Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzieki dziewczyny
Jestescie kochane :*
Moje wyniki juz czekaja w klinice od miesiaca, czekalismy tylko na wyniki malza (jak ten list cholerski zgubili). Teraz tylko (ha!) kubeczek i wszystko sie wyjasni.
Ja mam wszystkie hormony zrobione, rezerwe i caly profil PCOS. Upuscili mi ze 2 litry krwiWiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2018, 22:20
60 cs......
PCO
7 cykli z Clo
hsg 05.16 jajowody drozne
laparo 08.17 tuning -
Kat kciuki za męża
. Oby wyniki coś podpowiedzialy.
Urszulka gratuluję wizyty. Mi zostały już tylko wizyty na NFZ z kiepskim sprzętem
. No i powoli zaczynam się stresować. Majówki już się rozpakowuja,a mnie brzuch boli okresowo. Chce donosic chociaż do początku maja.
-
nick nieaktualnyJangwa kiedy ten czas zleciał. Niedawni testa robilas a chwila moment dzidzia bedzie. Super.
Kat powodzenia. Kiedys napisalas ze twoj mąż wstydzi sie ze ma slabe nasienie. W sumie u nas tez nie mowimy o problemie, dla wscibskich odpowiadamy ze jeszcze nie czas na drugie dziecko ale w głębi tez tak jakbym czula wstyd ze nie możemy miec. Jeszcze przez niektórych ten wstyd narasta. Tak wiec chyba to normalne uczucie.
Wiecie co, ten androlog to ostatnia deska ratunku. Jak da nadzieje to bedziemy dzialac, pojde na hsg i zobaczymy. Jak wysle na inseminacje czy in vitro to bedzie koniec, ja z tych co uwazaja ze najwazniejsze ze mam jedno dziecko.
Dziewczyny dziekuje za życzenia. Jedna pani na facebooku zyczyla mi rownie pieknego synka co corcia a mi az lza w oku sie zakrecila. -
nick nieaktualnyHej. Ja wczoraj miałam mega ból podbrzusza aż mnie w pol zgieło i tAK trwało to od 12 do wieczora. Sluz sie pojawil i sie lał. Byłam u gina dziś. Juz po owu jest,ale kiedy pękł nie wiem. Były ♡ wieczorem i zaraz poprawimy jak M da rade
wczoraj był chętny
13dc dziś a temp jakby spadła w porównaniu z wczoraj. Wiec może jescze można coś ustrzelic;p
Kat mąż napewno da rade
-
No zaciskam do maja
. Pewno skurcze przepowiadające
. Poleniuchuje ile się da to pewno dam radę
. Strasznie szybko zlecialo... już czasem się zastanawiam jak dam radę z dwójką dzieci
.
Czekam na kolejne dwie kreski u Was dziewczyny -
Jangwa dasz rade, dasz
jejuuu jeszcze troche i bedziesz znow miala w ramionach rozowego bobasa pachnacego tak cudownie!!! A jak tam wizja sn ? Stresujesz sie tym bolem? (Jeju czemu robienie dziecka jest przyjemne a rodzenie takie straszliwe..)
Laseczki testy 10 z rossmana sa w promo za 6zl! Zycze zeby kazdej byl potrzebny tylko 1 szczesliwy ale jak by co mozna zrobic maly zapas. Ja w sumie wzielam tylko 1 i chyba w poniedzialek testuje bo jak by co to we wtorek mam gina to by mi dalej dupka wypisal bo biore teraz.Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
nick nieaktualnyDziewczyny które dostały dupka po owu jak zalecal Wam brać gin, bo ja mam od 16 go do 25 go brać a ostatnio mi kazał od 12dc ?
Jeśli rano nie było już pęcherzyka a ślad ze byla owu to chyba żołnierzyki z wczorajszego późnego wieczora powinny jak co trafić co? Bo M nie dał rady trzeci dzień z rzędu :p wieczorem może i poprawimy ale 12h to jakoś niedużo i niestey i się nie udało z rana po wczoraj ;P
Łeb mi pęka do tego dziś. Masakra..
Mój dostał prace a ja złożyłam znowu papiery do budzetowki, no i te cv wysyłam ale narazie cisza. Zbieramy na wkład własny. Mój cel na ten rok- wyprowadzić się na swoje do kona roku max. -
Jangwa masz mała różnica wieku to pewnie pod tym względem troszkę trudniej. Ale nie ma wyjścia już teraz hehe. mam nadzieję, że wytrzymasz do 38 tyg.
Kąt daj znać jak tam u was.
Hugolina niech zwycięży ten jeden silny plemnior hehe -
Pap - mam dobre wspomnienia z poprzedniego porodu (mimo oxy i innych atrakcji) więc jestem nastawiona pozytywnie. Bardziej przerazalaby mnie wizja cc. Jedyne czego się boję to akcji z nienacka,bo jednak w poprzedniej ciąży byłam już w szpitalu
-
Uff po wizycie. Probka pobrana bez problemu, samodzielnie, bez marudzenia
Okazuje sie, ze mam PCO bez SCzyli hormonalnie wsio w normie, tylko jajniki "dziurawe". Owulacja byla, czyli cos tam dzialam, nie trzeba wspomagac.
Wyniki meza super w porownaniu do poprzednich, morfologia troche slaba jeszcze. Ale jestem zadowolona, bo widac postepy. Z 11 M/ml skoczylo do 37 milionow, 65% ruchomych i to po prawie godzinie od pobrania.
Morfologia z 1% do 3% jeeej
Zostaje nam iui. 1400£ za 3 proby, juz mamy skierowanie na wszystkie potrzebne badania.60 cs......
PCO
7 cykli z Clo
laparo 08.17 tuning -
Kat, super wieści!
Iza - spóźnione najlepsze życzenia. Obyście wszyscy byli zdrowi, teściowie nie szkodzili, a córka spokojnie rosła. I oczywiście życzę nowego życia!
Jangwa - na suwaku 36+1, to za tydzień możesz rodzićAle rozumiem Cię, ja też nie chciałam rodzić przed terminem, bo męża nie było, to urodziłam 12 dni po. Przegięcie w drugą stronę
Hugolina - ja luteinę brałam od 3 dnia po owulacji. Jeżeli dobrze pamiętam, to w zeszłym cyklu miałaś owu w 10 dc, to dlatego kazał brać od 12.
Jolciaaa, gratulacje, przyjemnej ciąży!
Hugolina87, Iza34, Jolciaaa lubią tę wiadomość
-
Kat83 wrote:Uff po wizycie. Probka pobrana bez problemu, samodzielnie, bez marudzenia
Okazuje sie, ze mam PCO bez SCzyli hormonalnie wsio w normie, tylko jajniki "dziurawe". Owulacja byla, czyli cos tam dzialam, nie trzeba wspomagac.
Wyniki meza super w porownaniu do poprzednich, morfologia troche slaba jeszcze. Ale jestem zadowolona, bo widac postepy. Z 11 M/ml skoczylo do 37 milionow, 65% ruchomych i to po prawie godzinie od pobrania.
Morfologia z 1% do 3% jeeej
Zostaje nam iui. 1400£ za 3 proby, juz mamy skierowanie na wszystkie potrzebne badania.Teraz to już musi się udać
Zresztą ja trzymam w kciuki za każdą z was
Ja brałam luteinę co prawda - przy moich cyklach 31 dniowych brałam 5 dni po owulacji (czyli 21-22 dc) do 28dc. Potem test - jak negatyw to odstawiałam. Za 2-3 dni przychodziła @. Ale ostatnie dwa cykle brałam od dnia owulacji czyli 16-17 dc aż do 28 dc.
-
nick nieaktualnyMiodunka dzieki ale...
Siedze i rycze, wlasnie przez tesciow. Tak nauczyli moje dziecko ze wszystkie moje decyzje są złe, ze wystarczy chwila placzu a oni mnie opie...a dziecko ma wszysytko co chcialo. W ten sposob nigdy mnie nie bedzie sluchala. Co ja mam z tym zrobic? Chyba tylko pieprznac wszystko i sie wyprowadzić, beda mieli i wnuczke i synusia i swoj caly dom. mam juz dosc takiego zycia. Najmadrzejsi na swiecie mysla ze zalatwia sprawe bo dziecko nie placze, ale oni po chwili trzepna drzwiami i sobie pojda a ja calymi dniami uzeram sie z dzieckiem ktore matke ma w nosie. -
Kat- no to super . Teraz dzialacie i jeszcze będziesz tulac małego bobasa
.
Iza - u mnie podobnie. Moje metody wychowawcze i decyzje są podwazane. Już mam dosyć więc mam nadzieję,że teraz kredyt nam wypali. Ja wychodzę na ta najgorsza. Nawet mój jest tak uległy w stosunku do dziecka a krytykuje moją mamę która pozwala na wszystko. Więc już czasem nie mam siły tłumaczyć,błagać,krzyczeć wszystkim ,że mieli swoje 5 min w wychowywaniu dzieci. -
Adele oba naraz. Skoro nie wychodzi normalnie to trzeba pomóc trochę. Ale to ostatnie próby. Jak nie wyjdzie to kończę.
Na razie dajemy sobie 2-3 miesiące spokoju i relaksu. Musimy kasę nazbierać. Podjesc witamin i przygotowac sie na max.
Może spróbujemy w lipcu. A potem pojedziemy na wczasy obojętnie co się stanie.60 cs......
PCO
7 cykli z Clo
laparo 08.17 tuning