Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKuchcinka u nas podobnie. Cała szafa gadżetów, ciuszków i żeli. Lubimy sobie czasem popróbować czegoś nowego. Wychodzimy z założenia, że do późnej starości zostało nam jeszcze tyle czasu, że zapobieganie nudzie bardzo się przyda
Ja mam to szczęście, że mój książe uwielbia gre wstępną bardziej niż ja i czasem mam już go dość.
Czasem zasłoni mi oczy i przywiąże do łóżka a czasem godzinami będzie mnie tylko dotykał i pobudzał. Jeśli chodzi o seks to nie mam co narzekać. -
Witam,
Jestem tu nowa. Od pół roku staramy się z mężem o dziecko.
W lipcu zaskoczyło. Udało się. BHCG 20sierpnia 85mIU/ml. 29 sierpnia zaplanowałam wizytę u ginekologa jednak 28 sierpnia trafiłam do szpitala z silnymi bólami brzucha i krwawieniem. Ciąża zakończyła się w 6tyg. Miałam zabieg łyżeczkowania. Musieliśmy z mężem odczekać 2 miesiące ze staraniami. W między czasie wykonałam szereg badań na zlecenie mojej ginekolog aby znaleźć przyczynę poronienia. Okazało się, że mam problemy z progesteronem.
W ubiegłym miesiącu miałam przeprowadzony monitoring owulacji. Byłam stale pod nadzorem mojego lekarza.
W 16 dniu cyklu przyjęłam zastrzyk pregnyl ponieważ mój pęcherzyk dobijał do 23mm. Rósł w najlepsze i nie zapowiadało się, że pęknie. W 19 dniu cyklu pojawiłam się ponownie na badaniu. Pęcherzyk pękłczyli owulacja się odbyła nie wiemy dokładnie kiedy, ale miało to z pewnością miejsce między 16-19 dniem cyklu.
od 20 dnia cyklu przyjmuję luteinę/progesteron w dużych dawkach. 2x1 tabletka (100) dopochwowo. 2x2 tabletki (50) do ssania.
15-16 listopada powinnam dostać okres. Moja faza lutealna jest dosyć krótka trwa przeważnie 10 dni nieraz 11. Mierzę codziennie temperaturę utrzymuje się stale na wyższym poziomie już około 14 dzień. Żyję nadzieją!
Od około tyg mam okresowe bóle brzuch i każdego dnia idąc do toalety boję się, że zobaczę krew miesiączkową. Strasznie się tym przejmuję. Nie mogę zapanować nad tym stresem. Boję się, że jeśli się udało mogę sobie tym stresem tylko zaszkodzić.
Dziś rano robiłam betę, wyniki najprawdopodobniej dopiero w pn. Choć jest szansa niewielka, ale jest, że będą dziś wieczorem. Ja chyba wszystkie włosy zgubię do tego czasu.
Zerknijcie proszę na mój wykres czy jest cień szansy, że mogę być w ciąży?
nadziejka91 -
nick nieaktualnyMoja mama urodziła się wcześniakiem po tym jak dziadek pobił babcie (!) i ważyła lekko ponad 1 kg. Teraz ma przez to poważne problemy z sercem - 2 lata temu ledwo ją odratowali wszczepiając sztuczną zastawkę serducha.
Kiedyś też oglądałam PMAle już mnie jakoś znudziło.
anq05 lubi tę wiadomość
-
nadziejka91 wrote:Witam,
Jestem tu nowa. Od pół roku staramy się z mężem o dziecko.
W lipcu zaskoczyło. Udało się. BHCG 20sierpnia 85mIU/ml. 29 sierpnia zaplanowałam wizytę u ginekologa jednak 28 sierpnia trafiłam do szpitala z silnymi bólami brzucha i krwawieniem. Ciąża zakończyła się w 6tyg. Miałam zabieg łyżeczkowania. Musieliśmy z mężem odczekać 2 miesiące ze staraniami. W między czasie wykonałam szereg badań na zlecenie mojej ginekolog aby znaleźć przyczynę poronienia. Okazało się, że mam problemy z progesteronem.
W ubiegłym miesiącu miałam przeprowadzony monitoring owulacji. Byłam stale pod nadzorem mojego lekarza.
W 16 dniu cyklu przyjęłam zastrzyk pregnyl ponieważ mój pęcherzyk dobijał do 23mm. Rósł w najlepsze i nie zapowiadało się, że pęknie. W 19 dniu cyklu pojawiłam się ponownie na badaniu. Pęcherzyk pękłczyli owulacja się odbyła nie wiemy dokładnie kiedy, ale miało to z pewnością miejsce między 16-19 dniem cyklu.
od 20 dnia cyklu przyjmuję luteinę/progesteron w dużych dawkach. 2x1 tabletka (100) dopochwowo. 2x2 tabletki (50) do ssania.
15-16 listopada powinnam dostać okres. Moja faza lutealna jest dosyć krótka trwa przeważnie 10 dni nieraz 11. Mierzę codziennie temperaturę utrzymuje się stale na wyższym poziomie już około 14 dzień. Żyję nadzieją!
Od około tyg mam okresowe bóle brzuch i każdego dnia idąc do toalety boję się, że zobaczę krew miesiączkową. Strasznie się tym przejmuję. Nie mogę zapanować nad tym stresem. Boję się, że jeśli się udało mogę sobie tym stresem tylko zaszkodzić.
Dziś rano robiłam betę, wyniki najprawdopodobniej dopiero w pn. Choć jest szansa niewielka, ale jest, że będą dziś wieczorem. Ja chyba wszystkie włosy zgubię do tego czasu.
Zerknijcie proszę na mój wykres czy jest cień szansy, że mogę być w ciąży?
Witaj.
Ciężko powiedzieć bo dzisiejszy pomiar masz godzinę wcześniej wiec teoretycznie nie wiadomo
Ale nadzieja umiera ostatnia jeżeli masz problemy z progesteronem powinnaś przyjmować ponowulacji duphaston bądź luteine -
Lisa85 wrote:Natka wiem, że masz tyłozgięcie i dlatego z Ciebie brałam przykład z tym kończeniem od tyłu w tym miesiącu
Viriki, Tusia ja zaraz będę miała 31 lat i też chcę trzeciego maluchaDwie siostry męża mają po troje dzieci, więc my nie możemy być gorsi hehe
U mnie brat ma dwójkę a siostra nie ma w ogóle dzieci a ma już 37 lat -
nick nieaktualny
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 21:22
👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
12cs
23.11.2022 ⏸
23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼♀️
22.12. USG prywatne
Koniec. -
nick nieaktualny
-
Ponoc od tylu to na chlopca :p
My czasami tez lubimy wprowadzic cos nowegk do naszej sypialni.Jest troche bielizny,kajdanki,opaska na oczy,heh kolega kuzyn wibratora :p
Wydaje mi sie ze trzeba wprowadzac jakoes nowosci do zycia erotycznego bo wszystko z czasem sie nudzi. Ale kazdy lubi cos innego,od dekilatnosci,po ostry i mocny eh sex.
Moj od poniedzialku bedzie mial wstrzemiezliwosc przed badanirm. Teraz mam okres wec tez nici z przytulanek. Ale podziwiam kilka dziewczyn w tym natke ktora ma bez przerwy chcice :pInk@ lubi tę wiadomość
-
Ewelina2605 wrote:Dzieki
oby tylko ta owulacja byla po droznej strobie to moze by poszlo jakos a tak to czekam jak na szoilkach a jak Ty Caroline sie czujesz brzuszek juz widac
Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
Nasz synek - nasza mala wielka miłość -
nick nieaktualny