X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    water mi się wydaje,że jaki jest pik LH to peka komorka i chyba pekaja w tym samym momencie ale pewna nie jestem..

pap czyli gin dal ci do zrozumienia,ze masz przyjsc prywatnie...?
    Przynajmniej juz po owu jestes. A w 20dc to chba jak ma sie ksiazkowo owu.. choc wtedy tez wychodzi 21dc hmmm... pierwszy raz bylas u tego gina ? mi moj gin ktory mi prowadzil ciaze dal bez problemu Luteine. Pewnie taki nowy tez by nie dal...

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    water raczej cie zawiode bo zaczynam watpic,ze wysikam znow dwie kreski ... :(

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja miałam mieć dwie owu to gin mówił że w ciągu dwóch dni pęknie drugi pęcherzyk.
    Ja Wam powiem że mam doła.
    Zaczęłam ta prace w świadczeniach rodzinnych i widzę jak ludzie się mnożą. Stare babki po 5 dzieci mają. Jednym zabierają i rodzą następne. Wiem że to patola zapewne ale są też rodziny normalne z 5 dzieci i więcej. A nam kurde drugie tak długo wyjść nie może.. Przykro się robi jak się czyta że dzieci zabierają do placówek opiekuńczych. I takiego doła mam. Od paru dni już.

• pap86 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele tak-namawial na minitoring cyklu prywatnie (tylko po kiego skoro dzis widzial,ze mialam owulacje a przed oczami mial moje badania z 3 i14dnia?)-no nic. Przynajmniej dal mi ewentualną przyczyne-za cienkie endometrium.na szczescie pod koniec czerwca mam tez wizyte u gina, do ktorego chodzilam juz pare razy i wzbudzil moje zaufanie. Moze jak jemu podsune badania a w karcie zobaczy opis usg z dzis to moze cos pomysli. Nie wiem tylko czy jest sens robic te badania co mi ten napisal w 20dniu cyklu..ja do tego gina dzis mowie-ale doktorze po co mam robix w 20dc skoro dopiero mialam owulacje,to za 3dni,czy nie powinnam robic 7dni po owulacji?a on mowi "mowie,ze w 20dc za 3dni..".

Marti89 lubi tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap hehehehe dziwny ten gin

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    water wrote:
    I jak we własnym zakresie obniżyć tsh żeby nie popsuć tarczycy?
    Water dieta. Jest online fajna dietetyczka tylko ma tyle klientow ze na diete czeka sie okolo miesiac ale jestmnostwo opini dziewczyn ktorym tsh pieknie sie wyrownalo

water lubi tę wiadomość

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam za was kciuki

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 8 czerwca 2018, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    water wrote:
    Tak sobie jestem dalej rozzalona i ze złości miałam usunąć konto ale chce się dowiedzieć o ciazach Adele i Gibonka

Jedno mnie jeszcze zastanawia. Jeśli miałam 2 pęcherzyki jeden 18mm a drugi 13mm i przy okazji testy owu jak nigdy miałam pozytywne przez 3 dni to czy mogłam mieć owu z tego mniejszego ostatecznie?
    Wiecie, hormon z pierwszych dni wyszedł z 1 pęcherzyka a potem dorósł ten mały i test znów wykazał hormon. I pękł z komórką jajowa ten mały.
    Jeśli tak, wyjasniloby ten ból do wtorku środy a ja sexowalam się do poniedziałku.
    Wiem ze to już po zabawie, ale pytam czy to jest możliwe.

PAP - mój spermowy król strasznie mnie zdolowal wczoraj. Sama nic nie zdzialam. Albo dojrzeje albo nic z tego.

Dzięki za wsparcie.

Tak jest to mozliwe

• gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 8 czerwca 2018, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Water nigdy nie slyszalam o tym zeny byl sposob na tarczyce bez lekow.
    Jestem po wozycie i gina.wkurwil mnie troche bo oczywiscie zaprasza na monitoring cyklu i "znajdzie mnie pani na znanym lekarzu tamnsa podane kliniki i dni w jakie pracuje"ale sprawdzil na usg i jest slad po owu z prawego jajnika (obudzil sie krol..to dlatego nic mnie nie bolalo), po obrazie usg nie mam pcos ale powiedzial,ze wg niego slabo przyrasta mi endo.pytalam co mozna z tym zrobic -powiedzial ze mozna cos zrobic ale najpierw mam zrobic badania ktore zlecil tsh testosteron glukoza i progesteron uwaga w 20dc czyli za 3dni i 3dni po owulacji.slyszalyscie o badaniach w 20dc? Dupka nie dal bo powiedzial ze najpierw badania.. takie to chuju muju. Zenym tak na necie mogla dupka kupic a tu kurde nikt nie sprzedaje..

Ciężko o dupka ale czasami dziewczyny wystawiają że mają na sprzedaż na endo niby coś tam się bierze rzeźby było większe pierwszy raz słyszę że się robi badania w 20dc. Najlepiej robić 2-3 dzień cyklu badania hormonalne jeśćze sobie zrób insulinę na czczo nie wiem ile kosztuje ale przy okazji zrób. Najlepiej poszukaj jakiegoś nowego ginekologa

• gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 8 czerwca 2018, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o tsh ja miałam 1,3 w ciągu 5 miesięcy spadło mi do 0,7 ale myślę że to dlatego że dieta dlatego aż w szoku bylam

• gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 8 czerwca 2018, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja test chyba zrobię dopiero w poniedziałek o ile @ nie przyjdzie dziś, bylam na grillu siostrze ICE jeśćze mam w tym samym wieku co moja córka maja zajęcie jutro po obiedzie jadę do mamy bo mamy tam bardzo duży basen rozstawiony a że ciepło ma być dziewczyny niech się pokapia najgorsza ta jazda godzina drogi, zostanę u SIS na noc i w niedziele robię z SIS wypad nad morze znowu he he nie no fajnie jeździć ale czasami już się to robi męczące tachac te toboly a niech jeśćze @ przyjdzie to się wkurwie. No i tak wykend mi zleci w niedzielę wrócę do domu a i jeśćze psa muszę wziąść bo mi mała się zapłacę i oczywiście ogarnąć opiekę dla psa.

• Kat83 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe a jednak dopadlam meza dzisiaj, totalne "dzieci robienie" w 5 minut. No, moze 10. No dobra, 20 :P Ekspres :P Nawet zdazylam mu smoothie na nocke zrobic, klepnelam w zadek i wyslalam do roboty :P I to by bylo na tyle w tym cyklu. I tak guzik z tego bedzie, ale przynajmniej nie bede fiksowac, ze cykl stracony. Taka logika haha

Adele kiedy sikasz znowu?

Hugo nooo masakra. Mam pare znajomych, ktorzy pracuja w opiece tutaj w UK i mowia, ze jak sie czlowiek nie odetnie od pracy psychicznie, to nie wyrobi na dluzsza mete. Wszystkiego nie ogarniesz, musisz to niestety traktowac jedynie jako prace i zostawiac ja w biurze po godzinach.

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 01:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I poooszlo :) Owu pelna geba, cale dupsko nagle boli. Siknelam na owu testa, krecha jak cholera ;) Zgwalce meza jutro na dobitke, jesli sie uda. Tak na wszelki ;)

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 9 czerwca 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat musisz koniecznie

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie znowu jakoś słabo po tym clo. Śluzu płodnego brak. Dziś 11dc. Jutro i we wtorek będą ❤️ ale nadziei sobie nie robię raczej.

• pap86 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja to przynajmniej po tej wizycie wczoraszej u gina i po mierzeniu temp nie bede sie nakrecac tym cyklu na ciunze bo na bank nic z tego :p wg gina mialam kwu z prawej jajnika (od stu lat zawsze czulam lewy a w tym cyklu nawet przez chwile nic nie zabolalo) ale w dodatki niby owu byla wczoraj prawdopodobnie a ja dalej mam faze niskich temp (nie skoczylo). No dobra-ten cykl na bank na straty. Ale za jakies poltora tyg mam nastepna wizyte :p

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAP skok temp może być na trzeci dzień po owu. I jeśli na usg było widać że była to pewnie była :) moje jajniki śpią dosłownie. Ja nie idę na monit żaden. Nie zdążyłam się umówić także niech się dzieje.

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wreszcie piękny skok, tylko jednocześnie jestem przeziębiona, a synek kaszlał całą noc :( więc niestety bardziej obstawiam to przeziębienie niż skok :(

Pap, ja badałam progesteron w 7,9 i 11 dpo. Tylko gdy miałam regularne cykle, owulację miałam w 17dc, więc u mnie wypadało to w 24, 26 i 28 dc. Nie wiem skąd ten Twój gin tak się zafiksowal na 20dc, masz rację, że to przecież zależy od owulacji.

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat83 wrote:
    Adele kiedy sikasz znowu.

Jutro sikam...

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana dlatego mam w nosie to co powiedzial i wlasnie zrobie te badania tak jak piszesz 7dpo (wypisal mi na nfz proga,testoseron,tsh,glukoze i zwykla morfologie)a sama potem jeszcze na wlasny koszt po 2dniach zrobie znow proga i pojde na kolejna wizyte do gina, ktory wzbudzil moje wieksze zaufanie-pokaze mu badania i zobaczymy co on na to. A u tego bylam pierwszy raz teraz i poki co dziekuje.

f2wl9vvjamwjvsgw.png
‹‹ 995 996 997 998 999 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ