Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Hugolina87 wrote:U mnie temp dziś 37. Wiec po owu juz. Pół nocy bolalo mnie podbrzusze.
Rozczarowanajeszcze póki nie ma @ to może się wszystko zmienić na teście. Trzymam kciuki
Hej. Dzisiaj kończę luteine wiec @będzie w sobotę.Ponad rok starań o 2 bobasa - udało się
Tsh i prolaktyna ok
2 Cs z luteiną
1 Cs z clostilem
Syn 2011 -
nick nieaktualnyJa wczoraj robiłam wyniki i mam coś nie tak z moczem :p nie wiem czy to przez ten glukophage czyli ta mete czy jak bo wskaźnik ten może być objawem cukrzycy. Oby lekarz med pracy mi podpisał papiery..
albo może jakies zakażenie mam. Nie wiem kurde.
U gina nie byłam. Kolejka była dziś. Może jutro się przejdę -
Miodunka wrote:
Ja już po wizycie - ani śladu płodności. Smutno mi. Wy przynajmniej macie cykle, a z każdym cyklem nadzieję. A ja co? Ja mam apkę, która wyświetla mi komunikat: "Twój okres spóźnia się 329 dni".
Miodunka, ja też karmię piersią i musiałam się naczekać na powrót płodności. W grudniu byłam u ginki i wszystko było kompletnie uśpione, a w połowie stycznia dostałam pierwszy okresSynek miał 15 miesięcy. Z tym, że pierwsze dwa cykle miałam niemal na pewno bezowulacyjne i koszmarnie długie, 37-38 dni. Dopiero ten 3 wyglądał w miarę normalnie, ale jeszcze nie tak jak przed ciążą. Ale najważniejsze, że organizm wraca do gry, pomimo kp, więc nie martw się, u Ciebie też niedługo powinno zaskoczyć
Miodunka lubi tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Cześć
Mogę dołączyć?
Od niedawna staramy się o rodzeństwo dla naszego urwiska. Niestety o niego staraliśmy się ponad 2 lata - mam endometriozę. Niestety poród skończył się cesarka - brak postępów, co dla tej choroby jest niezbyt ciekawym rozwiązaniem. młodego karmiłam piersią i dopiero niedawno dostałam 1 okres, pierwszy cykl miałam normalny, 2 natomiast strasznie długi 39 dni (norma ok 31 dni). Wydaje mi się że cykle mam narazie bezowulacyjne. Początkiem czerwca wybieram się do mojego lekarza i zaczynamy starania z nimkehlana_miyu, Miodunka lubią tę wiadomość
06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami
12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami
-
nick nieaktualnyAdele mam za wysokie wskaźniki ketonow norma do 5 a ja mam 50
plus jakieś bakterie i białko tez na poziomie 25. Przypuszczam że to przez leki albo jakaś infekcja. Ale.narazie nie czuje żadnych objawów żeby coś się działo. Podbrzusze mnie pobolewa ale to jajniki na zmianę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 11:21
-
Endometrioza wyszła przy laparoskopi iktórą miałam z powodu podejrzenia niedrożności jajowodu. okazałao się że jest endometrioza I st, więc nienajgorza, skoagulowali jej ogniska, no a potem inseminacje a skuteczne okazało się IVF
niestety nie mam mrozaczków, dlatego startujemy znów naturalnie
oby się udało
06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami
-
Raczej nie. Tzn @ nie miałam jakiś szczegónie bolesnych. Czasem musiałam wziąć w 1 czy 2 dniu tabletkę przeciwbólową, ale to bardziej ze względu na mój komfort niż niesamowity ból.
Adele27 a masz też ten problem?06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami
-
Vaina nie mam albo nic mi o tym nie wiadomo
2,5 roku się staram o drugie dziecko i czasem myśli o endometriozie też miałam ale właśnie żadnej jej objawów nie zauważyłam. Będę pewnie musiała i lapro zrobić w końcu.. na razie miałam tylko hsg
-
Hej
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b261ece70f0e.jpg
Adele dobrze sie czuje, rozkojarzona tylko jestem i nie moge sie zbytnio skupic na pracy
Alunia powtarzałam dziś i juz dzwoniłam do gina, przyrost dobry, za 2 tygodnie mam wizytę
trzymam mocno kciuki za wsze stymulacje dziewczynki !Urszulka89, jangwa_maua, kehlana_miyu, magdis, Kat83, Miodunka, karolcia87, chabasse lubią tę wiadomość
córka- 2011
syn- 2019 -
Hugolina87 wrote:Adele mam za wysokie wskaźniki ketonow norma do 5 a ja mam 50
plus jakieś bakterie i białko tez na poziomie 25. Przypuszczam że to przez leki albo jakaś infekcja. Ale.narazie nie czuje żadnych objawów żeby coś się działo. Podbrzusze mnie pobolewa ale to jajniki na zmianę
Hugolina podbrzusze pobolewa również w infekcji dróg moczowych. Powtórz jutro mocz, bo może źle pobrałaś? A jak wyniki znów będzie taki sam to wizyta u lekarza bo białko i ketony często idą w parze z zapaleniem nerek. A wtedy też ból będzie promieniować.
-
Cześć wszystkim!
Jestem tu nowa, nie wiem jeszcze, co i jak. Mój teoretycznie 6. cykl starań legł w gruzach. Teoretycznie, bo nie staramy się bardzo często, sugerowałam się mocno testami owulacyjnymi, ale wykonywałam je na razie w 4 cyklach, z czego 2 były chyba bezowulacyjne. Mam 2-letniego synka, karmię piersią, w dodatku w ciąży zaczęła mi się insulinooporoność, którą zdiagnozowano mi dopiero niedawno z powodu hipoglikemii reaktywnej. Na razie jestem na etapie doboru diety, ale bardzo się boję, że może to mieć znaczny wpływ na nasze starania. Póki co, jestem dobrej myśli, chociaż każdy kolejny okres mnie przybija. w Dodatku jest po cesarce i po przebytej lata temu operacji usunięcia torbieli z jajnika (mam PCOS). O pierwsze dziecko nie staraliśmy się wcale, po prostu się trafiło, a teraz same niepowodzenia, dlatego postanowiłam sie ratowac termometrem i wykresami. Mam nadzieję, że się uda już niebawem. Trzymajcie kciuki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2018, 00:39
kehlana_miyu, Miodunka lubią tę wiadomość
-
Luci co to jest ten besins co masz w stopce? tak sobie myślę jaki w końcu mogl byc u ciebie problem... ? bo teoretycznie wszystko bylo ok wiec moze slabe owulacje byly skoro stymulacja pomogla? tak mysle od jakiegos czasu czy moje owu sa dobrej jakosci... wiec moze Clo pomoze... taaa trzeba w czyms pokladac nadzieje ...
-
nick nieaktualnyUrszulka89 wrote:Hugolina podbrzusze pobolewa również w infekcji dróg moczowych. Powtórz jutro mocz, bo może źle pobrałaś? A jak wyniki znów będzie taki sam to wizyta u lekarza bo białko i ketony często idą w parze z zapaleniem nerek. A wtedy też ból będzie promieniować.
Właśnie ta próbka była nie z rana tylko później. Mysle ze powtórzę mocz. Postaram się jutroale znowu do lekarza i w tych kolejkach :p ogólnie nie boli mnie cały czas to podbrzusze. Pobolewa. Jak nie urok to sraczka
Ja juz sprawdzialm co to bensis. Progesteron w dużej dawce. Dupek ma chyba 10mg a bensis 100. Albo źle wyczytalam
Lekarka nie sprawdzała mi badan :p mam zaświadczenie ze się nadaje do pracyWiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 13:03