Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
-
WIADOMOŚĆ
-
Nana ciesze sie ze wszystko wporzadku dbaj o Was
Kate jak tam sie udal ostatni wyjazd we dwoje ?
Czekam na testy pozostalych dziewczyn oczywiscie pozytywne
Ja dzis bylam w urzedzie pracy ( a dokladnie w filii niedaleko miejsca zamieszkania) mialam doniesc zaswiadczenie ze jestem w ciazy termin mialam na dzis bo ostatnio stwierdzila ze jestem we wczesnej ciazy ( 21 tydzien) i da mi jeszcze termin odnotowania sie teraz jestem w 29 tyg a ona zamiast dac mi spokoj dala mi jeszcze termin na 24 styczen a podobno kobiety w ciazy po okazaniu zaswiadczenia o ciazy nie sa ciagane po urzedach no bo kto by je zatrudnil i dopiero kilka miesiecy po porodzie trzeba sie odnotowac ale mam wrazenie ze u nas takie niedoinformowane osoby pracuja i w 9 miesiacu jeszcze bede musiala jechac wdrapac sie na drugie pietro po schodach na 2 minuty zeby sie pokazac masakra....nana266 lubi tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 18:21
Viola999, InBlue, Martka10, Effy lubią tę wiadomość
-
Dombrusia wrote:Tak tylko skąd te pęcherzyki przy tym 60dniowym cyklu. Akurat na wizycie lekarz mówi że pęcherzyki są dał ovarin na pekanie a dzień później była @wywołana luteina
I moim zdaniem niepotrzebnie dawał lek na pękanie bo 60 dniowy cykl nie jest dobrym cyklem i nie spodziewalabym się po tym cudów (tak właśnie było u mnie)
Pęcherzyki rosna i nie pękają i na tym polegają cykle bezowulacyjne takie na sile wywoływanie owulacji w tak długim cyklu moim zdaniem nie jest zdrowe.
Moim zdaniem jeżeli masz problem z owulacjami to CLO na początku cyklu później monitoring jak u Kuchcinki i zastrzyk na pęknięcie żeby najpóźniej owulacja była ok 18dc i od 20dc luteina.
Sory ale lekarz jest jak dupa od srania i jeżeli widzi że masz długie cykle powinien je wyrównać skrócić a daje luteine dopiero od 28 dc trochę pozno. ..
Ufasz temu doktorkowi?
Ja po tym jak mój mi blokowal owulacje a później jeszcze nasilił androgenizm wiec jestem na to bardzo wyczulona ze lekarze dziwnie dają leki albo za wcześnie albo za poznoWojcinka lubi tę wiadomość
-
19ina90 wrote:Dziewczyny moim skromnym zdaniem 30dc może być owulka. Byłam na monitoringu i przyszła dziewczyna "posrana" bo okres spóźnia jej się tydzień, testy negatywne, nie wiedziała co jest, weszła do lekarza to ten jej mówi, że nie jest w ciąży, ale jak chce to niech działa teraz, bo duży pęcherzyk tuż przed pęknięciem...
Uwierzylabym gdyby była na usg i byłaby po owulacji świeżobo pęcherzyk może być a wcale nie pękać
-
nick nieaktualny
-
Dombrusia wrote:No właśnie jak wyjdę to powiem co mi ta ginekolog powiedziała nie lubię baby jak nie wiem ale dzisiaj tylko ona rano przyjmuje
zawsze jest ordynarna i nie delikatna...głupia pipa....aż się wzdrygam na myśl o badaniu
Dasz rade powiedz ze martwisz ze że te cykle są tak długi tez i wogole będzie dobrze -
InBlue wrote:Nana ty to masz fachową opiekę
bardzo dobrze, niech mężczyźni o Ciebie dbają i na rękach noszą
wczoraj caly dzien ze mną byl a dzis juz rano przed praca i wieczorem przyjdzie po pracy
Dba o mnie i rozpieszcza mnie i Babelka
Ink@, Martka10, InBlue lubią tę wiadomość
-
caroline29 wrote:Tusia mam nadzieje ze szczęśliwie zakończysz listopad mocno mocno trzymam kciuki.
X
Viola aby ten cykl bezobserwacyjny byl szczęśliwymoze i dobrze ze nie prowadzisz obserwacji.
X
U nas tez pada snieg ale za wiele nie zostaje no i wietrznie brrr ...
Anq piękny widok !
Kate co u ciebie ? Udalo wam sie skompletowac wyprawke?
Nana to może i lepiej ze mdli. Maluch daje o sobie znac. Czekamy na wieść.
No właśnie jak tam Kate naszaodezwij sie
-
nick nieaktualny
-
Martka10 wrote:Tusia ja na płaszczyk zakładałam ponczo, super sprawa
O!! Dzięki za pomysł :-* to musze teraz gdzieś ponczo ustrzelic
Nana kochanie jak się ciesze ze wszystko jest w pozadku :-* :-* wracaj cie szybko do domku i dużo wypoczywajcie :-*nana266 lubi tę wiadomość
-
Natka2 wrote:W koncu was nadrobilam
Wczoraj mialam tak slaby dzien, ze polowe przespalam, mdlosci sie nasilily i byla tragedia.
Dzis od rana ciut lepiej z tym, ze wlasnie wracalam ze szkoly syna i idac tak mnie cos w macicy bolalo, jakby cos przeskakiwalo? Dziwne uczucie... Ale bolace, musialam zwolnic tempo i szlam z 1km/h haha
Kuchcinka zeby to nie byly ruskie to bym powiedziala daj troche ;d ladne Ci wyszly, ladne
Tusia ja taki sluz teraz mam i tez sie zastanawiam skad on sie bierze! Ze tak duzo i tak sie ciagnie gdzies tam ze srodka
A już miałam Ciebie wywoływać
Poza mdłościami jak się czujesz? Nic nie piszesz smutno tu
Śluz był dziwny bo było go masę wolałam męża on się patrzyl i nie wierzył haha ze galaretkę miałam w zeszłym miesiącu na palcu ze sluzem ok alw to wczoraj to na dłoni mogłam kłaść normalnie hahaWiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2016, 10:28
-
nick nieaktualnyNatka2 wrote:W koncu was nadrobilam
Wczoraj mialam tak slaby dzien, ze polowe przespalam, mdlosci sie nasilily i byla tragedia.
Dzis od rana ciut lepiej z tym, ze wlasnie wracalam ze szkoly syna i idac tak mnie cos w macicy bolalo, jakby cos przeskakiwalo? Dziwne uczucie... Ale bolace, musialam zwolnic tempo i szlam z 1km/h haha
Kuchcinka zeby to nie byly ruskie to bym powiedziala daj troche ;d ladne Ci wyszly, ladne
Tusia ja taki sluz teraz mam i tez sie zastanawiam skad on sie bierze! Ze tak duzo i tak sie ciagnie gdzies tam ze srodka
oo Biedactwo Ty nasze :*Natka2 lubi tę wiadomość
-
Natka2 wrote:W koncu was nadrobilam
Natka kochanie odpoczywaj dużo a mdłościami sie nie przejmuj to dobrze ze sa
Lekarz mi wczoraj powiedzial ze dobrze ze wymiotuje bo ciąża się utrzymuje