X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
Odpowiedz

Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...

Oceń ten wątek:
  • sheerah24 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olciaa wrote:
    Dombrusia :(:( ale szanuje Twoja decyzje:* będzie Cię tu brakować:(

X
    Sheerah ja męża umówiłam telefonicznie. Nie martw się na zapas, bo to nic nie da. Natomiast bardzo dobrze rozumiem Twój niepokój.

X

Caroline opowiadaj jak się czujesz?

Ja będę w pon. chyba dzwoniła po tych klinikach, bo mąż po protu pójdzie, jak go zapiszę, ale zapisywał się nie będzie... ECH. :)

klz9df9hm3p6vj95.png
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza33 wrote:
    Witajcie Moje Kochane <3
    Steskniłam się za Wami :)
    Przeczytałam już wszystko i wracam do żywych ;)

Olciaa, Kuchcinka znam mojego męża 18 lat i.ostatnio ciągle mnie zadziwia ;)
    Ja mu mówię, że byłam u lekarza co mówił itp.a on pomimo tego że niby słucha to ciągle pyta o to samo. Aż mnie wkurza czasami ;)
    Z tego miejsca chciałam Wam podziękować bo.dzieki naszym gadaniom na forum zmieniłam nastawienie na niektóre sprawy i mój mąż zastanawia się co we mnie wystąpiło że tak się zmieniłam. On myśli że to sprawa Greya i książek które czytałam więc mówi że kupi mi ich jeszcze więcej a ja mam nic nie robić tylko czytać :)Ale ja wiem, że to dzięki Wam i nie będę wdawala się w szczegóły bo trochę takie intymne są ;)

Dobrusia przykro, że przyszła ale głowa do góry :)

Sheerah jeśli chodzi o lakiery i farby to to jest prawda. Mój mąż często lakieruje samochody i jak przychodzi do domu to pomimo maski czuć mu z buzi farbą i kaszle. I napewno nie zostaje to obojętne. Dlatego ja nawet bez badania nasienia kupiłam mu witaminy. Ostatnio zapisałam go do urologa i on stwierdził że skoro łyka witaminy to nie musimy nasienia badać bo nawet jak by było mocno źle to do Kliniki żadnej nie pojedziemy. Ale wy młodzi jesteście, więc jak najbardziej trzeba to zbadać ;)

Bluebell jak tam jest Pięknie :)
    Zazdroszczę Ci tego wszystkiego.....
    Nooo ale nie można mieć wszystkiego.Nie jeden mi zazdrości że nad jeziorem mieszkam, więc każdy ma jakieś "Chiny" u siebie. :-*

Myszeczka przyjdzie i na Ciebie pora :)

Olciaa, Ewelinka nie mogę się doczekać Waszego testowania. Kuchcinka pisała że za Was trzyma najmocniej kciuki... Więc ja trzymam razem z nią w Tym miesiącu najmocniej jak się da <3

Oo! Wreszcie wróciłaś :) oczywiście wiem ze byłaś tylko mniej aktywna. Ale rozumiem to wszystko przez książki :) :)

Zuza33, Bluebell1984 lubią tę wiadomość

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• sheerah24 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza33 wrote:
    Witajcie Moje Kochane <3

Ja mu mówię, że byłam u lekarza co mówił itp.a on pomimo tego że niby słucha to ciągle pyta o to samo. Aż mnie wkurza czasami ;)
    Z tego miejsca chciałam Wam podziękować bo.dzieki naszym gadaniom na forum zmieniłam nastawienie na niektóre sprawy i mój mąż zastanawia się co we mnie wystąpiło że tak się zmieniłam. On myśli że to sprawa Greya i książek które czytałam więc mówi że kupi mi ich jeszcze więcej a ja mam nic nie robić tylko czytać :)Ale ja wiem, że to dzięki Wam i nie będę wdawala się w szczegóły bo trochę takie intymne są ;)

Sheerah jeśli chodzi o lakiery i farby to to jest prawda. Mój mąż często lakieruje samochody i jak przychodzi do domu to pomimo maski czuć mu z buzi farbą i kaszle. I napewno nie zostaje to obojętne. Dlatego ja nawet bez badania nasienia kupiłam mu witaminy. Ostatnio zapisałam go do urologa i on stwierdził że skoro łyka witaminy to nie musimy nasienia badać bo nawet jak by było mocno źle to do Kliniki żadnej nie pojedziemy. Ale wy młodzi jesteście, więc jak najbardziej trzeba to zbadać ;)

Nooo ale nie można mieć wszystkiego.Nie jeden mi zazdrości że nad jeziorem mieszkam, więc każdy ma jakieś "Chiny" u siebie. :-*

Olciaa, Ewelinka nie mogę się doczekać Waszego testowania. Kuchcinka pisała że za Was trzyma najmocniej kciuki... Więc ja trzymam razem z nią w Tym miesiącu najmocniej jak się da <3

To teraz opowiadaj, jak wrażenia po GREYU? :) Która część najlepsza? :D

Chcę wiedzieć, jakie on ma wyniki, bo jak ma dobre, to ja siebie będę musiała leczyć i przynajmniej będziemy wiedzieli, jak to u niego wygląda. Od 2 miesięcy chyba bierze Fertilmana, szkoda, że nie wiem jakie wyniki miał przed braniem jego, ale chociaż będę wiedzieć, jakie ma obecnie wyniki. tylko wiesz, jego koledzy z pracy normalnie mają dzieci, ostatnio dwóm się urodziły dzieci i mój uważa, że skoro im się rodzą dzieci to on też ma dobre nasienie pomimo pracy z farbami i rozpuszczalnikami, ale ja już nie jestem tego taka pewna.
    Twój nie chce jechać do kliniki, czy oboje nie chcecie?

klz9df9hm3p6vj95.png
  • sheerah24 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie będę w tym cyklu testować, bo to bez sensu... objawy jak w poprzednim nieudanym cyklu. Czekam na @.

Ale wam życzę powodzenia dziewczyny, szczególnie teraz tobie Olciaa i Ewelina, u was będzie zielono <3

klz9df9hm3p6vj95.png
  • Ewelina2605 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza33 wrote:
    Witajcie Moje Kochane <3

Oj jak miło słyszeć koleżankę :) cieszę się że forum e jakiś sposób pomoglo i zmienias nastawienie widz że maz zauważył :)
    Dzięki kochana ze trzymasz kciuki jeszcze trochę musicie trzymać :)

sheerah24, Zuza33, olciaa lubią tę wiadomość

bfaregz28gz5h2oi.png
    31 lat - 16cs - ostatnia @ 06.04
    4 cykl z CLO
    2 IUI- :(
  • Ewelina2605 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sheerah24 wrote:
    Ja nie będę w tym cyklu testować, bo to bez sensu... objawy jak w poprzednim nieudanym cyklu. Czekam na @.

Ale wam życzę powodzenia dziewczyny, szczególnie teraz tobie Olciaa i Ewelina, u was będzie zielono <3

Co do objawów to ja też co miesiąc jakieś mam teraz wkurzam się bo nic nie czuje jak poprzednio ale staram się nie nakrecac. Mam nadzieję,ze w następnym cyklu u Ciebie nie będzie @ :)

bfaregz28gz5h2oi.png
    31 lat - 16cs - ostatnia @ 06.04
    4 cykl z CLO
    2 IUI- :(
  • sheerah24 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina2605 wrote:
    Co do objawów to ja też co miesiąc jakieś mam teraz wkurzam się bo nic nie czuje jak poprzednio ale staram się nie nakrecac. Mam nadzieję,ze w następnym cyklu u Ciebie nie będzie @ :)

Może u Ciebie brak objawów to dobry znak :)
    Ech, mi się wydaje że u nas jeszcze dłuuuga droga do ciąży, niestety stawiam na nasienie u męża i hormony u siebie... :/

klz9df9hm3p6vj95.png
  • sheerah24 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie hormony powinnam sobie zbadać i w jakich dniach cyklu?

Hormony płciowe

l.p. Nazwa badania Czas oczekiwania* Cena*
    1. 17-OH progesteron 7 dni 39 PLN
    2. DHEA 14 dni 38 PLN
    3. DHEA-S (siarczan dehydroepiandrostendionu) 1 dni 35 PLN
    4. Estradiol 1 dzień 35 PLN
    5. Estriol wolny 7 dni 39 PLN
    6. FSH 1 dzień 35 PLN
    7. HCG-beta ilościowo 1 dzień 38 PLN
    8. LH 1 dzień 35 PLN
    9. Progesteron 1 dzień 35 PLN
    10. Prolaktyna 1 dzień 40 PLN
    11. SHBG globulina wiążąca hormony płciowe 7 dni 39 PLN
    12. Testosteron 1 dni 40 PLN
    13. Testosteron wolny 3 dni 49 PLN
    14. Wolna podjednostka HCG

klz9df9hm3p6vj95.png
  • Zuza33 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sheerah24 wrote:
    To teraz opowiadaj, jak wrażenia po GREYU? :) Która część najlepsza? :D

Chcę wiedzieć, jakie on ma wyniki, bo jak ma dobre, to ja siebie będę musiała leczyć i przynajmniej będziemy wiedzieli, jak to u niego wygląda. Od 2 miesięcy chyba bierze Fertilmana, szkoda, że nie wiem jakie wyniki miał przed braniem jego, ale chociaż będę wiedzieć, jakie ma obecnie wyniki. tylko wiesz, jego koledzy z pracy normalnie mają dzieci, ostatnio dwóm się urodziły dzieci i mój uważa, że skoro im się rodzą dzieci to on też ma dobre nasienie pomimo pracy z farbami i rozpuszczalnikami, ale ja już nie jestem tego taka pewna.
    Twój nie chce jechać do kliniki, czy oboje nie chcecie?

Najbardziej mi się druga część podobała :)

Co do kliniki to razem stwierdziliśmy, że jak do końca roku nic z tego nie wyjdzie to dajemy spokój.
    Na klinikę trzeba mieć czas i pieniądze ;)

• Wojcinka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 13:33

sheerah24, Marlena24, Ink@, Bluebell1984 lubią tę wiadomość

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    20/11 Beta - 470 🥹
    22/11 Beta - 1151 😍🥹
    19/12 - miś Haribo CRL 2,15 ♥️ 182bpm
    17/01 - prenatalne 🙏🤞

age.png

preg.png
  • sheerah24 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza33 wrote:
    Najbardziej mi się druga część podobała :)

Co do kliniki to razem stwierdziliśmy, że jak do końca roku nic z tego nie wyjdzie to dajemy spokój.
    Na klinikę trzeba mieć czas i pieniądze ;)

Ech, no szczególnie pieniądze... ja mojemu powiedziałam, że jak będzie coś nie tak, to nie będzie nas stać na drogie leczenie... :(

klz9df9hm3p6vj95.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sheerah24 wrote:
    Dziewczyny jakie hormony powinnam sobie zbadać i w jakich dniach cyklu?

Hormony płciowe

l.p. Nazwa badania Czas oczekiwania* Cena*
    1. 17-OH progesteron 7 dni 39 PLN
    2. DHEA 14 dni 38 PLN
    3. DHEA-S (siarczan dehydroepiandrostendionu) 1 dni 35 PLN
    4. Estradiol 1 dzień 35 PLN
    5. Estriol wolny 7 dni 39 PLN
    6. FSH 1 dzień 35 PLN
    7. HCG-beta ilościowo 1 dzień 38 PLN
    8. LH 1 dzień 35 PLN
    9. Progesteron 1 dzień 35 PLN
    10. Prolaktyna 1 dzień 40 PLN
    11. SHBG globulina wiążąca hormony płciowe 7 dni 39 PLN
    12. Testosteron 1 dni 40 PLN
    13. Testosteron wolny 3 dni 49 PLN
    14. Wolna podjednostka HCG
    Ło matko i córko skad to wzięłaś? :D

Co do dni to u mnie była dość prosta sprawa - tylko Progesteron 7-8DPO P, reszta 2-4DC.
    Zbadaj na początek taka podstawę nie ma sensu badać od razu wszystkiego. Poza tym nie do końca rozumiem co w tej tabelce robi hcg, po 2 Prg i 2 testosterony. Mi kazano zbadać testosteron wolny, a progesteron zawsze badam ten najzwyklejszy.

Dr Kuchcinka radzi ;) 2-4dc prolaktyna, testosteron wolny, TSH, fsh, LH, ft3, ft4 , SHBG, estradiol, DHEA-S

Ink@, sheerah24, olciaa, Bluebell1984 lubią tę wiadomość

34 👩 🧔‍♂️31
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    20/11 Beta - 470 🥹
    22/11 Beta - 1151 😍🥹
    17/01 - prenatalne 🙏🤞

age.png

preg.png
  • sheerah24 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka wrote:
    Sheerah mój mąż powiedział raz mojemu gin w klinice ze jego 3 bracia maja dzieci bez żadnych problemów wiec z nim tez powinno być ok... mimo ze już mieliśmy jego ZŁE wyniki nasienia. Lekarz mu powiedział ze to nie ma ŻADNEGO znaczenia, to ze nikt inny w rodzinie nie ma problemów nie znaczy za on nie może mieć.
    Faceci mają dziwna tendencje do szukania niczym nieuzasadnionych dowodów na to ze skoro ktoś tam ma dzieci to on tez na pewno będzie miał. To ze koledzy maja nie znaczy ze na niego nie ma to żadnego wpływu, poza tym może być 1000 innych czynników wpływających na jakoś nasienia i nie musi mieć to żadnego związku z pracą.

No właśnie, co chłop to inaczej, to że z nim pracuje i ma dzieci to nie znaczy, że innemu ta praca nie szkodzi.
    No i fajnie kuchcinka, że Twój mąż tak zmienił nastawienie i tak się interesuje, super :)
    Mój cały czas jest przekonany, ze na pewno będzie miał świetne wyniki.

klz9df9hm3p6vj95.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

sheerah24 lubi tę wiadomość

34 👩 🧔‍♂️31
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    20/11 Beta - 470 🥹
    22/11 Beta - 1151 😍🥹
    17/01 - prenatalne 🙏🤞

age.png

preg.png
  • sheerah24 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2-4dc prolaktyna, testosteron wolny, TSH, fsh, LH, ft3, ft4 , SHBG, estradiol, DHEA-S
    a 7-8 dpo progesteron?

O Matko, ile tego jest... a mam pytanie, czy da się to wszystko z punktu 1 załatwić jednym pobraniem? :P

klz9df9hm3p6vj95.png
  • sheerah24 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka wrote:
    Ło matko i córko skad to wzięłaś? :D

Co do dni to u mnie była dość prosta sprawa - tylko Progesteron 7-8DPO P, reszta 2-4DC.
    Zbadaj na początek taka podstawę nie ma sensu badać od razu wszystkiego. Poza tym nie do końca rozumiem co w tej tabelce robi hcg, po 2 Prg i 2 testosterony. Mi kazano zbadać testosteron wolny, a progesteron zawsze badam ten najzwyklejszy.

Dr Kuchcinka radzi ;) 2-4dc prolaktyna, testosteron wolny, TSH, fsh, LH, ft3, ft4 , SHBG, estradiol, DHEA-S

Z jakiejś strony, haha, ale nie wiem jakiej :D Jakaś warszawska klinika :P

klz9df9hm3p6vj95.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

34 👩 🧔‍♂️31
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    20/11 Beta - 470 🥹
    22/11 Beta - 1151 😍🥹
    17/01 - prenatalne 🙏🤞

age.png

preg.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 13:34

34 👩 🧔‍♂️31
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    20/11 Beta - 470 🥹
    22/11 Beta - 1151 😍🥹
    17/01 - prenatalne 🙏🤞

age.png

preg.png
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina2605 wrote:
    Ewelina przypomnij który u Ciebie dpo?
    Edit

Już widzę :) hym... na objawy za wcześnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2017, 11:25

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka. Może mąż się nie interesował starankami, bo wiedział, że Ty trzymasz rękę na pulsie. Teraz przestałaś i może się wystraszył, że przestaliście się starać i marne szanse na dzidzie i sam zaczął się interesować ;)

sheerah24 lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
‹‹ 2043 2044 2045 2046 2047 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ