Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
water mi się wydaje,że jaki jest pik LH to peka komorka i chyba pekaja w tym samym momencie ale pewna nie jestem..
pap czyli gin dal ci do zrozumienia,ze masz przyjsc prywatnie...?
Przynajmniej juz po owu jestes. A w 20dc to chba jak ma sie ksiazkowo owu.. choc wtedy tez wychodzi 21dc hmmm... pierwszy raz bylas u tego gina ? mi moj gin ktory mi prowadzil ciaze dal bez problemu Luteine. Pewnie taki nowy tez by nie dal... -
nick nieaktualnyJak ja miałam mieć dwie owu to gin mówił że w ciągu dwóch dni pęknie drugi pęcherzyk.
Ja Wam powiem że mam doła.
Zaczęłam ta prace w świadczeniach rodzinnych i widzę jak ludzie się mnożą. Stare babki po 5 dzieci mają. Jednym zabierają i rodzą następne. Wiem że to patola zapewne ale są też rodziny normalne z 5 dzieci i więcej. A nam kurde drugie tak długo wyjść nie może.. Przykro się robi jak się czyta że dzieci zabierają do placówek opiekuńczych. I takiego doła mam. Od paru dni już. -
Adele tak-namawial na minitoring cyklu prywatnie (tylko po kiego skoro dzis widzial,ze mialam owulacje a przed oczami mial moje badania z 3 i14dnia?)-no nic. Przynajmniej dal mi ewentualną przyczyne-za cienkie endometrium.na szczescie pod koniec czerwca mam tez wizyte u gina, do ktorego chodzilam juz pare razy i wzbudzil moje zaufanie. Moze jak jemu podsune badania a w karcie zobaczy opis usg z dzis to moze cos pomysli. Nie wiem tylko czy jest sens robic te badania co mi ten napisal w 20dniu cyklu..ja do tego gina dzis mowie-ale doktorze po co mam robix w 20dc skoro dopiero mialam owulacje,to za 3dni,czy nie powinnam robic 7dni po owulacji?a on mowi "mowie,ze w 20dc za 3dni..".
Marti89 lubi tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
water wrote:I jak we własnym zakresie obniżyć tsh żeby nie popsuć tarczycy?
water lubi tę wiadomość
-
water wrote:Tak sobie jestem dalej rozzalona i ze złości miałam usunąć konto ale chce się dowiedzieć o ciazach Adele i Gibonka
Jedno mnie jeszcze zastanawia. Jeśli miałam 2 pęcherzyki jeden 18mm a drugi 13mm i przy okazji testy owu jak nigdy miałam pozytywne przez 3 dni to czy mogłam mieć owu z tego mniejszego ostatecznie?
Wiecie, hormon z pierwszych dni wyszedł z 1 pęcherzyka a potem dorósł ten mały i test znów wykazał hormon. I pękł z komórką jajowa ten mały.
Jeśli tak, wyjasniloby ten ból do wtorku środy a ja sexowalam się do poniedziałku.
Wiem ze to już po zabawie, ale pytam czy to jest możliwe.
PAP - mój spermowy król strasznie mnie zdolowal wczoraj. Sama nic nie zdzialam. Albo dojrzeje albo nic z tego.
Dzięki za wsparcie.
Tak jest to mozliwe -
pap86 wrote:Water nigdy nie slyszalam o tym zeny byl sposob na tarczyce bez lekow.
Jestem po wozycie i gina.wkurwil mnie troche bo oczywiscie zaprasza na monitoring cyklu i "znajdzie mnie pani na znanym lekarzu tamnsa podane kliniki i dni w jakie pracuje"ale sprawdzil na usg i jest slad po owu z prawego jajnika (obudzil sie krol..to dlatego nic mnie nie bolalo), po obrazie usg nie mam pcos ale powiedzial,ze wg niego slabo przyrasta mi endo.pytalam co mozna z tym zrobic -powiedzial ze mozna cos zrobic ale najpierw mam zrobic badania ktore zlecil tsh testosteron glukoza i progesteron uwaga w 20dc czyli za 3dni i 3dni po owulacji.slyszalyscie o badaniach w 20dc? Dupka nie dal bo powiedzial ze najpierw badania.. takie to chuju muju. Zenym tak na necie mogla dupka kupic a tu kurde nikt nie sprzedaje..
Ciężko o dupka ale czasami dziewczyny wystawiają że mają na sprzedaż na endo niby coś tam się bierze rzeźby było większe pierwszy raz słyszę że się robi badania w 20dc. Najlepiej robić 2-3 dzień cyklu badania hormonalne jeśćze sobie zrób insulinę na czczo nie wiem ile kosztuje ale przy okazji zrób. Najlepiej poszukaj jakiegoś nowego ginekologa -
Ja test chyba zrobię dopiero w poniedziałek o ile @ nie przyjdzie dziś, bylam na grillu siostrze ICE jeśćze mam w tym samym wieku co moja córka maja zajęcie jutro po obiedzie jadę do mamy bo mamy tam bardzo duży basen rozstawiony a że ciepło ma być dziewczyny niech się pokapia najgorsza ta jazda godzina drogi, zostanę u SIS na noc i w niedziele robię z SIS wypad nad morze znowu he he nie no fajnie jeździć ale czasami już się to robi męczące tachac te toboly a niech jeśćze @ przyjdzie to się wkurwie. No i tak wykend mi zleci w niedzielę wrócę do domu a i jeśćze psa muszę wziąść bo mi mała się zapłacę i oczywiście ogarnąć opiekę dla psa.
-
Hehe a jednak dopadlam meza dzisiaj, totalne "dzieci robienie" w 5 minut. No, moze 10. No dobra, 20
Ekspres
Nawet zdazylam mu smoothie na nocke zrobic, klepnelam w zadek i wyslalam do roboty
I to by bylo na tyle w tym cyklu. I tak guzik z tego bedzie, ale przynajmniej nie bede fiksowac, ze cykl stracony. Taka logika haha
Adele kiedy sikasz znowu?
Hugo nooo masakra. Mam pare znajomych, ktorzy pracuja w opiece tutaj w UK i mowia, ze jak sie czlowiek nie odetnie od pracy psychicznie, to nie wyrobi na dluzsza mete. Wszystkiego nie ogarniesz, musisz to niestety traktowac jedynie jako prace i zostawiac ja w biurze po godzinach.60 cs......
PCO
7 cykli z Clo
hsg 05.16 jajowody drozne
laparo 08.17 tuning -
nick nieaktualny
-
No ja to przynajmniej po tej wizycie wczoraszej u gina i po mierzeniu temp nie bede sie nakrecac tym cyklu na ciunze bo na bank nic z tego :p wg gina mialam kwu z prawej jajnika (od stu lat zawsze czulam lewy a w tym cyklu nawet przez chwile nic nie zabolalo) ale w dodatki niby owu byla wczoraj prawdopodobnie a ja dalej mam faze niskich temp (nie skoczylo). No dobra-ten cykl na bank na straty. Ale za jakies poltora tyg mam nastepna wizyte :pSzymonek jest z nami od 11.09
3490gram, 57cm, 10pkt
-
nick nieaktualny
-
U mnie wreszcie piękny skok, tylko jednocześnie jestem przeziębiona, a synek kaszlał całą noc
więc niestety bardziej obstawiam to przeziębienie niż skok
Pap, ja badałam progesteron w 7,9 i 11 dpo. Tylko gdy miałam regularne cykle, owulację miałam w 17dc, więc u mnie wypadało to w 24, 26 i 28 dc. Nie wiem skąd ten Twój gin tak się zafiksowal na 20dc, masz rację, że to przecież zależy od owulacji.
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Kehlana dlatego mam w nosie to co powiedzial i wlasnie zrobie te badania tak jak piszesz 7dpo (wypisal mi na nfz proga,testoseron,tsh,glukoze i zwykla morfologie)a sama potem jeszcze na wlasny koszt po 2dniach zrobie znow proga i pojde na kolejna wizyte do gina, ktory wzbudzil moje wieksze zaufanie-pokaze mu badania i zobaczymy co on na to. A u tego bylam pierwszy raz teraz i poki co dziekuje.Szymonek jest z nami od 11.09
3490gram, 57cm, 10pkt