X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mam jednak nadzieję, że coś się zacznie . Zobaczymy ;)

Idę z córką na zajęcia z rytmiki troche "potańcze" a nóż coś się ruszy xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2018, 16:34

Hugolina87 lubi tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Miodunka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa, a Twój mąż jest w domu, czy nie? Ja czekałam aż mąż wróci, dwa razy podpisywałam odmowę przyjęcia do szpitala. W końcu 12 dni po terminie mąż wrócił wieczorem, a 15 minut po północy odeszły mi wody.

w9sdp1.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro wraca wieczorem więc już może wychodzić ;)

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaaangwa no mam nadzieję że się ruszy szybciej.

jangwa_maua lubi tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jestem zmeczona, dobrze ze wrocilam bezpiecznie do domu. Kupowanie butów z corka jest okropne. I wrocilysmy do domu bez sandalek dla niej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua wrote:
    Ann90 - ja też nie mam żadnych objawów po owu. Może z kilka razy czułam, sama owu. Tak to tylko mierzyłam temperaturę i czasem robiłam testy owu. Zaskoczyło teraz w cyklu gdzie po przeprowadzce nie znalazłam termometu. Niestety z tym odpuszczaniem jest ciężko. Chociaż odciążyć głowę to już spory sukces. Jednak jak jest problem medyczny to i to nie pomoże. Chociaż organizm czasem jest tak zaskakujący, że w różnych przypadkach beznadziejnych ciąża jednak się pojawia.

Trudno mi sobie wyobrazić długie starania :( na pewno jest to męczące i frustrujące. Więc podziwiam was dziewczyny i mam nadzieję, że w końcu i wam się uda <3 .

Ja owulację czuję zawsze, wlasciwie moze 2 razy jej nie czulam. Ale zawsze tak mnie boli brzuch przez 2-3 h, jakby mnie ktoś kopał w podbrzusze. Ale po owulacji nic, czasem skurcze jakies 5-6 dni przed okresem.

Miodunka oo podzieiam za checi posiadania drugiego maluszka z małą roznicą. Mam nadzieje ze w niedługim czasie plodnośc powróci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2018, 19:22

Miodunka lubi tę wiadomość

• Izka86Ss Przyjaciółka

Wysłany: 15 maja 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, pisałam w zeszłym tygodniu o moich plamieniach. Dziś byłam u ginekologa...
    Stwierdził ze mam polip endometrialny. Wielkość 1.20cm x 0,80
    Kazał usunąć...
    Sama nie wiem czy to polip czy nie.
    w 2016 miałam usuwany polip i podobno on miał być przyczyną. A plamienie jak było tak było... i jest. Jetem kłębkiem nerwów... naprawde :(
    Sama juz nie wiem co robić. Zapytałam o inne leczenie niz zabieg usunięcia go ale nie uzyskałam odpowiedzi.
    Zapytałam o badania hormonalne - cisza... nawet nie skomentował :(
    Okres mam reguralnie, robiłam test na ovu i wyszedł super w 16dc pięknie widoczna kreseczka...
    Gdy byłam w ciąży to brałam zastrzyki do brzucha z powodu podwyższonych d-dimerów. Stwierdził że może mam jakąś zła krzepliwość krwi;/ - tyle sie dziś dowiedziałam

Może któraś z was tak miała...

2014 Ł<3 Aniołek
    2015Adaś 3 latka <3
    starania o kolejną ciąże rok i nic :(
  • Rozczarowana Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2018, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam dzisiaj dwa testy ciążowe. Czekają na czwartek rano. Boje się jutro robić test. Jutro 10 dzień z luteiną. Dzisiaj 11 dpo
    Myślicie że jakby była ciąża to może wyjść negatywny?

Ponad rok starań o 2 bobasa - udało się
    Tsh i prolaktyna ok
    2 Cs z luteiną
    1 Cs z clostilem
    Syn 2011
  • gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 15 maja 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka86Ss wrote:
    Hej dziewczyny, pisałam w zeszłym tygodniu o moich plamieniach. Dziś byłam u ginekologa...
    Stwierdził ze mam polip endometrialny. Wielkość 1.20cm x 0,80
    Kazał usunąć...
    Sama nie wiem czy to polip czy nie.
    w 2016 miałam usuwany polip i podobno on miał być przyczyną. A plamienie jak było tak było... i jest. Jetem kłębkiem nerwów... naprawde :(
    Sama juz nie wiem co robić. Zapytałam o inne leczenie niz zabieg usunięcia go ale nie uzyskałam odpowiedzi.
    Zapytałam o badania hormonalne - cisza... nawet nie skomentował :(
    Okres mam reguralnie, robiłam test na ovu i wyszedł super w 16dc pięknie widoczna kreseczka...
    Gdy byłam w ciąży to brałam zastrzyki do brzucha z powodu podwyższonych d-dimerów. Stwierdził że może mam jakąś zła krzepliwość krwi;/ - tyle sie dziś dowiedziałam

Może któraś z was tak miała...

Zmień lekarza badania podzwon i popytaj się o koszt najlepiej robić w pierwszych dnia okresu

• gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 15 maja 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki :)
    U mnie postaramu, ale też mam niusa.
    Zrobilam sobie badania tarczycy i tsh spadło mi z 1,3 do 0,70 szok w ciągu 4 miesięcy cieszę się resztą badań norma.
    Badania hormonalne mam polepszenie.
    Uwaga! W tym cyklu działam clo+zastrzyk oraz dupchaston i oczywiście monitoring oprócz was nikt nie wie nawet mój mąż :) ugadalam się z dr że zrobimy 1 stymulacje jak się nie uda trudno. Do tego dostałam optima med oras miostygyn GT.
    Nie mówiłam mężowi bo on się stresuję za mocno he he i mu nie powiem akurat przyjedzie na 2 tyg w te dni.
    W przyszłym roku planujemy ślub więc albo próbujemy albo odkładamy starania bo już cywilny brałam w 6 miesiącu ciąży i nie chce powtórki.

karolcia87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2018, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakas epidemia clo. To moze i ja poprosze na wizycie?

A ja jestem w jakiejś rozsypce emocjonalnej, w nocy musialam wygadac sie mężowi, potem zachecil mnie na ❤ a po wszystkim sie rozryczalam. Za duzo mam na sobie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2018, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oho, opryszczka sie wylozyla. Szybka zmiana pogody, wczoraj na zmiane bylam spocona i zmarzlam, stres, oslabienie i jest. Aby tylko na opryszce sid skonczylo.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gibonek a który masz dzien cyklu ? Ja dziś czekam na @ a od pt zaczynam Clo :)

Rozczarowana niektórym szybko wychodzą testy nawet 9dpo a innym później. Ale mysle,że 12dpo powinien już wyjść

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Rozczarowana Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2018, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Nie wytrzymałam dzisiaj i siknelam. Niestety NEGATYWNY!

Ponad rok starań o 2 bobasa - udało się
    Tsh i prolaktyna ok
    2 Cs z luteiną
    1 Cs z clostilem
    Syn 2011
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozczarowana ja to uwazam,ze to znaczy ze ciązy niet :( gadanie ze moze za wczesnie na test u mnie zawsze powoduje rozkrecenie @. Jeeeesli bys nie dostala @ w terminie albo dzien pozniej to wtedy testuj znowu. No co nam staraczkom mozna powiedziec pocieszajacego? Nowy cykl nowe szanse? Bleh.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2018, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie temp dziś 37. Wiec po owu juz. Pół nocy bolalo mnie podbrzusze.
    Rozczarowana :( jeszcze póki nie ma @ to może się wszystko zmienić na teście. Trzymam kciuki

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina no to co ? Trzymamy kciuki za pływaków z niedzieli ? :D

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2018, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki trzymać można zawsze ale wiadomo jak jest ;) ;p
    Heheh
    Wczoraj była owu czyli w 14 dc. Pójdę sprawdzić które pęcherzyki.a podbrzusze nie bolało jak zazwyczaj. Poprostu coś tam było czuć cały czas. Wiec ns tej stymulacji jest wszystko innaczej.
    Gibonek powodzenia

PS. Dalej mnie jajniki bolą na zmianę. Trochę się martwię i pójdę sprawdzić czy wsio okej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 08:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama mnie nie pocieszyla, byla wczoraj u mnie zupelnie zdrowa a w nocy juz byla chora i coraz to jej gorzej. Kolejne zmartwienie-zeby zadne z nas nie zachorowalo.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina to tak jak ja miałam na stymulacji zawsze owu w 14dc. Ciekawe jak u mnie będzie bo będę brała wcześniej niż ty 3-7dc

Iza to oby nie było chorób bo lato idze :)

Ja czekam na @ nic nie boli jeszcze ale temp spadła więc dziś będzie

Luci jak się czujesz??

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
‹‹ 946 947 948 949 950 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ