X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
Odpowiedz

Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onaa123 wrote:
    Czyli, że jak temperatura spadnie przed @, to nie musi oznaczać, że @ jednak przyjdzie? A jak ten spadek przez kilka następnych dni też jest, a @ nie ma?

Jasne, że mimo spadku temp możliwa jest ciąża. Ale jeśli spadek utrzymuje się zbyt długo mimo ciąży, to każdy normalny gin będzie kazał zbadać progestron, ponieważ zbyt niski jego poziom może zagrażać ciąży. A niska temp (dobrze mierzona) wskazuje jego spadek. Ale musi to być dość spory spadek np 3-4 kreski na termometrze a nie jakieś minimalne spadki kóre są oczywiście normą. ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onaa123 wrote:
    Teraz znowu mierzyłam tempke, czyli 2 godz później i wyszło mi 37.02, ale w sumie to wcześniej mierzyłam przez te kilka dni właśnie koło 9 rano, to nie wiem który pomiar jest prawidłowy

Temp mierzymy tylko rano przed wstaniem z łóżka. I tylko wtedy jest to dobra temp.
    Zajrzyj na pierwszą stronę. Tam jest to ładnie opisane ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok idę robić kawkę mojemu księciuniowi i spadamy znów do mamy kończyć remont.
    Trzymam kciuki dziewczyny. <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MyE wrote:
    Temp mierzymy tylko rano przed wstaniem z łóżka. I tylko wtedy jest to dobra temp.
    Zajrzyj na pierwszą stronę. Tam jest to ładnie opisane ;)
    To dzisiaj mierzyłam o 7 rano przed wstaniem z łóżka i wyszło 37.0, czyli, że wcześniejsze pomiary i ta co teraz koło 9 mierzyłam znowu, to są nieprawidłowe?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 14:18

Viola999, Martka10, Mila123, Lili91, InBlue, Bluebell1984 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onaa123 wrote:
    To dzisiaj mierzyłam o 7 rano przed wstaniem z łóżka i wyszło 37.0, czyli, że wcześniejsze pomiary i ta co teraz koło 9 mierzyłam znowu, to są nieprawidłowe?

Jeśli były to pomiary po wstaniu z łóżka to raczej są nieprawidłowe. Każdy ruch może sztucznie zawyżyć temp.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mierzę tempki co ma być to będzie ale mierzi mnie pęcherz czyli owu lada dzień chyba że się udało za tym jednym jedynym razem co było przytulanie śluz biały gesty 15dc pożyjemy zobaczymy

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka1234 - śliczny brzusio :) jak samopoczucie?
    MyE - to jak przyjdzie @, to zacznę mierzyć tempke od 1dc, albo po @ i przed wstaniem z łóżka ;) ale niech ta piep**** @ NIE PRZYŁAZI!!!! NIET!!!! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka2 wrote:
    Czesc :)
    U mnie zaczety 9 tydzien i pierwsze wymioty zaliczone :)
    A snilo mi sie, ze urodzilam piekna, zdrowa, duza dziewczynke przez cc, bo soe zle ulozyla, wiec jak sny sie czyta odwrotnie, to czekaja mnie kolejne starania o dziewczynke :D

A to rano wymioty a później oby cały dzień spokoju :-) a może jak raz że będzie dziewczynka oby oby trzymam kciuki :-*

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2017, 18:58

Natka2, Martka10 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka2 wrote:
    Oby oby zobaczymy :)

Mi się śnił jakiś facet teraz już go nie pamiętam ale że doszło do czegoś tam między nami wiem że sen ociekal seksem śniły mi się też dziki, wilki i myśliwy ze polował na nie....nie mogę jeść na noc bo mi się pierdoły śnią

Natka2 lubi tę wiadomość

• nana266 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :)

Ja właśnie leze pod kocykiem i zimno mi. Od 7-8 juz bylam w pracy o 11.30 zaczynam znowu.

Śnieg leży dalej niedużo ale jest, na szczęście na drodze nie bylo ślisko.

Viola ja nadal 3mam kciuki i wierze że sie udało :*

Martynka rzeczywiście brzusio już bardziej widoczny, śliczny :*

Natka ja w piatek, sobotę i wczoraj tez miałam bliskie spotkania z muszelką ;) dzis na razie spokój i oby tak zostało :)

InBlue, Martka10 lubią tę wiadomość

16uddqk3bigdykdd.png
    dfc0d6f899.png
    39f8xzdv1w5k9uju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anq05 wrote:
    Ja wczoraj weszłam w 20tc. Niedowiary jak to leci :D gdyby tylko sie chciał ujawnić ten mój brzuszek :D zeby wyglądał bez watpienia jak ciążowy a nie wywalony tłuszcz xD

Pokaż brzuszka

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka2 - ale sen :) a co byś chciała mieć? dziewczynkę czy chłopczyka teraz? bo ja marzę o synku pierwszym, ale jak by była dziewczynka, to bym się nie obraziła :))

• nana266 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wracając do imion to dla dziewczynki: Nikola, Iga lub Jagoda a dla chłopca nie wiemy jeszcze moze Filip albo Nikodem lub Igor :)

Ink@ lubi tę wiadomość

16uddqk3bigdykdd.png
    dfc0d6f899.png
    39f8xzdv1w5k9uju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nana266 - śliczne imiona, bardzo mi się podobają :) ja bym już chciała wybierać hehe

nana266 lubi tę wiadomość

• kania901 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 15:55

• KateA92 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 00:18

• Forumkowiczka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka1234 wrote:
    Witam dziewczynki!
    Viola szkoda ze dzis nie testowalas :-(

Kate, mialas racje, brzuch nagle jak wystrzelil to go zatrzymac nie moge! Dzis raczej za duzo mnie na forum nie bedzie, cos ostatnio czasu brac :-)
    A to moj brzusio :-)
    44j5bffhzn9e_t.jpg
    Ale fajny brzusio

uwo9yx8dxx93zdk2.png
  • Forumkowiczka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajny brzusio :)
    Sama mojego nie mogę sie juz doczekać :)
    Wczoraj mnie trochę wzdęło, sama nie wiem po czym ale brzuch miałam większy niż zwykle i mój maź to zauważył. Powiedział ze w ciąży na pewno bedzie piękny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2016, 09:58

uwo9yx8dxx93zdk2.png
‹‹ 631 632 633 634 635 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ