Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja krótka ale nie ciekawa historia mam słodka prawie 4 letnią córeczkę Oliwię Mamusia_Ksawusia Moja córcia jest z 2 lutego 2013
Poród miałam ciężki tak samo jak całą ciąże od ponad roku staramy się z mężem o drugiego maluszka niestetyjestem po 4 poronieniach zdiagnozowane poronienia Nawykowe w ostatnich wynikach wyszło mi iż mam Mutację Genu MTHFR C 677T - Heterozygota (czekam na wyniki jeszcze od genetyka które mają być w połowie stycznia) od soboty mam zalecenia od gina trzy miesiące suplementacji a potem starania i oczywiście cala ciąża na Clexane plus Acard minimum do 20 tygodnia . Obecnie Homocysteina na poziomie niestety 14,50
Tasza jeśli chodzi o dzień cyklu to jest to 13 dzień A i gratki z brzusia trzymaj się cieplutko odpoczywaj i dbaj o fasolkę
Mamusia_Ksawusia lubi tę wiadomość
Synek Piotruś 2019Córeczka Oliwia 2013
. Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
0202oliwcia wrote:Moja krótka ale nie ciekawa historia mam słodka prawie 4 letnią córeczkę Oliwię Mamusia_Ksawusia Moja córcia jest z 2 lutego 2013
Poród miałam ciężki tak samo jak całą ciąże od ponad roku staramy się z mężem o drugiego maluszka niestetyjestem po 4 poronieniach zdiagnozowane poronienia Nawykowe w ostatnich wynikach wyszło mi iż mam Mutację Genu MTHFR C 677T - Heterozygota (czekam na wyniki jeszcze od genetyka które mają być w połowie stycznia) od soboty mam zalecenia od gina trzy miesiące suplementacji a potem starania i oczywiście cala ciąża na Clexane plus Acard minimum do 20 tygodnia . Obecnie Homocysteina na poziomie niestety 14,50
Tasza jeśli chodzi o dzień cyklu to jest to 13 dzień A i gratki z brzusia trzymaj się cieplutko odpoczywaj i dbaj o fasolkę -
Nana no niestety tak najprawdopodobniej wszystko przez ta moją mutację nie przyswajam kwasu foliowego który gromadzi się w mojej krwi w trującej formie ale nie wiadomo czy to tylko to czy może niema tak jeszcze czegoś .... Moja genetyczka uważa że to Zakrzepica, trąbofilia ale czekam na wyniki tych badań tak samo jak kariotypy mają być w połowi stycznia
Mój gin uważa że jak Homocysteina spadnie do 10 to można zacząć się starać ale ja tam wole chyba nie ryzykować i poczekać do 8 zobaczymy jak to będzieWiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 18:45
Synek Piotruś 2019Córeczka Oliwia 2013
. Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
0202oliwcia wrote:Moja krótka ale nie ciekawa historia mam słodka prawie 4 letnią córeczkę Oliwię Mamusia_Ksawusia Moja córcia jest z 2 lutego 2013
Tasza jeśli chodzi o dzień cyklu to jest to 13 dzień A i gratki z brzusia trzymaj się cieplutko odpoczywaj i dbaj o fasolkęwedług OM
Aniołek (początek 6t.c.), 3 c.biochemiczne
cykle 28 - dniowe; 14 cs -
Tusia_87 wrote:O mamo to nieciekawie. To jest jakiś ośrodek zamknięty?według OM
0202oliwcia wrote:Nana no niestety tak najprawdopodobniej wszystko przez ta moją mutację nie przyswajam kwasu foliowego który gromadzi się w mojej krwi w trującej formie ale nie wiadomo czy to tylko to czy może niema tak jeszcze czegoś .... Moja genetyczka uważa że to Zakrzepica, trąbofilia ale czekam na wyniki tych badań tak samo jak kariotypy mają być w połowi stycznia
Mój gin uważa że jak Homocysteina spadnie do 10 to można zacząć się starać ale ja tam wole chyba nie ryzykować i poczekać do 8 zobaczymy jak to będzieWiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 18:49
według OM
Tusia - zamknięte biorą już taki ostry hardcor. A to i tak trzeba prosić się SR o skierowanie, pilnować aż dzieciak Ci nie nawieje do czasu przewiezienia go, a kolejki są czasem oszałamiające. O resocjalizacji tam możemy zapomnieć.według OM
nick nieaktualny0202oliwcia, Lilli ♥ - witamy i zapraszamy
Tasza - śliczna beta! będę trzymała kciukasy :*
szygas - wujkiem, a za chwilę tatusiem hehe
Monia1028 - kochana, jesteśmy z Wami :* dzidzia silna i da radę!
Patrzę, że mój test pozytywny jest zareklamowany?Dziewczynki dawać więcej testów dwukreskowych! Magia świąt przecież!
Jeju już jutro mam tą ważną wizytę i nie wiem czy usnę w nocy...
chciałabym już serduszko też zobaczyć i posłuchać
według ostatniej @ to mam 8 tydzień początki, a według usg to nie wiem który to może być, może z 6? na pierwszej wizycie nie powiedziała mi, bo ona nic nigdy nie tłumaczy ;/ dlatego zmieniam lekarza
idę jeść białą kiełbaskę, kupiłam surową i się parzy teraz
Tasza, Ink@ lubią tę wiadomość
-
onaa123 wrote:0202oliwcia, Lilli ♥ - witamy i zapraszamy
Tasza - śliczna beta! będę trzymała kciukasy :*
szygas - wujkiem, a za chwilę tatusiem hehe
Monia1028 - kochana, jesteśmy z Wami :* dzidzia silna i da radę!
Patrzę, że mój test pozytywny jest zareklamowany?Dziewczynki dawać więcej testów dwukreskowych! Magia świąt przecież!
Jeju już jutro mam tą ważną wizytę i nie wiem czy usnę w nocy...
chciałabym już serduszko też zobaczyć i posłuchać
według ostatniej @ to mam 8 tydzień początki, a według usg to nie wiem który to może być, może z 6? na pierwszej wizycie nie powiedziała mi, bo ona nic nigdy nie tłumaczy ;/ dlatego zmieniam lekarza
idę jeść białą kiełbaskę, kupiłam surową i się parzy teraz
według OM
Tasza jeśli chodzi o dzień cyklu to jest to 13 dzień A i gratki z brzusia trzymaj się cieplutko odpoczywaj i dbaj o fasolkę
o widzisz, u mnie 30min i byłby 2 lutymały urodził się w piątek 1 lutego o 23:30
Ink@ lubi tę wiadomość
-
Bluebell1984 wrote:Hahaha, to na pocieszenie powiem Ci, że nie mogę jeść mięsa, prawie w ogóle. Po tabletkach antykoncepcyjnych załatwiłam sobie żołądek, że z mięs toleruje mało co. I mimo, że X lat temu je odstawiłam i przerzuciłam się wtedy na plastry (tabletki brałam niecałe 2 lata), to widze, że już nie wróci to do poprzedniego stanu.
Nie za bardzo oglądam Top Model, jak już leciało to zerkałam, ale nie wiem kto tam teraz jest i czy już się skończyłoparę odcinków może w życiu widziałam. W ogóle te tvn-owskie programi mnie rozpier*alają, wszystko kręcą jadąc na skrajnych emocjach uczestników, posuwają się już nawet do granic ich poniżenia. Nie ma w nich już nic opiniotwórczego, a szkoda
To może dlatego jesteś taka chuda?Ja w sumie za mięsem też nie bardzo przepadam, bo ja z kolei strasznie się nim najadam.
A szkoda, już miałam nadziejęJa w poprzedniej pracy z koleżanką oglądałyśmy Top Model i jakoś mi tak zostało. Teraz się właśnie skończyła kolejna edycja, wygrał CHŁOPAK (Patryk Grudowicz).
Moim zdaniem bardzo przystojny zresztą
Jak Ci weekend minął?Bluebell1984 lubi tę wiadomość
-
Tasza kochana wspaniale wiadomosci napewno bedzie dobrze bo beta rzeczywiscie nieporownywalnie wysoka do poprzednich juz sie nie moge doczekac Twojego przyrostu
no i mocno trzymam kciuki za Was
Effy no i na Twoja bete czekam z niecierpliwoscia
Tasza, Agnieszka93 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTasza - tym razem będzie dobrze! wierzę w to :* dzidzia już na dobre zagościła w mamusi brzuszku
Tak się zastanawiamy nad kupnem większej choinki, takiej 180 cm, tylko co z kotem? boję się, że zwalia chciałabym choinkę w tym roku
Tasza lubi tę wiadomość
-
olciaa wrote:Mogę napisać tylko co ja biorę wiec tak;)
-kwas foliowy
- vit D
- cynk ( godzina po kwasie foliowym)
- wiesiołek (do owu)
Olcia a przy hashimoton i staraniach nie bierzesz jodu?? Wiem ze bez staran on nie jest wskazany przy hashi... Ale przy staraniach podobno bardzo wazny -
Kaaarooolina89 wrote:Olcia a przy hashimoton i staraniach nie bierzesz jodu?? Wiem ze bez staran on nie jest wskazany przy hashi... Ale przy staraniach podobno bardzo waznywedług OM
cykle 28 - dniowe; 14 cs