Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
Odpowiedz

Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...

Oceń ten wątek:
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja taka dupa wołowa jestem że dla innych wszystko nawet sobie bym odebrala byle by nie kłócic się z ludzmi,

Dombrusia - wiem co to znaczy mama w szpitalu, ja przeżyłam to dwukrotnie mimo iż były planowane płakałam jak ją widziałam i najchęteniej nie wychodziłabym ze szpitala bo bałam się że nikt jej nie podstawi kaczki jak bedzie potrzebowac... także kazde dziecko mojej mamy czyli nasza 5 chodziła na zmiane :) dobra zbieram sie do lekarza i pewnie bede z tamtad pisac bo punktualne wizyty nie sa ich domeną :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Charlutek wrote:
    Bianka87, a Wy juz zaczeliscie ponowne starania? kiedy testujesz?
    Szczerze mówiąc nie zaczęliśmy bo mamy oboje tyle pracy i obowiązków ze bzyknelismy się dwa razy przed owulacja i od tamtej pory totalny celibat, ja wracam bardzo późno jak mąż już śpi a do tego od tygodnia mam taki katar i w ogóle chyba wirusa gardła ze ledwo oddycham i mąż się odwraca ciagle ode mnie żeby tego paskudztwa nie złapać hehe także nie testuje w tym miesiącu, ale ogólnie my na luzie już bez presji

• Wojcinka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka u mnie w udanym cyklu przed owu tez byzkanko było może 2-3razy ;) i to tak dobrych kilka dni przed owu bo nie chciałam zaciążyć przed kursem Hahaha No i masz babo placek :P

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy córeczka z 2cs 💛
    2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    20/11 Beta - 470 🥹
    22/11 Beta - 1151 😍🥹
    4/12 - wizyta 💛🙏

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka wrote:
    Bianka u mnie w udanym cyklu przed owu tez byzkanko było może 2-3razy ;) i to tak dobrych kilka dni przed owu bo nie chciałam zaciążyć przed kursem Hahaha No i masz babo placek :P
    Kochana bo to najczęściej tak jest i my wszystkie dobrze o tym wiemy. Ja za to nie mam bladego pojęcia kiedy miałam owu w zasadzie bo wszystkie objawy bóle i sluzy miałam w 13-16 dniu cyklu a ja mam cykle 32 dniowe wiec to wszystko jedna wielka zagadka. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    No ja taka dupa wołowa jestem że dla innych wszystko nawet sobie bym odebrala byle by nie kłócic się z ludzmi,

Dombrusia - wiem co to znaczy mama w szpitalu, ja przeżyłam to dwukrotnie mimo iż były planowane płakałam jak ją widziałam i najchęteniej nie wychodziłabym ze szpitala bo bałam się że nikt jej nie podstawi kaczki jak bedzie potrzebowac... także kazde dziecko mojej mamy czyli nasza 5 chodziła na zmiane :) dobra zbieram sie do lekarza i pewnie bede z tamtad pisac bo punktualne wizyty nie sa ich domeną :)
    E mama moja sama chodzi siku tylko ścisła dieta dwa dni mało picia jedzenia Wogole bo może wymiotować dopiero jutro będzie mieć podejście do płynnej diety. U nas też nas 4 i na zmiany chodzimy brat z rana ją po południu siostra pod wieczór drugą siostrą wieczorem a tata i ciocie między nami :-) także ciągle ktoś z mamą jest ale dobrze się czuję szwy ja tylko bolą ale już dren wyciągnięty wszystko goi się ładnie więc będzie dobrze :-) w poniedziałek wychodzi ale niestety nie odbiorę jej bo mam 1 zmianę tata weźmie przeustke i mamę odbierze. Jeszcze jutro rano ma konsultacje na ginekologa czego to tak krwawi po tych zrostach i tyle :-)

Bajkaaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:

E to ja sobie nie dam mąż nawet nieraz mówi że mu wstyd robię a ja mówię że sobie nie dam nie ma opcji jeszcze pasuje zadzwonić do gazownikow bo mi woda kapie z piecyka gazowego nie wiem czego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2017, 15:19

• olciaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka jak wizyta?

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka jak po??

• Wojcinka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaaa mam nadzieje ze właśnie piszesz nam litanie z dobrymi wieściami! :)

Ink@ lubi tę wiadomość

34 👩 🧔‍♂️31
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    20/11 Beta - 470 🥹
    22/11 Beta - 1151 😍🥹
    4/12 - wizyta 💛🙏

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2017, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajeczka czekamyyyy już 17 prawie a my tu czekamy jak na szpilkach :-P

• Viriki Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja też weszłam zobaczyc dobre wiesci od Bajki

<3 Daniel <3
    3jgxqqmzdvdetwpe.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka, mow jak u Ciebie bo ja już też po szybkiej wizycie, mam w poniedziałek hsg. :(

Bluebell1984 lubi tę wiadomość

• Effy Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale oczekiwania !

ckai3e3kx36ebscz.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka o 15:16 napisała na listopadowkach ze ma opóźnienie u lekarza, od tamtej pory tez nic nie pisała wiec pozostaje czekać :)

Marlena, hsg nie jest takie złe zobaczysz :) rach ciach i po strachu ;)

34 👩 🧔‍♂️31
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    20/11 Beta - 470 🥹
    22/11 Beta - 1151 😍🥹
    4/12 - wizyta 💛🙏

age.png
  • Natka2 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 17:14

👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
    12cs
    23.11.2022 ⏸
    23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
    25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
    30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
    14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
    21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼‍♀️
    22.12. USG prywatne
    Koniec.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena24 wrote:
    Bajka, mow jak u Ciebie bo ja już też po szybkiej wizycie, mam w poniedziałek hsg. :(
    To chyba dobrze dużo dziewczyn po hsg szybko zachodzilo w ciążę :-) ja sama bym chciała mieć to hsg

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)
    wszystko dobrze fasolka rośnie zaraz ustawiam suwaczek:) dziś mój cud ma 5,5 mm serducho bije nie wiem jak szybko bo nie mówiła, ale powiedziała ze mam az tak się nie denerwować, dostałam dalej leki, za tydz w piatek kolejna wizyta powiedziała ze wszystko jest dobrze ale dalej traktujemy jako ciąże zagrożoną ale jest :) kamień z serca :)

Tasza, Marlena24, Effy, Wojcinka, myszeczka89, Charlutek, Ink@, Lili91, Natka2, olciaa, stella_88, Annie1981, Viola999, Bluebell1984, 19ina90 lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tzn w piątek za tydzień nastepna wizyta:) a co do tych badań to oni nie zauwazyli, ale ja im powiedziałam, nie umiałam inaczej, i powiedzili trudno ich strata że sie zagapili :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Effy Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka2 wrote:
    Kurde a ja sie zagapilam z obiadem, bo tu ciagle odswiezam...
    :D!

Natka2 lubi tę wiadomość

ckai3e3kx36ebscz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Hej:)
    wszystko dobrze fasolka rośnie zaraz ustawiam suwaczek:) dziś mój cud ma 5,5 mm serducho bije nie wiem jak szybko bo nie mówiła, ale powiedziała ze mam az tak się nie denerwować, dostałam dalej leki, za tydz w piatek kolejna wizyta powiedziała ze wszystko jest dobrze ale dalej traktujemy jako ciąże zagrożoną ale jest :) kamień z serca :)
    Huraaaa wspaniałe wieści widzisz ZERO STRESU :-) teraz leżeć do góry brzuszkiem i czekać na kolejną wizytę wspaniale ale się cieszę :-) oby tak dalej :-) duży fasol serduszko bije to najważniejsze koniec zmartwień pora się cieszyć :-)

Bajkaaa lubi tę wiadomość

‹‹ 2166 2167 2168 2169 2170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ