X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
Odpowiedz

Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...

Oceń ten wątek:
  • kania901 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 15:47

Tasza lubi tę wiadomość

• 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja krótka ale nie ciekawa historia mam słodka prawie 4 letnią córeczkę Oliwię Mamusia_Ksawusia Moja córcia jest z 2 lutego 2013 <3
    Poród miałam ciężki tak samo jak całą ciąże od ponad roku staramy się z mężem o drugiego maluszka niestety :-( jestem po 4 poronieniach zdiagnozowane poronienia Nawykowe w ostatnich wynikach wyszło mi iż mam Mutację Genu MTHFR C 677T - Heterozygota (czekam na wyniki jeszcze od genetyka które mają być w połowie stycznia) od soboty mam zalecenia od gina trzy miesiące suplementacji a potem starania i oczywiście cala ciąża na Clexane plus Acard minimum do 20 tygodnia . Obecnie Homocysteina na poziomie niestety 14,50 :-(

Tasza jeśli chodzi o dzień cyklu to jest to 13 dzień A i gratki z brzusia trzymaj się cieplutko odpoczywaj i dbaj o fasolkę <3

Mamusia_Ksawusia lubi tę wiadomość

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • nana266 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kania901 wrote:
    W ogóle prawie zemdlalam w sklepie. Na szczęście byłam w galerii gdzie mój teść ma punkt usługowy więc jakimś cudem tam trafiłam i doszłam do siebie. Teraz leżę z pieskiem na kanapie :-)
    Kania odpoczywaj :*

16uddqk3bigdykdd.png
    dfc0d6f899.png
    39f8xzdv1w5k9uju.png
  • nana266 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0202oliwcia wrote:
    Moja krótka ale nie ciekawa historia mam słodka prawie 4 letnią córeczkę Oliwię Mamusia_Ksawusia Moja córcia jest z 2 lutego 2013 <3
    Poród miałam ciężki tak samo jak całą ciąże od ponad roku staramy się z mężem o drugiego maluszka niestety :-( jestem po 4 poronieniach zdiagnozowane poronienia Nawykowe w ostatnich wynikach wyszło mi iż mam Mutację Genu MTHFR C 677T - Heterozygota (czekam na wyniki jeszcze od genetyka które mają być w połowie stycznia) od soboty mam zalecenia od gina trzy miesiące suplementacji a potem starania i oczywiście cala ciąża na Clexane plus Acard minimum do 20 tygodnia . Obecnie Homocysteina na poziomie niestety 14,50 :-(

Tasza jeśli chodzi o dzień cyklu to jest to 13 dzień A i gratki z brzusia trzymaj się cieplutko odpoczywaj i dbaj o fasolkę <3
    A wiadomo czemu tak się dzieje?

16uddqk3bigdykdd.png
    dfc0d6f899.png
    39f8xzdv1w5k9uju.png
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana no niestety tak najprawdopodobniej wszystko przez ta moją mutację nie przyswajam kwasu foliowego który gromadzi się w mojej krwi w trującej formie ale nie wiadomo czy to tylko to czy może niema tak jeszcze czegoś .... Moja genetyczka uważa że to Zakrzepica, trąbofilia ale czekam na wyniki tych badań tak samo jak kariotypy mają być w połowi stycznia
    Mój gin uważa że jak Homocysteina spadnie do 10 to można zacząć się starać ale ja tam wole chyba nie ryzykować i poczekać do 8 zobaczymy jak to będzie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 18:45

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • Tasza Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0202oliwcia wrote:

A powiedz dlaczego - tak z ciekawości czystej - przy poronieniach nawykowych nie dali Ci encortonu bo ja mam. W prawdzie z innych tez powodów ale jednym z głównych jest m.in.to że mam poronieni nawykowe też wykazane (czego ja nie mam). Acard, prg, heparyne - tak ty również. Z b12 zastrzyki raz w miesiącu.

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    Aniołek (początek 6t.c.), 3 c.biochemiczne
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
  • Tasza Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia_87 wrote:
    O mamo to nieciekawie. To jest jakiś ośrodek zamknięty?
    otwarty. Jak nie dajemy rady to odsyłamy na zamknięty, ale to b.rzadko się zdarza. Jesteśmy przeszkoleni i mamy dawać radę.

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
  • Tasza Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0202oliwcia wrote:
    Nana no niestety tak najprawdopodobniej wszystko przez ta moją mutację nie przyswajam kwasu foliowego który gromadzi się w mojej krwi w trującej formie ale nie wiadomo czy to tylko to czy może niema tak jeszcze czegoś .... Moja genetyczka uważa że to Zakrzepica, trąbofilia ale czekam na wyniki tych badań tak samo jak kariotypy mają być w połowi stycznia
    Mój gin uważa że jak Homocysteina spadnie do 10 to można zacząć się starać ale ja tam wole chyba nie ryzykować i poczekać do 8 zobaczymy jak to będzie :-)
    homocysteinę najlepiej zbija mi zastrzyk b12. Jest silniejszy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 18:49

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
  • Tasza Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia - zamknięte biorą już taki ostry hardcor. A to i tak trzeba prosić się SR o skierowanie, pilnować aż dzieciak Ci nie nawieje do czasu przewiezienia go, a kolejki są czasem oszałamiające. O resocjalizacji tam możemy zapomnieć.

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0202oliwcia, Lilli ♥ - witamy i zapraszamy :)
    Tasza - śliczna beta! będę trzymała kciukasy :*
    szygas - wujkiem, a za chwilę tatusiem hehe :)
    Monia1028 - kochana, jesteśmy z Wami :* dzidzia silna i da radę!
    Patrzę, że mój test pozytywny jest zareklamowany? :D Dziewczynki dawać więcej testów dwukreskowych! Magia świąt przecież! :) Jeju już jutro mam tą ważną wizytę i nie wiem czy usnę w nocy... :) chciałabym już serduszko też zobaczyć i posłuchać :) według ostatniej @ to mam 8 tydzień początki, a według usg to nie wiem który to może być, może z 6? na pierwszej wizycie nie powiedziała mi, bo ona nic nigdy nie tłumaczy ;/ dlatego zmieniam lekarza :) idę jeść białą kiełbaskę, kupiłam surową i się parzy teraz :)

Tasza, Ink@ lubią tę wiadomość

• Tasza Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onaa123 wrote:
    0202oliwcia, Lilli ♥ - witamy i zapraszamy :)
    Tasza - śliczna beta! będę trzymała kciukasy :*
    szygas - wujkiem, a za chwilę tatusiem hehe :)
    Monia1028 - kochana, jesteśmy z Wami :* dzidzia silna i da radę!
    Patrzę, że mój test pozytywny jest zareklamowany? :D Dziewczynki dawać więcej testów dwukreskowych! Magia świąt przecież! :) Jeju już jutro mam tą ważną wizytę i nie wiem czy usnę w nocy... :) chciałabym już serduszko też zobaczyć i posłuchać :) według ostatniej @ to mam 8 tydzień początki, a według usg to nie wiem który to może być, może z 6? na pierwszej wizycie nie powiedziała mi, bo ona nic nigdy nie tłumaczy ;/ dlatego zmieniam lekarza :) idę jeść białą kiełbaskę, kupiłam surową i się parzy teraz :)
    trzymaj bo u mnie trzeba znacznie mocniej :)

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
  • Mamusia_Ksawusia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0202oliwcia wrote:

o widzisz, u mnie 30min i byłby 2 luty :P mały urodził się w piątek 1 lutego o 23:30 :D

Ink@ lubi tę wiadomość

74dip07wq093hfek.png

860ip07wa0euhgkg.png

20161001650123.png

• sheerah24 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluebell1984 wrote:
    Hahaha, to na pocieszenie powiem Ci, że nie mogę jeść mięsa, prawie w ogóle. Po tabletkach antykoncepcyjnych załatwiłam sobie żołądek, że z mięs toleruje mało co. I mimo, że X lat temu je odstawiłam i przerzuciłam się wtedy na plastry (tabletki brałam niecałe 2 lata), to widze, że już nie wróci to do poprzedniego stanu.

Nie za bardzo oglądam Top Model, jak już leciało to zerkałam, ale nie wiem kto tam teraz jest i czy już się skończyło :) parę odcinków może w życiu widziałam. W ogóle te tvn-owskie programi mnie rozpier*alają, wszystko kręcą jadąc na skrajnych emocjach uczestników, posuwają się już nawet do granic ich poniżenia. Nie ma w nich już nic opiniotwórczego, a szkoda :(

To może dlatego jesteś taka chuda? :) Ja w sumie za mięsem też nie bardzo przepadam, bo ja z kolei strasznie się nim najadam.

A szkoda, już miałam nadzieję :P Ja w poprzedniej pracy z koleżanką oglądałyśmy Top Model i jakoś mi tak zostało. Teraz się właśnie skończyła kolejna edycja, wygrał CHŁOPAK (Patryk Grudowicz). :) Moim zdaniem bardzo przystojny zresztą :)

Jak Ci weekend minął?

Bluebell1984 lubi tę wiadomość

klz9df9hm3p6vj95.png
  • sheerah24 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2017, 21:22

klz9df9hm3p6vj95.png
  • Mila123 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tasza kochana wspaniale wiadomosci napewno bedzie dobrze bo beta rzeczywiscie nieporownywalnie wysoka do poprzednich juz sie nie moge doczekac Twojego przyrostu :-) no i mocno trzymam kciuki za Was :-) Effy no i na Twoja bete czekam z niecierpliwoscia :-) :-)

Tasza, Agnieszka93 lubią tę wiadomość

dqpr20mm1kch4v18.png

gg642n0ani1ltrjk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tasza - tym razem będzie dobrze! wierzę w to :* dzidzia już na dobre zagościła w mamusi brzuszku :)
    Tak się zastanawiamy nad kupnem większej choinki, takiej 180 cm, tylko co z kotem? boję się, że zwali :( a chciałabym choinkę w tym roku :(

Tasza lubi tę wiadomość

• sheerah24 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2017, 21:22

Wojcinka lubi tę wiadomość

klz9df9hm3p6vj95.png
  • Kaaarooolina89 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olciaa wrote:
    Mogę napisać tylko co ja biorę wiec tak;)
    -kwas foliowy
    - vit D
    - cynk ( godzina po kwasie foliowym)
    - wiesiołek (do owu)

Olcia a przy hashimoton i staraniach nie bierzesz jodu?? Wiem ze bez staran on nie jest wskazany przy hashi... Ale przy staraniach podobno bardzo wazny

Wizyta 19.04.2017r. godz. 10.30
    34bwrjjgb77ybsb7.png
    bfe3698c9b.png
  • Tasza Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaaarooolina89 wrote:
    Olcia a przy hashimoton i staraniach nie bierzesz jodu?? Wiem ze bez staran on nie jest wskazany przy hashi... Ale przy staraniach podobno bardzo wazny
    ja dostałam zrypę za jod. Jak odstawiłam to poprawiły mi się wyniki tarczycy z miejsca.

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
  • Kaaarooolina89 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tasza trzymam kciuki z calej sily!!! :-)

Wizyta 19.04.2017r. godz. 10.30
    34bwrjjgb77ybsb7.png
    bfe3698c9b.png
‹‹ 1011 1012 1013 1014 1015 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ