X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
Odpowiedz

Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...

Oceń ten wątek:
  • Swan Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, mozecie zerknac na moj wykres? Nigdy nie mialam po @ wysokich temperatur. Jaka moze byc przyczyna? @ byla 19 dnia cyklu.

2010 - synio, 2011 - synio, 2014 - córcia
    Czekamy na Maleństwo
    w4sq3e3kr5poxo4l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co lepiej brać ovarin czy femibion 1 classic natal?
    Mam to i to jedynie czym się różnią to tym że ovarin ma inozytol a femibion nie ma. Jak myślicie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2017, 08:43

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dombrusia ja mysle ze tez zle zrozumialas wypowiedz Kuchcinki i w tym przypadku nie byla ona skierowana do tej sytuacji ktora opisalas :-)

Wojcinka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swan wrote:
    Witam, mozecie zerknac na moj wykres? Nigdy nie mialam po @ wysokich temperatur. Jaka moze byc przyczyna? @ byla 19 dnia cyklu.

Choroba (np stan zapalny pochwy), alkohol, źle mierzona temp, termometr - słabe baterie/popsuty, leki, ciąża (wtedy byłoby to krwawienie ciążowe a nie okres - zdarza się.) Lub implantacja, ale u Ciebie raczej na implantacje to nie wygląda, za długo i zbyt obficie krwawiłaś jak na implantacje moim zdaniem.
    W google na pewno znajdziesz jakąś odpowiedź ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2017, 08:51

Dombrusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka1234 wrote:
    Dombrusia ja mysle ze tez zle zrozumialas wypowiedz Kuchcinki i w tym przypadku nie byla ona skierowana do tej sytuacji ktora opisalas :-)

No może :-) tak czy siak temat zakończony nie ma o czym mówić są ważniejsze tematy niż babki w autobusie :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swan wrote:
    Nie pomogę bo nigdy nie miałam @ 19 dc. Czasami takie skoki się zdarzają może bierzesz jakieś leki albo coś no nie wiem za mało informacji czy był to normalny okres czy plamienia czy byłaś chora(jesteś) czy bierzesz jakieś leki itd itd itd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2017, 08:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dombrusia wrote:
    Co lepiej brać ovarin czy femibion 1 classic natal?
    Mam to i to jedynie czym się różnią to tym że ovarin ma inozytol a femibion nie ma. Jak myślicie?
    Ja np brałam ovarin prawie 3 miesiące przed zajściem w ciążę, poleciła mi go ginekolog, mi pomagał ;) a femibion to już brałam w ciąży przez jakiś czas

• Swan Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie biore lekow zadnych, okres zawsze 30-36 dni. Teraz 19, krwawienie srednie. Nie jestem chora, nie pilam alkoholu.

Czekamy na Maleństwo
    w4sq3e3kr5poxo4l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onaa123 wrote:
    Ja np brałam ovarin prawie 3 miesiące przed zajściem w ciążę, poleciła mi go ginekolog, mi pomagał ;) a femibion to już brałam w ciąży przez jakiś czas
    A w czym Ci pomagał? Ja brałam ovarin od lipca do listopada i bez różnicy??

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swan wrote:
    Nie biore lekow zadnych, okres zawsze 30-36 dni. Teraz 19, krwawienie srednie. Nie jestem chora, nie pilam alkoholu.

No to może ginekolog?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swan wrote:

Więc zrób test ciążowy. Stan zapalny pochwy może długo nie dawać objawów więc jeśli test negatywny to proponuje udać się na cytologię.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok uciekam słoneczka moje :*

• Swan Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za tydzien dopiero do gina bo jest na zwolnieniu i odwolal mi wizyte. Myslalam, ze moze ktoras z Was miala tak, albo slyszala cos...

Czekamy na Maleństwo
    w4sq3e3kr5poxo4l.png
  • caroline29 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka1234 wrote:
    dziewczyny wlasnie sprawdzilam, ze Martka10 ostatnio udzielala sie 11 stycznia u nas, a 13 stycznia byla ta cala afera to moze to ma cos z tym wspolnego ...
    Ostatnio bluebell pisalaze martka nie ma czasu i ze wkrótce sie odezwie :)

Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
    Nasz synek - nasza mala wielka miłość
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swan wrote:
    Za tydzien dopiero do gina bo jest na zwolnieniu i odwolal mi wizyte. Myslalam, ze moze ktoras z Was miala tak, albo slyszala cos...

No niestety to może być wszystko.
    Od złego pomiaru, przez stany zapalne, po ciąże włącznie.
    Nikt nie zdiagnozuje Cię przez internet. Nawet lekarz.

• olciaa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swan wrote:

Okres 19dc? Nie rozumiem.

Ja dostałam krwawienia w połowie cyklu jak miałam torbiel. Ale nie wiem czy u Ciebie było podobnie. Tzn u mnie był okres temperatura wysoka sie utrzymywała i znowu krwawienie spowodowane torbielą poczynaniami temperatura spadła.
    Moim zdaniem musisz iść do gina

MyE lubi tę wiadomość

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swan wrote:
    Niestety mi się nic takiego nie zdarzyło więc nie pomogę. Krwawienie trwało normalnie 7 dni?

• Bluebell1984 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2017, 23:41

uwo93e3kugumthmw.png
  • Bluebell1984 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2017, 23:41

Ink@ lubi tę wiadomość

uwo93e3kugumthmw.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena24 wrote:
    Planujecie wrócić tzn na czasowym dorobku jesteście czy raczej zostaniecie już tam? ;)
    Wyjechalismy z mysla, ze na stale. Postawilismy wszystko na jedna karte. Na miejscu okazalo sie, ze nie jest tu tak kolorowo i wcale nie jest mi lzej niz w PL. Ta przeprowadzke uwazam za swoj blad zyciowy dlatego chcemy wrocic. Tylko postanowilismy najpierw 'zrobic' dziecko, bo jakbysmy od razu wrocili do PL to zanim bysmy na nowo ulozyli sobie zycie tak, zeby moc zaczac sie starac to mineloby kilka lat i ja mialabym juz kolo 40 lat. Dlatego dziecko tutaj, troszke je odchowac i powrot do Polski. Nie wiem jednak jak zmieni nam sie perspektywa jak dziecko sie pojawi. Powrot tez juz nie bedzie taki prosty bo bede odpowiedzialna za kogos wiecej niz tylko za siebie.
    Teraz jest mi zle, bo nie mam sie tu z kim cieszyc ciaza. Niedlugo powiem mamie, ale to i tak bedzie relacja na telefon. Chcialabym, zeby byla swiadkiem jak brzuszek mi rosnie itp a jestem z tym sama. Dlatego na forach bede do konca.

Olciaa. Ja tez czytalam o tej szklance mleka dziennie. Potem znalazlam info, ze przy staraniu z nabialu lepiej zrezygnowac, wiec bylam skolowana. W kazdym razie odstawilam kawe (zeby sluzu nie blokowala) i zastapilam ja kakao czyli ta szklanke mleka wypijalam. I w ciazy jestem :)

MyE. U mnie w II fazie temp pod pacha byla wyzsza :)

olciaa lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
‹‹ 1826 1827 1828 1829 1830 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ