Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
-
WIADOMOŚĆ
-
Tusia_87 wrote:Jeju dziewczyny boli mnie prawy jajnik najbardziej mnie boli jak się schyłku czy siadam w momencie ucisku w miejscu gdzie jest jajnik.
Kolano nie boli to jajnik zaczął
Kurde Tusia u mnie to samo. Musiałam w wannie z gorącą wodą poleżeć bo tak mnie bolało i przyteż jak szyjki dotykało.
Lekarz mi powiedział, że ponoć na niektóre kobiety tak hormony przy owulacji działają ale sama nie wiem o co chodzi -
nick nieaktualnyBluebell1984 wrote:Viola kochanie, ściskam mocno
Mnie dzisiaj strasznie głowa boli od wczorajszego winkai strasznie już za mężem tęsknię
Miesiąc szybko minie
Bluebell1984 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Bluebell1984 wrote:A zawsze tak masz w owulację? Może być tak jak Olcia pisze
Miałam taki bol w zeszłym miesiącu i dwa mies tez.
Tez właśnie leżę w wannie i się wygrzewam zeby przeszło wreszcie
Może być ten płyn co do otrzewnej się wylewa kto tam wie hehe
-
Mnie wczoraj nie bolało, tylko tak cmilo. Nie wiem jak to nawet nazwać, w godzinach popołudniowych po prostu wyraźnie odczuwałam jajnik. Nawet sie zdrzemnęłam i jak sie obudziłam to nadal go czułam. Dziś juz nic. Eh dziwne to wszystko. Oby tylko z tych naszych bolących jajników za 2 tygodnie || wyszły
Zuza33 lubi tę wiadomość
-
Dombrusia. Dzieki za odpowiedz. U mnie w posiewie wyszla bakteria Proteus. Dostalam antybiotyk, ale za miesiac, dwa jest nawrot i tak ciagle na antybiotykach.
Miesiac temu zaczelam lykac probiotyk i zurawine profilaktycznie. Na razie jest spokoj, mam nadzieje, ze tak zostanie
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Annie1981 wrote:Dombrusia. Dzieki za odpowiedz. U mnie w posiewie wyszla bakteria Proteus. Dostalam antybiotyk, ale za miesiac, dwa jest nawrot i tak ciagle na antybiotykach.
Miesiac temu zaczelam lykac probiotyk i zurawine profilaktycznie. Na razie jest spokoj, mam nadzieje, ze tak zostanie
Jedz kochana żurawnike na wagę -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 19:13
-
Kuchcinka wrote:Ah dziewczyny jak Was tak dzisiaj czytam, ale jakoś nie mam weny zeby pisać. W takim razie napisze tylko, ze mój idzie jutro znowu badać swoje nasionka, to bedzie juz trzecie badanie. Przed chwila mnie troche zdenerwował, bo weszłam do pokoju gdzie on siedział a tam patrzę a ten z laptopem bezpośrednio na jajach siedzi mimo ze podkładka leżała obok, wkurwilam sie a on na to ze "zapomniał" i czemu mi nie przypomniałaś... kurwa jak z dzieckiem
Widzisz Kochana tak to jest z chlopami. Nie na darmo się mówi że oni jak dzieci
A Ty go wczoraj załowałaś, że mu Kacper do buta naszczałWojcinka lubi tę wiadomość
-
Tusia chyba będziemy żyły
Bóle jajnika związane z owulacją – to najczęstsza przyczyna dolegliwości bólowych w okolicy podbrzusza. Uczucie dyskomfortu przypada na połowę cyklu menstruacyjnego, kiedy pęka pęcherzyk Graafa i dochodzi do uwolnienia komórki jajowej wychwytywanej przez zakończenia jajowodów zwane strzępkami. Zazwyczaj pojawia się ból prawego jajnika. Ból owulacyjny pojawia się po prawej stronie, a tylko sporadycznie po przeciwnej. Cechą charakterystyczną jest krótki czas występowania dolegliwości, rzędu 2–3 dni. Aby złagodzić objawy, zaleca się: ciepłe kąpiele, spożywanie dużej ilości płynów, a w ostateczności – sięgnięcie po tabletki przeciwbólowe dostępne bez recepty. -
To dzisiaj jakis dzien jajników chyba bo moje oba sie dzisiaj uspokoić nie moga... cały dziec tak ćmią, ciągną i nie wiadomo co jeszcze. Juz zapomniałam jak to jest, na tabletkach anty to nic nie czułam praktycznie. Ale chyba po ovu tez jeszcze tak moze byc, nie powinnam sie niepokoić nie?
troche mnie Olcia zestresowałas tym niepękającym pęcherzykiem bo pamietam ze daaaawno temu lekarz mi mówił ze mam taka skłonność. Ale moze juz od tego czasu wszystko sie wyregulowalo
Aniołek 29.12.16
-
Zuza33 wrote:Tusia chyba będziemy żyły
Bóle jajnika związane z owulacją – to najczęstsza przyczyna dolegliwości bólowych w okolicy podbrzusza. Uczucie dyskomfortu przypada na połowę cyklu menstruacyjnego, kiedy pęka pęcherzyk Graafa i dochodzi do uwolnienia komórki jajowej wychwytywanej przez zakończenia jajowodów zwane strzępkami. Zazwyczaj pojawia się ból prawego jajnika. Ból owulacyjny pojawia się po prawej stronie, a tylko sporadycznie po przeciwnej. Cechą charakterystyczną jest krótki czas występowania dolegliwości, rzędu 2–3 dni. Aby złagodzić objawy, zaleca się: ciepłe kąpiele, spożywanie dużej ilości płynów, a w ostateczności – sięgnięcie po tabletki przeciwbólowe dostępne bez recepty.
O no widzisz to my intuycyjnie poszlysmy do wanny wygrzac swoje "jajka" hihihi. I faktycznie co miesiąc mnie bolało z prawej strony ale też i wiedziałam że owulacje były z prawej strony po usg.
W tym cyklu daliśmy na luz wiec i na usg nie idziemy co będzie to będzie -
nick nieaktualnyTusia_87 wrote:Jedz kochana żurawnike na wagę
Zurawina na wagę?? O co kaman? Ja robiłam dzisiaj dwa owulacyjne testy i oba negatywne a jest 14dc przypuszczam że się coś opozni skoro tamten cykl trwał 37...no nic zobaczymy co mąż na to :-> idę w łoże buziaczki dziewczynki