Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
Odpowiedz

Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...

Oceń ten wątek:
  • Mila123 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana ciesze sie ze wszystko wporzadku dbaj o Was :-)
    Kate jak tam sie udal ostatni wyjazd we dwoje ? ;-)
    Czekam na testy pozostalych dziewczyn oczywiscie pozytywne ;-)
    Ja dzis bylam w urzedzie pracy ( a dokladnie w filii niedaleko miejsca zamieszkania) mialam doniesc zaswiadczenie ze jestem w ciazy termin mialam na dzis bo ostatnio stwierdzila ze jestem we wczesnej ciazy ( 21 tydzien) i da mi jeszcze termin odnotowania sie teraz jestem w 29 tyg a ona zamiast dac mi spokoj dala mi jeszcze termin na 24 styczen a podobno kobiety w ciazy po okazaniu zaswiadczenia o ciazy nie sa ciagane po urzedach no bo kto by je zatrudnil i dopiero kilka miesiecy po porodzie trzeba sie odnotowac ale mam wrazenie ze u nas takie niedoinformowane osoby pracuja i w 9 miesiacu jeszcze bede musiala jechac wdrapac sie na drugie pietro po schodach na 2 minuty zeby sie pokazac masakra....

nana266 lubi tę wiadomość

dqpr20mm1kch4v18.png

gg642n0ani1ltrjk.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 18:21

Viola999, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Effy lubią tę wiadomość

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    35 👩 🧔‍♂️32
    • 2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    • 2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 Maya z 2cs 💛 15/03/2022
    • 2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

Rodzina w komplecie 👨‍👩‍👧‍👦💗

age.png

age.png
  • Tusia_87 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dombrusia wrote:
    Tak tylko skąd te pęcherzyki przy tym 60dniowym cyklu. Akurat na wizycie lekarz mówi że pęcherzyki są dał ovarin na pekanie a dzień później była @wywołana luteina

I moim zdaniem niepotrzebnie dawał lek na pękanie bo 60 dniowy cykl nie jest dobrym cyklem i nie spodziewalabym się po tym cudów (tak właśnie było u mnie)
    Pęcherzyki rosna i nie pękają i na tym polegają cykle bezowulacyjne takie na sile wywoływanie owulacji w tak długim cyklu moim zdaniem nie jest zdrowe.

Moim zdaniem jeżeli masz problem z owulacjami to CLO na początku cyklu później monitoring jak u Kuchcinki i zastrzyk na pęknięcie żeby najpóźniej owulacja była ok 18dc i od 20dc luteina.
    Sory ale lekarz jest jak dupa od srania i jeżeli widzi że masz długie cykle powinien je wyrównać skrócić a daje luteine dopiero od 28 dc trochę pozno. ..
    Ufasz temu doktorkowi?
    Ja po tym jak mój mi blokowal owulacje a później jeszcze nasilił androgenizm wiec jestem na to bardzo wyczulona ze lekarze dziwnie dają leki albo za wcześnie albo za pozno

Wojcinka lubi tę wiadomość

3jgx3e3k7i9ddw4h.png
  • nana266 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dombrusia wrote:
    No więc tak usg dopochwowego nie miałam dostałam znowu summamed flumycon i metronidazol dopochwowo i tyle wszystkiego
    Ale na co te leki dokladnie?

16uddqk3bigdykdd.png
    dfc0d6f899.png
    39f8xzdv1w5k9uju.png
  • Tusia_87 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19ina90 wrote:
    Dziewczyny moim skromnym zdaniem 30dc może być owulka. Byłam na monitoringu i przyszła dziewczyna "posrana" bo okres spóźnia jej się tydzień, testy negatywne, nie wiedziała co jest, weszła do lekarza to ten jej mówi, że nie jest w ciąży, ale jak chce to niech działa teraz, bo duży pęcherzyk tuż przed pęknięciem...

Uwierzylabym gdyby była na usg i byłaby po owulacji świeżo :-P bo pęcherzyk może być a wcale nie pękać ;-)

3jgx3e3k7i9ddw4h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia_87 wrote:
    Nie no bez przesady nie będę kupować płaszczyka na ciaze :-P zima przeleci a mi spadochron zostanie haha jakbym była w ciąży to zaczne zaraz chudnąć ;-)
    Tusia ja na płaszczyk zakładałam ponczo, super sprawa :)

• Tusia_87 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dombrusia wrote:
    No właśnie jak wyjdę to powiem co mi ta ginekolog powiedziała nie lubię baby jak nie wiem ale dzisiaj tylko ona rano przyjmuje :-/ zawsze jest ordynarna i nie delikatna...głupia pipa....aż się wzdrygam na myśl o badaniu

Dasz rade powiedz ze martwisz ze że te cykle są tak długi tez i wogole będzie dobrze ;-)

3jgx3e3k7i9ddw4h.png
  • nana266 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    InBlue wrote:
    Nana ty to masz fachową opiekę ;) bardzo dobrze, niech mężczyźni o Ciebie dbają i na rękach noszą ;)
    Mąż akurat jest na medal :) wczoraj caly dzien ze mną byl a dzis juz rano przed praca i wieczorem przyjdzie po pracy :) Dba o mnie i rozpieszcza mnie i Babelka :)

nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

16uddqk3bigdykdd.png
    dfc0d6f899.png
    39f8xzdv1w5k9uju.png
  • Tusia_87 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caroline29 wrote:
    Tusia mam nadzieje ze szczęśliwie zakończysz listopad mocno mocno trzymam kciuki.
    X
    Viola aby ten cykl bezobserwacyjny byl szczęśliwy :) moze i dobrze ze nie prowadzisz obserwacji.
    X
    U nas tez pada snieg ale za wiele nie zostaje no i wietrznie brrr ...
    Anq piękny widok !
    Kate co u ciebie ? Udalo wam sie skompletowac wyprawke?
    Nana to może i lepiej ze mdli. Maluch daje o sobie znac. Czekamy na wieść.
    Dzięki :-*

No właśnie jak tam Kate nasza :-) odezwij sie

3jgx3e3k7i9ddw4h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nana266 wrote:
    Mąż akurat jest na medal :) wczoraj caly dzien ze mną byl a dzis juz rano przed praca i wieczorem przyjdzie po pracy :) Dba o mnie i rozpieszcza mnie i Babelka :)

no i super! :-D Brawo Mąż :-D

• nana266 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila współczuję, chore jest to wszystko wiedza ze jesteś w ciąży to nie powinni Cie fatygować :* ja nie wiem czy moja siostra to jakos na telefon sie nie umawiala ale nie jestem pewna ;)

16uddqk3bigdykdd.png
    dfc0d6f899.png
    39f8xzdv1w5k9uju.png
  • nana266 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia czekasz do tego 5 grudnia czy testujesz wczesniej?

16uddqk3bigdykdd.png
    dfc0d6f899.png
    39f8xzdv1w5k9uju.png
  • Tusia_87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka10 wrote:
    Tusia ja na płaszczyk zakładałam ponczo, super sprawa :)

O!! Dzięki za pomysł :-* to musze teraz gdzieś ponczo ustrzelic :-)

Nana kochanie jak się ciesze ze wszystko jest w pozadku :-* :-* wracaj cie szybko do domku i dużo wypoczywajcie :-*

3jgx3e3k7i9ddw4h.png
  • Mila123 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musialam osobiscie bo podpis skladalam...
    A gdzie nasza Natka?

dqpr20mm1kch4v18.png

gg642n0ani1ltrjk.png
  • nana266 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate miała wyjechać z mężem wiec pewnie odpoczywa :)

16uddqk3bigdykdd.png
    dfc0d6f899.png
    39f8xzdv1w5k9uju.png
  • Tusia_87 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nana266 wrote:
    Tusia czekasz do tego 5 grudnia czy testujesz wczesniej?

Jeżeli @ nie przyjdzie to zatestuje w środę a później jak dalej nie przyjdzie to w sobotę i poniedziałek ;-)
    Ale znając moje szcżeście to przyjdzie haha :-P

3jgx3e3k7i9ddw4h.png
  • nana266 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia_87 wrote:
    Jeżeli @ nie przyjdzie to zatestuje w środę a później jak dalej nie przyjdzie to w sobotę i poniedziałek ;-)
    Ale znając moje szcżeście to przyjdzie haha :-P
    3mam kciuki żeby nie przyszła :*

nick nieaktualny, Tusia_87 lubią tę wiadomość

16uddqk3bigdykdd.png
    dfc0d6f899.png
    39f8xzdv1w5k9uju.png
  • Tusia_87 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka2 wrote:
    W koncu was nadrobilam :)
    Wczoraj mialam tak slaby dzien, ze polowe przespalam, mdlosci sie nasilily i byla tragedia.
    Dzis od rana ciut lepiej z tym, ze wlasnie wracalam ze szkoly syna i idac tak mnie cos w macicy bolalo, jakby cos przeskakiwalo? Dziwne uczucie... Ale bolace, musialam zwolnic tempo i szlam z 1km/h haha

Kuchcinka zeby to nie byly ruskie to bym powiedziala daj troche ;d ladne Ci wyszly, ladne :)

Tusia ja taki sluz teraz mam i tez sie zastanawiam skad on sie bierze! Ze tak duzo i tak sie ciagnie gdzies tam ze srodka :)

A już miałam Ciebie wywoływać :-P

Poza mdłościami jak się czujesz? Nic nie piszesz smutno tu :-(

Śluz był dziwny bo było go masę wolałam męża on się patrzyl i nie wierzył haha ze galaretkę miałam w zeszłym miesiącu na palcu ze sluzem ok alw to wczoraj to na dłoni mogłam kłaść normalnie haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2016, 10:28

3jgx3e3k7i9ddw4h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka2 wrote:
    Wczoraj mialam tak slaby dzien, ze polowe przespalam, mdlosci sie nasilily i byla tragedia.
    Dzis od rana ciut lepiej z tym, ze wlasnie wracalam ze szkoly syna i idac tak mnie cos w macicy bolalo, jakby cos przeskakiwalo? Dziwne uczucie... Ale bolace, musialam zwolnic tempo i szlam z 1km/h haha

Kuchcinka zeby to nie byly ruskie to bym powiedziala daj troche ;d ladne Ci wyszly, ladne :)

Tusia ja taki sluz teraz mam i tez sie zastanawiam skad on sie bierze! Ze tak duzo i tak sie ciagnie gdzies tam ze srodka :)

oo Biedactwo Ty nasze :*

Natka2 lubi tę wiadomość

• nana266 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka2 wrote:

Natka kochanie odpoczywaj dużo a mdłościami sie nie przejmuj to dobrze ze sa :)
    Lekarz mi wczoraj powiedzial ze dobrze ze wymiotuje bo ciąża się utrzymuje :)

16uddqk3bigdykdd.png
    dfc0d6f899.png
    39f8xzdv1w5k9uju.png
‹‹ 833 834 835 836 837 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Globulki dopochwowe z mio-inozytolem – naturalne wsparcie w dniach płodnych

Szukasz prostego sposobu, aby naturalnie wspomóc Wasze starania o dziecko? Czy wiedziałaś, że odpowiednie wsparcie środowiska wewnątrz pochwy może ułatwić zadanie plemnikom partnera? Specjalne globulki z mio-inozytolem mogą poprawiać jakość śluzu i chronić komórki przed niekorzystnymi czynnikami. Dzięki temu plemniki mogą poruszać się szybciej i sprawniej w drodze do celu, co może zwiększać szansę na zapłodnienie. To łagodne rozwiązanie, które może stać się Waszym cichym sprzymierzeńcem w najważniejszych dniach cyklu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ