Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
NO 1 kreska.
To plamienie dzisiaj to już zwiastun @. Mam cykle 29dni, więc ten może być 28.
Jak m zrobi seminogram to gin i będzie ok to gin sprawdzi drożność
No ale wiadomo m się wypial.
Wieeeem też był pewien ze po monitoringu i moich dobrych wynikach pyknie.
No ale nie pyklo
Odpuszczam. Za miesiąc jadę na wczasy zaczynam rygorystyczna dietę i robię mega treningi na brzuszki. Mam 6 kg nadwyżki. Jak zgubie 4 też się będę cieszyć
Może m dojrzeje. Teraz powedzial ze jak ja jestem zdrowa to on się nie zbada bo skoro on nie może to trudno. Ale nie rozumie ze od jego wyniki zależy mój dalsza diagnostyka.
Ale teraz nie będę mu tego tłumaczyć bo wiem ze mnie nie posłucha. Taki jest.
Strasznie mi przykro. Mam straszny żal.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2018, 08:57
2023 - wracam do gry
podejrzenie adenomiozy
♂️ - nasienie - 3.2023 - 0
plan na badania:
♀️ - hormony, histero
2019 - 2021 przerwa
2018 - nie poszło
pjp - III-V.2017 -
nick nieaktualnyWater ty masz to co ja, mialam isc na laparo ale potrzebne bylo badanie nasienia a ze to okazalo sie kiepskie to lekarz umyl ręce i nue chce nic dalej ruszac, o laparo nie ma mowy. Tak wiec jsk twoj mąż nie zrobi badan to jestes w czarnej d... z dalsza diagnostyka. A on nie moze podchodzic do tego ze jak ty jestes zdrowa i to jego wina to nie ma se su sie badac. A niewiadomo jak u niego jest. A moze jest dobrze i trzeba grzrbac u ciebie. Jedno bezbolesne badanie wiele wyjasnia.
-
poczytałam sobie, skopiowałam sobie z jakiegoś forum:
HSG to badanie TYLKO drożności jajowodów - nie można w jego trakcie działać "operacyjnie" czyli ew. czegoś wyciąć itp. Nie widać też jajników.
Laparoskopia - można robić tylko diagnostycznie, czyli drożność jajowodów i sprawdzenie stanu jajników, ale można też przy okazji coś naprawić np pousuwać zrosty które ma wiekszość kobiet, ponakłuwać jajniki jeśli jest taka potrzeba, udrożnić jajowody itd.
Histeroskopia - badanie wnętrza macicy i tylko macicy, niczego więcej. Można przy okazji pousuwać polipy, zrosty itp.
Generalnie w ten sposób, to ja mogę nie zdążyć przed 50tką wszystkiego zbadać.
Miałam cesarkę, może mi coś popieprzyli.
Mój gin chce najpierw wyniki niasienia a potem zlecić mi posiewy i wymazy - a ja sie zastawnawiam po cholerę, jesli cyto jest git, nie mam upławów, nie mam grzybicy. ale ja się nie znam
Adele - dzięki bardzo :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2018, 10:19
2023 - wracam do gry
podejrzenie adenomiozy
plan na badania:
♀️ - hormony, histero
2019 - 2021 przerwa
2018 - nie poszło
pjp - III-V.2017 -
water wrote:poczytałam sobie, skopiowałam sobie z jakiegoś forum:
HSG to badanie TYLKO drożności jajowodów - nie można w jego trakcie działać "operacyjnie" czyli ew. czegoś wyciąć itp. Nie widać też jajników.
Laparoskopia - można robić tylko diagnostycznie, czyli drożność jajowodów i sprawdzenie stanu jajników, ale można też przy okazji coś naprawić np pousuwać zrosty które ma wiekszość kobiet, ponakłuwać jajniki jeśli jest taka potrzeba, udrożnić jajowody itd.
Histeroskopia - badanie wnętrza macicy i tylko macicy, niczego więcej. Można przy okazji pousuwać polipy, zrosty itp.
Generalnie w ten sposób, to ja mogę nie zdążyć przed 50tką wszystkiego zbadać.
Miałam cesarkę, może mi coś popieprzyli.
Mój gin chce najpierw wyniki niasienia a potem zlecić mi posiewy i wymazy - a ja sie zastawnawiam po cholerę, jesli cyto jest git, nie mam upławów, nie mam grzybicy. ale ja się nie znam
Adele - dzięki bardzo :*
Nie tylko po cc są problemy z zajściemja rodziłam naturalnie i o pierwszą córkę staraliśmy się 9 miesięcy (wszystkie badania idealne, również męża), owulacje i @ jak w zegarku. jednym słowem znałam swój organizm na wylot. Mimo tego oczekaliśmy się trochę. Druga ciąża- staraliśmy się rok. Męża wyniki hormonalne ok tylko z nasienia nie zdążyliśmy zrobić bo w tym cyklu co umówiłam go na badanie to zaszłam w ciążę
Ale teraz miałam problem z prolaktyną i progesteronem. Strikte 6 miesięcy starania z lekami, ogólnie rok. Jakbyśmy chcieli trzeciego bobaska to chyba na dwa lata się przyszykuję że starania tyle mogą zejść
Przykład mojej siostry - jest po pęknięciu torbiela i ma niedrożny jeden jajowód przez to. Okresy zawsze nieregularne - nie znasz dnia ani godzinydo tego jeszcze dwie cc a za każdym razem (dwie ciąże) za pierwszym razem zaszła
Także nooo nie wiem od czego to zależy.
-
water można za jednym razem zrobić podobno laparo z histero gdzieś czytałam na watku,że dziewczyny miały tak robione. Widzisz jakbyś miała.spoko lekarza to by ci bez problemu dał na to skierowanie...
-
Water co do wymazów i cytologi - ja cyto robię co roku odkąd skończyłam 20 lat. Choć nie jestem w żadnej grupie ryzyka. Tak mi weszło w krew
Ale przed ciążą robiłam wymazy w kierunku Chlamydii – PCR oraz Mycoplasmy i Ureaplasmy bo wiem, że nie muszą one dawać objawy a mogą przeszkodzić w zajściu w ciążę i nawet nieleczone doprowadzić do poronienia czy uszkodzić płód.
-
Hej!
melduje, że po pierwszej wizycie wszystko ok!
Urszulka
rok starań to jest NORMA, nie mam w tym nic niezwykłego, więc moim zdaniem, nie wiesz co to znaczy mieć problem z zajściem.
ja walczyłam 2,5 roku, dałam się pokroić i to 2 razy, do tego miałam 2 zabiegi, brałam wszystko co możliwe bez recepty i wszystko co możliwe na receptę. za pieniadze, ktore na to wydałam, kupiłabym chyba samochód.
laparo i histero nie mozna zrobić jednocześnie.karolcia87, Kat83 lubią tę wiadomość
córka- 2011
syn- 2019 -
Lucecita wrote:Hej!
melduje, że po pierwszej wizycie wszystko ok!
Urszulka
rok starań to jest NORMA, nie mam w tym nic niezwykłego, więc moim zdaniem, nie wiesz co to znaczy mieć problem z zajściem.
ja walczyłam 2,5 roku, dałam się pokroić i to 2 razy, do tego miałam 2 zabiegi, brałam wszystko co możliwe bez recepty i wszystko co możliwe na receptę. za pieniadze, ktore na to wydałam, kupiłabym chyba samochód.
laparo i histero nie mozna zrobić jednocześnie.
Wiesz co, z tym że nie wiem co to znaczy mieć problem z zajściem to trochę nie fair - też TYLKO moim zdaniem
Czy to jest 3 miesiące czy trzy lata i ile się leków zjadło i co zrobiło - To nie jest wyznacznik MOIM zdaniem
Dla mnie te 9 miesięcy to była wieczność i może tym bardziej to czekanie było o wiele trudniejsze przez to właśnie że wszystko z nami było ok a ciązy nie było.
Także takie porównywanie czy ktoś wie co to znaczy mieć problem czy nie jest MOIM zdaniem nie na miejscu
-
no dla mnie 3 msce, a 3 lata starań to kolosalna róznica i nikomu nie zycze tak długich starań.
szczerze, to te 2,5 roku to był dla mnie najgorszy czas w zyciu, najgorszy etap dla naszego związku i modle sie, bym znow nie musiala przez to przechodzić.
córka- 2011
syn- 2019 -
nie ma co się licytować, każda z nas przeżywa dramat co miesiąc, nie ma tutaj nikt gorzej ani lepiej, wszystkie chcemy dziecka a kurwa go nie ma. każda z nas ma najgorzej na świecie.
mam żal do całego świata, do siebie, że za późno to wszystko
napisałam wcześniej, że zrzucę parę kilo, ale ja kurwa nie chcę ich zrzucać, ja chciałam przytyć nawet 20kilo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2018, 12:00
2023 - wracam do gry
podejrzenie adenomiozy
plan na badania:
♀️ - hormony, histero
2019 - 2021 przerwa
2018 - nie poszło
pjp - III-V.2017 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Water ja IDENTYKO reaguje na test.ide z nadzieją testowac,1kreska i zaraz dostaje @... no w dupala nawet nie wiem co Ci powiedziec...musisz meza namowic na badanie-wyjasnij mu na czym polega, jak bedzie wygladalo i wmawiaj mu cos w stylu,ze na bank jest spermowym królem i tylko trzeba to potwierszic.podbudujesz jego ego i moze pojdzie.
Ja dzis16dc i dalej nie bylo owu bo ani jajor nie boli ani temp sie nie podnosi.. no kurde..a jutro ok.18tej gin i chce sprawdzic na usg jak sie sprawy mają.troche pozno jak na owulacje..Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
To chyba adele mi pisalas,ze trzeba najpierw o pierwszą faze zadbac zby druga byla ok. Ale jak? Ja nie wierze w ziolka i nie bede ich pic-widze na ovu ze duzo lasek pije te ziola o.sroki ale ja tak jak mowoe-w ziola nie wierze..Szymonek jest z nami od 11.09
3490gram, 57cm, 10pkt
-
Ja piłam ziolka i nic teraz piję miostygyn gin mi przepisał i Omega med dla ciężarnych dziś ostatnia tabletkę dupka wzięłam... Cyce bolą ale coś czuję że @ i tak przyjdzie trochę kręgosłup na dole mnie pobolewal ale czasami tak miałam przed @ teraz chyba zrobię dopiero test w niedzielę
-
I czuję gniecenie jajników od czasu do czasu ale to niczego nie czyni czasami też tak miałam a nie ma co doszukiwać objawów. Bo nie doszukuje tylko pisze wam jak faktycznie jest dziś byłam na pogrzebie i stałam przed kościołem to myślałam że nie wyrobię na ten kręgosłup.
-
nick nieaktualnyPap moj mąż tez nie wierzy w ziola ale teraz naczytal sie ssmych superlatyw na temat jednego i zarzywa w postaci tabletek. A jz bardzo wierze, ame w tej chwili pije ziolka na przeziębienie, ziolz ohca sroki tez piłam, wcześniej "pomigly" juz w drugim cyklu, teraz niestety nie.
-
nick nieaktualny