Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
-
WIADOMOŚĆ
-
Bluebell1984 wrote:Robiłam takie w zeszłym roku
były 2 opcje: z łososiem i suszonymi pomidorami.
A teraz uważaj: jutro będę robić Twoją roladęwystarczy jak zrobię rano i potrzymam do wieczora w lodówce?
Też robiłam taką wersję z łososiem, ale już na łososia wydałam w tym roku za dużo kasyCzas na odmianę
O kochana, jak będziesz robić roladę to radzę Ci z samego rana, bo mi to zajęło jakieś 4 godziny(choć co prawda robiłam dwie)
Najlepiej żeby poleżały parę godzin w lodówce, myślę że nie będzie źle, jak zrobisz z samego ranaBluebell1984 lubi tę wiadomość
-
Ja jeszcze będę robić sałatkę śledziową:
1 kg ugotowanych ziemniaków w mundurkach
10 płatów śledziowych (może być mniej lub więcej jeśli wolisz)
5 ogórków kiszonych (może być więcej jeśli lubisz)
2-3 duże cebule
pęczek natki pietruszki
5-10 łyżek majonezu -> osoby jedzące jajka wybierają tradycyjny przepis majonez domowy, osoby unikające jajek wybierają najlepszy majonez, osoby unikające soi wybierają majonez z fasoli lub ziemniaka
3 łyżki oleju
sól i czarny pieprz do smaku
No i moją ulubioną jeszcze sałatkę na słodko, którą sama kiedyś wykombinowałam
Paluszki krabowe + ryż + kukurydza + brzoskwinie w puszcze + majonez
-
Bluebell1984 wrote:Sheerah - a te roladki z tortilli zrób może lepiej jutro, bo mogą wyschnąć trochę przez noc.
Co jeszcze robicie do jedzenia na jutro? Dawajcie inspiracje
już napisałam, co ja robięDwie sałatki i te roladki, a i tak podobno robię najwięcej rzeczy ze wszystkich, bracia to po jednej sałatce chyba przyniosą
Kurcze, naprawdę będzie tak źle jak dzisiaj zrobię te rolady, a nie jutro?- Choć w sumie zawsze kolejny pretekst do wolnego wieczoru
-
nick nieaktualnyJa robie salatke z brokulem i gotowanym kurczakiem, leczo i sernik bedzie z dzis. Mo i picollo
Sheerah no wlasnie wcale nie jestesmy zadowolone z tego negatywnego testuno ale pozyjemy zobaczymy
Bluebell dobre podejscie co do staran, co do badan to juz sama kochana musisz zdecydowac :-*sheerah24, Martka10, Ewelina2605 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnysheerah24 wrote:Dziewczyny, czy któraś poza mną i z tego co pamiętam - Kuchcinką miała nadżerkę?
Jestem ciekawa, bo teoretycznie wczoraj powinnam dostać @, a nadal nie ma, stosowałam globulki dopochwowe na tą nadżerkę, dopiero teraz, po 5 zużytych globulkach (stosowałam co 2-3 dni jak zalecała mi gin.) widzę że coś ze mnie wychodzi, ale to prawie nic... Może małą mam tą nadżerkę. Mało tego, jestem zalana śluzem... Ciekawa jestem, czy tak te globulki działają...sheerah24 lubi tę wiadomość
-
Bluebell1984 wrote:To zrobię z rana
tylko że kupiłam mrożony szpinak, ale chyba też się nada, co?
Co jeszcze robisz do jedzonka? Ja - o ile się wyrobię - zrobię jeszcze hummus z suszonymi pomidorami, jakieś faszerowane jajka, jajka zapiekane w cieście francuskim (na blaszce do muffinek) z warzywami i szczypiorkiem i bruschettę z pomidorami (no wiadomo) pesto i parmezanem. Moja kumpela robi do nas jakiś wegetariański bigos (jak będzie dobry, to wezmę przepis)i sałatkę z brokułami. Nie wiem jak my to przejemy
Myślę że tak, ale kolorystycznie może Ci zżółknąć - nie wiem dlaczego ale ciocia Marcina też robiła tą niby moją roladę, ale właśnie z mrożonego szpinaku i ta rolada była w kolorze żółtawym. Ja robię z liści - więcej pierdzielenia co prawda, bo dłużej się schodzi, bo bierze się po garści tych liści, do gorącej wody, zimnej, i znowu gorącej i zimnej, potem ugniata się je w dłoni żeby woda wyciekła i do miski. Szybciej jest jak się gotuje wodę w czajniku i się leje na te liście, a ja mądra w tym roku o tym zapomniałam i było mi ciężej z gorącą
Poproszę przepisy na fcb wszystkiego, co będziesz robiła! Wszystko wydaje się obłędne a ja lubię próbować nowości
Ja robię dwie sałatki, roladki i bastaNo i biorę mój likier truskawkowy
Martka10, Bluebell1984 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 20:05
sheerah24, nana266 lubią tę wiadomość
👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
12cs
23.11.2022 ⏸
23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼♀️
22.12. USG prywatne
Koniec. -
stella_88 wrote:Ja miałam! Może zacząć wylatywac nawet po tygodniu...i wyglądać jak taka hmm...lignina/ mokry papier...większe lub mniejsze kawałki. Ja to sobie w końcu palcem wyjęłam ale podobno tak się nie robi
Ja miałam taki kawałek ale miał ze 3 cm... I tylko to na razie ze mnie wyleciało a okresu nadal nie ma. Czy ta kuracja może opóźnić @? Wiesz coś o tym? -
nick nieaktualnysheerah24 wrote:Myślę że tak, ale kolorystycznie może Ci zżółknąć - nie wiem dlaczego ale ciocia Marcina też robiła tą niby moją roladę, ale właśnie z mrożonego szpinaku i ta rolada była w kolorze żółtawym. Ja robię z liści - więcej pierdzielenia co prawda, bo dłużej się schodzi, bo bierze się po garści tych liści, do gorącej wody, zimnej, i znowu gorącej i zimnej, potem ugniata się je w dłoni żeby woda wyciekła i do miski. Szybciej jest jak się gotuje wodę w czajniku i się leje na te liście, a ja mądra w tym roku o tym zapomniałam i było mi ciężej z gorącą
Poproszę przepisy na fcb wszystkiego, co będziesz robiła! Wszystko wydaje się obłędne a ja lubię próbować nowości
Ja robię dwie sałatki, roladki i bastaNo i biorę mój likier truskawkowy
Mówi, ze była pyszna, ale następnym razem mam dodać chrzan żurawinowy, bo jest ostrzejszy
sheerah24, Bluebell1984 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny