X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dzis prazy. Jestem cala mokra od potu, jeszcze min.2 redlanki do oberwania mi zostaly bo kolejne 9 to chyba w tym sloncu to nie dam rady, chociaz ta odmiane oberwe.

• pap86 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele przypomnij jeszcze 2cykle z clo gin zaproponowal? (Tak mi sie cos wydaje ze kojarze takie wpisy ale nie pamietam czy to o Tobie). Ktory masz dzis dc? Ja to mysle,ze jeszcze zatestuj na wszelki wypadek w dniu spodziewanego okresu nawet jesli teraz odstawiasz lutke to sie nie przejmuj. Najwyzej szybko do niej wrocisz.
    U mnie 19dc i wreszcie temp skoczyla (czyli 2dni po owu). Ale i tak zludzen na ten cykl nie mam po tych slowach o endometrium. Winko tylko wyjelam z szafki i czekam na nowy cykl :p

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap gin mówił,że max 6 cykli będę na Clo

Sam fakt tego,że znów będę musiała do niego co chwilę jeździć na monitoringi mnie dobija.. ale sama chciałam stymluacje to teraz mam..

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już spisuje cykl na straty bo nie będzie, ❤️ w tym cyklu w ogóle.
    I to chyba byłoby na tyle z drugą ciąża.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina czemu ? Męża nie będzie ?

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugo sie z mezem pozarlas?

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaa dupa! Nie lubię!

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze męża nie mam ;] i coś ostatnio nie możemy się porozumieć. Jakoś oddaliśmy się od siebie. Ja ogólnie mam zły nastrój. Uważam że jesteśmy w czarnej du.. A to nie sprzyja niestety.
    Uważam że mój niedoszły nie nadaje się na rodzica jednego dziecka a co dopiero dwójki.
    I wyjeżdża też jutro rano. I może i lepiej bo mnie denerwuje jego obecność

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2018, 12:02

• gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 10 czerwca 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele czekaj może jeśćze wyskoczy ci 2 kreski mój gin robi tak 3cykle z clo miesiąc przerwa albo i więcej. Ja dziś z moją córeczka nad morzem mamusia opala się w cieniu mała lata z wodą i dziury kopie ludzi masa. Mnie tylko jajniki kluja cyce aż tak nie bolą ale jutro zatestuje

• 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, podlaczam się mogę? :) ja również zaczelam starania o drugiego malucha w zeszłym miesiącu. Niestety tym razem nie wyszło ale nie poddajemy się. Kolejny cykl kolejne szanse. Teraz tylko czekać na poczatek lipca ;) a ile mają wasze pierwsze brzdace? Mój synek 2,5 i każdy się dziwi że już chcemy drugie,bo przecież jeden jeszcze nie odchowany :/ ja jestem zupełnie innego zdania ale cóż, to tylko i wyłącznie nasza sprawa :)

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina moze to jakieś chwilowe zle dni..

Mnie cycki bardzo bola od kilku dni i są takie pelne. Zobaczę jak do wt nie przyjdzie to sikne jeszcze... Ale po temp też poznam pewnie

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No może chwilowe ale w dni płodne więc niepotrzebnie się trulam tym clo w ogóle. Dziś jestem nie do życia dosłownie. Nie miałam kiedy odpocząć a weekend się już kończy i jutro znowu praca.
    Adele to jeszcze trzymam kciuki.

Ewela witaj. Mój synek ma prawie 4 latka. Zaczęliśmy starania jak miał 2 ponad. Tobie życzę szybkich dwóch kresek. Ja u siebie już raczej nie widzę nadziei.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2018, 15:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam dzis nerwa i pewien żal, niesmak, i wogole. Przyszlam do domu niby do lazienki po tym jak dostalam przez przypadek od corki lubianka w glowe. Wogole dzis mi slabo, kręci mi sie w glowie, poza tym reszta typowa przed @. Ilez to człowiek musi się nazapie... nawet w niedziele a brat męża w jedno niedzielne popoludnie zarobi ze 2 tys.i to lajcik praca i daje wiele przyjemnosci a to przy czym dzis zapie... to nawet 1zl nie zobacze bo to tesciowej a ona wszystko daje tamtemu synalkowi bo rodzine musi utrzymac. To sie odezwalzm ze moj maz tez musi utrzymać. No to Koniec tematu. Tak widc ten co ma 3 dzieci ma wieksze prawa.

• 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina nigdy nie można tracić nadziei. Moja przyjaciółka starała się o drugie dziecko aż 3 lata a jak zaszła w końcu to od razu z blizniakami ;) co lepsze przy pierwszym dziecku zaskoczyło jej od razu. Także na to nie ma reguły, ale nie można się poddawać. Nam też przy pierwszym dziecku zaskoczyło od razu, ale też nie powiedziane że tak będzie przy drugim. Chociaż nie ukrywam że bardzo bym chciała :)

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaaaa tak latwo sie pisze zeby sie nie łamac ale ja i tak podziwiam dziewczyny,ze dalej probuje.juz tyle lat... u mnie bedzie 7cykl a juz mi sie nie chce...

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem że łatwo się pisze, domyślam się.. I również podziwiam naprawdę,ale też pozytywne myślenie i wsparcie są bardzo ważne w tych trudnych chwilach :)

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc ewela :) Jest nas tu kilka takich, co sie staraja juz latami i jakos nam sie tak prawie cykle zgraly, ze mamy razem dola i marudzimy falami haha

Hugo no weeez :* Ale serio z Clo uwazaj, bo mozesz miec tylko kilka cykli i koniec. Kropka. Amen. Tak wiec zabieraj sie do roboty albo tak planuj, zeby chlop na bank byl w domu przy owu. Bo nie ma sensu marnowac cyklu 1 z 6 w zyciu. W UK cisna do 9 i to bez przerwy, ale oni sie nie znaja, wiec tego :P

Ja tez bym sugerowala 2x3 cykle z przerwa, bo to sie psychicznie wyrobic nie da i strasznie wysusza sluz, wiec sobie mozna zaszkodzic bardziej.

gibonek :P Ty wez dziolcha jakies przecinki wstawiaj :D
    Przeczytalam, ze twoja cora gania po plazy i kopie ludzi hahahaha

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe no to dobrze trafiłam, jak coś bede marudzić razem z wami :p jakoś tak inaczej sie przeżywa to wszystko wspólnie. Razem jest dużo raźniej :D

gibonek lubi tę wiadomość

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 10 czerwca 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat83 wrote:
    Czesc ewela :) Jest nas tu kilka takich, co sie staraja juz latami i jakos nam sie tak prawie cykle zgraly, ze mamy razem dola i marudzimy falami haha

Hugo no weeez :* Ale serio z Clo uwazaj, bo mozesz miec tylko kilka cykli i koniec. Kropka. Amen. Tak wiec zabieraj sie do roboty albo tak planuj, zeby chlop na bank byl w domu przy owu. Bo nie ma sensu marnowac cyklu 1 z 6 w zyciu. W UK cisna do 9 i to bez przerwy, ale oni sie nie znaja, wiec tego :P

Ja tez bym sugerowala 2x3 cykle z przerwa, bo to sie psychicznie wyrobic nie da i strasznie wysusza sluz, wiec sobie mozna zaszkodzic bardziej.

gibonek :P Ty wez dziolcha jakies przecinki wstawiaj :D
    Przeczytalam, ze twoja cora gania po plazy i kopie ludzi hahahaha

Na tel to mi troszkę ciężej, lecz się postaram. Zrobię to dla CB
    :)

• gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 10 czerwca 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tak przeczytałam... Ha ha ha

‹‹ 997 998 999 1000 1001 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ