X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
Odpowiedz

Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...

Oceń ten wątek:
  • caroline29 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kafeteria- ziola ojca sroki nr 3 forum i fajne wypowiedzi dziewczyn na temat tych ziolek poszukajcie sobie niestety nie mogę skopiowac stronki. Niektóre starały się 2 lata i z ziółkami w pierwszym cyklu im się udalo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2016, 16:00

Wojcinka lubi tę wiadomość

Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
    Nasz synek - nasza mala wielka miłość
  • wioloochna Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania spanikowaly przedszkolanki bo mlody werwe do zabawy ma ;)

k0kdwn15lpuqv47u.png

6qw2egz2ziqpqpau.png

Wysłany: 7 września 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edit. Wlasnie zwymiotowal 3 raz

k0kdwn15lpuqv47u.png

6qw2egz2ziqpqpau.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2017, 17:29

caroline29 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Martynka ze wszystko wporządku! Monia czekamy na ciebie

• Ewelina2605 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caroline już Cię zaktusluzowalam tylko nie mogłam skopiować to edytowalsm moj wcześniejszy wpis z tabelka :) tak to te tabletki raz dziennie lykam i widzę poprawe sluzu moze nie jakaś Wielka ale jest:) z co do ziół to zamawialam je na allegro i piłam trzy pełne cykle a potem miesiąc przerwy ale narazie nie pije, muszę zacząć ale to poczekam do 1dc. Też czytałam na temat tych ziół wielu osobom pomógł :) Martynka super gratuluję dzidzi niech rośnie zdrowo u mamusi w brzuszku :)

bfaregz28gz5h2oi.png
    31 lat - 16cs - ostatnia @ 06.04
    4 cykl z CLO
    2 IUI- :(

Wysłany: 7 września 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Martynka!!!

k0kdwn15lpuqv47u.png

6qw2egz2ziqpqpau.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zeby było zabawnie właśnie dostałam pod opiekę na kilka godzin od sąsiadki 2,5 letnia Zuzię ;)

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy, córeczka z 2cs 💛
    2024 - starania o rodzeństwo
    4cs - in progress 🦋

age.png
  • nana266 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 13:00

16uddqk3bigdykdd.png
    dfc0d6f899.png
    39f8xzdv1w5k9uju.png
  • nana266 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ta temp po owu to musi tak znacznie wzrosnąć?

16uddqk3bigdykdd.png
    dfc0d6f899.png
    39f8xzdv1w5k9uju.png
  • ania122 Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka gratuluje! Oby maluch się pięknie rozwijał <3 I zdrowia też dla Ciebie oczywiscie ;*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2016, 17:44

• ania122 Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wioloochna wrote:
    Ania spanikowaly przedszkolanki bo mlody werwe do zabawy ma ;)

Ojej :D Ale to kiepsko że spanikowaly :/

• nana266 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co u Bluebell bo dawno nie pisala...

16uddqk3bigdykdd.png
    dfc0d6f899.png
    39f8xzdv1w5k9uju.png

Wysłany: 7 września 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana ja nawet nigdy nie mierzylam. Mam termometr na podczerwień i nim do chyba nie D D rteciowych już nie ma..

k0kdwn15lpuqv47u.png

6qw2egz2ziqpqpau.png
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania122 - gdyby nie wrażliwe piersi i brak miesiączki to nie wiedziałabym, ze jestem w ciąży. Wszyscy mi dookoła mówią, że mam dużo szczęścia bo nie wiem co to mdłości itp. Tylko na początku ciąży czułam senność i zmęczenie ale nawet to już przeszło. Apetyt mi dopisuje aż nadto, nic nie boli, nie swędzi.. zupełnie nie mam tych "typowych" objawów :) Martwiło mnie to, ale skoro już dwa razy widziałam na USG, że dzidziuś rozwija się dobrze to pomału zaczynam się z tego cieszyć :) Dzięki temu normalnie pracuję i zamierzam pracować, zmieniono mi stanowisko z laboratorium na rejestrację, więc nie mam kontaktu z materiałem zakaźnym, nie pobieram też krwi od pacjentów, odpadły mi też soboty bo musiałabym wtedy kłuć ludzi, więc żyć nie umierać :)) co do szyjki, dziewczyny pisały, że trzeba ją badać o stałych porach dnia bo ona się "przemieszcza". Ja też się przestraszyłam, że dostanę okresu bo szyjka była nisko a tu jednak ZONK :)

Monia1028 - na wyniku masz normy. U nas do 5 oznacza, że ciąży nie ma a od wyższych wartości masz określone jaki to może być tc :)

KateA92 - oj miej na oku te opuchnięcia, bo czasami może być to wczesny objaw rzucawki czego oczywiście nie życzę! Oby Ci to szybciutko zeszło :)

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2017, 17:29

Wysłany: 7 września 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co trymestr byłam przeziebiona. . Mojemu lezalam iść do apteki i wymusić coś aby mi przesZło i wIII trymestrze dały oscilococcinum i pomogli bo tak to leczylam sie domowymi sposobami. Czosnek miod syrop z cebuli ehhh

k0kdwn15lpuqv47u.png

6qw2egz2ziqpqpau.png
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam od gina. Dostałam luteinę na wyregulowanie cyklu. Ale mam brac dopiero od kolejnego cyklu. Mamy dać sobie czas do końca roku, jak sie nie uda to w styczniu klinika leczenia niepłodności;( powiedział mi ze stymulowanie owulacji nie ma sensu , bo owulacja jest. Nie wiem co robić. Poczekam 2 cykle jak sie nie uda to poszukam jeszcze innego lekarza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 11:55

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• Ewelina2605 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia a miałaś robione jakieś badaniam ze lekarz już Cię wysyła do kliniki? Sorki ze pytam moze pisałaś ale tyle nas jest ze nie zawsze pamiętam

bfaregz28gz5h2oi.png
    31 lat - 16cs - ostatnia @ 06.04
    4 cykl z CLO
    2 IUI- :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka ja rowniez gratuluję , to musi byc cudowny widok i niezapomniane uczucie pierwszy raz zobaczyc swoje malenstwo na usg. Duzo zdrowka kochana :-* mam nadzieje ze dolacze do ciebie juz za momencik:)

Zaobserwowalam dzisiaj ze jestem jakas wzdeta dosłownie jak balon nogi brzuch spuchniete zupełnie jakby przed okresem ktory mial byc niby pojutrze...
    Jutro o 10mam isc po wynik beta hcg ,
    Mam ogromna nadzieje i boje sie zarazem :)
    Cale rece mam poklute bo ledwo pobrali mi ta krew rano. 5ukluc i teraz siniaki wyszly. Wkoncu musiala mi z dloni pobrac bo nie dalo rady z przedramienia.

Powiem wam ze ja dodatkowo mam niezbyt ciekawa sytuację w pracy, zapowiada sie jeszcze gorzej juz niedługo bo nie ma kto pracowac, wiec bede cale dnie pracowac a za co mi nie zaplaca tylko godziny do odbioru a odebrac zawsze nie ma kiedy... masakra jakas , dlatego jesli okaze sie ze jestem w ciąży bede chciala pojsc szybko na zwolnienie bo sie zatyram w tej pracy :/
    Olcia moze lepiej skonsultuj sie jeszcze z jakimś innym lekarzem, moja znajoma starala sie 6lat i w momencie kiedy trafila na super lekarza doslownie prof dr habilitowany , po trzech miesiącach zaszla w ciążę a teraz juz jej synek ma dwa latka. Moge podac ci namiary w prywstnej wiadomości :-)

‹‹ 22 23 24 25 26 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ