X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
Odpowiedz

Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...

Oceń ten wątek:
  • caroline29 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kania901 wrote:
    Ja już po badaniu. Z maluchem wszystko ok. Lekarka powiedziała że na 100% chłopak.
    Kania ale się cieszę ze wszystko w porządku, mowila ile maluch mierzyl ?
    Gratulacje synka :) mój mąż byl by przeszczęśliwy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2017, 07:08

kania901 lubi tę wiadomość

Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
    Nasz synek - nasza mala wielka miłość
  • caroline29 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina2605 wrote:
    Kania gratuluję chłopczyka :) super że jest dobrze :) U mnie wśród znajomych kolejna w ciąży chyba już 5 :(
    U nas tez wśród znajomych i rodziny jest z 5 osób w ciąży, chyba 500 + robi swoje heh:)

• caroline29 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka tez sie cieszę z udanej wizyty , a jak z tym moczem wyszlo bo powtarzalas i jak ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 00:50

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caroline29 wrote:
    Martynka tez sie cieszę z udanej wizyty , a jak z tym moczem wyszlo bo powtarzalas i jak ?
    Wyniki drugie idealne, bez zadnych bakterii :-))

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tarte bede robila w weekend chyba , tez z tego przepisu :-))

• Ewelina2605 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny i chlopaku moj dzien sie strasznie zaczal jakis debil idiota jechal tak blisko z przeciwnej strony,ciemno jak w dupie i uderzyl mi w lusterko kurwa i naszczescie lusterko cale ale cala obudowa plastikowa huj poszla z wiatrem masakra ciagle cos pod gore. Oby u Was dzien byl lepszy

szygas lubi tę wiadomość

bfaregz28gz5h2oi.png
    31 lat - 16cs - ostatnia @ 06.04
    4 cykl z CLO
    2 IUI- :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, witam. Znów kolejny dzień mi bez was minął i mam teraz nadrabiania we chu... ;)

Co do menopauzy. Moja mama jeszcze młoda jest ma 46 lat i jeszcze nie przechodziła.
    U babci zaczęło się w wieku 50 lat jakoś. Mama zawsze mi to opowiadała. U babci trwało to rok. W mieszkaniu ciągle pełno krwi i baaardzo często szpital. Babcia dostawała silnych krwotoków i z @ przez ten rok prawie się nie rozstawala.

A teraz o adopcji. Ja to chyba jakaś dziwna jestem, bo mi się marzy adopcja. Oczywiście kocham swoje dziecko nad życie, ale chciałabym podarować też dom i masę miłości dziecku które tego nie ma. Obiecałam to sobie w wieku 14 lat.
    Byłam wtedy w szpitalu, obok na sali leżały noworodki, które nie miały rodziców. Te dzieciaczki były całkiem same. Wśród nich była maleńka dziewczynka. Miała pół roku i ważyła jakieś 3 kg. Bardzo chora, dlatego też rodzice zostawili ją w szpitalu, którego nie opóściła już po urodzeniu.
    Siedziałam nad nią całymi dniami, śpiewałam jej, płakałam, pomagałam pielęgniarką przy niej tyle ile mogłam.
    Przerażało mnie to... Nie miała nikogo, kto by ją przytulił, pomógł w bólu, nikogo kto by ją tak po prostu kochał. Serce mi się łamało strasznie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2017, 07:37

• caroline29 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka1234 wrote:
    Wyniki drugie idealne, bez zadnych bakterii :-))
    Czyli gdzies cos niezgodnie z instrukcja poszlo, czasem warto powtorzyc :) fajnie ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka mi się bardzo podoba imię Julka i Wiktoria. ;) Ale prawdą jest, że w parku żadko spotyka się inne imię niż Wiki czy Julcia.
    U mnie miała być Nikola lub Kornelka, ale mąż się uparł i jedyne imię na jakie się zgadzał to Emilka. I teraz chodzi mi po domu taka małpa wredna i mi krzyczy, że ona nie jest Emilka tylko Emi i koniec! ;)

caroline29, kania901, Ink@, Wojcinka, Martka10, Bluebell1984 lubią tę wiadomość

• caroline29 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MyE Kuchcinka niestety dostala wczoraj @ :(
    A jak u ciebie sytuacja wyglada?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caroline29 wrote:

O ja pierdole :(
    Jeszcze do tego nie doszła. Jestem w trakcie nadrabiania. :(

No u mnie wszystko ok. Co miesiąc byłam w ciąży to w tym odpoczywam i żadnych objawów nie mam. ;) Jedyne co to wczoraj 10dpo strasznie mocno zabolał mnie jajnik aż skuliłam się z bólu, ale trwało to tylko jakieś 5 sekund. ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caroline29 wrote:

O ja pierdole :(
    Jeszcze do tego nie doszła. Jestem w trakcie nadrabiania. :(

No u mnie wszystko ok. Co miesiąc byłam w ciąży to w tym odpoczywam i żadnych objawów nie mam. ;) Jedyne co to wczoraj 10dpo strasznie mocno zabolał mnie jajnik aż skuliłam się z bólu, ale trwało to tylko jakieś 5 sekund. ;)

caroline29 lubi tę wiadomość

• Effy Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale napierdziela wiater. Chyba nie wyjdę z tego łóżka ;)

ckai3e3kx36ebscz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE

• 19ina90 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem zestresowana jak cholera....
    Pomóżcie :(
    Wczoraj wieczorem już leżąc przypomniało mi się, że nie łyknęłam kwasu foliowego, zeerwałam się dość intensywnie z łózka i jak mnie zakuło w jednym jajniku to aż się zgięłam .... :( Wizyta dopiero 17-go, zastanawiam się czy nie przełożyć na 12-go, bo wtedy zacznie się 7 tydzień....
    Zasnąć nie mogłam z przejęcia, i jeszcze mi się myszy w nocy śniły :(

27 lat, pierwsza fasolka :)
    Kolejna wizyta 27.04.2017 godz. 17:30
    rg50skjo5rku753a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=

MyE lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka1234 wrote:
    Teraz naprawde ciezko ludziom dogodzic, bo tak:

A po co to ludziom dogadzać. To nie ich dziecko i nie ich sprawa. Julka to piękne imię. :*
    Najgorsze tylko moim zdaniem jest to, że internet jest bezlitosny i tak jak teraz podłapali Brajanka czy Sebka to za rok może im się znudzić i znajdą inne imię na cel. ;) A później dzieci cieprią, bo się z nich nabijają.

• 19ina90 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka1234 wrote:
    Kochana, po pierwzze na drugi raz nie zrywaj sie jak szalona bo zapomnialas kwasu foliowego - od tego dziecko nie umrze :-) a po drugie jesli bedziesz czula sie spokojniejsza to przeloz wizyte chociaz ja nie panikowalabym bo takie uklucia, bole i ciagniecia sa raczej normalne :-) ale jesli nie bedzie ci to dawalo spokoju to nic nie szkodzi na przeszkodzie zeby ta wizyte przelozyc :-)
    z drugiej strony jak pojade wczesniej i nie usłysze serduszka to dopiero będzie stres... już sama nie wiem. Zgagę miałam i już nie mam :(

27 lat, pierwsza fasolka :)
    Kolejna wizyta 27.04.2017 godz. 17:30
    rg50skjo5rku753a.png
‹‹ 1531 1532 1533 1534 1535 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ