X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech bo to tak juz jest, ze nasz problem jest najwiekszy, bo jest NASZ ;) Ja wlasnie zaczelam piaty rok i jest ogolnie do dupy. Ale po pierwszych kilku miesiacach juz panikowalam, ze sie nie uda, bo juz przeciez powinno dawno. No i nie udalo sie, ale to juz inna sprawa ;)

water kochana, odetchnij i ogarniaj chlopa powoli, ale nieublaganie. Spermowy krol hahaha dobre :D Ich to tak pod wlos troche trzeba czasem, jak z dziecmi normalnie... Damy rade malenka, zobaczysz. Czas nas goni troche, ale damy rade :*

Adele no wez, wysikaj te druga kreche za pare dni dla cioci Kat ok? ;) Luci zaczela, ty dolozysz a ja skoncze i nasza najstarsza trojca watkowa pojdzie na porodowke ;)

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat amen z tą trojką :)
    Pochwalilam sie ostatnio na forum,ze bol owu mam zawsze z lewego jajnika. To guzik. W tym cyklu dzis 16dzien i w ogole nie czuje jajnika. W 14dc lh tylko 11, wczoraj i dzis robilam testy owu i nie byl zaden super pozytywny.jutro gin to zobaczymy czy byla owulacja... jessssu :/

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap to bedziemy sikac razem, jesli sie z seksami wyrobie.
    U mnie owu jutro lub pojutrze. A moj M ma nocki :/ I dupa zbita, bo ja pracuje jutro i w sobote. Widzimy sie pol godziny po poludniu ech... W sobote wieczorem ewentualne <3 i tyle z tej owu. No, chyba ze jutro malzonek zacznie beze mnie i sie sprezy w 5 minut hahaha

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2018, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do bani to wszystko. Jednak mimo wszystko, mimo wyyyydluzonego cyklu, totalnego zmeczenia czlowiek ma nadzieje w kazdym cyklu ze sie udalo. Dzis 8dpo a temp.zjechala w dół i to o 0.3st a bylo tak pieknie. A tam.

Wstaje szykowac sie do kardiologa. Z corka mąż zostaje bo tylko on chetny (tesc tez by zostal zle go nie ma) bo tesciowa wielce oburzona ze robota, truskawki a ja do lekarza jade i jeszcze dziecko w domu zostawiam i trzeba sie zajac, za mala zeby zostawic bez opieki. Jak zapisywalam sie 4 mies.temu to nie wiedzialam jak bedzie. Wkurza mnie to bo tylko kasa i truskawki są teraz wazne, reszta juz nie.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap na którą masz lekarza ?

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 8 czerwca 2018, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja coś czuję że @ nadejdzie w terminie cyce bolą mniej takie mam przeczucie teraz czekam na tą @ wstrętna

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się nadzieja tli jak zwykle..i się pewnie mocno rozczaruje..

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    pap na którą masz lekarza ?
    Dopiero o 17:45. No ten cykl to juz w ogole prsechodzi sam siebie.dzis 17dc a tu dalej niska temp.no patrze w kalendarzyk i tak to jeszcze nie bylo.z reguly miedzy 15-16dniem temp skalala. No to dobrze ze mam tego gina. Jajnik w ogole nie boli (chyba pierwszy raz w zyciu..)-jesli nie bylo owu to ciekawe co gin moze mi zaproponowac na nowy cykl.. powiem szczerze,ze sadzilam ze jednak latwo zajde w miare w ciunze a tu takiego wała... niestety jestem zbyt niecierpliwa i jak gin cos powie,ze ciezko bedzie zajsc to daruje sobie..bede miala jedno dziecko..ech. i trzeba sie cieszyc,ze w ogole jest.. ale dzis sie czuje przybita..

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap spokojnie na pewno cos tam rosnie moze po prostu bedzie troche pozniej niz zwykle ;)

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele no wg badan jajko bylo tylko chyba lh nie skoczylo.ale nawet jak bym miala miec owu czy dzis czy jutro to ja juz od 25dnia mam plamienia. Ech do dupy.tak mi sie bedzie dzis dluzylo do tej wizyty..zobacze tez co to za lekarz bo to jakis nowy i czy bedzie chcial sie "pochylic" nade mna i moimi sprawami czy mnie zbyje(pracuje jeszcze krotko w mojej przychodni)-chyba bede jego ostatnia pacjentką a to tez moze dobrze nie wrozyc bo bedzie chcual szybko skonczyc prace :p

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dzis opadlam jakos z entuzjazmu..mam nadzieje ze to chwilowy spadek nastroju..

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam spadek nastroju im blizej do @... Boje się,że znów zobaczę standardowo I krechę...

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie cykl niemal na pewno na straty. Teraz mam skok temperatury, a śluz był tydzień temu :/ Nie mówiąc o tym, że to 29dc, normalnie to byłby czas na @, a nie na skok :(

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana u mnie tez bardzo pozno owu byla, dzis 32dc, juz @ powinna byc na calego a ja mam dzis 8dpo. I tym razem sugerowalam sie temp.a nie sluzem i jest szansa tylko pytanie jaka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakonczylam leczenie w pordni kardiologicznej, przynajmniej narazie.

• pap86 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza jedno z glowy.

Iza34 lubi tę wiadomość

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 8 czerwca 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAP mam nadzieję że ten lekarz ci pomoże ja jak byłam na monitoringu wg mnie jajnik nie bolał a pęcherzyk był 14mm więc głowa do góry. Najpierw trzeba wyrównać cykl dobrze by było Ci go wyrównać dupchaston em przez 3 cykle. Ja na początku leczenia tak miałam lekarz powiedział że to bez sensu jak mam 40-45dc dupchaston em mi je wyrównał. Czekam na wieści pisz
    :)
    Mnie nadal jajnik boli z tego co była owulka ale na @ też może tak bo lecz będę grzecznie czekać. Oprócz tego to strasznie nerwowa jestem i sobie pomyślałam że jak miała być taka w ciąży to chyba sama z sobą nie wytrzymam.

• water Przyjaciółka

Wysłany: 8 czerwca 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie jestem dalej rozzalona i ze złości miałam usunąć konto ale chce się dowiedzieć o ciazach Adele i Gibonka

Jedno mnie jeszcze zastanawia. Jeśli miałam 2 pęcherzyki jeden 18mm a drugi 13mm i przy okazji testy owu jak nigdy miałam pozytywne przez 3 dni to czy mogłam mieć owu z tego mniejszego ostatecznie?
    Wiecie, hormon z pierwszych dni wyszedł z 1 pęcherzyka a potem dorósł ten mały i test znów wykazał hormon. I pękł z komórką jajowa ten mały.
    Jeśli tak, wyjasniloby ten ból do wtorku środy a ja sexowalam się do poniedziałku.
    Wiem ze to już po zabawie, ale pytam czy to jest możliwe.

PAP - mój spermowy król strasznie mnie zdolowal wczoraj. Sama nic nie zdzialam. Albo dojrzeje albo nic z tego.

Dzięki za wsparcie.

2023 - wracam do gry
    podejrzenie adenomiozy
    ♂️ - nasienie - 3.2023 - 0 :(

plan na badania:
    ♀️ - hormony, histero

2019 - 2021 przerwa
    2018 - nie poszło
    pjp - III-V.2017 :(
  • water Przyjaciółka

Wysłany: 8 czerwca 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak we własnym zakresie obniżyć tsh żeby nie popsuć tarczycy?

2023 - wracam do gry
    podejrzenie adenomiozy
    ♂️ - nasienie - 3.2023 - 0 :(

plan na badania:
    ♀️ - hormony, histero

2019 - 2021 przerwa
    2018 - nie poszło
    pjp - III-V.2017 :(
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Water nigdy nie slyszalam o tym zeny byl sposob na tarczyce bez lekow.
    Jestem po wozycie i gina.wkurwil mnie troche bo oczywiscie zaprasza na monitoring cyklu i "znajdzie mnie pani na znanym lekarzu tamnsa podane kliniki i dni w jakie pracuje"ale sprawdzil na usg i jest slad po owu z prawego jajnika (obudzil sie krol..to dlatego nic mnie nie bolalo), po obrazie usg nie mam pcos ale powiedzial,ze wg niego slabo przyrasta mi endo.pytalam co mozna z tym zrobic -powiedzial ze mozna cos zrobic ale najpierw mam zrobic badania ktore zlecil tsh testosteron glukoza i progesteron uwaga w 20dc czyli za 3dni i 3dni po owulacji.slyszalyscie o badaniach w 20dc? Dupka nie dal bo powiedzial ze najpierw badania.. takie to chuju muju. Zenym tak na necie mogla dupka kupic a tu kurde nikt nie sprzedaje..

f2wl9vvjamwjvsgw.png
‹‹ 994 995 996 997 998 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ