X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
Odpowiedz

Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...

Oceń ten wątek:
  • nana266 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie zjadłam obiadek dzis caly bo troche apetyt wrócił bo wczoraj tylko troche podziubalam i nawet pani pytala czy mi nie smakowało ;)

16uddqk3bigdykdd.png
    dfc0d6f899.png
    39f8xzdv1w5k9uju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia_87 wrote:
    O I to rozumiem teraz to konkret :-) Ale z tym ze każda jest inna to trochę dziwnie bo rozumiem mieć cykle do 35 dni ale nie 60 dniowe ;-)

My też musimy z nasieniem się udać do lekarza

No myślę że po to byłby dupek żeby wyregulowac nie wiem na co jest CLO ale mówi że nie będzie ladowac we mnie chemii dopóki wyników męża nie dostanie mówi że nie ma się u mnie do czego przyczepić

• nana266 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dombrusia wrote:
    Pytałam o owu to powiedziała że nic nie widzi i jest w połowie cyklu na co ja wtf?! To kiedy jest ta połowa a ona że badać śluz i temp wtedy będę wiedzieć
    Dombrusia to znowu bedzie długaśny cykl...

16uddqk3bigdykdd.png
    dfc0d6f899.png
    39f8xzdv1w5k9uju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nana266 wrote:
    Ja właśnie zjadłam obiadek dzis caly bo troche apetyt wrócił bo wczoraj tylko troche podziubalam i nawet pani pytala czy mi nie smakowało ;)

O to fajna Pani u nas w szpitalu nie pytają rzuci talerzem na wózek i ma wyjebane

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nana266 wrote:
    Dombrusia to znowu bedzie długaśny cykl...

Też tak czuję :-/ do wyników męża muszę wytrzymać od razu zrobię tarczyce a męża wyniki w piątek jak dobrze pójdzie

• nana266 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dombrusia wrote:
    O to fajna Pani u nas w szpitalu nie pytają rzuci talerzem na wózek i ma wyjebane
    Tu sa bardzo mile panie :)

Ink@ lubi tę wiadomość

16uddqk3bigdykdd.png
    dfc0d6f899.png
    39f8xzdv1w5k9uju.png
  • nana266 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dombrusia wrote:
    Też tak czuję :-/ do wyników męża muszę wytrzymać od razu zrobię tarczyce a męża wyniki w piątek jak dobrze pójdzie
    Moze Wy po prostu przegapiacie owulację bo jest późno? Musisz sobie mierzyć temperaturę :)

16uddqk3bigdykdd.png
    dfc0d6f899.png
    39f8xzdv1w5k9uju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nana266 wrote:
    Tu sa bardzo mile panie :)

Zazdroszczę szpitala :-*

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nana266 wrote:
    Moze Wy po prostu przegapiacie owulację bo jest późno? Musisz sobie mierzyć temperaturę :)

Tak zrobię od jutra 4.30rano

• Wojcinka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 18:22

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    • 2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    • 2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 Maya z 2cs 💛 15/03/2022
    • 2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

Rodzina w komplecie 👨‍👩‍👧‍👦💗

age.png

age.png
  • nana266 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dombrusia wrote:
    Zazdroszczę szpitala :-*
    Tylko szkoda ze nam to zabierają :( wczoraj rozmawialam z jedna panią to mowila ze na porodówce sa sale po 2 osoby i w każdej lazienka a rzadko się zdarzało ze leżały 2 wiec byl luksus bo sala dla siebie i lazienka obok :) ale jestem zla ze zamykają :(

16uddqk3bigdykdd.png
    dfc0d6f899.png
    39f8xzdv1w5k9uju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nana266 wrote:
    Tylko szkoda ze nam to zabierają :( wczoraj rozmawialam z jedna panią to mowila ze na porodówce sa sale po 2 osoby i w każdej lazienka a rzadko się zdarzało ze leżały 2 wiec byl luksus bo sala dla siebie i lazienka obok :) ale jestem zla ze zamykają :(

rzeczywiście szkoda.. ech

nana266 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Ink@, Wojcinka, Natka2, Martka10, InBlue lubią tę wiadomość

• nana266 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ink@ wrote:
    Obiadek dla męża zrobiony, poprasowane, ryj ogarnięty.. na 14:00 do roboty :-P nie chce mnieee się bo mam zmianę z koleżanką co się lubi opierdalać.. wrrr..
    Cieszę się, że już mnie tak cycuchy nie bolą.. ale bomby są przed @ masakraa! :-D
    Ink@ perfekcyjna pani domu :)

16uddqk3bigdykdd.png
    dfc0d6f899.png
    39f8xzdv1w5k9uju.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

34 👩 🧔‍♂️31
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

age.png

age.png
  • nana266 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka1234 wrote:
    Hej :-)
    Nie wierze, ze od rana tyle stron, a myslalam, ze to ja tak zawalam haha :-)

Az nie pamietam co mialam pisac ... Z czyms tam sie mialam zgodzic z Kuchcinka ale juz nie pamietam z czym :-)

Ogolnie to wlasnie pije kakao bo ktos pisal o nim i od razu zrobila mi sie chrapka na maly kubeczek :-)

Jezeli chodzi o Rozowego Kordonka to sprawa wyglada tak, ze ona jest na tych kwietniowkach. Ostatnio pisalam jej, ze dziewczyny o nia pytaja i zeby sis odezwala, ale nie chciala. Powiedziala, ze nie da rady nadrabiac i tu i tu, a glupio jej wchodzic i tak o opowiadac o swojej ciazy. Powiedziala, ze nie da rady sledzic dwoch watkow, a ze bardziej interesuja ja teraz wyprawki itp to wybiera tamten. :-) w sumie sie jej nie dziwie, wiec moze jakies prywatne wiadomosci sa rozwiazaniem? Widzicie, ja np wybralam, ze zostaje tutaj bo tutaj sie lepiej czuje ale nie dziwie sie, ze ona wybrala tamten, bo w koncu jest w ciazy a tam sa tylko tematy ciazowe :-)

A i mialam jeszcze jedna rzecz napisac. Kuchcinka, nie wiem czemu, ale w tym miesiacu jestem jakos dziwnie o ciebie spokojna. Szczerze mowiac wczoraj musialam sprawdzic ktory u cb dzien cyklu, bo nie wiedzialam czy to przed czy po owulacja i dopiero sobie przypomnialam, ze przeciez mialas inseminacje! Jestem taka jakas spokojna duchem o Ciebie, w tamtym miesiacu nerwowo myslalam i liczylam dni do Twojego testowania a teraz nie wiem czemu ale cos mi nie pozwala sie denerwowac i jestem taka spokojna , jakby cos mi podpowiadalo "ona juz jest w ciazy". Haha wiem, ze to dla ciebie zaden objaw ale tak chcialam sie z toba tym podzielic :-*
    Martynka ja wróciłam i naganiam postów he he
    Dzis tez czujesz Dzidzie? Jjak z mężem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2016, 12:21

16uddqk3bigdykdd.png
    dfc0d6f899.png
    39f8xzdv1w5k9uju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka wrote:
    Troche dziwne stwierdzenie jesteś juz w 28dc owu nadal nie było a ona mówi ze nie ma sie do czego przyczepić? Powiedziała chociaż czy widzi pęcherzyk dominujący? Skoro mówi ze jesteś w połowie cyklu to powinna to mowić tylko jeśli widziała pęcherzyk dominujący i powinna Ci wtedy tez powiedzieć ze owulacja zaraz bedzie a rozumiem ze nic takiego nie powiedziała? Nasienie męża nasieniem, ale przy cyklach bezowulacyjnych nawet najlepsze nasienie nic nie zdziała. Dziwi mnie to troche bo moim zdaniem powinna działać dwutorowo, mężowi zlecić badanie nasienia a Tobie np monitoring cyklu.
    Masz zaufanie do tej lekarki?

Źle czytasz mówi że w połowie cyklu JEST owulacja a nie że ja jestem w połowie cyklu nic mi nie mówiła na temat pęcherzyków czy są czy nie. Tylko że nie widzi tu zbliżającego się okresu. Byłam u niej pierwszy raz a to mój trzeci ginekolog i w sumie każdy mówi to samo najwyraźniej tylko tyle można powiedziec

• nana266 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie przed chwila sypalo ze świata nie bylo widac a teraz słoneczko świeci ;)

Ink@ lubi tę wiadomość

16uddqk3bigdykdd.png
    dfc0d6f899.png
    39f8xzdv1w5k9uju.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

34 👩 🧔‍♂️31
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nana266 wrote:
    U mnie przed chwila sypalo ze świata nie bylo widac a teraz słoneczko świeci ;)

U mnie też :-) a czego w końcu ten nasz azyl zamykają?

‹‹ 837 838 839 840 841 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ