X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Shades Nowa

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, można dołączyć? :) Mam jedna córeczkę Maję, która w lipcu kończy dwa latka i zdecydowaliśmy, że to dobry czas na rodzeństwo dla niej, aby nie było dużej różnicy. Tak jak pisałam, urodziłam w 2016r w lipcu, w listopadzie założyłam implant nie mając okresu, po roku czasu czyli w 2017r go wyjęłam, bo nadal nie miałam @, po miesiącu od wyjęcia nareszcie coś ruszyło, normalne miesiączki, wszystko ok. Zabezpieczaliśmy sie prezerwatywami, ponieważ chciałam,żeby mój organizm wrócił do normy. To jest Nasz pierwszy cykl starań i wszystko jest nie tak. Cykle mam 32/33 dniowe, robiłam testy owulacyjne lecz nic z tego nie rozumiem. 19dc słaba druga kreska, 20dc mocniejsza, 21dc nie ma żadnej. Może za późno je robiłam ale i tak nie wiadomo jak to interpretować. Więc odpuściłam. Śluz jak zawsze było go dużo i non stop chodzilam z wkładkami to teraz sahara. Organizm płata mi figle? Troszkę się rozpisałam ale chciałam żebyście poznały moją historie :)

Adele27 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 01:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oni uwazaja ze jak jestem z dzieckiem w domu to jestem wypoczeta. Oni sie nie pytaja co ja chce a ja wrecz nie mam wlasnego czasu, nie mam kidedy obejrzec filmu, umyc sie o innej godz.niz teraz, to jest na zasadze "zostane z wnuczka bo musisz isc do roboty na pole". zeby tesciowa zostala bo ja chce odpoczac? Nie ma takiej opcji. Ona wraca wieczorem do domu i od razu przed tv, nic ja nie obchodzi. Wiem ze to moje dziecko ale nawet jak córka tam pojdzie to nie raz wraca z nosem na kwinte bo babcia nie chce sie bawic bo tv oglada. A ja? Najlepsza jest niedziela-wszyscy siedza w domu a z dzieckiem nie ma komu na spacer wyjsc a pozniej pretensja do mnie (ja oczywiscie znow w garach) ze siedzi caly dzien w domu. A tam. Czekam kiedy w końcu pojdzie do przedszkola.

• pap86 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis chyba 9dpo (25dc) -w tym dniu najczesciej pojawia sie juz plamienie a czasem w 26. Zrobilam se tego tesciora 10 z rossa. Bialy :/ ech. No co tu duzo mowic. Jak zwykle-nowy cykl nowe szanse :p wiem wiem-moze za wczesnie ale raczej znow nic z tego. Ech.

Iza mieszkasz na wsi, z ludzmi ktorzy cale zycie tak funkcjonują (mowie o tesciach), Twoj mąz taki mial obraz malzenstwa po swoich rodzicach.. co Ci mozna wiecej poradzic niz dziewczyny? Nic wiecej. Robic swoje i pier*olic wszystkich

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2018, 06:35

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jak zwykle moja mama mnie olala (brzydko mowiac).

• Lucecita Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza
    Zabieraj corke i spieprzaj jak najdalej od tej toksycznej rodziny,tyle ci powiem.

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucecita nie mam gdzie.

Sole kotlety lzami. Poprostu nie moge. Nawet sniadania nie jadłam, nie moglam. A za chwile przyjada goscie a ja rycze jak bobr. Tak bardzo chcialam tego dziecka dla męża zeby byl szczesliwy a teraz ja jestem nieszczesliwa a on tego nie rozumie. I na domiar dzis chyba owulka i juz sama nie wiem czego chce.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shades wrote:
    Witam, można dołączyć? :) Mam jedna córeczkę Maję, która w lipcu kończy dwa latka i zdecydowaliśmy, że to dobry czas na rodzeństwo dla niej, aby nie było dużej różnicy. Tak jak pisałam, urodziłam w 2016r w lipcu, w listopadzie założyłam implant nie mając okresu, po roku czasu czyli w 2017r go wyjęłam, bo nadal nie miałam @, po miesiącu od wyjęcia nareszcie coś ruszyło, normalne miesiączki, wszystko ok. Zabezpieczaliśmy sie prezerwatywami, ponieważ chciałam,żeby mój organizm wrócił do normy. To jest Nasz pierwszy cykl starań i wszystko jest nie tak. Cykle mam 32/33 dniowe, robiłam testy owulacyjne lecz nic z tego nie rozumiem. 19dc słaba druga kreska, 20dc mocniejsza, 21dc nie ma żadnej. Może za późno je robiłam ale i tak nie wiadomo jak to interpretować. Więc odpuściłam. Śluz jak zawsze było go dużo i non stop chodzilam z wkładkami to teraz sahara. Organizm płata mi figle? Troszkę się rozpisałam ale chciałam żebyście poznały moją historie :)

Spokojnie skoro dopiero 1cs to na pewno niedługo się unormuje wszystko :) zawsze możesz sobie pomóc jakimiś suplementami żeby uregulowały cykl ;)

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza jak masz tyle problemów z jednym dzieckiem i wszystko jest na twojej głowie to tym bardziej z 2 dzieci będziesz miala przerąbane..

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luci masz jeszcze @? Ja jeszcze plamie

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, musicie popracować nad sobą. Bo decyzja o posiadaniu drugiego dziecka nie może być uzależniona od tego czy masz lepszy czy gorszy dzień, czy pokłóciłaś się z mężem czy teściową i już nie chcesz...
    Wiele razy podczas starań miałam dość - męża, tego że się nie udaje, życia ogólnie. Ale nie pomyślałam wtedy o tym, żeby przestać się starać. To był mój cel, za wszelką cenę.

water lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z Urszulka. A tym bardziej jak mówisz ciągle że jest parcie na syna. Będzie córka i co wtedy?

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staranie o dziecko jest ogolnie stresujace, szczegolnie kiedy sie nie udaje latami. Jesli sie doda do tego nieporozumienia z mezem, trudne dziecko i upierdliwych tesciow, to sie nie dziwie, ze sie juz nic nie chce.
    Iza musisz po prostu siebie troche kochac najpierw, postawic na swoim czasem i przemyslec wszystko na spokojnie. Do walki z nieplodnoscia potrzeba przede wszystkim wsparcia, jesli go nie masz, to wysiadziesz psychicznie. Zastanow sie, gdzie chcesz byc za kilka lat.

Urszulka89 lubi tę wiadomość

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi przeszly zlosci i panika w tym cyklu - dopadlam wczoraj meza! Tada!!
    Co prawda 24h po bolu owulacyjnym i pozytywnym tescie, no ale coz. Ponoc owu moze wystapic 24-48h po, a i jajco zyje troche, takze spoko.
    Powoli odblokowuje meza ;) Jak na nas sex 2 razy w jednym tygodniu to bajka (a po drodze pobranie nasienia do badania) :) Na poczatku jest troche problemow technicznych ze smutnym korniszonkiem :P ale mam kilka trikow w rekawie. Wczoraj bylo ekstra ^^ Jestem dumna z malzonka, mimo bolu glowy i zmeczenia dal rade i to dosyc ochoczo :P

Teraz mam okolo 10 dni spokoju zanim zaczne panikowac i sikac na patyki hahaha

water lubi tę wiadomość

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat no to brawa dla męża ! :D ja też chcę juz owu ! Jeszcze tyle czekania ehhh

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny. Te starania są straszne. Nigdy nie sądziłam ze tak bedzie. Sypie sie psychicznie. Mąż przyszedl na obiad, zjadl i wyszedl bez slowa, a rano uratowaly mnie 2 prochy na uspokojenie bo ziemniaki tez solilam przy obieraniu. Teraz najchetniej poszlabym spac ale co z córką, nie mam z kim jej zostawic. Goscie zjedli obiad i pojechali, wroca pod wieczor a ja z balaganem i corka zostalam w domu. Wiem czego chce-chce szczesliwej rodziny niekoniecznie w skladzie 2+2. W pon. androlog, nie wiem co robic.

• Kat83 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idz i zobaczysz co bedzie. Moj tez czasem marudzi, czasem sie pozremy ale do doktorow ze mna dzielnie gania. A potem idziemy na kawe i ciacho. Wiem ze na wsi jest masa pracy, sama sie wychowalam w gorach na malym gospodarstwie. Ale postarajcie sie znalezc toche czasu tylko dla siebie. Cora niedlugo pojdzie do szkoly i bedzie wiecej czasu dla ciebie.

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ten czas tylko dla siebie tez ostatnio bylo spiecie no bo wogole tego czasu nie ma. Corka chodzi pozno spac, jest boj o mycie sie, ja zasypiam razem z nia a jsk sid budze to jest juz późno. Mamy pozniej porozmawiac co z tym wszystkim dalej zrobic. A moze jak juz sami wyjdziemy z domu to zahaczymy o jakies kino dla polepszenia nastroju?

A propo szkoly. Czy zmiana otoczenia, miejsca gdzie bedzie chodzic do zerowki i calkowicie obcy ludzie wplynie jakos pozytywnie na takie krnabrne, uparte, rizpanoszone dziecko czy raczej skutek bedzie odwrotny?

• Lucecita Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele tez jeszcze plamie troszke,ale meza nie ma i tak do poniedzialku...

Kat super! Moze podzielisz sie trikami na smutnego korniszonka? :P moze byc na priv haha

Udalo mi sie zapisac do najlepszego gina w okolicy! Pracuje 100 km stad w klinice i do tej poryj przyjmowal u mnie w miescie raz w tyg,kolejki kosmiczne, a od maja otwiera u nas prywatny gabinet, na lipiec wizyta, takze jak moj gin nie pomoze,bede miec jeszcze jakas alternatywe ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2018, 17:02

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza nie wiem jaki bedzie skutek, ale bedziesz miala kilka godzin swietego spokoju ;)

Luce no wieeesz :D Jak ze starym samochodem: jak nie chce ruszyc to albo korbka albo ssanie :P hahaha
    A ty myslisz jak "odswiezalismy material" ostatnio? Dziala jak zloto i nie ma parcia na robienie dzidziusia :D No i oczywiscie taki pan sie czuje zobowiazany odwdzieczyc haha

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
  • Lucecita Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eee,myslalam, ze cos odkrywczego wymyslilas :p

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
‹‹ 905 906 907 908 909 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ