go zspslenie oskrzeli i odstawil suple bo bral tyle lekow ze na zoladek nie dawal rady, prawie miesiac byl na zntybiotykach. To sie te jego plemniory na tym wypasly. A teraz czekamy na wizyte u androloga, leki leżą bo mąż musi sie troche zregenerowac.
A mnie jak nie rozlozy po tym wczorajszym to bedzie dobrze. Jade zaraz z córka do pediatry, niech zobaczy efekty swojego leczenia.
A mnie z racji urodzin mąż ugoscil 2 razy ❤ z samego rana. Wieczorem 2 razy sie nie udaje. -
nick nieaktualny
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 15:12
Iza34 lubi tę wiadomość
2023 - wracam do gry
podejrzenie adenomiozy
♂️ - nasienie - 3.2023 - 0
plan na badania:
♀️ - hormony, histero
2019 - 2021 przerwa
2018 - nie poszło
pjp - III-V.2017 -
water wrote:Adele - dzisiaj 5dc więc już za późno. W następnym miesiącu.
I gdyby nie było wczoraj ♡ to rano zrobilabym prolaktyne, jutro chyba nie ma sensu już robić.
Dzięki. Skopiowalam Twój post, żeby mi nie umknął.
Iza - spełnienia marzeń i najlepsze życzenia!
-
aLunia wrote:I za sto lat
Urszulka jak się czujesz?
hejdziś mam wizytę
jestem po glukozie - bałam się wyników ale są ok.
Młoda bardzo kopie, choć łożysko ostatnio miałam na przodzie. Za chwilę zacznie się III trymestr. Nie wiem kiedy to zleciało...
A jak u Ciebie, znacie płeć?
-
water wrote:zastanawiałam się nad nim, ale wybrałam ovarin. Choć inofem ma więcej inozytolu. To forma proszku do zalewania byłaby dla mnie trudna do spożywania i prawdopodobnie zapominalabym co chwilę i nim. A tak, lykne 2tabletki ovarinu i po sprawie.
No i druga kwestia, która mnie zastanawia. Ovarin kupuje w aptece internetowej wapteka lub doz (w zależności gdzie wychodzi taniej). W aptekach DOZ wycofali ze sprzedaży inofen i jestem ciekawa dlaczego...
-
No to zamówiłam ten inofem.. do tego zdorwe odżywianie i joga
taki plan na ten cykl heh...
Urszula leci ten czas strasznie szybko. Nie obejrzysz się a zaraz będziesz lulala dzidziola
aLunia a Ty jak się czujesz ?
Iza spełnienia marzeńIza34 lubi tę wiadomość
-
Urszulka daj znać jak po wizycie. Jak ten czas leci. Dopiero co zazdrościłam Ci pozytywnego testu
Ja jutro idę podejrzeć buzke małej bo nie chciała na połówkowym się pokazać. Dziewczynka będzie więc same baby u nas
Ja się dobrze czuje, już jem normalnie to więc duża ulga.
Adele no to duzy plus. Powiem ci że mi przed zajściem w ciążę też się uspokoiło plamienie przed @ -
aLunia wrote:Urszulka daj znać jak po wizycie. Jak ten czas leci. Dopiero co zazdrościłam Ci pozytywnego testu
Ja jutro idę podejrzeć buzke małej bo nie chciała na połówkowym się pokazać. Dziewczynka będzie więc same baby u nas
Ja się dobrze czuje, już jem normalnie to więc duża ulga.
Adele no to duzy plus. Powiem ci że mi przed zajściem w ciążę też się uspokoiło plamienie przed @
Jestem już po wizyciemała waży 820g (25+5 mamy), dziwnie ułożona - niby głowa na dole ale jakby bardziej w prawym boku, dupa w lewym górnym boku a nóżku za główką (w prawym boku). Także śmiesznie
mam się oszczędzać bo łożysko dosyć nisko ale nie jest przodujące. Lekarka mówiła, że jest szansa że pójdzie do góry. Ale i tak mnie zmartwiła
Wszystko inne ok. Szyjka twarda, zamknięta 3,9 cm. patrzyłam w karcie ciąży i 4 tygodnie temu miałam 4,3cm ale i tak jest ok
aLunia lubi tę wiadomość
-
Mam nadzieję, że łożysko pójdzie jednak do góry i nie będziesz musiała się martwić. Jak tak fika to pewnie co chwilę jest inaczej ułożona
Urszulka89 lubi tę wiadomość
-
No ja mowilam, ze beda na watku same nowe babki
Iza wszystkiego najlepszego!
Adele ja jestem 3 cykl na niepokalanku i dzieki ci, dobra kobieto, za polecenieW drugim cyklu cycki bolaly tylko 2-3 dni i to odrobine. I mialam super owu testa
W tym zobaczymy, ale poki co czuje sie super, nawet sluz mam ekstra a to dopiero 8dc
Jutro wizyta w klinice. Strasznie sie boje. No i maz bedzie musial sie wyrobic do kubeczka, a ja sie tym bardziej stresuje niz on
Woz albo przewoz.Iza34 lubi tę wiadomość
60 cs......
PCO
7 cykli z Clo
hsg 05.16 jajowody drozne
laparo 08.17 tuning -
Kat83 wrote:No ja mowilam, ze beda na watku same nowe babki
Iza wszystkiego najlepszego!
Adele ja jestem 3 cykl na niepokalanku i dzieki ci, dobra kobieto, za polecenieW drugim cyklu cycki bolaly tylko 2-3 dni i to odrobine. I mialam super owu testa
W tym zobaczymy, ale poki co czuje sie super, nawet sluz mam ekstra a to dopiero 8dc
Jutro wizyta w klinice. Strasznie sie boje. No i maz bedzie musial sie wyrobic do kubeczka, a ja sie tym bardziej stresuje niz on
Woz albo przewoz.