Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
Odpowiedz

Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...

Oceń ten wątek:
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha no i przede wszystkim MyE gratulacje!!!! Lepszego powrotu mieć nie mogłaś :) mega się cieszę i życzę Ci spokojnej i nudnej ciąży :)

MyE lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Viola999 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MYE Ty wariatko...Gratuulujemy!!!

MyE lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem na chwileczkę więc tak na szybko napiszę wam o objawach. ;)
    Zacznę od tego, że test wyszedł mi już 9 dpo (wszystko dokładnie monitorowane) więc ekspres :P

2dpo - dość nieprzyjemne... Dostałam strasznego rozwolnienia co nigdy mi się nie zdaża i od tamtej pory wszytsko się zaczęło. Od tego dnia również wzrosło u mnie zapotrzebowanie na magnez. Zaczęłam w nocy zgrzytać zębami a w ciągu dnia oko mi "latało".
    3dpo - Delkikatne bóle miesiączkowe co jakiś czas (zostało do teraz) i naprawdę delikatny ból piersi po ich zewnętrznej stronie (bolały tylko przy dotyku).
    4dpo - Senność, ale taka dziwna. Miałam wrażenie, że organizm pozamieniał noc z dniem. W dzień spałabym na siedząco a wieczorem balowała do rana. (zostało do dnia dzisiejszego)
    5 dpo - Wzmożone wydzielanie śluzu. Sporo go jest. Jest ślizgi (ale nie rozciągliwy, ani też lepki), przezroczysty, miejscami kremowy.
    7 dpo - Okropne jednodniowe mdłości i coś dzięki czemu już bylismy pewni, że się udało. Z córką byłyśmy w ogrodzie a mąż poszedł do sklepu po świeży chleb. Jak tylko do mnie podszedł to myślałam, że go zabije. Z trzech metrów wyczułam zapach mąki (mąki kuźwa, nie chleba) był to najgorszy zapach jaki kiedykolwiek czułam. Skręcało mnie w środku a ręce natychmiast zrobiły się suche tak bardzo, że musiałam w trybie natychmiastowym włożyć je pod wodę i nakremować (identycznie było w pierwszej ciąży). Zapach mąki jest dla mnie nie do zniesienia.

Prócz tego nieskazitelna cera co zauważyła od razu moja mama i niewiedząc, że się staramy kazała mi robić test, bo stwierdziła, że tak piękna to kobieta jest tylko w ciąży. :D Ahh nawet nie wiecie jak bardzo wtedy urosłam :D

9dpo ból piersi nie do wytrzymania, nadal tylko po zewnętrznej stronie i swędzące sutki. Stanika nawet nie zakładam chyba, że już muszę, bo bym oszalała.

No i póki co to wszystko :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2017, 10:40

Ink@, Wojcinka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula kochanie! <3 Najlepszego ! :D

Paula24 lubi tę wiadomość

• Paula24 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję wam ;)
    MyE super powrót!
    Zdrówka dla was :)
    Myślalam o Tobie wczoraj :)

MyE lubi tę wiadomość

age.png
    28.06.2022 FET 4BA 🙏 Accofil, encorton, neoparin, embrioglue
    👶4dpt ⏸️ beta 11.50mlU
    prog. 28.39ng
    👶6dpt 45.19mlU prog. 30.61ng
    👶7dpt 80.08 mlU
    👶8dpt 128.67mlU
    👶10dpt 424.01mlU prog. 24.42 ng
    👶13dpt 2550mlU prog.31.41ng
    👶15dpt 7519mlU prog.43.67ng
    👶17dpt 15864mlU GS 1.03cm
    👶20dpt GS 1.5cm + pęcherzyk żółtkowy
    👶22dpt GS 1.91cm,YS 0.37cm,CRL 0.22cm
    Mamy ❤️
    👶24dpt CRL 0.33cm FHR 120bpm
    👶7w1d CRL 1.21cm FHR 144 bpm
    👶8w4d CRL 2.02cm FHR 163 bpm
    👶9w0d CRL 2.35cm FHR 173 bpm
    👶11w1d CRL 4.76cm FHR 173 bpm
    👶 12w0d prenatalne + pappa- ok
    👶16+4 158g szczęścia
    👶20+0 połówkowe 347g szczęścia FHR150
    👶29+0 prenatalne 1280g
    👶33+4 2076g
    👶37+4 3000g
    👶38+4 3230g
    CC 39+1 3760g 57cm ❤️
    ❄️4BB
    Syn 11.09.2012 ❤️
    Syn 10.03.2023 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MyE wrote:
    Jestem na chwileczkę więc tak na szybko napiszę wam o objawach. ;)
    Zacznę od tego, że test wyszedł mi już 9 dpo (wszystko dokładnie monitorowane) więc ekspres :P

2dpo - dość nieprzyjemne... Dostałam strasznego rozwolnienia co nigdy mi się nie zdaża i od tamtej pory wszytsko się zaczęło. Od tego dnia również wzrosło u mnie zapotrzebowanie na magnez. Zaczęłam w nocy zgrzytać zębami a w ciągu dnia oko mi "latało".
    3dpo - Delkikatne bóle miesiączkowe co jakiś czas (zostało do teraz) i naprawdę delikatny ból piersi po ich zewnętrznej stronie (bolały tylko przy dotyku).
    4dpo - Senność, ale taka dziwna. Miałam wrażenie, że organizm pozamieniał noc z dniem. W dzień spałabym na siedząco a wieczorem balowała do rana. (zostało do dnia dzisiejszego)
    5 dpo - Wzmożone wydzielanie śluzu. Sporo go jest. Jest ślizgi (ale nie rozciągliwy, ani też lepki), przezroczysty, miejscami kremowy.
    7 dpo - Okropne jednodniowe mdłości i coś dzięki czemu już bylismy pewni, że się udało. Z córką byłyśmy w ogrodzie a mąż poszedł do sklepu po świeży chleb. Jak tylko do mnie podszedł to myślałam, że go zabije. Z trzech metrów wyczułam zapach mąki (mąki kuźwa, nie chleba) był to najgorszy zapach jaki kiedykolwiek czułam. Skręcało mnie w środku a ręce natychmiast zrobiły się suche tak bardzo, że musiałam w trybie natychmiastowym włożyć je pod wodę i nakremować (identycznie było w pierwszej ciąży). Zapach mąki jest dla mnie nie do zniesienia.

Prócz tego nieskazitelna cera co zauważyła od razu moja mama i niewiedząc, że się staramy kazała mi robić test, bo stwierdziła, że tak piękna to kobieta jest tylko w ciąży. :D Ahh nawet nie wiecie jak bardzo wtedy urosłam :D

9dpo ból piersi nie do wytrzymania, nadal tylko po zewnętrznej stronie i swędzące sutki. Stanika nawet nie zakładam chyba, że już muszę, bo bym oszalała.

No i póki co to wszystko :P
    Bardzo szczegółowe objawy i życzę Ci jak najlepiej i spokojnej ciąży ahhh bliźniaki moje marzenie cieszę się że się udało :-) wspaniale :-) teraz tylko się cieszyć a kiedy idziesz na bete?

MyE lubi tę wiadomość

• Lili91 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MyE wooooow! Ale powrót trzasnęłas :D a wlasnie o Tobie myslalam w piątek ze juz Cie długo nie ma wiec pewnie wrócisz juz z super wiadomością :D ogromne gratulacje kochana! :* bardzo sie ciesze :) a kiedy wizyta? Ciekawe czy rzeczywiscie bedą nasze pierwsze forumowe bliźniaki <3 dużo zdrówka kochana.

MyE lubi tę wiadomość

Aniołek 29.12.16

hchy3e3ka4wry07j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja już po dwóch betach i wszystko ładnie rośnie ;)

Dziękuję wam bardzo za miłe słowa. Na wizytę dopiero będę się umawiać jutro, bo bez sensu iść za wcześnie skoro beta rośnie i nic złego się nie dzieje. ;)
    Dziś to mój 13 dpo w sumie dopiero. Owu była dziwnie wcześnie w tym miesiącu, bo już w 11dc.

Przyrost bety znów powtórze we wtorek i środę/czwartek, żeby być pewną, że wszytsko na 100% jest ok.
    Zalecenia oczywiście jak w poprzedniej ciązy czyli ciąża leżąca. Ciekawa jestem jak tu chwilę poleżeć przy trzy i pół latce...
    Ahh miałam wam pisać. Wy wiecie, że mój pies nie daje mi spokoju od kilku dni? Chodzi za mną krok w krok. Wącha mnie, liże i piszczy. Kładzie się na mnie i nie da nikomu podejść do mnie. No istna masakra.

Ink@ lubi tę wiadomość

• Charlutek Autorytet

Wysłany: 26 marca 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sheerah24 wrote:
    Hej,przepraszam ze mnie nie ma ostatnio, wyjechalismy z mężem.
    Dziś mój 10dpo (prawdopodobnie), od wczoraj boli mnie pęcherz, tzn. czuje dyskomfort, bol, przy oddawaniu moczu. Czy to normalne? Od paru lat tego nie miałam.. :/
    wiem, ze to zaden objaw, ale u mnie w szczesliwym cyklu zaczelo sie od zapalenia pecherza, ktore po 3 dniach samoistnie przeszlo, a raczej przerodziło sie w częstomocz

Bluebell1984, sheerah24 lubią tę wiadomość

7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
    30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
    https://www.helloforest.pl
  • Natka2 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 17:13

MyE lubi tę wiadomość

👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
    12cs
    23.11.2022 ⏸
    23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
    25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
    30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
    14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
    21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼‍♀️
    22.12. USG prywatne
    Koniec.
  • Charlutek Autorytet

Wysłany: 26 marca 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MyE wrote:

Dziękuję wam bardzo za miłe słowa. Na wizytę dopiero będę się umawiać jutro, bo bez sensu iść za wcześnie skoro beta rośnie i nic złego się nie dzieje. ;)
    Dziś to mój 13 dpo w sumie dopiero. Owu była dziwnie wcześnie w tym miesiącu, bo już w 11dc.

Przyrost bety znów powtórze we wtorek i środę/czwartek, żeby być pewną, że wszytsko na 100% jest ok.
    Zalecenia oczywiście jak w poprzedniej ciązy czyli ciąża leżąca. Ciekawa jestem jak tu chwilę poleżeć przy trzy i pół latce...
    Ahh miałam wam pisać. Wy wiecie, że mój pies nie daje mi spokoju od kilku dni? Chodzi za mną krok w krok. Wącha mnie, liże i piszczy. Kładzie się na mnie i nie da nikomu podejść do mnie. No istna masakra.
    Gratulacje MyE! slyszalam,o tym, ze psy wuczywaja ciaze. tez mojego bacznie obserwowalam po owulacji haha. ale moj to zawsze byl przylepa i nic noe wyczytalam z jego zachowania:)

MyE lubi tę wiadomość

7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
    30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
    https://www.helloforest.pl
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Charlutek no zobaczymy, zobaczymy co nam na usg wyjdzie :D Wszytskie trzy pęcherzyki ładnie pękły 11dc więc jest szansa nawet na trojaczki :D Wtedy to już na pewno miałabym dość dzieci do końca życia ;)

olciaa lubi tę wiadomość

• olciaa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MyE wrote:

Pies tak się zachowuje bo on wie ze jesteś w ciazy i bardzo się Tobą opiekuje.

MyE lubi tę wiadomość

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• olciaa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostałam zmotywowana i zrobiłam ciasto. Zamiast ciacha, wczoraj kupiłam mikser :) nie wiem jak wyszło, może za raz spróbuje :) wybrałam ciasto bez pieczenia "lion" i pierwszy lepszy przepis z internetu :)

Natomiast jeśli o owulacje to nie było skoku. Temperatura drgnęła o 1 tylko kreskę do góry. Śluz płodny zanika, staje się lepki. Wczoraj ok 23 czułam takie ćmienia jak na miesiączkę po lewej stronie i byłam pewna ze zaskoczy. Jestem ciekawa co przyniesie jutro. Ranek da mi pełen obraz sytuacji. Pocieszają mnie słowa Kate która zawsze pisała ze owu może być zarówno 2 dni przed skokiem temperatury jak i 2 dni po skoku. Mam nadzieje ze nic nie pokręciłam :) bo nie wiem czy przez taki prawie lepki śluz z bardzo mała ilością rozciagliwego, plemniki są w stanie się przedrzeć?!

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• Gosia31 Koleżanka

Wysłany: 26 marca 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki według mnie dziś powinna być @ według ovu za 2dni wczoraj spadek dziś wzrost spojrzcie proszę co myslicie Boże żeby się udalo. Ale brzuch bardzo boli jak na @

Gosia31
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olciaa wrote:

Natomiast jeśli o owulacje to nie było skoku. Temperatura drgnęła o 1 tylko kreskę do góry. Śluz płodny zanika, staje się lepki. Wczoraj ok 23 czułam takie ćmienia jak na miesiączkę po lewej stronie i byłam pewna ze zaskoczy. Jestem ciekawa co przyniesie jutro. Ranek da mi pełen obraz sytuacji. Pocieszają mnie słowa Kate która zawsze pisała ze owu może być zarówno 2 dni przed skokiem temperatury jak i 2 dni po skoku. Mam nadzieje ze nic nie pokręciłam :) bo nie wiem czy przez taki prawie lepki śluz z bardzo mała ilością rozciagliwego, plemniki są w stanie się przedrzeć?!

Nie mam pojęcia jak z temperaturą, bo w tym cyklu nie mierzyłam ze względu na monitoring, ale wiem że u mnie np w dniu w którym rzekomo pękły u mnie pęcherzyki wydawało mi się, że nie miałam już w ogóle śluzu płodnego. Być może był przy samej szyjce - nie sprawdzałam. Ale przy wejścu do pochwy śluz był już lepki. Zmienił się dopiero 5dpo.

• Wojcinka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 12:51

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy córeczka z 2cs 💛
    2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    20/11 Beta - 470 🥹
    22/11 Beta - 1151 😍🥹
    4/12 - wizyta 💛🙏

age.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps. MyE możesz zerknąć do tabelek na pierwszej stornie ♥️
    Znasz już przybliżony termin porodu? Np z jakiegoś kalkulatora internetowego?

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy córeczka z 2cs 💛
    2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    20/11 Beta - 470 🥹
    22/11 Beta - 1151 😍🥹
    4/12 - wizyta 💛🙏

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka wrote:
    MyE slonce! Ale się cieszę!!! Takie wieści z rana :D czekam na piękny suwaczek u Ciebie ♥️ Daj znać kiedy będziesz miała wizytę u lekarza i trzymam kciuki conajmniej za bliźniaki :D a jak Ci beta przyrasta? Bo po becie jakprzyrost jest duży to tez można wnioskować czy jest ciąża mnoga czy nie :)

A powiedz brałaś jakieś leki ze miałas aż 3 pecherzyki czy bez stymulacji aż tyle Ci urosło? :)

Olciaa mam nadzieje ze No już jutro temp odbije. Jesteś umówiona jeszcze na monitoring?

Kotku ja tylko luteine brałam nic więcej.
    Lekarz widząc wyniki nasienia męża i moje pęcherzyki powiedział nam, że on nas nie chce leczyć. Że oboje jesteśmy bardzo płodni i wcale by się nie zdziwił gdyby co drugi cykl kończył się powodzeniem gdyby nie moje "przetrenowanie".
    Aż ja głupia...
    Beta wydaje mi się, że rośnie normalnie. Jak będę w domu to wam podeśle dokłade przyrosty :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka termin na 8 grudnia ;)
    Może wyjdzie maluch wcześniej jak przy pierwszej ciąży i zrobi tacie prezent na urodziny (25 listopada) :D
    Młoda urodziła się 3 tygodnie przed terminem, akurat w naszą rocznice :D

Ink@, caroline29 lubią tę wiadomość

‹‹ 2214 2215 2216 2217 2218 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ