X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
Odpowiedz

Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszeczka89 wrote:
    Wow! co za historia! Aż się łezka w oku kręci. Ktoś tej kobiecie podarował drugie życie, a czy ona potem rodzinę założyła?

No tak :p To moja prababcia. Urodziła 2 córki i jednego syna.
    Jej maż był Niemcem i nazywał się, o zgrozo - Adolf, ale nie zdążyłam go poznać, bo zmarł zanim się urodziłam.

• myszeczka89 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MyE wrote:
    No tak :p To moja prababcia. Urodziła 2 córki i jednego syna.
    Jej maż był Niemcem i nazywał się, o zgrozo - Adolf, ale nie zdążyłam go poznać, bo zmarł zanim się urodziłam.
    Ale zakładam, że nie był złym człowiekiem :) w jakim wieku zmarła prababcia?

hchy3e3kyk7nftnx.png
  • miziakizia Koleżanka

Wysłany: 23 stycznia 2017, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chętnie bym przeczytała taka książkę. .. Moje babcia nie opowiada za dużo o tamtym okresie.

Dziewczyny skończył mi się kwas foliowy. Brałam folik. I tak się zastanawiam czy znowu go kupić czy może jakiejś innej firmy? Może jakiś polecacie :)?

65vqpmzt94tsw0mf.png

starania od sierpnia 2016r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszeczka89 wrote:
    Ale zakładam, że nie był złym człowiekiem :) w jakim wieku zmarła prababcia?
    80 lat o ile się nie mylę.
    +/- jakieś 3-4 lata. Muszę mamy zapytać cholerka. :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2017, 07:12

• caroline29 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miziakizia wrote:
    Chętnie bym przeczytała taka książkę. .. Moje babcia nie opowiada za dużo o tamtym okresie.

Dziewczyny skończył mi się kwas foliowy. Brałam folik. I tak się zastanawiam czy znowu go kupić czy może jakiejś innej firmy? Może jakiś polecacie :)?
    Możesz kupic i brac ten sam, mysle ze nie ma potrzeby zmieniać :)

Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
    Nasz synek - nasza mala wielka miłość
  • miziakizia Koleżanka

Wysłany: 23 stycznia 2017, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę do pracy i czuje ze mam jakiś kryzys jeszcze tam nie weszłam a już marze żeby była 16

65vqpmzt94tsw0mf.png

starania od sierpnia 2016r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szygas

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 08:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widze ze w tabelce Paula (ale czy tam juz nie bylo negatywnej bety?) i Martka. A Martka jeszcze z nami jest bo dawno jej nie widzialam ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wykres w końcu wyznaczył mi owulacje ;) Tak jak przewidywała gin owu najprawdopodobniej była w piątek. Dziś miałam znów jechać na wizytę, ale nie dam rady niestety.
    Luteina zaaplikowana teraz tylko czekać co jest chyba najgorsze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2017, 08:01

Wojcinka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny wlasnie sprawdzilam, ze Martka10 ostatnio udzielala sie 11 stycznia u nas, a 13 stycznia byla ta cala afera to moze to ma cos z tym wspolnego ...

• Effy Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka1234 wrote:
    Zuza tu niektorzy pisali o wodzie i nie mam pojecia czy to akurat moje slowa zadzialaly (ja tez mowilam o jej piciu), no ale ciesze sie ze pomaga, juz niewazne czyja to zasluga :) najwazniejsze ze czujesz sie lepiej :)

dziewczyny a jest tu ktos kto nie lubi miodu ? bo ja normalnie NIENAWIDZE NIE ZNOSZE NIE CIERPIE i wszystko co mozliwe. Maz mowi ze ze mnie ufo bo nie zna innej osoby na swiecie co by miodu nie lubila. Ja do tego stopnia nie lubie miodu ze jak czuje zapach miodu to juz mi nie dobrze. Nawet w herbacie nie wypije. Wyczuwam od razu, nawet jak mam katar.

Za to platki Cheerlios moge jesc i jesc.... dziwne :D
    a i serka wiejskiego rowniez nienawidze :D
    Ja lubię tylko miód w czystej postaci a wszystko co miodowe albo dodawany miód do czegoś (do ciasta) to bardzo nie.

ckai3e3kx36ebscz.png
  • Effy Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miziakizia wrote:
    Jadę do pracy i czuje ze mam jakiś kryzys jeszcze tam nie weszłam a już marze żeby była 16
    Czuje to samo codziennie ...:(

ckai3e3kx36ebscz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka1234 wrote:
    nie kumam tej pierwszej twojej wypowiedzi ... przeciez ja sie z twoja wypowiedzia zgodzilam i napisalam ze mnie wlasnie tez nazywali chamem i prostakiem, bo ja smialam czytac ksiazke w autobusie.
    "Słuchaj to moje zdanie i mam prawo tak się o tych starszych przemiłych paniach wypowiadać" - wiec nie kumam o co w tym zdaniu chodzi, bo brzmi tak jakbys chciala mnie zaatakowac chyba ze zle je odbieram (w koncu to internet) .
    No to ja też się z tobą zgadzam nie stawiam ci kontry spokojnie:-)

Martynka1234 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dombrusia wrote:
    No to ja też się z tobą zgadzam nie stawiam ci kontry spokojnie:-)
    no wolalam zapytac bo Twoja odpowiedz dziwnie zabrzmiala :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka ja nie mówię o ciężarnej bo dla niej są specjalne miejsca w autobusie których po prostu nie zajmuje przytoczylam przykład kobiety która miała POL AUTOBUSU wolne a ona chciała akurat usiąść tam gdzie ja. Może i nie mam empatii i jak Ty to napisałaś brak wychowania. Moja praca mnie tego nauczyła żeby walcZyć o swoje i przenoszę to teraz na życie codziennie również w autobusie bo MOGLA zająć miejsce gdzie indziej. I mnie nikt nie pyta czy mogłabym zejść tylko od razu darła japę na takie traktowanie sobie nie pozwolę przykro mi bardzo. Kiedy ustępuje wtedy ustępuje ale na jakieś histeryczki nie będę reagować bo ona akurat ma coś w Łebie ujebane.

• Ewelina2605 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja juz w pracy pierwsza dawka luteiny wzieta teraz w poludnie i wieczorem i tak przez 10 dni a potem na krew ale bedzie sie dluzyc masakra

Zuza33, Wojcinka lubią tę wiadomość

bfaregz28gz5h2oi.png
    31 lat - 16cs - ostatnia @ 06.04
    4 cykl z CLO
    2 IUI- :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj druga zmiana musiałam wstać rano bo hydraulik przyszedł bo nas sąsiadka zalała

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy jest na sali lekarz?
    Pytanie za 100 punktów.
    Rozumiem, że progesteron jest odpowiedzialny za skok temperatury.
    W drugiej fazie cyklu temp mierzona w pochwie zawsze jest wyższa. Ale mierzona pod pachą jest normalna.
    Więc czy to normalne, że 2h od przyjęcia luteiny dostałam normalnie gorączki?
    Czy to tylko zbieg okoliczności?
    Brałam lutke kiedyś na wyregulowanie cyklu, ale takich kwiatków to nie było.
    Zastanawiam się nad tym, bo nic mi poza tą gorączką nie jest. Nic nie boli. Chora nie jestem. Troszkę ewentualnie zmęczona, ale to wszystko.
    Miała tak któraś?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miziakizia - czy podzieliłabyś się przepisem na te serniczki? :) a co do kwasu foliowego polecam pregna plus, jest drogi, ale podobno pomaga w zajściu w ciążę, tak mi powiedziała ginekolog, ale jeśli będzie za drogi dla Ciebie, bierz ten co brałaś :)
    olciaa - lubię polędwiczki, a ja akurat robiłam je w takim sosie, że był miód, białe wino i nie pamiętam co jeszcze
    Ink@ - to jak plemniczki załadowane, to niech dotrą tam gdzie trzeba, trzymam kciuki :)

Ink@ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MyE wrote:
    Czy jest na sali lekarz?
    Pytanie za 100 punktów.
    Rozumiem, że progesteron jest odpowiedzialny za skok temperatury.
    W drugiej fazie cyklu temp mierzona w pochwie zawsze jest wyższa. Ale mierzona pod pachą jest normalna.
    Więc czy to normalne, że 2h od przyjęcia luteiny dostałam normalnie gorączki?
    Czy to tylko zbieg okoliczności?
    Brałam lutke kiedyś na wyregulowanie cyklu, ale takich kwiatków to nie było.
    Zastanawiam się nad tym, bo nic mi poza tą gorączką nie jest. Nic nie boli. Chora nie jestem. Troszkę ewentualnie zmęczona, ale to wszystko.
    Miała tak któraś?

Nie wiem czy ma to jakikolwiek związek z luteina brałam ją z dobre 4 cykle na wywołanie okresu i nigdy mi gorączka przy niej nie towarzyszyła może cię bierze przeziębienie bo raczej wątpię żeby to była wina luteiny jeżeli wcześniej też się nic nie działo to można jedynie gdybać na ten temat

MyE lubi tę wiadomość

‹‹ 1825 1826 1827 1828 1829 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ