X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele a Twój mąż morfologie ma 4%?
    Bo mi gin powiedział że to może być już jakiś problem. Zwłaszcza jak za często się ❤️ że w każdym wtrysku nie ma tylu żołnierzy co się zbiera do badania więc ilość mniejsza a zdrowych 4% to nie jest super liczba bo to minimum

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2018, 14:05

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina miał 5% ale bardzo dużą ilość więc podobno wtedy te 5% to nie jest tragedia. No właśnie może powinniśmy rzadziej <3 ale co jak się nie możemy powstrzymać hehe :P

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jak przeglądałam wykresy to były cykle gdzie <3 było rzadko

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie brzuch zaczyna boleć tak @ także się nie mylilam ;]

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Adele a Twój mąż morfologie ma 4%?
    Bo mi gin powiedział że to może być już jakiś problem. Zwłaszcza jak za często się ❤️ że w każdym wtrysku nie ma tylu żołnierzy co się zbiera do badania więc ilość mniejsza a zdrowych 4% to nie jest super liczba bo to minimum

Dlatego my nie szalejemy tylko co 2 dni.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tesciowa przeszla dzis samą siebie. Najmlodszym wnusiem to by sie zajmowala, mi mowi prosto w oczy ze nie ma czasu na moja córkę. Poza tym pofukala sie bo ludzie do pracy przyjechali bo za wczesnie, miala sprzatac pokoje dla nich i udala ze zle sie czuje i ja z mezem musielismy dzis to zrobic. Tak robila zeby tego nie sprzatac a od jesieni to ona rupiecie tam znosila.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba jak ma być ta ciaza to będzie czy to z jednego razu w miesiącu czy codziennego serduszkowania :)
    Owocnych ❤️❤️❤️ dziewczyny

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem bliska wykasowania konta na facebooku. Noz wkurza mnie, pelno dzieci sie rodzi, brzuchy pokazuja albo z dzis świeżo wysikany test ciazowy.

• Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Jestem bliska wykasowania konta na facebooku. Noz wkurza mnie, pelno dzieci sie rodzi, brzuchy pokazuja albo z dzis świeżo wysikany test ciazowy.
    Iza takie rzeczy potrafią ludzie pokazywać?!
    Twoja teściowa przegina, jak można takie głupoty dziecku o matce mówić, z tym piciem.

Mi już przeleciało pół roku w nowej pracy i ciąży brak. W sumie czasu na starania tym bardziej, mąż codziennie wraca koło 22.00. A niedziela to odpoczynek od kochanego bachorka.

Cały czas Was czytam :)
    Luci, rozczarowana jak się czujecie?

Jangwa teraz nocki zarywa. Czekać tylko aż się posypią kolejne rozwiązania.

Jutro termin @, oby się nie spóźniała, nie chcę się na weselu z nią bawić. Panikuję, bo synek zostaje z moją mamą a my jedziemy 200 km na wesele na Mazury.

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jest aż tak źle, chociaż teraz długo długo nie będzie całej nocki przespanej :P . Mała śpi tylko mleczarnia domaga się karnienia. Liczę że jeszcze chwila i się unormuje karmienie ;).

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 27 maja 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    gibonek a który dzien cyklu miałaś wczoraj ? Ja też wczoraj miałam 18mm i 19mm w 10dc

13 dzien cyklu i 18mm
    juz u mnie po zastrzyku jutro ide na kontrole spradzic czy pekł

• gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 27 maja 2018, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my dzis dzien spedzilismy dzien nad morzem i w zoo relax ucieczka od problemow i codziennosci lubie takie wypady z nienacka

jangwa_maua lubi tę wiadomość

• water Przyjaciółka

Wysłany: 27 maja 2018, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gibonek fajnie miałaś. Morze... my wczoraj poszliśmy w 3ke na rowery, super odskocznia od myślenia 'uda się czy nie, pekly a może nie'

Teraz ciągle mysle czy owu juz była, test o 21 dalej z dwiema kreskami. Wiem ze nie są miarodajne ale nie wiem o co kaman. Jeszcze nie miałam takich wyraźnych przez 2 dni.

Wczoraj moja znajoma na insta wrzucila fotkę z cycem podczas karmienia. Kur...fa sorry wszystko rozumiem też jestem za naturalnym karmieniem ale gdzie jakaś intymność?!?! Bleee

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2018, 23:59

2023 - wracam do gry
    podejrzenie adenomiozy
    ♂️ - nasienie - 3.2023 - 0 :(

plan na badania:
    ♀️ - hormony, histero

2019 - 2021 przerwa
    2018 - nie poszło
    pjp - III-V.2017 :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2018, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dalej mocno przeziębiona :/ dziś już głowa doszła. Na szczęście mój M wrócił więc małego zawiezie do pkola na później to sobie pospi normalnie bo przez to wstawanie wcale nie chodzi spać wcześniej a poporostu śpi w dzień. Byle do środy :)
    Mi cycki już opadają także @ będzie. Może jutro skoro o dziej owu się przesunela. Dziś nie wiem. Czy nie mam gorączki w ogóle :/ zaraz będę mierzyć bo tak się czuję

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2018, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugo zdrowia zycze.

A mi temp. poszla w gore. Tylko pytanie czy jest po owu czy dlatego ze zle spalam bo spalam z corka ktora strasznie sie wiercila i odkrywala a ja ją ciągle przykrywalam. Ranek a ja zmeczona.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2018, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W wogole w sobote pomyslalam ze miedzy mna a mezem taka sielanka ostatnio, zadnej klotni. No to mam-wczoraj bylo spiecie o samochod, mąż chce kupic duzy, ja chce taki ktorym bede jezdzic a nie krowę którą nie będę umiala parkowac bo mam z tym ogromny problem. Musze z nim pogadac jeszcze.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś na monitoring jadę zobaczymy czy mi się objawy pokrywają wszystkie ze sobą.. bo temp dziś skoczyła do góry ale śluzu rozciągliwego ciągle nie było a teraz mam mocny ból owulacyjny więc też nie kumam. Skoro temp skoczyła to już po owu a ból teraz nie do zniesienia.. myślałam,że tak boli jak jajko pęka a nie jak pięknie choć tak też niby może być.. okarze się wszystko na USG

Pap daj znaka po wizycie. Idziemy chyba tak samo w tym cyklu

Water no ja na testach owu się nie znam :/

Iza wiadomo lepiej się parkuje mniejszym chyba :P ale sama mam większy :P nie lubię małych samochodów

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2018, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj moja @, me serduszko ukochane.
    To jest najpiękniejszy widok jaki pragnę widzieć ranem.

Okropny wirus panuje teraz. My z mężem musieliśmy na antybiotykach skończyć, synek też z nami się męczył. Już trzeci tydzień, ale powoli wychodzimy. Mi tylko kaszel został. Hugo zdrowia.

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele tą temp sie tak mocno nie sugeruj. Ona tez moze skoczyc podobno przed lub po owu.najbardziej miarodajne bedzie u ciebie podgladanie. Ale ja nigdzie nie ide do gina hehe :) ja mam dzis 6dc i od dzis zaczynam mierzenie temp i obserwacje sluzu. Gina to ja mam pod koniec czerwca dopiero (chyba ze dzis uda mi sie dodzwonic i umowic do innego to by mi w wypadlo moze w16dc to by byla moze owulacja). Ja w tym cyklu sama robie te badania.juz zrobilam w 3dc, teraz zrobie kolo14dc lh i estradiol a potem po owu proga.wtedy bede wiedziala czy mam moze tą niedomoge.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap wybacz pomylilam cie z gibonkiem ...juz nie pierwszy raz ;p hehe

gibonek daj znac jak wizyta :P

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
‹‹ 972 973 974 975 976 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ